Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagyondurva

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy autógyártó, amely annak ellenére, hogy csak a ’60-as évek elején dobta piacra első személyautóját, illetve a gyár is csak 1984-ben vette fel azt a nevet, amin autóit már a kezdetektől fogva forgalmazza, mára mégis a tizenötödik legnagyobbá vált és a világon mindenhol ismerik. Ismerd meg a Mazda…..
Ebben az epizódban egy funkció nélkül álló, retró hangulatú hotelt nézünk meg!..
Nagyon sokféle véleményt olvastam, hallottam a Kecskeméti Repülőnapról. Bár eredetileg nem terveztem, hogy a blogon írok róla, de mégis közzé teszem a saját tapasztalataim.Régóta járunk repülőnapokra, így tudom, hogy a látogatók részéről az időzítés, valamint a felkészülés a legfontosabb. No és…..
Minden szerdán közlik a napilapok a fővárosi mozik műsorát. Amikor a néző a kezébe veszi ésböngészni kezdi: milyen filmeket láthat és mit akar megnézni, szá­mít rá, hogy almit kiválasztott aztott, abban a moziban láthatja, ahol „írva van”, s abban az idő­ pontban is, melyet kinézett magá­nak. Egy…..
Tarján András blogja Bringa 2020.10.04 12:14:05
        Nagyon későn, 1962-ben, huszonkét éves koromban tanultam meg biciklizni. Történt ugyanis, hogy az egyetem terepgyakorlatot szervezett a Mátrában, ahol vagy gyalog, vagy kerékpárral lehetett közlekedni. Indulás előtti nap kimentem a Városligetbe a kölcsönzőhöz, gondolván nem lesz ez olyan…..
nagyondurva 2020.10.05 11:09:27
@midnight coder: "átlag 25 Km/órás tempó" - átlag és 25? Ez még csúcssebességnek is sok a legtöbb embernek. 25km/h konkrétan balesetveszélyes nagyon sok szituációban. Ha mint megoldásról beszélünk a biciklizésről, az átlagembereket kellene alapul venni, és átlagos útvonalakat, ahol a biciklisnek is meg kell (kellene) állnia.

Másik hozzászólásod, Duna: igazad van, innen indul minden.
nagyondurva 2020.10.05 13:18:39
@csodalámpa: A munkába járás nem sportteljesítmény, hanem mindennapi rutin. És nem 1-1 sportosabb emberről beszélünk, hanem akár több ezer ember közlekedési módjáról. Gondolj csak bele, ha átszoknának az emberek a kerékpárra, mennyire telítettek lennének a sávok, ott is "dugó" lenne, nem tudnál a saját tempódban menni.

Teljesen elrugaszkodott a 25km/h, a megállásokat is figyelembe véve 15km/h átlag reális, szerencsésebb helyeken 20km/h.
A vasút fejlődésének elengedhetetlen része, hogy folyamatosan mindenből nagyobb, hosszabb, gyorsabb és erősebb készül. Évek óta a vasúti rekordok többsége Kínából érkezik: itt található a leggyorsabb vonat, a legtöbb nagysebességű vonat, a leghosszabb híd és most már a legerősebb mozdony is! A…..
nagyondurva 2020.09.04 06:57:24
@horex: Jól leírtad neki a semmit. :)

Ő a munkavezetékben (és a tartósodronyban) folyó áramról beszél. 25MW felett van a teljesítmény, így 25kV mellett 1000A-nél jóval nagyobb áram adódik, akár folyamatos terhelésként.

