Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jakobé

23 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most nem szabad elgyengülni. Most kell igazán európainak, embernek és magyarnak lenni. Ha az Olvasó azt hiszi, most kell igazán migránsozni, gyűlölködni, akkor súlyosan téved. A menekültek éppen az elől menekültek, ami Párizsban történt. Kedvez a politikai széljárás a…..
Jakobé 2015.11.15 11:17:34
@csőcsere: A magyarok anno egy sikeres katonai művelet után telepedtek le. Nem bevándorlóként, hódítóként érkeztünk. Illetve jobban beleillünk az európai szellembe, mint a most érkezett, arab meg afrikai, ahol tök jó nők csiklóját rozsdás ollóval kiszedni, nőket rabszolgasorban tartani, teljesen oké számukra hitetlenek ellen szent háborút indítani, ahol nincs hadviselő fél meg polgári lakosság, mindenki ugyanolyan ellenség. Nem utolsó sorban mi már itt vagyunk ezer éve. Szóval ne bevándorlózd a saját fajtádat, autista barátom. Ennyi erővel mindenki bevándorló, aki nem az emberiség bölcsőjében, Afrikában kupakolja a majmot...
Napi Szégyen János pap legendája 2014.10.26 12:54:11
Amikor a keresztesek 1096-ban megvetették lábukat a Közel-Keleten, ott bekapcsolódtak a nagy nemzetközi, ún. levantei kereskedelembe, amely révén az árucikkek mellett különféle információk is eljutottak messzi vidékekről. Ezek egyike volt a távoli keresztény országról szóló…..
Napi Szégyen Hasfelmetsző Jack 2014.10.06 12:00:00
Hasfelmetsző Jack a viktoriánus Anglia egyik legnagyobb bűnügyi talánya, egyben az egyik, ha nem a legnagyobb hírnevet szerzett sorozatgyilkos a történelemben. Hasfelmetsző kilétére mai napig nem tisztázott teljes mértékben, a legújabb elmélet szerint Aaron Kosminski lengyel zsidó…..
Ez a poszt nem elsősorban a román diktátor életével, hanem a kialakult személyi kultuszával kíván foglalkozni. Ceausescu 1965-ben került hatalomra, a kommunista Románia vezetőjeként. 1967-től az Államtanács elnökévé, államfővé is megválasztották. Független politikájával…..
Zimbabwe 1980-ban vált ki a korábbi Dél-Rodézia brit gyarmatból és lett független. Kezdetben a zimbabwei dollár többet ért, mint az USA-dollár, a mezőgazdaság erős fejlődésének köszönhetően biztató jövőnek nézett elébe az ország. A gabona és a dohánytermesztés kiugró…..
Enver Hodzsa négy évtizeden át irányította Albániát, teljesen elszigetelve és Európa egyik legszegényebb országává téve azt. Regnálása alatt százezreket öltek meg munkatáborokban, vagy végeztek ki koncepciós perek után. Az államvédelmi hatóság, a Sigurimi a sztálini…..
Előre leszögezem, hogy a cikkben foglaltakban a tényekre akarok szorítkozni, nem szándékom direkt besározni semelyik oldalt sem. Nem Izrael állam kikiáltása a szégyen, hanem a zsidó-palesztin konfliktus megoldatlansága.  Nagyon rövid történeti áttekintés, (Az izraeli-arab…..
Jakobé 2014.07.11 20:56:29
@FrankaZsül: Az izraelieknek, mivel van saját államapparátusa, megteheti, hogy a hadsereggel ellenőrzőpontokat létesítsen a palesztin határon (amit szintén az izraeli állam állított fel, a fallal együtt) és a palesztinokat külön vizsgálatnak vetik alá, a palesztin taxik át se mehetnek stb. A palesztinok meg, kisebbség révén és saját állami szerveik híján-azt csinálnak, amit tudnak. Ez csak egyetlen példa volt, és igen, elfogulatlan a cikk. Nem álltam ki semelyik fél mellett.
Napi Szégyen A hírhedt pestis 2014.07.07 12:00:00
A pestis az emberiség legpusztítóbb járványa, csak 1348 és 1350 között huszonötmillió ember halálát okozta. A kórokozó, a Yersinia Pestis a patkányok bolháiról terjedt az emberre, ugyanakkor cseppfertőzéssel is terjed emberről-emberre. Főbb típusai a bubópestis, a…..
