Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaki Vaki

61 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
19 éves, német, a neve Naomi Seibt és tagadja a klímaváltozást.   Az amerikai Heartland intézet karolta fel, amely végi a „klímaszkeptikus” nézeteket, a Trump-kormányzat gazdasági és környezeti politikáját. Naomi eddig ismeretlen volt, de most hirtelen felkapta őt a média. A lány nézetei korábban…..
Egy debreceni professzornak igen csúnya beszéde volt, így a hallgatóság nő tagjai megegyeztek, hogyha legközelebb csúnya szavakat használ az előadóban, akkor egyöntetűen elhagyják a termet. Persze ez eljutott a professzor fülébe is. A következő előadásán pedig tényleg nem hangzott el egyetlen csúnya…..
Én a vírustól nem nagyon félek. Voltak és lesznek vírusos megbetegedések.Én az egészségügy állapotától és az impotens, tolvaj kormánytól félek.Mert visszavet minket a XIX. századba.Egészségügyben is csak annyi marad nekünk. Mint akkor.Miközben szerencsésebb népek már a XXI. században élnek. Most ki…..
Régi angolszász mondás:- Mindenkinek joga van a híd alatt aludni, a koldusnak és a lordnak is.illetve ennek kifordítása:- Senkinek sincs joga a híd alatt aludni, a koldusnak és a lordnak se...
Az én mániám, hogy nem érdekel hogy az emberi beavatkozás következménye-e a klímaváltozás.Ha hideg van fűtünk, ha túl meleg akkor klímát kapcsolunk be.Ha aszály jön, akkor öntözünk.Ha a Föld nem úgy "szuperál" ahogy szeretnénk, akkor elsőként lokálisan kell kivédeni a problémát, legalábbis…..
Lehet fel kellene építeni a #metootoo mozgalmat, ahol azokat lehet sajnálni, akiket sok évtized után ártatlanul vádolnak. Bizonyára kevesebben lennének (mind az áldozatok, mind a követők) mint a normál #metoo-ban, de ez is egy létező halmaza a világnak! :)..
A vezetés az erőforrások optimális allokálásának műváészete.Aki rosszul használja az erőforrásokat, az rosszul vezet.A vezetés nem kötelező, hanem önként vállalt feladat.Aki vállalja, az kellene hogy vállalja a következményeit is a rossz döntéseinek. De mondok gyakorlatibb példát.Ha egy cég…..
Mint tudjuk istennek csak egy dolgot sikerült igazságosan elosztani, amivel mindenki elégedett.Az észt!Ugye mindenki hiszi, hogy ő pont eleget kapott belóle! Mindenkinek 100+ az IQ-ja, és kész! Kérdezz rá tőlük!! (Gauss meg meghalt, nem érvényes a rajza)...
Az érett gyerek unatkozik az óvodában, így az óvónőnek is nehezebb vele, elengedi, hagy menjen a suliba.Az íráshoz valóban kell az ügyes kéz és pont emiatt az egész tanrend súlyosan hibás.Egyszerre írni-olvasni tanulni, szerintem nagy hiba!Ha én tervezném, akkor elsőben csak nagybetűket tanulnának a…..
A migráció Európának hasznos, de fontos lenne elkülöníteni keményen a menekült és migrációs folyamatokat.A menekült ideiglenes tartózkodás. A migráció hosszú, akár végleges letelepedés munkavállalással.A menekült is kérelmezhessen bevándorlást, de ugyanolyan eséllyel legyen mint bárki másnak.És a…..
Én már odáig jutottam, hogy marad a sorsolás! Csak pártlistákon szakmai jogalkotókból áll az egyik ház, ezek választásokkal kerülnek be.A másik ház teljesen sorsolásos alapon és törvény tiltja, hogy a pártok bármi módon befolyásolják ezeket a reprezentatív képviselőket.Egy törvény meg akkor léphet…..
A kutyák is fáznak télen és meg is tudnak betegedni a hidegben, esetleg nyirkos, vizes bundával, ezért fontos hogy a kutyáinknak olyan kutyaházuk legyen, amelyben el tudnak bújni a szél elöl, hőszigetelt legyen, és kényelmesen elférjenek benne. April Wilkersonnak három kistestű kutyája van, ezért…..
MIt lehet tenni? Kezdetnek a netsemlegesség garantálása. A sávszélességet CSAK a felhasználó oszthassa el, neki van joga eldönteni mit akar nézni, hallani, a net tartalom szolgáltatók semmilyen módon (tipikusan fizetéssel, pénzzel) ne korlátozhassák a versenyt, hogy nekik jusson nagyobb vagy több…..
Nem kicsi megdöbbenéssel olvastam Orbán Balázs válaszát abban a kérdésben, hogy mire is való az alkotmány. Orbán szerint az alkotmány nem csak az állampolgárokat védi az államtól, hanem a modern világban az államot is a szupranacionális szervezetektől és nemzetközi vállalatoktól, különösen a…..
Vaki Vaki 2019.11.28 08:46:14
@Magyaur: Mi a baj a liberalizmussal?
Hogy a másiknak szabadsága, döntési lehetősége van!

"Az én életembe ne pofázzon bele senki, de a többiek, na azok éljenek úgy, ahogy én képzelem!"

