Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fejlődő szervezet

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2019-ben 30 éves a Kedvencek temetője (és jön a remake), 20 éves a Toy Story - Játékháború 2. (és jön a folytatás), 10 éves a Halálos iram (és jön az új rész), 5 éves A LEGO-kaland (és jön a folytatás). Jön még több más folytatás, remake és egyéb is...
Lassan-lassan 25 évesek lesznek azok a filmek, amik először szerepeltek e "rég volt, de igaz is volt" topfilmes visszatekintő-sorozatban, hiszen immáron negyedjére sorakozik fel húsz két évtizedes film, amik méltán készültek el. Nem oly erős merítés, mint három vagy egy éve, de a két évvel…..
Fejlődő szervezet 2019.01.01 21:26:41
@erikgross: Az óceánjáró zongoristát is csak 2000-ben mutatták be Magyarországon, mégis a listán van.
aeon flux usa box office: merülés 2018.12.23 17:49:00
Az irtó zsúfolt karácsonyi hétvégét az Aquaman úszta meg szárazon, blockbusterhez méltó rajtot jegyezve - pedig ilyenkor nem feltétlenül kell blockbusterhez méltó rajtot villantani. A Mary Poppins visszatér és az ŰrDongó ettől függetlenül nem tűnik frenetikus sikernek, de az Álommeló és Isten hozott…..
Fejlődő szervezet 2018.12.29 09:50:26
@Csaba Turbucz: Végre lenne két film, ami érdekel, nehogy törölni merészeljék őket!
A hazai mozik 47. hétvégi forgalma: A diótörő és a négy birodalom, Nyughatatlan özvegyek.....
aeon flux usa box office: rémület 2018.10.21 17:20:00
Október a nyári szezon tiszteletbeli havává változott az amerikai mozikban, midőn a második legnagyobb nyitány is megszületett két héttel a rekorddöntés után. A Halloween amúgy is rémisztően nagy érdeklődést váltott ki, tovább kövezve az utat a régi portékákat felélesztő trendnek...
Fejlődő szervezet 2018.10.23 16:53:30
@Csaba Turbucz: Mert ez nem sci-fi, hanem életrajzi film? Annak viszont túl vontatott, tele az átlagnéző számára érthetetlen és érdektelen technikai szövegekkel? Valamint az állandóan közelképeket mutató, rángatózós kézikamerás felvételek sem segítenek közelebb hozni a filmet a nézőkhöz.
A hazai mozik 40. hétvégi forgalma: Venom, Csillag születik, Kékről álmodom.....
Június elejéhez minden ízében méltatlan forgalmat bonyolítottak az amerikai mozik. Premierfronton érdektelen filmek próbálkoztak az elmúlt hetek blockbustereinek árnyékában, amely árnyék ugyanakkor nem túl nagy; a Solo: Egy Star Wars-történet őrizte ugyan első helyét, de nagy arányú elpártolással…..
Fejlődő szervezet 2018.06.04 11:19:06
@Atkakukac1989: Szerintem pont a Rogue One volt teljesen más, mint a régiek; a többi, Disney égisze alatt készült SW-filmet könnyűszerrel kapcsolni tudom a korábbiakhoz. A Solót továbbra is sajnálom, szerintem egy kifejezetten szórakoztató film lett, ami abszolút passzol a SW kánonba, kár érte, hogy pont erre jár rá a rúd.
A magyar közönség is hasonlóképpen reagált a Solo: Egy Star Wars-történetre, mint a világ többi része, és ha a magyar közönség is visszafogottan fogyaszt egy Star Wars-filmet, akkor már tényleg érdemes kongatni a vészharangot...