Tudod mekkora munkavezeték kellene ehhez, ha több mozdony van a táplálási szakaszon? A klasszikus 50km környéki táplálási szakaszok és a nálunk szokásos 100mm2-es keresztmetszet biztosan nem működne itt. Rövidebb szakasz és/vagy 2x25kV-os rendszer, esetleg több tápvezeték + nagyobb keresztmetszet kell.
Az extrém erőhatások számos élettani folyamatban változást idéznek elő a pilóták testében 3-5G sebességnél, többek között ezért is kell kifogástalan egészségi állapottal, nagy fizikai és szellemi állóképességgel rendelkezniük...
1982. február 12-én adták át a Budapest Sportcsarnokot, ami 1999. december 15-én vált a lángok martalékává. Történet a szovjet példától Puskás öcsin át a karácsonyi képeslapokig.  ..
A legtöbbek számára a hasábburgonya egyfajta bűnös élvezet. Főleg azzal szokás ellene érvelni, hogy magas a kalória, nátrium és transzzsírsav tartalma. De hiába mindez, mégis milliók rajonganak érte. Most viszont megsúgjuk, hogyan élvezheted bűntudat nélkül a hasábburgonyát úgy, hogy az tápláló is…..
A helyi négybetűsben láttam meg ezt a vastag oldalast. Volt rajta zsír is rendesen, de azért csábítónak látszott - hazavittem hát. Mivel még tél van, lusta vagyok kihámozni a mozdonyt a kabátjából, ezért kicsit utánaolvastam, milyen hőfokon illik szuvidálni az oldalast...
Írolvasgondol A gombák titkai 2018.09.27 03:21:29
Tudják-e, hogy a világ legimpozánsabb organizmusa nem a bálna, hanem a gomba? Hogy a gombák közelebb állnak az állatokhoz, mint a növényekhez? A Kew-i Királyi botanikus kertekről szóló jelentésből sok érdekességet megtudhatunk róluk – írja a Le Figaro. Utoljára ilyen teljes körű vizsgálatot a FAO…..
Nagyon sokan várják az új Mac mini érkezését, ami több szempontból is fura. Ez a gép az Apple egyik legolcsóbb gépe és valószínűleg a Windows userek legjobb módja arra, hogy betekintést nyerjenek a MacOS világába, hiszen nekik amúgy is alap a saját periféria használata. Mindezek ellenére a Mac…..
Nagyon vegyes érzelmeim vannak a hazai, gasztronómia területén dolgozó marketing szakemberekkel kapcsolatban. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy kezetráznék velük, a lenyűgöző munkájuk elismerése gyanánt, vagy csak egyszerűen lehánynám őket az undor miatt, ami akkor kap el, ha azt látom, hogy egy…..
Mennyire kiábrándító lehet megtudni egy ételről - amit az egészséges életmódod miatt rendszeresen fogyasztasz, de szeretni nem szereted - hogy nem is egészséges! Pedig sajnos sokszor becsapjuk magunkat ilyen ételekkel. Íme 10 ezek közül:..
A következő csodás vidéket elképesztő tájakat varázsolnak elénk, legyen szó hegységekről, vízesésekről vagy tengerpartokról. Fogadjátok sok szeretettel ezt a szemet gyönyörködtető összeállítást, melyet egy élmény volt megírni!   Hallstatt, Ausztria Ez a tündérmesébe illő parányi település…..
nagyondurva 2017.09.08 20:49:06
@Gretta: Értem a nyugodt stílusod szándékát, de hidd el, a képek miatt egyikünk sem ideges, csak szomorú. Aki ezeken a helyeken járt és megpróbálta átadni a hangulatot pl. a szeretteinek, azoknak ezek a képek gyerekesek. Ezek a színek csak a nagyon primó embereknek szenzációsak, a valóság nem ilyen, ezek a falvak sem. Sokkal szebbek, mint ez a giccsparádé.
Nemrég jelent meg az Eurostat legfrissebb, az európai lakosság dohányzási szokásait vizsgáló jelentése. A 2014-es adatokat tartalmazó felmérés szerint, a 15 évesnél idősebb magyarok 25-30 százaléka füstöl rendszeresen, de az osztrákok és a görögök simán rávernek az egész…..
Karácsony közeledtével nagy kereslete van a szívet-lelket melengető, sokáig eltartható süteményeknek, melyek a tél, a hó szellemét idézik. Nos, ez a recept pontosan megfelel a fenti jellemzésnek. És hogy mennyire egyszerű elkészíteni? NAGYON. Mindenképpen érdemes kipróbálni! Hozzávalók: 8 dkg…..
Lady Gaga látható a The New York Times stílus magazinjának, a T-nek címlapján. Ebben még semmi különös nincs, ahogy azonban az énekesnő kinéz annál inkább. Semmi húsból készült ruha, semmi öt méteres talpú cipő, semmi őrült napszemüveg, vagy kalap, meg úgy általában, semmi különös. Egyszerű farmer…..
nagyondurva 2016.10.19 22:07:03
@antisocialnetwork: anyanyelvi szinten vagy angolból
Örömteli hír, hogy nemcsak az Egyesült Államokban és Kínában, hanem máshol is nyomtatnak autókat, és a Local Motorson kívül is alkotnak izgalmas modelleket. A cseh autótervező Petr Chládek szerint komoly gondok vannak a jelenlegi közlekedéssel, a rendelkezésre álló kocsik pedig…..
A kinesio-tape-et – dr. Kenzo Kase japán orvos remek találmányát – a mai napig misztérium övezi.  Sokan szemfényvesztésnek tartják, mások ódákat zengenek áldásos hatásáról. Jómagam sokáig a szkeptikusok táborába tartoztam, racionálisan gondolkozó elmeként el sem tudtam képzelni, hogy egy egyszerű…..
Nézzük néhány szemelvényt az akkori eseményekből! Daryl Bamonte ezt írta a Devotional Tour Diary-ba:  "Hihetetlen hosszú útat tettünk meg Belgiumból ideáig és ma még ki kellett autózni "a nagy magyar pusztába" is, csakhogy Anton leforgathassa a Condemnation videót. Dave…..