Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leprecHaUN

0 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Az egyetlen kiút 2019.10.31 06:30:00
Egészen különleges poszt a mai, pontosabban egy sorozat első része, amiben végigkövethetjük, ahogyan határátkelő lesz olyasvalakiből, akinek ez soha nem volt a vágya. Viktor története hosszú, de nagyon megéri végigolvasni, sok mindent meg lehet érteni abból, miért dönt valaki végül a határátkelés…..
leprecHaUN 2019.11.01 15:53:19
Huh, elolvastam a posztot es a kommentek jo reszet is.
Nekem a poszt tul reszletes volt, foleg a kiutazas datumanak allando tolodasat percrol-percre vegigvezeto resz, de nagyjabol tudok azonosulni a posztolo erzeseivel.

A kommentek meg olyanok, amilyenek. Mindenki vilagnezetenek vagy fidesz-hitenek megfeleloen tesz hozza a beszelgeteshez. A vege fele ez a parttalan vita a hazakoltozeset egy berelt szobaba megvaltaskent megelo "cseled"-el arra osztokelt, hogy en is be(le)szoljak.

Nagyon nagy dolog felvallalni a hazakoltozesre valo felbujtas feladatat, foleg olyan poziciobol, aminel azert rengeteg kulfoldon elo magyar nagysagrendileg jobb helyzetben el. En nem is tudom honnan jon az az elkepzeles, hogy a kulfoldon elo magyarok tengodnek, sotet berelt szobakban kuksolnak sokadmagukkal, feher trikoban bagot ragva fekszenek a priccsen es Kelet-europai nyelvek kevereken kommunikalnak sorstarsaikkal. Ez nem a valosag, ez egy vilagot meg soha nem latott Z kategorias film rendezojenek a vizioja.

A helyzet az, hogy azok akiket en ismerek, mind vagy hazat berelnek, vagy mar vettek is, megkeresik azt a penzt ami egy normalis kozepszintu elethez szukseges - auto, nyaralas, megtakaritas. Es ehhez meg arra sincsen szukseg, hogy mindenki IT teruleten dolgozzon. Ketkezi munkaval is elerheto, vagy akar az egeszsegugyben is.

Mindenki mas es mas okbol jott. Van aki az anyagiak miatt, van aki a politikai helyzet miatt, masok kalandvagybol (bar en ilyennel meg nem talalkoztam). Az elso ket csoportot nem lehet meggyozni rabeszelessel, nekik konkretumokra van szukseguk, valtozasra. Az pedig nem tortent, illetve nem a megfelelo iranyba. Az itt netto 2500 eurot kereso novert nem fogod meggyozni, hogy menjen haza a toredeket keresni es egy noverszallon elni. A korrupciot elitelo, uram-batyam rendszert megveto kivandorlot nem fogod meggyozni a jelenlegi magyarorszagi helyzettel, remelem nem kell reszleteznem, hogy miert nem.

Akik csaladostol jottek vagy mar itt alapitottak csaladot, valoszinuleg nem akarjak a gyerekeiket retardalt MeszarosLolok cseledjenek felnevelni, meg azok sem, akiknek innen a Budai Varnegyedig ero nyelvuk hegye OV kloakajat csiklandozza. Mert hat ilyenek is vannak, olyanok is akik itt hazzaffyak, itt nyilaznak hatrafele, de erdekes modon annyira nem torik magukat, hogy a magyar ugaron lovagolhassanak.
leprecHaUN 2019.11.01 19:00:06
@Horthy Miklós cselédje: egyre tobb reszlet derul ki a mindennapjaidrol. Te semmire nem vagysz, nem kell kocsi, nem akarsz nyaralni sem. Tenyleg az atlag vagyalmait valositottad meg. Erre erdemes hazamenni. XD

Akik vagytok ott egy paran es ilyen csodalatos eletszinvonalat valositottatok meg hazaterve, mind egy lakasban, esetleg egy szobaban is vagytok?

A tapasztalataidat olvasva megallapithato, hogy valoszinileg nem egy kozegben mozgunk.
leprecHaUN 2019.11.01 21:37:58
@Horthy Miklós cselédje: ez nem anyagiassag kerdese. En szeretem ha a munkamat es az idomet megbecsulik. A munkamat es a munkaval toltott idomet az emberiseg jelen berendezkedesenek megfeleloen penzzel honoraljak.

A legtobb ember igenyli, hogy a csaladjanak megfelelo korulmemyeket tudjon biztositani, a gyerekeit tanittatni tudja, a szabadidejet a neki megfelelo modon es helyen tudja eltolteni, a munkaba valo eljutasa biztositva legyen, lehetoleg ne egy 15 eves lepukkant verdaban, hanem korunk elvarasainak megfeleloen a legkevesbe kornyezetszennyezo modon. Sajnos ezekhez penz szuksegeltetik. En sem orulok ennek, de jelenleg nincsen jobb rendszer.

A fent emlitett dolgokat az atlagember joggal varja el, szakmatol es vegzettsegtol fuggetlenul.

Az igenytelenseg nem ereny. Attol, hogy te a fentiekre esetleg nem vagysz, masoknak lehetnek ilyen jellegu igenyei. Ezt jelen pillanatban Magyarorszag nem tudja biztositani.

Ha neked megfelel, hogy az orszag felzarkoztatasara kapott penzbol a jelenlegi hatalom a barati koret gazdagitotta es osszeszerelo uzemme probalja silanyitani a hazadat, lelked rajta. De ne probald megmagyarazni a tobbsegnek, hogy a te eletformad az etalon es ez barkinek megfelelhet, csak le kell nyelni a nagyuzemi lopast es behuzott farokkal, kussban kell elni ott. En sepciel nem vagyok szolgalelku es megalazkodo. A NER nem megfelelo rendszer szamomra. Es elarulom, hogy egyetlen normalis ember szamara sem.

