Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toposz

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkezett a nagy nap, felbontották a borítékokat és a 470 beérkezett pályázat közül a 11 tagú nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri kiválasztotta a Városliget, és Budapest arculatát is a jövőben meghatározó épületterveket. Számunkra az egyik legnagyobb öröm, hogy a…..
Toposz 2014.12.19 21:36:18
@inuitdog: Nem értem miért baj neked, ha valaki örül annak, hogy stadionok vagy más egyéb felesleges dolgok helyett múzeumok épülnek, de örömmel veszem, ha te is megosztod a véleményedet a tervekről mielőtt a munkagépek elé fekszel :)
Lizsé Hírek a Lizséből 2014.12.02 11:03:05
Hamarosan megtudjuk, hogy fog kinézni az ötből négy új múzeum, de addig sem áll meg az élet a Városliget környékén, lássuk mik a hírek. Meghívást kapott a Liget Budapest Projekt a soron következő Smart City Expo-ra. Bármilyen meglepő az eseményen okos városfejlesztési…..
Lizsé Hoppá(l)! 2014.11.14 14:07:15
Napokban robbant a bomba, hogy léket kapott a Liget Budapest hajója, és az internetes sajtóban sorra jöttek a szalagcímek, hogy elmaradhat a Városliget “beépítése”.  Itt szeretnék közbeszúrni egy gondolatot, mert számomra kiábrándító szembesülni azzal, hogy a magukat…..
Szeptember 15-én átadták a budapestieknek a Liget Budapest Projekt által kiírt Mi Padunk – Mi Placcunk pályázat pályamunkáit – azaz a Városligetet övező kerületek iskolásainak padfestményeit.  Erre több mint száz pályázat érkezett, amelyekből 53 valósult meg.  Baán…..
Visszatérő sirám Liget Budapest Projektet (LBP) ellenzők részéről a hatástanulmányok hiánya, amelyre egy szintén nem túl izgalmas, de legalább konzekvens válasz érkezett heteken át az illetékesektől: „készülnek”. Ez elég sokáig a szokásos alibi-válasznak tűnt, de némi,…..
Toposz 2014.08.06 11:42:11
@Perverz Matyesz:
1. Nem tudom miért kellett külön törvény, gyanítom azért mert ez egy új projekt, ami nem volt még benne a korábban elfogadott városfejlesztési koncepcióban.
1.b Ez nyilván csak szarkazmus, hiszen te is tudod jól, hogy a térkő a világon sehol sem számít zöldfelületnek, akkor sem ha zöld színű.
1.c Erről eddig csak annyit mondott Baán hogy a FELESLEGES betonutakat elbontják. Szerintem a többit csak felújítják, nem térkövezik le, és azt gondolom, hogy lesz pár bicikliút is.
2. Elég sok egyeztetés volt, csak erről az ellenzők nem szeretnek nyilatkozni. Civil javaslatra került ki ugyanis ha jól tudom egy központ amit a királydomb alá terveztek, illetve szintén civil javaslatra került más helyre a nemzeti galéria. Egyébként az meg egy védhető álláspont, hogy ha nagy projektek előtt hosszas egyeztetés lenne, akkor sosem készülnének el, lásd a magyarok kompromisszumkészségét. Demszky sem egyeztetett a 4-es metróról senkivel, de azért remélem, hogy ez a mostani terv annál sokkal jobb eredménnyel zárul.
3. Ugyanilyen drága lenne és valószínűleg sokkal kevesebb turista menne oda, mert nem kp-i helyen van. Az meg tényleg igaz, hogy nincs még egy ilyen lehetőség máshol, amikor kultúra, park, állatkert, fürdő egy helyen van. Ezért lényeges nekik is, hogy a PARK is megmaradjon és megújuljon, mert különben ezt az érvet bukhatják.
Toposz 2014.08.07 17:28:35
@fehérfarkas:
Baán a 2x2 sávot az autókra értette, úgy, hogy mindkét oldalon lesz egy buszsáv. Értem én, hogy mindenáron bele kell kötni, de ez szerintem nem volt felfoghatatlan. Demokráciában az emberek által megválasztott kormány hozhat, illetve módosíthat törvényt. Teszik vagy nem tetszik, megkapták azt a felhatalmazást amivel ezt akár így is megtehetik. Valóban nem elegáns, tény. De szerintem ezerszer nagyobb gond volt, amikor 110 helyett 450 milliárd forintért hoztak össze az előzők egy négyes metrót. Igaz, ott csak az átadási dátumot tolta ki Demszky kéthavonta négy hónappal. Érdekes módon akkor nem volt ekkora felháborodás. És mégegyszer, a ligetet nem beépítik, csak felújítják. Új épület csak olyan helyen lesz, ami most se zöld. De nyugodtan lehet élből utálni.
Toposz 2014.08.05 13:35:48
@Perverz Matyesz:
Emellett arról is hoztak rendeletet, hogy a zöldfelület 60-ról 65%-ra nő. És Baán ezerszer elmondta, hogy ez nem épülettetőre rakott fű lesz. Én is olvasom mindkét oldal híreit, jó lenne ha mindenki így tenne, akinek véleménye van. Amúgy meg támogatók és ellenzők is mind a zöldfelület szót használják, nyilván nem véletlenül.
  A tomboló nyár komoly üzemzavart okozhatott Horváth Csaba elméjében, melynek következtében elkezdett a Városliget lebetonozásáról vizionálni. Nem tudom, milyen empirikus tapasztalatai vannak Csabának a betonról, de annak idején, amikor otthon a kertben betonoztam nem lett több…..
  A múlt héten megtudhattuk, hogy pontosan mekkora áldozatokkal fog járni minden idők legnagyobb környezetrombolása, de más fronton is támadás éri Budapestet: lezárult a „Mi Placcunk - Mi Padunk” pályázat, amelyet a Liget Budapest Projekt hirdetett, hogy a környező kerületek…..
Lizsé Nézzünk már körül! 2014.06.01 22:30:31
  Az addig rendben van, hogy politikai indíttatású viták kereszttüzébe került a Liget Budapest projekt, mert van-e olyan dolog, ügy ma Magyarországon, amibe ne kavarnák bele a politikát? Gyanítom, még a Túró Rudi ízesítése sem mentes ettől. Figyelünk majd erre is, persze, de…..