Napi Szégyen A DDT és hatásai 2014.07.06 13:36:58
A DDT rovarirtószert Paul Hermann Müller svájci vegyész fedezte fel 1939-ben. Müller célja egy olyan irtószer felfedezése volt, amely a legtöbb mezőgazdasági kártevővel hamar és eredményesen végez. A DDT kontakt méreg, a rovarok idegvéződésein szívódik fel, az idegeken…..
Az Inkvizíciót eredetileg azzal a céllal hozták létre, hogy a vallás tisztaságát és az erkölcsöket védje. (Az inkvizíciók közül a legtovább a spanyol tartott, 1834-ig.) A módszerek közül azonban rengeteg fajta kínzást, kegyetlen vallatási technikát alkalmaztak, amelyek miatt…..
Jakobé 2014.07.06 13:03:51
@roli101: Azért jó lett volna végigolvasni a cikket, hogy elolvashasd, hogy II. JÁNOS PÁL kért bocsánatot az EGYHÁZA nevében elkövetettekért. Ez csak-csak leszűkíti az egyházak számát, nemde? Ebből szerintem kiviláglik a dolog, akinek nem, az meg ne olvasson semmit, mert úgyse érti.
A föld bukott államai gyakran fényes birodalmak romjain vegetálnak. A Közép-afrikai Köztársaság életében azonban soha egyetlen pozitív pillanat nem volt. Gyarmati kizsigerelés, kannibál diktátor, AIDS, lepra, vízhiány. 1976 decemberében az ország elnöke, Jean-Bédel Bokassa új…..
A 20. és 21. századi környezetszennyezés egyik eredménye a Föld tengerein, óceánjain létrejött összefüggő hulladékszigetek. A legnagyobb szemétdomb a Csendes-óceán felszínén helyezkedik el. Két, egymástól különálló részből tevődik össze: Japánnál a Keleti szemétfolt,…..
1919. október 28-án fogadta el az Egyesült Államok szenátusa az úgynevezett Volstead-törvényt, mely konkretizálta az 1919 januárjában elfogadott 18. alkotmánykiegészítésben szereplő, szeszes italokra vonatkozó korlátozást. Az új jogszabály valamennyi – 0,5%-nál magasabb…..
Napi Szégyen Foszfornekrózis 2014.06.28 12:00:00
A gyufagyártás történetében fordulópontot jelentett 1831-ben a francia Charles Sauria fehérfoszforos gyufája, amely könnyebb gyulladást eredményezett, és csökkentette a kellemetlen szagokat. Az újítás viszont azzal járt együtt – lévén a fehérfoszfor rendkívül gyúlékony…..
Korunk egyik nagy egészségügyi kihívása az AIDS. Az ENSZ jelentése szerint legalább hárommillió ember halálát és negyvenmillió ember megbetegedését okozta. Némely afrikai országban a felnőtt lakosság kb. 40%-a is beteg lehet. Az AIDS kialakulásáról számos elmélet látott…..
Sierra Leonéban a történelem egyik legsúlyosabb polgárháborúja zajlott le 1991 és 2002 között. A halottak száma ötvenezerre tehető, de azon áldozatok száma ennek sokszorosa, akik életben maradtak ugyan, de nagyon megsínylették a háborút.  Egy 2011-es felmérés szerint, a…..
Az első világháború vége felé közeledve, a törökök beléptek a háborúba a központi hatalmak oldalán, ami később a birodalmuk teljes összeomlásához vezetett. A térség hatalmi űrében a britek megpróbálták megerősíteni pozícióikat, pláne, hogy az övék volt ekkorra az…..
Jakobé 2014.06.23 14:48:31
Forrásként többek között at Encyclopedia Idiotica: A történelem legrosszabb döntései és döntéshozói c. könyv szolgált.
Egyébként vallásilag elég jól elkülönültek,
www.juancole.com/2010/12/map-religions-ethnicities-of-iraq.html
Nem száz százalékosan, nyilván, de a többség a megfelelő régióban élt. Északon, Moszulban a kurdok voltak többségben, szunnitaként. Bagdadban, a posztban említett kisebbségeken kívül szunnita arab többség volt, keleten pedig a már általad is említett shiíta arabok. Szerintem elég jól elkülönült ez alapján. A kulturált kommentet pedig köszönöm.