Az, hogy te kint sem jutottal egyrol a kettore, nem jelenti azt hogy masnak sem megy
2017 Május 31-én rendes és nyílt képviselőtestületi ülést tartottak Szigetszentmiklóson. Ez az ülés gyakorlatilag unalomba fulladt volna, ha nem történik már megint egy megdöbbentő és felháborító esemény!   Mint sokan tudják Józan doktor Úr hatalmas praxisa megüresedett az elismert orvos halála…..
Júdás valóban forradalmat tervezett az árulásával vagy Jézus maga akart konfrontálódni a zsidó hatóságokkal? A Smithsonian.com egy érdekes videót közölt, melyben szakértők segítségével arra a kérdésre keresik a választ, mi volt Júdás valódi motivációja Jézus elárulására. Mi pedig megkérdeztünk egy…..
leprecHaUN 2017.05.17 11:08:52
@Wildhunt: Hat baratom, szovegertelmezesbol nem allhatsz valami fenyesen. De ertsd ahogy akarod.
Gondolom a tanaraid is elmondtak annak idejen, hogy ha nem ertesz valamit elso olvasasra, fuss neki megegyszer.
leprecHaUN 2017.05.17 12:18:07
@Wildhunt: Nem mindenki, ha jol latom te vagy az egyetlen aki itt ragadt es meg mindig ezen rugozik.

Leirom erthetoen, hogy meg te is megertsd. Lassan is irom, hogy legyen idod felfogni:
A szovjet birodalom nem = cari birodalom. Az elso el akarta taposni a vallast (talan ez volt az egyetlen dolog amit a kommunistak jol csinaltak), a masodik idejeben teljes erobol mukodott az ortodox egyhaz, de nem fonodott ossze a nemesekkel, mint Europaban a katolikusok. Talan azt elbaxtam, hogy nem idorendi sorrendbe tettem az osszehasonlitast es esetleg belekavarodsz megint.

Remelem most eretheto volt meg neked is, probaltam alsotagozatos szinten fogalmazni.
leprecHaUN 2017.05.17 14:33:40
@Wildhunt: Tudod a volt kommunista orszagok nemely teruleten - egeszsegugy pl - sokkal messzebb jutottak, mint a vallas altal jobban befolyasolt orszagokban. Nem feltetlenul technikailag, csak hozzaallasban. Mas a felfogasuk az embereknek, nem metelyezi oket ketezer eves dogmak hada.
Persze ezen kivul sokmindenben hatranyban vannak a kommunizmus hibajabol, de nem a vallas hianya miatt.

Nem kell, hogy ezt megertsd, de ha negyven ev alatt ekkora kulonbsegek alakultak ki tarsadalmak kozott, melyek ugyanonnan indultak, akkor mi minden tortenhetett volna sokszaz ev alatt.
Annyi magyar fiatal hagyta el az országot, hogy most már külföldön születik meg minden hatodik magyar gyerek. ..
leprecHaUN 2017.03.28 07:54:21
Nem is anyakonyveztetjuk oket magyar allampolgarnak sokan, ugyhogy ilyen statisztikat kesziteni teljesen felesleges es nem is fogja tukrozni a valosagot.

Azt meg, hogy ilyen
@Ballib cenzúrázók réme 25: , @sorbacsillag: nyomorultak mit gondolnak, pont telibeszarjuk. Szerencsere nem szivunk veluk egy levegot es a gyerekeink sem keverednek az o genhibas leszarmazottaikkal.
leprecHaUN 2017.03.28 10:17:04
@Skankhunt42: talan csak nem valami bunozo volt a felmenoid kozott es nagyfater felkottette?
Elarulom, hogy koztorvenyesekkel foglalkozott. Legalabb az en felmenoim kozott ertelmisegiek vannak. Tieid mik voltak? Orrturok, farturok?
Érdekes egy évkezdet lett ez, egészen pezsdítő posztokkal és vitákkal a kommentmezőben. Az egyik dolog, ami többször felmerült (no, nem mintha újdonság lenne) az a „hazaköpködés” vagy „visszaköpködés”, és ennek kapcsán gondoltam, érdemes lenne tovább beszélgetni…..
leprecHaUN 2017.01.10 18:05:57
@Taxomükke (UK): Nem, nem angolok. Egy szigettel odebb... :)
leprecHaUN 2017.01.11 00:16:52
@Herr Géza: Pont ez itt a problema. Egy szolgaltato ceg - kozvetit, jutalekot szed - olyan helyre telepul, ahol minimalis adot kelle fizetnie. Felteszi a kezet, hogy de o csak kozvetit, fizessen adot az, aki kiadja a lakast.
Felmerul viszont a kerdes, hogy mivel vegulis a szolgaltatas megvalosulasanak a helyszine nem az az orszag, ahol a ceg tevekenykedik, a mas cegeket is terhelo adokat nem kellene e ott megfizetnie. Dehogynem.

Persze valtozik a vilag, de ezeket az extrem helyzeteket, amikor egy multi lekaszalna a piacot egy mozdulattal, mindenki mast ellehetetlenitve, nem kellene e szabalyozassal kozbelepni. Szinten dehogynem.