Fejlődő szervezet 2018.05.29 13:09:49
@Repce Manó: Kinek a pap, ugyebár... Számomra a Marvel filmek azok, amiket már meg sem próbálok megnézni - tisztelet a kivételnek, pl. A galaxis őrzői. Egyik olyan, mint a másik, a 30-45 perces bunyójelenetekkel pedig ki lehet kergetni a világból - vagy a moziteremből. Szóval azért van néző, aki már ráunt a Marvel filmekre! :)
Az első májusi hétvége gyakran jelent príma nyárias időt és ezzel együtt vesztet a moziknak. Ez az elkerülhetetlen jelenség lesújtott most is, így egyik premier sem tudott felérni lehetőségeihez. A Hang nélkül és a Szűzőrség azért megalapozott egy kielégítő futamot, ellenben a Taxi 5. bottal üthette…..
Fejlődő szervezet 2018.05.09 10:33:24
@Csaba Turbucz: Főleg ahhoz képest, hogy végre egy eredeti ötleten alapuló, valóban nagyon jó kis horror(szerűséget) nézhettek a nézők. Nekem eddig az egyik kedvencem az idén.
A magyarokkal lassan már érdemes lesz Hollywoodnak számolnia, ha egy gyengébben muzsikáló vígjáték folytatásának érdemességét vizsgálják: a Baywatch 100 millió forintos nyitánnyal tarolta le a kasszákat. A majmok bolygója: Háború messze a sorozat legjobb számait hozta eközben, bár a korábbiak…..
Fejlődő szervezet 2017.07.18 15:34:22
@Atkakukac1989: Ez nekem mindig olyan furcsa, hogy valaki úgy néz filmet, hogy "mit adnak három órakor?". Ha moziba megyek, én bizony konkrét filmre megyek, és így esélye sincs a Baywatchnak! :)
Mármint házasságkötés előtt vagy után? Persze, hisz mi másra is gondolhattunk volna… ;) Szexualitás, egy örökké visszatérő kérdés és szerintem nincs olyan ember az Egyház környezetében, aki valamilyen módon ne találkozott volna ezzel a sokat vitatott témával. Nem csoda, hiszen ez egyszerűen hozzá…..
A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja folytatja a sorozat hagyományait abból a szempontból is, hogy irtózatos pénzeket emésztett fel. Ennek apropóján jött létre ez az infláció-érzékeny lista az eddigi legborsosabb árú hollywoodi filmekről, melyek között természetesen sok az ismétlődő franchise.…..
2017-ben negyven éves a Csillagok háborúja (és jön a folytatása), harminc a Halálos fegyver (és jött a tévés változata), húsz a Titanic (franchise-építési zsákutca), tíz a Transformers (és jön a folytatása). Meg hogy még mik jönnek mifelénk, az most kiderül, és majd persze bővül.....
Fejlődő szervezet 2016.11.03 12:01:30
@brown69: Részemről rendben, noha egy ilyen típusú filmnek szerintem nem szerencsés ez a dátum, Karácsony és Szilveszter között. Ilyen szempontból a január közepi bemutató jobb lenne.
Fejlődő szervezet 2017.05.25 11:48:09
@dzsoker1976: Ha nem lennének néha ilyen "nemes cselekedetek" a forgalmazók részéről, borzasztóan egysíkú lenne a moziműsor. Remélem én is, hogy fenntartják ezeket a kevésbé kifizetődő bemutatókat a jövőben is.
A Halálos iramban 8. árnyékában számtalan új film bukkant fel, ám az ötmillió dolláros "határt" nem sűrűn lépték át. Legeredményesebbjük a Born in China című Disney-természetfilm volt, amit a Föld napja segített meg. Teljes kudarcnak bizonyult az Öldöklő szerelem, s a további, független forgalmazós…..
Míg hazájában a házon belüli harmadik legerősebb nyitányt hozta a Logan - Farkas, addig Magyarországon minden korábbi X-Men-filmnél nagyobb érdeklődés mutatkozott rá, még kanyargósabbá téve a franchise itteni történetét. Ezalatt a Testről és lélekről is kiváló eredményekkel szolgált, a T2:…..
Fejlődő szervezet 2017.03.07 14:27:49
@Adam Van Helsing: Sajnos számítani lehetett rá. Már írtam párszor, milyen nehéz ezt a filmet eladni: aki fantasyt vár, csalódni fog, mert ez nem az, aki pedig egy igazán húsba vágó, megindító filmet nézne, mint amilyen valójában a Szólít a szörny, az előzetest látva nem fog beülni rá, mert azt gondolja, egy újabb fantasyről van szó.