Etiópia délnyugati részén található az Omo-völgy, amit a világörökség részévé is nyilvánítottak. Természeti szépsége mellett viszonylagos kulturális érintetlensége is egyedülálló, kilenc törzs él itt, több, mint kétszázezer ember népességgel. Az etióp kormány…..
Stephen Tari, avagy a Fekete Jézus, a világ egyik utolsó ismert kannibálja. 1971-ben született Pápua Új-Guinea Manus nevű szigetén. Eredetileg evangélikus papnak tanult.Tari a teológiai főiskola után fordult szembe az egyházzal, miután vitatni kezdte a Biblia tanításait, híveinek…..
Napi Szégyen Pony, az orángután 2014.06.16 12:00:00
A prostitúció jelensége a hétköznapok része. Gyakran hallani szomorú dolgokat a lányok sorsáról, a rossz bánásmódról stb. De sok szörnyűség között kiemelt helyet foglal Pony esete. Pony egy borneói kis faluban, Kareng Pangiban töltötte életének korai szakaszát, bezárva,…..
Napi Szégyen A Contergan-botrány 2014.06.15 12:00:00
A Contergan nevű gyógyszert 1957-ben dobta piacra a német Grünenthal cég. A recept nélkül kapható készítmény nyugtató hatással bírt, valamint enyhítette a fejfájást és a hányingert is. Mindemiatt a gyártó a kismamáknak kifejezetten ajánlotta is a Contergant. A gyógyszer hamar…..
Napi Szégyen Krokodil 2014.06.11 12:00:00
A krokodil tökéletes példa a szintetikus kábítószerek ártalmasságára. A szer Oroszországból, Szibériából indult útnak, 2002-ben dokumentálták először, 2011 óta pedig a második leggyakoribb kemény droggá vált. Leginkább Oroszország és a volt szovjet tagköztársaságok…..
Napi Szégyen Kutyaakna 2014.06.09 13:05:23
          A szovjet Vörös Hadsereg a második világháború alatt, 1941 és 1942 között próbált bevetni olyan kutyákat, melyekre harckocsi elleni aknát, vagy távvezérlésű robbanótöltetet erősítettek. Az elképzelés szerint a kutyának képesnek kellett lennie a német…..
Jakobé 2014.06.10 15:38:35
@magyar bucó: Nem a pusztulásba küldés volt a szégyen, hanem az, hogy a szovjet vezetés feltételezte a kutyáról, hogy arra képes,amire a katonák nem. Az a szégyen, hogy ennyire megbízhatatlan tényezőre bíztak egy ilyen feladatot, mint a kutya, mert ilyen alternatív eljárások kudarcra voltak ítélve mindig is. Nézz utána a katonai célra használt kecskebűvölésnek, vagy felgyújtott disznóknak, akkor remélem, megérted, miről szólt ez a cikk.
Jakobé 2014.06.10 22:14:34
@Pipas: Elolvastad az eddigi kommenteket? A rómaiak gyújtottak fel disznókat azért, hogy azok az ellenség táborát gyújtsák fel, vagy amit műanyagpohár írt a delfinekről... Az amerikai hadsereg médiumok általi kecskebűvöléssel akart híreket szerezni egy időben, erre is fordítottak időt, pénzt, energiát. Senki nem a kutyák hasznosságát kérdőjelezte meg. S a fentebbek igenis nem működő, alternatív megoldások voltak, az állattal nem összeegyeztethető feladatok (azért írom ezt, még mielőtt pl. tűzszerész kutyát írna bárki is a jövőben ellenpéldának). Használnak állatokat a hadseregek, de nem a fentebbiekre.
         A következő szösszenet Kínából, a kommunizmus korabeli Nagy Ugrás(1958-1962) kitűzött terv részeként látott napvilágot. Mao Ce-Tung elrendelte, hogy az országból ki kell irtani minden verebet(továbbá szúnyogot, patkányt és legyet, az egész megmozdulás eredeti neve…..