Regisztráció Blogot indítok
Adatok
haniben1

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viszonylag gyorsan, probléma nélkül kijutottunk Londonból a kisokos (GPS) segítségével, és először csodálkozhattunk rá az angol vidék szépségeire. Nagyon nagy szerencsénk volt, mert a londoni esős napok után innentől ragyogó időnk volt, igazi kirándulóidő, 25-28 fok,…..
Három óra késéssel megérkeztünk Gatwick-re, ahonnan a megállás nélkül a Viktória pályaudvarra menő expressz vonattal 30 perc alatt értünk be Londonba. Kellemes meglepetésként négyünket családnak minősítettek, így féláron utazhattunk. Igazi angol időjárás, zuhogó eső…..
A múzeumi nap végén rövid buszozással a Trocadero-hoz értünk, innen ragyogó kilátás nyílik az Eiffel toronyra. A bámészkodó tömegben egy televíziós stáb készített interjúkat turistákkal, így Ági rögtönzött interjút adott valamelyik távol-keleti adónak, de…..
A következő napon egy kis vidéki kirándulást terveztünk Chartres-ba. A Montparnasse pályaudvarról indultunk, mely inkább hajaz egy repülőtér indulási csarnokára, mint az általunk megszokott füstös, zajos indulási térre. Azért itt sikerült találkoznunk a francia elegáns…..
Mostani utunk olyan helyeket járt be, ahol korábban már voltunk, így alapvetően a meglévő élményeink elmélyítését és a hiányzó ismeretek megszerzését célozta, összekötve azzal a törekvéssel, hogy sokat sétálva a hangulatot igyekezzünk alapvetően megragadni. 5 napot…..
Kíváncsian vártuk, hogy milyen újdonságokkal vár minket a Yucatan. A simasága és a dús vegetáció nem változott, annál is fogva, hogy gyakran eleredt az eső, hol kevésbé, hol igen sűrűn esett. Mire Uxmalba érkeztünk csillapodott, de még mindig esett, így szégyenszemre elő…..
Miután letettük a szállodában a kézipoggyászainkat, a program úgy folytatódott, mintha mi sem történt volna.Következett a városnézés és még az utána lévő program sem maradt el, mert egy svéd csoport busza éppen pihent aznap délután és kölcsönkérték ( pontosan olyan volt…..
Elkezdődőtt a nagy utazás. Pontosan azon az úton haladtunk eleinte kelet felé, ahol Cortez jött, csak ő ellenkező irányból. A kivezető út ezen része Mexikóvárosnak már sokkal szebb arcát mutatta, mint az északi, olyan kertvárosi jellegű. Kerestük a vulkánokat, de mint…..
2000-ben csodálatos két hetet töltöttünk a Yucatan félszigeten. Azóta is visszavágytunk, de azzal a gondolattal, hogy az akkor kimaradt látnivalókat is bejárjuk. Erre 40. házassági évfordulónk apropóján jött el a lehetőség, amikor is Mexikóvárosból indulva Teotichuacan, Monte…..
Barátainkkal Olaszország olyan szegletébe utaztunk, amely kiesik a fő turista útvonalakból és bíztunk benne, hogy ennek az országnak minden kis részecskéje maga a csoda. Nem is csalódtunk. Utunk a Wizzair jóvoltából közvetlenül Bariba vezetett. Eddig még nem tapasztalt módon jó…..