Ha az a cel, hogy a mar amugy is kogazdag felso retegek mindenre rategyek a kezuket es a mar amugy is tatongo szakadek a szegenyek es a gazdagok kozott tovabb taguljon, akkor persze hagyni kell a fenebe. Viszont ha egy igazsagosabb, minden versenyzo szamara - merettol fuggetlenul - egyenlo eselyeket biztosito rendszer a cel, akkor kokemenyen neki kell menni ezeknek a szolgaltatoknak es kenyszeriteni oket arra, hogy helyi irodat mukodtessenek es a beveteluk adott orszagra eso reszet ott adozzak le.
leprecHaUN 2017.01.11 08:17:30
@kettőstömegűlendkerék: @Herr Géza: @gabors:
A problema ott kezdodik, hogy a a szezont hasonlitjatok ossze a fazonnal. Az airbnb nem gyart autot, nem utazasi iroda es meg csak nem is egy a vilag minden reszerol erkezo alkatreszekbol osszerakott benzinkut. Egy netes szolgaltatorol van szo, ahol az egy adott orszagra eso bevetel igen jol meghatarozhato, mivel a lakasok kiadasa utan a bevetel egy reszet a tulajdonosok valamilyen formaban eljuttatjak a cegnek.

Ahogy egy utazasi iroda is ott adozik, ahol a bevetele keletkezett - magyar utazasi iroda Magyarorszagon, partnere az adott orszagban., ugy pl. ezeknel a cegeknel is igen jol meghatarozhato, hogy hol keletkezett beveteluk illetve nyereseguk.

A ti koncepciotok szerint az kovetkezik, hogy mivel a nagyobb kutya b@szik, engedjuk el a gyeplot, es ezen tul minden helyi szabaly (adozasi, adatkezelesi, stb.) betartasanak mellozesevel vagtazzanak a tech multicegek. Ez nem igazan szimpatikus jovokepet vazol elenk. Ha viszont mondjuk az EU adatkezelesi szabalyokat ra lehet eroltetni pl a Facebookra vagy a Google-re, akkor ugyanigy rajuk lehet eroltetni, hogy mondjuk a hirdetesi beveteleik utan fizessenek a celorszagnak adot. Esetleg be lehet kozosen szedni EU szinten es elutalni a kedvezmenyezett orszagnak, ahogy teszik ezt pl a bankok a kamatadoval.

A masik dolog az Uber. Ha mar az a szabaly, hogy X orszagban a szemelyszallitasra csak lila autot lehet hasznalni es a sofornek sarga legyen a haja, fuggetlenul attol, hogy a szabaly hulyeseg e vagy sem, ez az Uber soforokre is vonatkozik.
Az előző 10-es kapcsán elhangzottakat nem ragoznám tovább, következzen a folytatás, de a biztonság kedvéért álljon itt még egyszer a lista vezérlő elvévé vált gondolat: "Mert nem az a lényeg, hogy hány százezer ember szórakozott jól a filmeken, és hoztak sokszázmilliós bevételt az alkotóknak.-…..
leprecHaUN 2016.12.21 12:16:40
@danialves: Kedves baratom, persze, visszajovok, mert latom magam elott ahogy dagadnak az erek a homlokodon az erolkodestol es az idegtol. Elvezem, nem tagadom. :)

Amit leirtam, tovabbra is fenntartom. Egy szimpla ember vagy, egyszeru, mint a faek. Sikertelennek belyegzel masokat azert, mert egyszeruen emeszthetetlennek tartjak a blogon lehozott nyogeseidet. Nem tudom szamodra mit jelent a siker, de szamomra biztosan nem azt, hogy a blogomon a kommentelokkel vitatkozom egesz nap es probalom rajuk eroltetni a primitiv nezeteimet.

A "kerdesedre" nem igazan tudok mit mondani. Ha nem erted mi a baj azzal, hogy amit leirtam arra azzal valaszolsz, hogy azt magamrol irtam, akkor talan vissza kellene ulnod az altalanos iskola also tagozataba par evre. Esetleg keress fel egy pszichologust, talan tud segiteni a gyerekkorban ragadt egyeniseged formalasaban. Olyan lenne ezt elmagyarazni neked, mint ha egy majmot szeretnek meggyozni arrol, hogy a Fold bizony gombolyu.

Nem koszonok el most, varom a kovetkezo duhkitoresed. Addig is olvasgatom a tobbi kommentelovel zajlo akademiai szintu vitadat.
leprecHaUN 2016.12.21 12:59:48
@AldoWinnfield: Pedig nekem eleg idegnek tunt azokkal szemben, akik nem osztottak a velemenyet. Talan belul orlodik, nem mutatja ki. Aztan egyszer csak agyverzest kap. Lattam mar ilyet. :(
leprecHaUN 2016.12.21 14:45:26
@danialves: A kretenseged miatt jarok vissza, mert mindenkit leoltasz itt - lasd pl a legutobbi iromanyod nem ram vonatkozo reszet -, holott valojaban egy gyengen sikerult kis arc vagy. Olyan jokat rohogok a hosszan megfogalmazott kommentjeiden, hogy ezt kar lenne kihagyni igy karacsony elott.

Szerinted en vergodok, mindekozben kommentenkent ket-harom kommentelot kuldesz el a picsaba, csak mert esetleg mas a velemenyuk. Kered a papirjaikat a hozzaertesukrol, mikozben valoszinuleg neked a nyolc altalanosod sincsen meg. :) LOL
Ha a rendszerváltozást megelőző Magyarország bűnözői közül kellene megnevezni valakit, akkor a többségnek valószínűleg Soós Lajos ugrana be. 1979 júliusában az egész országot megrázta Gyulai Károly rendőr főtörzsőrmester meggyilkolásának híre. Három hónap megfeszített nyomozói munka eredményeként…..
Lakásunk ugyan erősen kezd hasonlítani az Égig érő fű című film Berta nénijének kuckójára, de hát nincs az a zsúfolt hajlék, amelybe még egy fésülködőszekrényke ne férne el. Ebből az alkalomból a Jysk nevű bolthálózatot tiszteltük meg vásárlási szándékunkkal. Minden rendben lévőnek tűnt, a…..
A cikk írásakor 43-an már visszaadták, de aki miatt tették, az éppen nem akarja visszaadni. Eszében sincs...
leprecHaUN 2016.08.23 16:42:31
@a BircaHang Média szerk.: Tudjuk, hogy nem lesz. Az orszagot kiramoljak, ki is seprik a fideszes korok, majd lelepnek a picsaba vagy kivezetik az orszagot az EUbol.

