Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dreamtravel

89 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyáron szinte minden autós márka megjelenik a Balaton partján.  Többnyire hatalmas flottával. Ebből a szempontból a német márkák a leglátványosabbak, itt szinte minden gyártó megmutatja „zászlós hajóit”.  Nissan viszont egyetlen kisautóval tűnt ki idén a tömegből. Egyetlen egy Micrát küldött a…..
Több vizsgálat, mint például a  Millennium Dialogue nemzetközi ifjúságkutatás  is bizonyítja, hogy egész  Európa fiataljai meglehetősen motiválatlanok politikai ügyekben. A kutatásból kiderül, hogy a fiatalok nem igazán járnak nekik szóló, politikai rendezvényekre, ilyesmire még a közügyek iránt…..
  A hétvégén megkezdődött a Balatonon a hajózási szezon. Az első hajót országgyűlési képviselők, államtitkárok vitték Siófokról Füredre. Egy maroknyi csapat azonban arra vállalkozott, hogy autóval utazik az északi partra. Arra voltak kíváncsiak, hogy a Fiat 500-as, vagy a hajó érkezik e előbb a…..
Tavaly 954 milliárd forintot költött el a boltokban a magyar lakosság az év utolsó hónapjában. Országos Kiskereskedelmi Szövetség (OKSZ) előrejelzése szerint idén ennél is többet fogunk! Erre az időszakra az is összeszedi utolsó forintjait, akinek csak kevés van. Sokan a költekezéssel  szeretnék…..
A kötelező olvasmányok színházi adaptációi gyakran legalább annyira sikeresek, mint maguk az eredeti művek. Jó példa erre az Újszínházban A Kőszívű ember fiai című előadás, amelyet novemberben láthatnak a színházba járó fiatalok. Kisebbek körében legalább ekkora siker a Mátyás király történeteit…..
Már megint jön a karácsonyi depresszió. A Mikulásgyárban most ez ellen küzdenek. Itt lesz az a hely, ahol bárki lelki segítséget tud kérni, ha szüksége van rá. Ide bárki eljöhet és akár azt is elmondhatja, amit eddig nem tudott senkivel megosztani. A Mikulásgyárban idén beszélgetni is lehet! A…..
A Balatonon sok mindent lehet csinálni a fürdésen kívül is. Erre szerették volna felhívni a figyelmet azok a turisztikai szakemberek, akik különleges szívességre kérték ezt az elefántot. A produkció kitalálói szerint:  egy autómosás áráért színház-, múzeum- vagy cirkuszjegyet vásárolhatnának az…..
Ma állt munkába Deli Kitti, a 24 éves egyetemista, aki elnyerte az idei év turisztikai álomállását és havi 1.000.000 Ft-ért tudósít a Balaton partjáról. Neki az lesz a munkája, hogy felhívja a figyelmet a Balaton szépségeire. Megpróbálja megmutatni azokat a helyeket, amelyek komoly turisztikai…..
A hétvégén végre olyan program lesz a Balaton partján, amely mindenkinek szól! Ugyan az eseményt Nemzeti Regattának hívják, ám itt a hajózás  mellett, lesznek kiváló gyerekprogramok, koncertek és a kulináris élvezeteknek is hódolhatunk az ízek utcájában. 30 település csapata nevezett be a magyar…..
Csúszdamegnyitón jártunk Sárváron! Az új csúszdák 12 és 14 méteres magasságból indulnak. Az új csúszdapályát a különleges vonalvezetés mellett hang és fényeffektek teszik még izgalmasabbá. Igazi adrenalinbomba a „csúszógumival" és a „varázsszőnyeggel" igénybe vehető két csúszda. Érdekesség továbbá,…..
Gyere el vasárnap a füredi kikötőbe! Ha megmondod Füred kapitánynak, hogy ki írta a Süsü a sárkány című mesét, akkor 5-Ft-os jegyet kaphatsz arra kiállításra, ahol a mesehős rajzait is kiállították. (Kisfaludy Galéria).  Ha az 5 Ft-os jegyedet be szeretnéd cserélni egy igazi kalóz sapkára, azt is…..
