Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A kommentátor

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi lehetne egyértelműbb bizonyíték arra, hogy a kormány diszkriminálja a tavalyi három választáson balra húzó Szegedet, minthogy még nem érkeztek meg a városba a legfrissebb nemzeti konzultáció kérdőívei. A szegediek izgatottan kérdik egymástól, mi lehet az oka, hogy hiába…..
Sikerült mikrofonvégre kapnunk az utóbbi napokban a fővárosban grasszáló vaddisznók egyikét. Attilával egy thai levesesbüfében találkoztunk. Kedves Rocksteady Attila, először köszönöm, hogy a rendelkezésünkre áll!Én nem az Attila vagyok, hanem a Zrínyi. Ó, pardon!Semmi…..
A vasárnapi zárvatartás körüli félreértések elkerülése végett a kötelező otthonmaradás lesz a megoldás. "Nem engedhetünk kiskapukat ütni a vasárnapi zárvatartást szabályozó gránit szilárdságú törvényen, pedig az online rendeléssel és kiszállítással pont ezt…..
A kommentátor 2015.01.17 18:25:01
@G.Fawkes: @fovarosi.blog.hu: Kiszel Tünde-táblákkal fogják telerakni az utakat, hogy templomba jövet-menet senki nem merjen letérni az útról.
A tervezettől Semjén Zsolt azt várja, hogy a családok még több időt tudnak majd együtt tölteni. „Úgy gondoltuk, hogy a boltok bezárása és a házhozszállítás korlátozása nem elég, vasárnap még így is sok család azt tervezi, hogy nem marad otthon, hanem mászkál…..
A kommentátor 2015.01.17 18:16:21
@maxval bircaman szerkesztő: Hát te is csak hiszed, hogy vannak fogalmaid a kereszténységről. A papfiknak ugyanis szintén a templomban a helyük vasárnaponként, mint mindenki másnak.
Persze kivéve az x nm-nél kisebb közértek családi tulajdonosainak gyerekeit, mert ott a család minden tagja összefogva gürizik, mert alkalmazottat nem dolgoztathatnak :D.
Ha már Paár Ádám kollégám a magyar populizmus múltjával foglalkozó könyvet ajánlott, akkor én hadd ajánljak egy másik, témába vágó könyvet. Szerzője David van Reybrouck, holland író, aki hazájában díjat is kapott könyvéért. A címe: A populizmus védelmében. A Gondolat…..
A kommentátor 2014.09.05 16:44:56
Attól függ, mit is értünk "populizmus" alatt. Ha arról van szó, hogy a "népet" be kell vonni a politikacsinálásba és a politikai elitnek érintkeznie kell a kevésbé iskolázott választopolgárokkal: igen, ez egy demokráciában elengedhetetlen.
De a mai jobbos populista diszkurzus teljesen más tészta: célja az egyszerű szavazatmaximálás, többnyire egyszerű vásárlással: több nyugdíjat, gyest, családi pótlékot, rezsicsökkentést ígér. ennek semmi köze a demokráciához, igaz, valóban súlyos problémára mutat rá: a szavazópolgár megvásárolhatóságára (kevésbé szépen: korruptságára) és arra, hogy sokan nem a közjó, hanem rövidtávú privát haszon alapján döntenek (és ez nem iskolázottsági kérdés).
A 20. sz. eleji szoci mozgalmaknak volt egy fontos vonása, ami lényegileg megkülönbözteti a mai populizmustól: fontosnak tartották a kevésbé iskolázottak képzését és "felemelését", és arra törekedtek, hogy a szélesebb társadalmi összefüggéseket is megértessék. Ez a tömegek felemelésére irányuló szándék, a szellemi erőfeszítésre való buzdítás tökéletesen hiányzik a mai populizmusból.
A jól működő demokráciának valóban előfeltétele, hogy a szavazó saját, rövid távú érdekein túl rálátással bírjon a társadalomra és képes legyen saját, rövidtávú érdekeit háttérbe szorítva a közjót szem előtt tartva dönteni. És igen, ehhez kell kritikus gondolkodás, józan paraszti ész, felelősségtudat a társadalom egésze iránt és némi műveltség (ami nem egyenlő az iskolázottsággal).
Titkosítás, Moszkva, Belügyminisztérium és felsőoktatási mutyi egy nem épp megszokott összeállításban. Abszurd eljárás és joghézagok következtében szerzett pozíciókat és tudományos fokozatokat Bukovics István, a magyar felsőoktatás zászlóshajójának, a Nemzeti…..