Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PERA

210 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tanulj INGYENES videós nyelvlecke sorozatunkból törökül!   Rövid videósorozatunkban olyan szituációkat mutatunk be, amelyekkel gyorsan és könnyen társaloghatunk törökül. Videós nyelvleckéink azoknak is segítenek akik turistaként utaznak Törökországba és azoknak is, akik komolyan meg akarják…..
Aki kicsit is érdeklődik Isztambul iránt biztosan ismeri, vagy legalábbis látta már az üsküdari partokhoz közel, a Boszporusz kis szigetére épült Kız Kulesi / Leány Torony csodás épületét. A bizánci időkben épült kis tornyot három legenda is övezi, melyeket a toronyka belső falain képekkel…..
Şükrü Özyıldız: Egy színésznek a fejlődést és a változást, elsőként magával kapcsolatban kell megvalósítania.   A Nefes nefese - „Lélekszakadva” című sorozat első részét múlt héten augusztus 1-jén szerdán láthattuk a Star TV-n.  Uğur Yücel álmodta meg a sorozatot olyan szereplőkkel, mint Melisa…..
Hakan Gence, a népszerű napilap, a Hürriyet újságírója beszélgetett Can-nal az Erkenci Kuş sorozat kapcsán.   Rövid idő alatt tett szert óriási népszerűségre, mit gondol, ez a tehetségének, vagy a külsejének köszönhető?Csupán a külsővel nem lehet elérni semmit, nálam százszor  sármosabb fériak…..
Nemrég jöttünk haza Isztambulból, ahova 8 éve járunk szorgalmasan, török sorozathelyszínek nyomába eredve. Legutóbbi utunk kalandjait ezúttal egyik kedves barátunk, Dr. Bálint Kati meséli el nektek: Egy csodálatos utazáson vettem részt: 8 nap Isztambulban török sorozatkedvelők csapatával.…..
A nagy találkozás!   Ezúttal blogunk egyik olvasója, egy velünk utazó kedves barátunk, Koroknai-Lehóczky Zsófia fogja elmesélni nektek legutóbbi isztambuli utunk legnagyobb élményét!  Mondjátok, hogy nincsenek véletlenek?! Az Isztambuli Utazások baráti körének köszönhetően,  június 05-12.…..
Elektromos fiákerek érkeznek a szigetekre!   Az Isztambulba utazók egyik kedvenc kiránduló helye a Márvány tenger szigetcsoportja, melyet a helyiek Adalarnak, a külföldiek Herceg Szigeteknek hívnak. A városi nyüzsgésből kellemes érzés kicsit kiszakadni, friss levegőn, csodás fa házak között…..
A Fatmagül sorozatból ismert Gül Mutfağı-ról írtunk már korábban. Már akkor, amikor először jártunk ott, elhatároztuk, hogy megmutatjuk másoknak is, mert szerettük volna, ha ti is a saját szemetekkel látjátok azt a kis mese birodalmat, ami ott fogadott minket. Hat éve, mióta isztambuli…..
Interjú Burak Özçivittel   Senki nem kérdőjelezheti meg a hazaszeretetemet! Nem bízott csupán a jóképűségében, folyamatosan fejlesztette is magát. Burak  Özçivit-tel új filmjének április 6.-i vetítése előtt találkoztunk. Mesélt nekünk a hazaszeretetéről, arról, hogyan érte el a sikereit, és a…..
Isztambuli Tulipánfesztivál   Már csak néhány nap, és kezdetét veszi az isztambuli tulipánfesztivál, melyet 2005 óta, minden áprilisban megrendeznek. A világ legnagyobb tulipánszőnyege idén is a Sultanahmet téren lesz látható, ahol pontosan 563.000 darab tulipánt fognak ültetni. Néhány fotó a…..
İbrahim Çelikkol: Nagyon szeretnék apa lenni Kerüli a nyilvánosságot, igyekszik keveset mutatkozni. Az erdő közelségében, a természettel összhangban éli az életét. Jelenleg a Kanal D. csatornán futó „ Siyah Beyaz Aşk” (Fekete fehér szerelem)-ben játszik. Tőle idézve: „Hiszek a szerelem erejében,…..
Celal Baba vérbeli maffiavezér, kevés ember akad, aki szembe mer szállni vele. Fenyegetéssel, lekenyerezéssel egy egész kerületet a markában tart. A környékbeliek vagy félnek tőle, vagy a lekötelezettjei valamiért. A sorozat készítői Isztambulon egyik régi kerületét választották Celal Baba…..