Ez persze a tömegeknél.
Mert az uralkodó osztály persze azt mondja, "ne akarj már választani, itt vagyok, isteni rendelvényre, még a szarom is illatos, edd és főként, adózz és csókolj kezet, ha élhetsz egyáltalán"
Mikor volt utoljára hogy egy túl nagyra nőtt céget feldaraboltak? https://hu.wikipedia.org/wiki/AT%26T Mára leszálló ágban van az USA gazdasága és kezd veszíteni a technológiai élvonalból (ami nem egyértelmű, inkább csak apróbb repedéseket látni, de azok jelzésértékűek). Így a politika…..
Tristan Harris, a Google volt mérnöke tálalt ki egykori munkaadójáról, és a Sziliciumvölgy többi nagyágyújáról a Le Figarónak adott interjúban, és arra biztatja a kormányokat, hogy lépjenek fel ártó befolyásuk ellen. Harris a technológia-etika szakértője és már évek óta figyelmezteti a világot az…..
Vaki Vaki 2019.11.24 11:02:34
@steery: Én azzal szoktam udvarolni magamnak, hogy okos vagyok, meg figyelek a világra. Ritkán jön szembe olyan gondolat, ami (ha nem is olyan cizelláltan vagy kifinomultan, kidolgozottan) de ne vetődött volna fel bennem.

De ez most újdonság volt és nagyon tetszett!!
Vaki Vaki 2019.11.24 11:23:45
@nemecsekerno_007: Nekem is ez a mániám.
Mikor volt utoljára hogy egy túl nagyra nőtt céget feldaraboltak?

hu.wikipedia.org/wiki/AT%26T

Mára leszálló ágban van az USA gazdasága és kezd veszíteni a technológiai élvonalból (ami nem egyértelmű, inkább csak apróbb repedéseket látni, de azok jelzésértékűek). Így a politika foggal-körömmel ragaszkodik a vezető szerepet biztosító monopoliumokhoz.
Pedig a Bell (ATT) feldarabolása Baby Bell vállalatokra hozta azt az informatikai előretörést, amit most élveznek.
Szerintem, ha most ezzel nem kezdenek valamit, akkor a politikusok langyos vízben pancsolása és élvezete az NSA kémkedésben pont egy leszálló ág megerősítést eredményezhet.
Érdekes, hogy Kína vagy Oroszország már észrevette (más, nem olyan nemes okból ugyan, mint a piacgazdaság m,eg emberi jogok), de az EU-nak is ideje lenne hogy beinduljon az immunrendszere és ne fogadja el hogy az USA monolopiumai döntenek, tegyen lépéseket, legyen stratégiája.
Azért a német RAF (Vörös Hadsereg Frakció) és társaik, a városi gerillák mindenfelé jól mutatják, hogy el lehet bújni nagyvárosokban, néha jobban mint kis falvakban.Persze ehhez ma már komoly informatikai tudás, szakértelem kell, hogy rejtőzködni tudjon. Ezért haragszom a "nyugati…..
Andrea egy nagyon fontos kérdést feszeget és még a Homárt és a szakértőket is dicséri, gyakorlatilag ilyen egy tökéletes e-mail!  Na de a lényeg: mi a helyzet a szállítási költségekkel? Sok jó dolgot irtok, gratulálunk érte! Jók a szakértők is, ezért szeretnék kérdezni tőletek én is. Szerintem…..
Vaki Vaki 2019.11.22 00:06:47
@Zabalint: És mi van, ha mindkét félnek letétbe kell helyeznie valahol a postaköltség + bevizsgálási díjat és a szakvélemény kiállítója az egyik félét elveszi, a másikat visszautalja?
Tény, hogy azok a zenék, melyekre életünk egy emlékezetes korszakából - kiemelten harmatos kamaszéveinkből - emlékszünk, kitörölhetetlenül összeforrtak eseményekkel, életérzésekkel és újból hallgatva nosztalgiázásra hívnak. A nyolcvanas évek pop-rock-metál zenéje mindemellett annyira sokszínű volt,…..
Vaki Vaki 2019.11.19 03:04:04
@kkm.furdancs: "Aztán jött az évezred legkínosabb évtizede"

Ha végig ('70-es évektől máig) pl. Pink Floyd-ot és más jóságokat hallgatott valaki, akkor se a diszkó, sem az azt követő pangás fel sem tűnt :)
A rendes nacionalista (na jó az már inkább patrióta) félti az országát és a népét orbán rombolásától. Szégyellem mélyen, de engem is ez rág néha... de kellő cinizmussal lefojtottam már magamban. Ha egy nemzetnek vesznie kell, ha felzabálja a történelem, akkor legyen. Gyerekeim nyugateuropába…..
Én nem hiszek benne és nem szeretném a két nagy párt váltógazdálkodását.Tudom megfelelelő politikai kultura kell a kompromisszumos kormányzáshoz, ahol akár tucatnyi pártnak is van hely, csak ugye az a politikai kultura.No de ha mindenki a pártok felé maximalista én a választók felé is az lennék.Hagy…..
Az EU és USA között egy nagy meccs elkerülhetetlen, mert nagyon kiszolgáltotott most az EU informatikai téren (és legalábbis a trumpli alatt) teljesen megbízhatatlan is az USA.És ennek csak piciny, de nagyon egyértelmű és jelképes része, hogy ezek a nagy USA multik egyrészt leszarják az EU…..
Életéről és pályájáról szóló dokumentumfilmmel köszöntötte a Sky Arte  április 22-én Jack Nicholsont 82. születésnapján. Titokzatos ember, legendás farkasmosollyal, aki kiismerhetetlen sötét szemüveg mögött. Több mint 60 filmmel és 3 Oscarral Nicholson Hollywood antihőse, antikonvencionális…..