Úgy nézem, Spanyolországon kívül nagyjából mindenhol elvérzett a film, pedig nem ezt érdemelné.
aeon flux 2016 legjobb filmjei 2016.12.31 08:25:00
Több mint 270 filmet mutattak be idén a hazai mozik (meg jó néhány korábbit, újra), és ugyan ennek csupán úgy 40%-ához volt szerencsém, azért megkísérlem hitelt érdemlően felállítani belőlük azt a 25-ös listát, ami a legnagyobb kedvenceket tükrözi ebből a nem is rossz esztendőből. Élveztem, amit…..
A Disney nagy tervei a Star Wars-univerzum kiaknázására az új fejlemények szerint teljes mértékben megvalósulnak: a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet a második legjobb decemberi nyitóhétvége birtokosa lett rövid úton, nagyon erős forgalmat bonyolítva. Az összpontosuló figyelmet a Váratlan…..
Fejlődő szervezet 2016.12.19 10:54:59
@Repce Manó: Abszolút egyetértek veled. A legrosszabb Star Wars-filmnek tartom a Zsivány Egyest, pedig nem gondoltam volna, hogy mondjuk a Baljós árnyakat sikerül alulmúlni.

Ahogy te is írod, a karakterek tökéletes érdektelensége volt a legfőbb hibája a filmnek. Egyik figura unalmasabb volt, mint a másik, így aztán maga a történet sem vált érdekessé, hiszen alapjában véve egyáltalán nem tudott érdekelni, mi történik a karakterekkel.

Nagyon remélem, hogy a VIII. epizóddal szépítenek majd.
Az Amerikában ténykedő külföldi újságírók idén is úgy döntöttek, ahogy mostanság szokásuk: nem érheti szó a ház elejét a kritikailag méltatott filmek felsorakoztatásával, ugyanakkor belecsempésztek listájukba pár olyan nevet és címet, akivel és amivel máshol aligha találkozhatunk majd a…..
A hálaadást követő hétvége továbbra sem lesz a kedvence a stúdióknak-forgalmazóknak, persze kérdés, hogy ha egy nagyágyút dobnának be, nem változna-e automatikusan a helyzet, ami A démon arca és a a Believe című keresztény dráma premierjével egészen siralmas. A listát ezúttal is a Vaiana és a…..
Több mint egy év telt el azóta, hogy 1995 húsz legjobb filmje felsorakozott a blog hasábjain, és ez csak egyet jelenthet: egy újabb esztendőnyi film vált 20 évessé. Ezek közül választottam ki a 20 legtutibbat, és a konklúziót is levontam: míg '95-ben a stúdiótermékek közül kerültek ki a nagy…..
Tizenöt évvel a Harry Potter és a bölcsek köve után ismét J.K. Rowling fantáziavilága a leglátogatottabb az amerikai mozikban: a Legendás állatok és megfigyelésük tekintélyes, ámbár legendákat nem szülő összeggel szerzett vezetést. A többi premier kisebb reményekkel vágott neki, de sem a The Edge of…..
Fejlődő szervezet 2016.11.20 17:43:35
Az alább szereplő dátumok tájékoztató jellegűek és módosulás tárgyát képezhetik.VP = világpremierrel egy időben JÚLIUS7.Csontok és skalpok (Bone Tomahawk | 2015 | 132p | 18 | szinkronizált) Parlux EntertainmentAz ember, akit Ovénak hívnak (En man som heter Ove | 2015 | 116p | 16 | szinkronizált)…..
Újra a mozikban a lefegyverző népszerűségű páros filmjei, elsőként a Bűnvadászok, és ennél jobb alkalom aligha adódik, hogy végre sor kerüljön arra, ami amúgy is elkerülhetetlen volt: a 12 közös film, ami eljutott a magyar mozikba 1977 és 1995 között, most sorba áll, mégpedig látogatószám alapján,…..