Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phraktle

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétvégén kiugrottunk egy kicsit a jól bevált spottoló helyünkre, az Andrássy-Bajcsy kereszteződésbe (tudjuk, tudjuk, hogy rendszeresen itt, de gyakorlatilag ez a legforgalmasabb bringás útvonal Pesten) és sebtiben el is szórtunk pár matricát. Boldog tulajdonosaiknak köszönjük,…..
phraktle 2010.11.09 20:58:04
A héten kezdi el befrissíteni a Gmail-fiókokat a Google a "Priority Inbox"-szal. (update: A Google közben elkezdte frissíteni a magyar nyelvű Gmail-fiókokat is. Magyarul a "Fontos levelek" nevet kapta a funkció.)A Priority Inbox nem más, mint egy olyan ajánlórendszer,…..
Délelőtt már megosztottam a mindenféle helyeken, de azért ide is kipostolom, hátha valaki épp nem tud csengőhangot választani magának... Haladóknak erősen ajánlott a kupacrendezés szimfónia is. Lehetne ebből valami kellemesebb hangokból álló verziót is kreálni. Ki tudja,…..
Maradjunk még egy kicsit a közelmúltban már többször feszegetett mobil app kontra mobil web app témakörnél. Vajda Zoltán küldött Twitteren egy összehasonlító táblázatot a Webmonkeyról, mely elég jól összefoglalja, hogy mik is itt az előnyök és a hátrányok. (Érdemes…..
phraktle 2010.08.18 11:29:39
a ket irany nem zarja ki egymast.

ha az adott app funkcionalitasara a html5/javascript megoldas jo, akkor webes technologiakkal fejlesztenem - attol fuggetlenul, hogy bongeszoben vagy sajat appban akarom futtatni. ti. egy webappot is lehet offline hasznalni es appstoreban terjeszteni (lasd pl.
www.phonegap.com/), es sokkal konnyebb tobb platformon hordozhatova tenni.

nativ appot csak abban az esetben keszitenek, ha a funkciok miatt ez szukseges (jo pelda barmi grafikailag intenziv, pl. streaming video, augmented reality, stb)...
phraktle 2010.08.18 12:20:20
@buGhunter: alapvetoen web technologiak hasznalataval is irhatsz cross-platform appot, ugy, hogy hozzafersz a notification, accelerometer, gps, webcam, stb apikhoz is.. lasd peldaul az elozo kommentben linkelt phonegap-et - reszletesebben: docs.phonegap.com/

de valoban, koltsegvetestol es apptol fugg (no pun intended), hogy mi a jo irany, mennyire fontos a teljesen "nativ" elmeny vs. valamilyen kozos nevezo.
Ugye a januári meetup egy héttel később, egészen pontosan ma lesz. Lássuk a menüt: A Felhasználók hatalomátvétele a fizetési megoldásokban (Mónus Ádám: Abaqoos)Kromatográfiás méréstechnika Linux környezetben (Vomberg István)Wireless mesh networking protokol (Maróy Ákos -…..