Magyarorszagon ez nem jellemzo? Mondd, te a seggedben tartod a fejed es csak akkor veszed elo, ha ballibezni kell?
leprecHaUN 2016.08.24 07:38:11
@a BircaHang Média szerk.: Aha, tehat Magyarorszagon nincsen korrupcio, a fideszes haverok mind becsuletes uton lettek gazdagok, a soha nem dolgozott politikusok pedig a havi fixbol tettek felre szinten milliardokat es az EU penzeket sem lopja el senk?
Hogyne.
leprecHaUN 2016.08.24 09:21:26
@a BircaHang Média szerk.: @$pi$: Hogyne. Mindenhol mashol is hazahordjak az egesz orszagot a politikusok haverjai, a foldbol nolnek ki a milliardosok, a politikusok pedig szinten soha nem dolgozva, a havi fixukbol es csaladi adomanyokbol lesznek szupergazdagok. Van ilyen, persze. Afrikaban. Sehol mashol. Europai orszagban nincsen, ahogy az sincs, hogy ezermilliardok ellopasa utan pofanrohogik a valasztokat.

Az emberek nem azert asitanak ha a korrupcio szot halljak, mert elcsepelte a liberalis media, hanem azert, mert mindennapossa es elfogadotta tette a fideszes brancs. Atazovi az egesz orszagot, minden szinten. Osszekacsintos uram-batyam vilagot legalizaltak, ahelyett, hogy kuzdottek volna ez ellen. Sehol a a fejlett vilagban nem elfogadott, hogy mindenki csal es lop, mert maskepp nem boldogul. Segil mashol nem rohangalnak bunozok tobb tizmillios autokkal szabadon, ki tudja milyen rendszamokkal. Ja bocsanat, dehogynem. Ukrajnaban es az oroszoknal. A keleti nyitas ezt jelenti.

De ezek elcsepelt dolgok, normalis ember nem is bir benne megmaradni, csak a sarban dagonyazo disznok elvezik.
Nem hiszem, hogy magyar fürdőben vagy strandon gyakran találkoznának az emberek burkinivel, vagyis (általában, de nem mindig) egész testet fedő, muszlim nők által használt fürdőruhával, legfeljebb a tévében, az olimpiai közvetítéseken tűnhetett fel, hogy bizonyos nők nem hagyományos fürdőruhát…..
A kvótanépszavazás kampánya jó ürügy lesz arra, hogy kormány ismét háttérbe szorítson olyan témákat, melyek megoldása fontosabb lenne minden eddiginél a következő kormányzati ciklusban. Itt nem egyszerűen az oktatás vagy az egészségügy agóniájáról van szó, hanem egy generális problémáról, amit úgy…..
leprecHaUN 2016.07.22 16:58:17
@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Azert atlatszo baromsag ez az egesz nepszavazosdi az adofizetok penzebol, mert mindenki tudja mi lesz az eredmeny. Ennyi erovel meg lehetne kerdezni, hogy "Akarsz e megdogleni? Igen/Nem". Na vajon milyen eredmeny lenne?

Ezt nem veszi eszre a sok fideszfarok, hogy ez a szavazas felesleges. Eltereles, semmi mas. Semmit nem kell megerositeni.
leprecHaUN 2016.07.22 18:30:20
@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Nem is az a lenyeg, hogy egy mar kiirt nepszavazason szavaznak e az emberek, hanem az, hogy van egy olyan orszag, ahol ilyen szintu demagogia lehetseges es a kormanyparti szavazokban fel sem merul a kritika szikraja sem. Tehat ha kiirnak a megdoglos nepszavazast, akkor azt skandalnak, hogy a ballibek igennel fognak szavazni a mocskok, szavazni kell, nem pedig felteszik a kerdest, hogy ugyan nem vagyunk mi kurvara hulyenek nezve?

@Ballib cenzúrázók réme 15: @Az apokalipszis lovasa: na pont ezert irtam, hogy Magyarorszag nem erdemel jobbat. Erre szocializalodott a lakossag, kenyelmes a meleg fos, mert nem hultok ki. Osszekacsintunk, nem fizetunk adot, mert mas is lop. Juncker is biztosan lop, lophat a fidesz is. Gyurcsanyek is loptak, miert ne lophatna a fidesz is. Az erkolcsi erzek teljesen kihalt a magyarokbol, mar fel sem fogjak, hogy mi a problema.
Persze, mas is lop. Annyit amennyit a fidesz, a legbaratsagosabb afrikai diktator is siman lenyul. Akkor miert ne lehetne. Felteszem eljuttok majd arra a szintre, amikor a birosagon is ezzel vedekeztek majd .
leprecHaUN 2016.07.22 18:47:01
@midnight coder: sok igazsag van abban amit irtal. Az is egyertelmu, hogy a nyolc evig ellenzekben is eleg jol eltartott fidesznek most torlesztenie kell, nincsen annyi penz ami erre eleg lenne. Az EU forrasok jo resze is erre megy, ha esetleg elapadna a forras nem kerdes, hogy ket honapon belul kiirasra kerulne a kilepesrol szolo nepszavazas.

