Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lezsolt85

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szókimondó fogalmazásáról elhíresült, magát nem istenkeresőként meghatározó publicistával azért készítettem interjút, hogy velem együtt olvasóim is teljesebb képet kapjanak arról a vitáról, amitől nem csupán élénkebbé, de – beszélgetőtársammal együtt hiszem – értékesebbé is vált a társadalmi…..
lezsolt85 2015.01.20 14:41:31
@eßemfaßom meg áll: Akkor még egyszer: a vitatott történelmi tény (a holokauszttal kapcsolatban mondjuk pont konszenzus van) és egy már definíció szerint bizonyíthatatlan vallási/világnézeti meggyőződés között alapvető különbség van.
lezsolt85 2015.01.20 14:14:46
@polyvinyl: Először is gratulálok a személyeskedéshez, ezzel aztán biztos nagyobb súlya lesz az érvelésednek.
A Biblia egy - az írói szempontjából - idealizált történetleírás. Az Ószövetségnek pl. vannak részei, amik régészetileg alátámasztottak (persze ez semmit nem mond semmiféle transzcendens beavatkozásról), mások nagyon nem, például az Exodus meséje sem.
lezsolt85 2015.01.20 14:35:37
@szkeptikus vagyok: Nagyon humoros, hogy aki nem vitat egy tudományos konszenzust, azt "vallásosnak" minősíted. Akkor csak annyit kérdeznék, hogy milyen forrásod van a holokauszt nem igazolható, "dogmatikus" pontjaira vonatkozóan, és hogy miért döntöttél úgy, hogy ezeknek a forrásoknak "hiszel" a konszenzus helyett? (Spoiler alert: a személyes kétely - "nem tudom elképzelni" - nem magyarázat.)
Összegyűjtöttem azokat a leggyakoribb tévhiteket, amiket nap mint nap próbálok írtani az emberek fejéből. Sajnos amíg inkompetens újságíró lányok két rúzs teszt között az edzésről is írhatnak, addig elég nehéz dolgom lesz. Próbálok szembemenni a Cosmo vonallal, bízom…..