Kátai Gábor Kórházban a TIOP-2.2.6/12/1B-2013-0046 jelű "Struktúraváltást támogató eszközfejlesztés a Kátai Gábor Kórházban" elnevezésű beruházásnak köszönhetően, számos fejlesztést hajtottak végre az egészségügyi intézményben. A Kátai Gábor Kórház geográfiai elhelyezkedéséből adódóan…..
A milliárdos szerint: sok dolog van, amit nem tanítanak meg az iskolában. Gates egy  középiskolai előadása után, 11 pontban foglalta össze, amit a sikerességről gondol. Szerinte ezek elengedhetetlenül szükségesek a mai világban. Füred kapitány és barátai, a nyár folyamán több helyen is fogják…..
Új kampányt indítanak annak érdekében, hogy a szülök megtalálják azokat a balatoni éttermeket, szállodákat, múzeumi programokat, amelyek gyerekbarát módon próbálják szolgálni az itt pihenni vágyó családokat.  Most, azoknak a balatonfüredi gyerekeknek a jelentkezését várják, akik tudnak és szeretnek…..
Hatalmas sikere volt Füred Kapitánynak az Utazás kiállításon. Közel háromszáz speciális  fotót is készítettek róla.  Mint megtudtuk, a füredi akciót amerikai választási kampányok alapján dolgozták ki. Ott, a fiatalokat hasonló módon próbálták mozgósítani.  Itthon, inkább az idősebb turisztikai…..
Milyen is az Utazás kiállítás? Egy nem hivatalos képsorozattal, a gyerekeknek szeretnék bemutatni, milyen is ez a rendezvény. Itt a felnőttek megettek egy kerékpárt is. Erről is látható a filmben néhány fotó. 300 offline Instagram kép is készült Füred kapitányról, a balatoni fantomról! A Nyitott…..
Sokat lehet spórolni az elektromos autóval. Legalábbis ezt állítják annak az akciónak a szervezői, akik egy elektromos Nissannal szállították belvárosi rászorulóknak azokat az ajándékokat, amelyeket egy balatonfüredi akció keretében gyűjtöttek. Miután január 1-től nem kell fizetni a parkolásért a…..
Balatonfüreden látható a világhírű Albrecht Dürer kiállítása. Az 1471. – 1528. között élt művész talán leghíresebb képe az Apokalipszis négy lovasa című alkotása. A kép - egyes bibliamagyarázók szerint - a Háború, Hódítás, a Halál, az Éhínség vagy Pestis  megtestesítői. A végítéletet egyébként…..
Karácsony után is szükség van a segítségre! Egy akció keretén belül arra próbálnak rávilágítani, milyen könnyű megfagyni a hátrányos helyzetű kistelepüléseken az időseknek, ha valaki nem segít felvágni a tűzifát. A katasztrófavédelem, a Magyar Vöröskereszt szakembereit,  a Mikulásgyár önkénteseit is…..
  Ma nagyobb hős Darth Vader, mint Kinizsi Pál, Rákóczi Ferenc, Hunyadi János! Még az általános iskolások alsó tagozatosai is többet tudnak a most mozikba kerülő filmes hősök harcáráról, mint azokról, akik valóban bátor tetteket hajtottak végre. Egy balatonfüredi akció erre…..
Balatonfüredről jött az az autó, amely adományokat hozott Budapestre. A helyi óvodások gyűjtötték össze azokat a játékokat, amelyeket a Mikulás gyárába szállítottak. A Hondát egyébként jól össze is firkálták és egy hatalmas Mikulás sapkát is raktak a tetejére.    A…..
Tudjátok hol lesz a Balaton legnagyobb karácsonyfája? Balatonfüreden! 16 méter magas lesz. Az már csak természetes, hogy a Szuperhősök Karácsonyán, szuper magas lesz a fenyőfa is. A szervezők egy szuper jó autót is kaptak. A Hondát már fel is díszítették Andy Warhol stílusában,…..
Balatonfüred: Egy játszótérre hirdették meg azt a helloween- akciót, amelyben a gyerekek és a szülők figyelmét szerették volna felhívni az elektromos autózás előnyeire. A teljesen elektromos meghajtású Nissant a gyerekek ki is próbálhatták. A szerencsések a hétvégén el is…..