Na en megyek, koszon, hogy volt, akivel erdemi vitat is lehetett folytatni.
"Drágám, csak erre a pillanatra vártam, hogy beszélhessek veled és az enyém legyél. Annyi ideje kívánlak, de te nem adod a beleegyezésed. Megengednéd végre magunknak, hogy élvezzük egymást és szexeljünk?" - hangzott el az aggasztó mondat a Szent Jakab templomban egy tekintélyes egyházi ember,…..
A 40-es Város a szovjet atomprogram születési helye volt, ahol fausti megállapodást kötöttek az ott élőkkel és dolgozókkal: mindent megkapnak, amit csak ember kívánhat, cserében nem hagyhatják el a települést, és kiteszik magukat mindannak a veszélynek, amit az atom jelent. Egészen elképesztő, máig…..
leprecHaUN 2016.07.21 14:52:31
@Lucifer Morningstar: Hat van abban igazsag, amit irtal, de durvan altalanositasz, ami nem egeszseges. Nekem speciel negy gyerekem van, a legnagyobb orvosnak tanul, a masodik pilotanak keszul, a harmadik tanarnak, a legkisebb meg beszelni sem tud.
Persze, a nagyobbak fuggenek az elektronikus kutyuiktol, de siman ki lehet oket zokkenteni belole es elvezik ha masfajta, hasznos es eletronikatol tavol allo elfoglaltsagot vegeznek/vegzunk.

Azert ha valaki elnyu nyolc autot, aminek a 99%-a ujrahasznosithato, vagy elhasznal x telefont, amik szinten ujrahasznositasra kerulnek, messze nem osszehasonlithato azzal, hogy "tudosok" az eppen aktualis tudasukat - ami persze naponta valtozik es bovul - etalonnak tartva felelotlenul kiserleteznek ismeretlen dolgokkal, kiteve az egesz Foldet a kovetkezmenyeknek.
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt MHT! Az alábbi történet az egyik kollégámmal esett meg a munkahelyünkön, ahol már ő is évek óta dolgozik. Sajnos már többször is előfordult, hogy késett néhány percet, de ilyenkor minden alkalommal…..
leprecHaUN 2016.07.07 14:04:46
@Anikó Jánosi: Ha' nem tudom. Az a szex ami ez utan kovetkezne, eleg durva lenne. Nem a "szeretkezes" tipusu. :) Mondjuk van akinek ez jon be. ;)
Határátkelő Elégtétel 2016.05.31 06:46:00
Mostanában egyre többet lehet olvasni, hallani arról, hogy mekkora szakemberhiány van Magyarországon, olyannyira, hogy az építőipar, sőt, a balatoni turizmus szereplői is katasztrófahelyzetet emlegetnek. A mai poszt szerzője, Digger egy külföldön élő magyar szemszögéből írta meg…..
leprecHaUN 2016.06.01 18:05:58
Szeretném a saját életemből pár példával alátámasztani digger cikkét:

1. Olasz bankcsoport magyarországi leányánál voltam fejlesztő. Nyárra felvettek pár gyakornokot egyetemekről. A legtöbbjük értelmes gyerek volt, de az oktatás hiányosságai jól látszottak rajtuk. Nem is ez volt a legnagyobb probléma, mert a hiányosságokat lehet pótolni tapasztalatokkal. Az arcuk viszont az eget verte. Megkérdeztük az egyik kishölgyet, hogy ő vajon mi lesz ha végez. A válasz: manager! Érted?! Manager. Nulla tapasztalat, semmihez nem ért, de manager lesz a lelkem. Rögtön. Azonnal. Nem is olyan régen már itt kint megkeresett egy magyar fiatal, hogy tudok e neki segíteni munkát találni. Van banki tapasztalata. 1 év, valami fióki pozícióban. Kérdeztem, hogy mit szeretne csinálni. Hát őt a projektvezetés érdekli. Nem kaptam levegőt. Mondtam neki, hogy ez itt nem Magyarország, a projektek vezetői minimum 20 év tapasztalattal rendelkeznek nálunk, nem most estek ki az iskolából.
2. Szintén a fent említett banknál történt, hogy terveztem egy folyamatot, amit a megfelelő ábrával és dokumentációval láttam el. A főnök – nem közvetlen, hanem egy nagyobb kutya – behívott, hogy beszéljünk róla. Nézte a folyamatábrát és nem értette. Végtelenül egyszerű volt, de nem értette. És ezt meg is mondta, neki egyszerűbb ábra kell. A fejem majd felrobbant. Ott is hagytam az egész hóbelebancot a fenébe. Első elégtétel – ezt a főnököt kirúgták pár nappal a távozásom után. De ezeknek vannak kapcsolataik, két nap múlva már egy másik nagy bank hasonlóan magas pozíciójában nem értett semmihez. Egyébként amikor az olasz vezetéssel volt az egyik fejlesztésről megbeszélés, ő hazudott össze-vissza. A többi magyar csak behúzta a nyakát, vagy az angolja miatt nem mert megszólalni, vagy félt a főnöktől. Én megszólaltam, mondtam, hogy nekem más a meglátásom. Meg tudott volna ölni a szemével. Később az olaszok behívtak négyszemközti beszédre, hogy mondjam el mit gondolok, hova tart a projekt...
3. A legnagyobb magyarországi bank IT rendszerén dolgoztam egy magyar cégnek. Az más kérdés, hogy eredetileg egy világcég csinálta a fejlesztést, de a magyar vezetők kitrükközték alóluk a jól fizető munkát, a banki vezetés segítségével – akiket persze havonta kentek alaposan. Volt ott offshore, minden. A lényeg, hogy felvettek egy nagyfejű vezetőt fölénk, akitől azt remélték, hogy majd kicsit rendbeteszi a cég pénzügyeit, bevezeti a nyugati típusú vállalati struktúrát. Mivel én munkás éveim nagy részét külföldön töltöttem, tudtam ránézésre, hogy ez is csak valakinek az imserőse, nem egy igazi vezető és itt nagy bukta lesz. LinkedINüen meggyőződtem róla, hogy soha életében nem dolgozott, mindig vezető volt, de sehol nem hosszú ideig. Első körben hazavágta a munkakedvet. Elkezdte nyirbálni a melósok pénzét. Amikor kértem tőle egy beszélgetést, csak hadovált, nem adott választ semmilyen kérdésre, mindent kikerült. Beszélt öt percet, de a mai napig nem tudom miről. Mondtam is neki, hogy bocsi, de az elmúlt öt percben semmiről beszéltél, részletesen. Azt tudta mondani, hogy majd kialakít kis dobozokat, és meglátjuk ki mibe fér bele (anyagilag). Azt is találta mondani, hogy senki nem nélkülözhetetlen. Olyan fejlesztői környezetben dolgoztunk, amit kb. százan ismernek Európában. Ennek jó része nem Magyarországon. És nem vagyunk nélkülözhetetlenek. Persze a nagy vagdalkozást nem vártam meg, eljöttem. Pár hónappal a távozásom után jött a második elégtétel: a csókát úgy rúgták ki azonnali hatállyal, hogy reggel már az épületbe sem engedték be, a parkolóban mondták el neki, hogy húzzon a véresbe. Mindent tönkretett, a munkamorált, a struktúrát, mindent.