Interjú a Kiralık Aşk sztárjával, Barış Arduç-csal Azzal, hogy a török sorozatokat külföldön is elkezdték vetíteni, a Balkánon, Közép-Keleten és Közép-Amerikában, óriási az érdeklődés a török színészekkel készült interjúk iránt. Éppen ezért a Kiralık Aşk (Kiadó szerelem) című sorozat egyik…..
Beszélgetés Aras Bulut İynemli-vel  19 évesen találkozott a képernyővel. Népszerű, nagy nézettségű sorozataival véste be magát az emlékezetekbe. Leginkább bohém karaktereket játszott, de azt mondja, a magánéletében mára már lenyugodott és felnőtté vált. Aras Bulut Iynemlit az új sorozata „ Çukur”…..
Mudanya és Tirilye Mudanyaról röviden írtunk már, most egész napos kirándulásunk élményeit meséljük el nektek. Egyik reggel útra keltünk, és Isztambulból kicsivel több, mint egy óra alatt elhajóztunk a Márvány tengeren Mudanyaig. Erre a hajóra már kell útlevél, és a csomagokat is alaposan…..
M5 metró Isztambulban   Néhány napja újabb METRO vonalat adtak át Isztambulban. Az M5 vonal az ázsiai oldalon, Üsküdar - Çekmeköy között közlekedik. Ez nekünk, turistáknak két okból is jó hír. Egyrészt, ezzel a METRO-val könnyű lesz eljutni Isztambul két csodálatos kilátást nyújtó dombjához, a…..
Çağatay Ulusoy: A nők engem szexinek találnak?   Az életünkbe az Adını Feriha Koydum című sorozatával lépett be. A Medcezir-rel megalapozta magának a sikert, a Delibal című filmjével pedig learatta a munkája gyümölcsét, a sikert. Amikor magáról mesél szégyenlőssé válik, amikor pedig a szerelemről…..
A Kaşar peyniri és a Beyaz peyniri Ez a kétféle sajt talán a legismertebb Törökország szerte. Mindkettőhöz hozzájuthatunk itthon is a török élelmiszer üzletekben. Elsőként ejtsünk néhány szót magáról a sajtkészítésről! Sajtot az emberiség már a történelem előtti időkben is készített. Hiszen…..
Sema Ergenekon és férje, Uğur Aslan gondolatai az életről és a szerelemről   Egyetemi éveik alatt ismerkedtek meg, majd egymásba szerettek. A szerelmes sorozatok forgatókönyv írója, Sema Ergenekon és Uğur Aslan színész házassága komoly akadályokat győzött már le. 17 éves házasságuk során a…..
Şükrü Özyıldız-t több sorozatból ismerhetjük  Még csak 28 éves, de fiatal kora ellenére meglehetősen éretten gondolkodik. Tudja mit beszél, és tudja, hogy mit csinál. Nem csapong ide oda. Édesanyját korán, 9 éves korában veszítette el, húga akkor 7 éves volt. Ő áll hozzá a legközelebb. Testvére…..
Piszkos pénz szerelem, Elif háza A Kara Para Aşk (Piszkos pénz, szerelem) készítői, a sorozat befejező részében, egy kisvárosba (Mudanya-ba) repítik a nézőket. Mudanya Bursa városához tartozik, mely egy a történelmi és természeti szépségeiről egyaránt híres, 80 ezer fős település. Az itt élők…..
A 10 legjobb múzeum Isztambulban   Véleményünk szerint egy isztambuli utazás során azt a legnehezebb koordinálni, hogy minél jobban beosszuk azt az időt, amit a városban töltünk. Tapasztalataink szerint a turisták többsége 4-5, legjobb esetben is mindössze 6 napra érkezik, ami mindössze annyira…..
Kara Para Aşk sorozat, Elif ékszerei Akik rendszeresen olvasnak minket tudják, hogy blogunkat azzal a céllal indítottuk immáron 3 éve, hogy a török sorozatok forgatási helyszínein keresztül mutassuk be nektek Isztambult. Mivel a törökök szinte ontják magukból a jobbnál-jobb történeteket, már nincs…..
Isztambul ramadan idején Most, hogy két egész hetet töltöttünk Isztambulban a ramadan idején, volt alkalmunk több kerületben is megfigyelni ennek a fontos vallási ünnepnek a hangulatát. Azt tudtuk, és korábban már írtunk is róla, hogy a ramadan ünnepe fontos szerepet játszik a közösségépítés, a…..
Fatmagül forgatási helyszínek A sorozat forgatási helyszíneinek nyomába eredve egy újabb csodás kerületét fedeztük fel Isztambulnak. Anadolu Hisarı   Anadolu Hisarı környéke egy békés, nyugodt kerülete Isztambulnak, amit színes történelmi fa házak, valamint a Boszporuszra néző Ázsiai-erőd…..