Nos Magyarországon ilyen a felsővezetés a legtöbb helyen. A külföldi tulajokat átverik, lenyúlják. Azóta is hívtak vissza, de nem tudnak annyit fizetni, amennyiért visszamennék. Soha többet.
Étteremmarketing Ne nyald be! 2016.05.18 08:15:28
Elöntötte a médiumokat (köztük még a RTL Híradó is beszámolt róla) a gödöllői cukrász bácsi, Barna Illés története, miszerint egy névtelen bejelentés miatt be kell zárnia az üzletét. Az internet népe elkezdett aláírásgyűjtésbe kezdeni az idős cukrászért, a cukrászdájáért, és persze, mély…..
NemGogol Doorstep polgártárstárs 2016.04.28 08:45:13
- Látom, ma sincs jobb dolguk, mint provokálni. Maguk mindig falkában lebzselnek itt? Azért jöttem ide, hogy ne válaszoljak maguknak semmire. Van még valami kérdésük? - Miről lehet önt kérdezni? - Bármiről. Bármiről, amiről csak akar. Én meg bármire nem fogok válaszolni. De legközelebb talán…..
leprecHaUN 2016.05.07 20:59:14
@BéLóg: Leakadtál? Azóta már becsempészték a törvényt, ezentúl tudni sem lehet majd, hogy mire költötték az adófizetők pénzét. Ha téged ez boldoggá tesz, utald át nekik a vagyonod, majd jól befektetik neked. :)

Én csak azt próbáltam vázolni számodra - amit te a gyenge elméddel képtelen volták felfogni -, hogy köztörvényes bűncselekményt követett el a whiskeys, és az MNB vezetése is. Az egyik leülte ami jár érte, a másik meg röhög a pofádba. A tiedbe még jobban, mint az enyémbe, mert te még elhiszed, hogy az ország érdekében basztak el 280 milliárdot.

Emlékszel még? 2010-ben 280 körül is járt az euró árfolyama. Azóta nem volt 310 alatt. Tudod nem egy devizahiteles életét lehetetlenítették el a forint gyengítésével csak azért, hogy nyereséget képezzenek a devizatartalékon és azt szétosszák a haverok között. Rendes helyeken ezért már meglincselték volna a kuszaszemű haverodat. De ami késik, nem múlik. A megkozmetikázott gazdasági mutatók jó, ha 2018-ig kitartanak. Utána vége. A már most rendesen leszakadt ország az afrikai gazdaságokkal fog versengeni.
leprecHaUN 2016.05.07 21:34:53
@BéLóg: Hát sok sikert kívánok majd az eltávolításukhoz.
Én fizetek adót, soha egy vasat sem csaltam el, nem lógtam a buszon, mindenhol kérek számlát - kapok is. Ja bocsika, én nem a "jobbanteljesítben" élek.

Sikeres? Te tényleg hülye vagy? Azért ezt gondol át. :) Sikeres MNB, félig bedöntött forinttal, nyomorba döntött devizahitelesekkel, kitömött haveri zsebekkel. Beszarok rajtad. LOL!
leprecHaUN 2016.05.08 22:38:33
@BéLóg: Hát ilyen messziről az én szaromat nem érezheted, talán nézz körül otthon. Lehet, hogy elég, ha a hónaljadat teszed tisztába, mert megizzadtál itt a nagy erőlködésben a sok hülyeség összehordása közben.

Igen, én is azt tapasztalom mindenfelé Európában, hogy olyan büdös nagy gondokkal küzdenek, hogy sorban állnak Magyarország kapui előtt tanácsokért. Azért, mert ott azt olvasod és hallod, hogy márpedig te és az ország jobban álltok, mint a rothadó nyugat - hát hogy is mondjam csak, hogy ne fájjon az álomból a valóságba visszatérés -, ez kurvára nem igaz. De te ezt biztosan jobban tudod, legyen neked igazad.
Piaci cégek kiszorítása és állami beavatkozás minden területen (közben az infrastruktúra meg lerohad), mesterségesen szinten tarott árak. Tudod, ez nem igazán jött be a szovjeteknek és Kádárnak sem, de sok sikert hozzá. Talán majd a rezsibiztossan sikerül. (Az egy hatalmas arc! Mindenhez ért!)

És tudod mit? Legyen mindenben igazad. Én le is szarom az egészet. Neked jó a fosban lubickolni, ki vagyok én, hogy elmagyarázzam, hogy az nem pezsgőfürdő, hanem pöcegödör? Jó uszikát!
Újabb fapados légitársaság szenvedett el ma katasztrófát, a FlyDubai gépe zuhant le Rosztov mellett. Ez már a harmadik olyan katasztrófa bő egy év alatt, amely több éve működő, komoly méretű és modern flottával rendelkező fapadost érint Európában és Ázsiában. A három esetben sajna az a közös, hogy…..
leprecHaUN 2016.03.20 14:42:14
@BircaHang Média: Olyan jó lehet neked, hogy te mindenhez értesz. Csak kár, hogy mindenhez ilyen keveset.
  Az idei március 15. eseményeinek van egy közös üzenete: megkezdődött Orbán Viktor végjátszmája, a miniszterelnök elindult a bukás felé. Mire alapozom ezt? Orbán Viktor fellépéseinek az elmúlt hat, vagy még inkább 22 évben, amióta 1994-ben végrahajtotta nagy köpönyegfordítását, s liberális…..
leprecHaUN 2016.03.16 16:29:01
@s: Hol a fszban van a lájk gomb? Nyomnám ezerrel. Imádom ahogy osztod ezeket a gyökereket. Beszarok a röhögéstől. :)

Csatlakoznék, ha nem tiltották volna ki alólunk a netet és nem a telefonról kellene beszenvedni a karaktereket.

S-t kormányfőnek!
leprecHaUN 2016.03.16 16:53:14
@Ballib cenzúrázók réme 4:

en.m.wikipedia.org/wiki/Gerrymandering
www.google.ie/search?q=changing+voting+borders&client=ms-android-sonymobile&biw=360&bih=512&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwib9t-8xsXLAhWIZw8KHVIFBGoQ_AUIBigB#imgrc=4oGa4_1MZQLhLM%3A

Csak hogy tudd, hogyan lett a ketharmad. Ahogy nagy tudású @s: kolléga már korábban kifejtette, a libsik nem szavaztak a bukott balosokra, mert nem volt hozzá gyomruk többet. Szavaztak Viktorodra, de mivel rájöttek, hogy ő is egy geci, már rá sem szavaznak. Ezért volt szükség 2014-ben a fenti trükközésre. És mivel már csak az őstulkok maradtak ismét Viktronak, még komolyabb trükközés lesz 2018-ban.
leprecHaUN 2016.03.16 17:16:21
@Ballib cenzúrázók réme 4: Nem bocsájtkozom vitába veled, mert nem feladatom a kimaradt iskolaéveidet pótolnom pár kommentben.
Azért annyit nem ártana még a százalékokkal kapcsolatban közölni, hogy minek az X%-a, mert ez így csak a szokásos fideszes félinformáció, ami csak a már korábban is emlegetett őstulkokat győzi meg.
Ugyanis ha a szavazati joggal rendelkezők kis hányada ment el szavazni - a kiábrándultak basztak az egészre -, akkor a 44% az ország lakosságár vetítve már egészen másképp mutat. Úgy 20-25% lehet. Ha sikerül valakinek a 2014-ben távolmaradottakat megmozgatni majd 2018-ban, akkor már nem lesz elég átrajzolgatni a választókerületeket. Sőt, akár ami eddig a fidesznek kedvezett, pont kinyírhatja őket.

Ha gondolod, elmagyarázom egyszerű óvodai példákon keresztül, hogy még te is megértsd.
Két napja néztem meg a 444 videóját, amiben a rend éber őrei olyan szinten alázzák e saját magukat és a demokráciát, hogy azt elmondani nem lehet. Én hatalmasat röhögtem ezen és nem bírtam eldönteni, hogy melyik a szörnyűbb: a, tényleg ilyen hülye bajusz elvtárs, btelefonból kapta a parancsot, hogy…..
leprecHaUN 2016.03.14 17:16:14
@high up!: Tenyleg jo a kommenteket olvasni. Maskor is jovok, ha rohogni akarok.

Ugyan en utalom a magyarkodo majmokat, mert a magyarsagat elje meg mindenki legbelul es ne probaljon senki kriteriumokat felallitani arra, hogy ki, miert es hogyan legyen magyar, de ettol fuggetlenul te meg a 90%-ba tartozol. :)
Az elmúlt napokban teljesen véletlenül került a sajtó érdeklődésének fókuszába Orbán Viktor igazi otthona. A miniszterelnök vagyonát strómanok kezelik. Mészáros Lőrinc, Garancsi István és mások. Egy kuvasz miatt most néhai Ferenczi Krisztina tényfeltáró munkája értékelődik fel. Alcsútdoboz mellett,…..
leprecHaUN 2016.03.11 14:48:51
@konrada: Az orok eletet siman megigerem. Reklamacio ugysem varhato ez ugyben utolag. :) A sor arat nem befolyasolhatom, de egye fene, megigerni meg tudom, az nem kerul semmibe. A tobbi politikus is igy csinalja. Es azt is megigerem, hogy a korrupciot visszaszoritom nullara. Rogton, miutan megszedtem magam! ;)

Viccen kivul; ez a poszt egy semmitmondo fos. Tudjuk, hogy Orbanek lopnak, csalnak, hazudnak es mar ennek az ellenkezojenek a latszatat sem tartjak fent, mert 6 ev alatt rajottek, hogy a magyarok annyira hulyek, az ellenezek annyira toketlen, hogy barmit megtehetnek. De ettol fuggetlenul, ennel a posztnal meg egy eros fing is jobb erveles ellenuk. Valoszinuleg igaz, amirol irt, de ennel ebben a temaban eddig csak jobb, reszletesebb es kevesebb nyallal megkent frocsoges szuletett. Eppen ennek a szintnek koszonheto, hogy Orbanek szarnak rank - ratok, mert en mar nem ott vagyok -, rohognek a markukba a szarashoz is keves erolkodes lattan.
leprecHaUN 2016.03.11 15:19:09
@tron.encom: Ugy latom idegallapotba kerultel, mint a Maunika show resztvevoi. Nyugodtan latogass meg egy pszichiatriat, biztosan nem fognak elkuldeni.

Egyreszt ha nem erted a viccet, az szuletesi rendellenesseg, ezen nem segithet senki.

Masreszt kerlek magyarazd el nekem, hogy a kozpenz maganvagyonna avanzsalasa Viktorod uralkodasanak idejen miert is lett ilyen mindennapos. Miert epulnek stadionok abban az orszagban, ahol szetrohadnak az egeszsegugyi intezmenyek, miert keres egy orvos annyit, mint az EU-ban mashol egy segedapolo? Miert mutogattok meg mindig vissza az elmult evtizedre, amikor lassan mar az aktualisnak is a vegen jarunk es az orszag romokban hever. Mar a propagandan kivul eso resze. Senki nem emlitette azt, hogy mi Gyurcsanyt szeretnenk vissza, csak azt szeretnenk, ha Viktorod a csaladjaval egyutt a dacsajanak az udvaran allo osfak agairol logna. Azert, amit az orszaggal tett - nem az elmult hat ev csodas eredmenyeiert, amikor is mar kozvetlenul nyilt lehetosege rablasra es rombolasra, hanem a lakossag megosztasaert is, amit mar joval korabban elkezdett - rendes helyen sortuzet kapott volna, tiszteletadas nelkul.

Ugyhogy nyugodja' le, vegyel be egy felest, nezd a focit es hagyjal engem beken.
leprecHaUN 2016.03.11 15:26:22
@tron.encom: Egyebkent elolvastam a kommentjeimet, es sehol nem talaltam a burzsoaktol valo vagyonelkobzas es a proletarok kitomese reszt.
Magyarorszagon nem is nagyon van olyan reteg, aki a piacrol gazdagodott meg becsuletes uton. Az osszes manapsag emlegetett "nagybirtokos" meg "vagyonos" - Csanyi, Meszaros, kegyvesztett Simicska, stb. - mind mind kozpenzbol rakta ossze a kis vagyonkajat, amit meglatasom szerint a "NEP" jogosan kovetelhetne vissza egy elszamoltatas kereteben. Szerinted mennyire realis egy a piacon soha nem dolgozott politikus meses vagyongyarapodasa? Villakban laknak, millios taskakkal rohangalnak es neked ez fel sem tunik, neked ok a burzsoazia. Fingod nincsen az igazi kapitalizmusrol es pontosan egy kommunista vezeto segget nyalva kommunistazol masokat. Marha.
Mikor? Melyiket? Saul fanyalgói 2016.03.04 07:59:32
A Saul fiának egy alternatív plakátja. A Saul fiának és alkotóinak természetesen a Mikor? Melyiket? blog is nagyon-nagyon gratulál! Korábban írtunk is már a filmről, először még csak a lebegtetésekor, majd a megnézése után. Közben meg minden fórumon jöttek a különböző fanyalgások, hogy a Saul…..
leprecHaUN 2016.03.04 15:20:07
@Kacsura: Nem tagadtam, hogy a holokauszt borzalmas lett volna. Idézd, ha ilyet mondtam! Csak túlzottnak tartom ami övezi még ma is.

Én semleges vagyok a díjazással kapcsolatban. Semmiféle örömet vagy utálatot nem érzek, nem érdekel. Egy film számomra nem attól lesz jó, hogy oszkart kapott vagy sem. Majd megnézem és eldöntöm tetszik e. Sajnos magyar film nem készült az 1930-as évek óta, amit végig tudtam nézni, de azért megpróbálom. Még csak a témaválasztás sem érdekel, tehát a holokausztos téma is semleges számomra. Ha a film jó, akkor szólhat bármiről. Ha szar, akkor a legjobb téma sem teszi jó filmmé. Még Stephen King könyvekből is lehetett borzalmas filmeket csinálni.

Viszont abban biztos vagyok már látatlanul is, hogy a témaválasztás sokat számított a sikerben. Valaki egy korábbi kommentben említette, hogy Hollywood tele van zsidókkal. Ez tény. Tényleg minden stáblista tele van velük. Nem mintha számítana, a zsidók általában sikeresek pénzügyileg, Hollywood meg egy aranybánya. :)
leprecHaUN 2016.03.04 15:31:47
@osztovits: Kevered a szezont a fazonnal. Ha valaki pénzügyileg sikeres, nem lesz egyből az a környezete is. A gazdagok nem azért gazdagok, mert elosztogatták a vagyonukat. Azt maguknak gyűjtik.

A korábban megosztott ellenőrizhetetlen forrású cikkeiddel kapcsolatban meg annyit tudok mondani, hogy bármi igaz lehet, ameddig valaki nem cáfolja. Nem vagyok összeesküvés elmélet hívő, de azt tudom, hogy a jelenleg oktatott és valós történelem között hatalmas a szakadék.
leprecHaUN 2016.03.04 16:03:08
@Kacsura: Számomra a téma kifújt, de azért még azt hozzá kell tennem, hogy az én igazamat támasztja alá az is, hogy ez az írás kikerült index címlapra.

Nem akarom megsérteni a szerzőt, de ez a bejegyzés nem olyan színvonalú és nem feszeget olyan témát, amiért megérdemelte, hogy egy országos olvasottságú online újság címlapjára kerüljön. Viszont nagyon jól hozzásegíti őket ahhoz, hogy a holokauszt megjelenítésével kapcsolatos elvárt statisztikai eredményeket hozza a felület ezen a héten is. És még csak cikket sem kellett írniuk.

Azért mostmár csak megnézem ezt a filmet. Ha valaki tudja hol lehet online hozzáférni, írja már meg a linket. Köszi. :)
Van aki szerint fenyegetés, hogy a holnapi nap tanítási nap. Nem, nem az: Hiszen a többieknek joga van ott lenni, joga van a biztonságukat garantáló minden intézkedéshez. Semmi plusz feladat, teher nem jelentkezik a tanároknál a normál tanítási naphoz, vagy mondjuk egy influenza járványhoz képest…..