Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaki Vaki

82 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez az elinflálás politikus nyelven jól hangzik, de gyakorlatilag azt jelenti kirabolják a polgáraikat, kevesebbet kapnak munkájukért, megtakarításaik, vagyonuk értékének egy részét elveszik. Vagyis a hibás élvezi a többletet és másra hárítva a terheket, a kárt, aztán felelősségrevonás nélkül…..
Nem az ingyenes ellátás a gond, hanem hogy nincs korrekten leszabályozva miért mi jár.És mellé lépcsőzetes szolgáltatás többlet. 0. szint ingyenes baleset és sürgősségi ellátás1. szint ingyenes (TB-adó) alapellátás2. szint biztosításra járó vagy kiszámlázott, az alapellátási hálózatra épülő…..
Vannak megosztó rendezők. És van Roman Polanski. Egy ember, aki csak szélsőséges véleményeket tud kiváltani, a művészetével legalább annyira, mint magánéletével. A szerzői film egyik legvakmerőbb úttörője, aki sötét fantáziájú különcök generációi előtt taposta ki az utat tabudöntögető…..
Vaki Vaki 2021.07.30 22:01:22
@Almandin: "Egy 13 éves lány leitatása és megerőszakolása"

Nem tudom mi történt pontosan (szerintem a vádaskodók sem, csak hallomásokra építenek), de egy tény: a szüleit leültették?

Mit keres egy 13 éves egy party-n éjszaka?!?!?!
Az első választásokon minden párt delegált ellenőrt minden választópontra.Azok figyelték a szavazatszámlását majd az eredményt sms-ben elküldték a pártközpontba.Az eredményeket hamarább tudták a pártok, mint a választási bizottság és lényegileg egyezett minden (egymással párhuzamos) számlálás…..
Ha nem ellenzéki összefogásra szavazunk, akkor marad a fidesz vagy valamelyik politikailag teljesen értelmetlen törpepárt... Számomra már csak kétféle szavazó létezik:- demokratikus erőre akar szavazni (most ez az ellenzék)- diktatúraépítőkre akar szavazni (fidesz és segítőik) No sorold be magad…..
Erre mondtam, hogy a politika (törvényhozás) sokat tehet.Pl. a rövidtávú gazdasági döntések ellen (valutaspekuláció például) egy Tobin adó, ami a pénzforgalmat fékezi. De én egy magasabb Tobin-jellegű pénzforgalmi adót is el tudok képzelni, ahol nem csak fizetési kötelezettség keletkezik, de…..
Mielőtt nagyon mélyen elkezdjük beleásni magunkat a témába, szeretném lelőni a poént rögtön az elején, és elsütni a jolly joker mondatot: ATTÓL FÜGG. Na de mégis mitől, és ténylegesen milyen számokkal lehet kalkulálni? A kérdés összetettségét már csak az is mutatja, hogy nem mindegy,…..
Én nem az árakat akartam szabályozni, hanem az árképzés módját!Ez meg szinte kötelező kell legyen minden monopol, kvázimonopol, monopolisztikus vagy csak kartelgyanús tervékenységeknél.Az igazi szabadpiaci verseny (a Smith féle) az a szabad árképzés példája, de egyben a kvázi végtelen versenytárs…..
Akció javaslatok ellenzéknek 2021.06.06 12:09:30
 Az amerikait megkérdezik. - Mennyit keres egy átlag ametrikai? - 3000 dollárt - És mennyiből lehet megélni? - 2000 dollárból - És mit csinál a maradék ezerrel? - Magánügy, semmi közünk hozzá   A németet megkérdezik. - Mennyit keres egy átlag német? - 3000 eurót - És mennyiből lehet megélni? -…..
Régóta mondom, baj van a gazdasággal.Túl sok a pénz és (néhányaknak) túl könnyen jön.Nem kell tennie érte semmit és ömlenek a milliók, nem is tud vele mit kezdeni.Na az ilyenek vesznek ilyesmiket.Az én ideámban a társadalomnak hasznos emberekhez megy az extra pénz.De a "hasznosság" fogalom rég…..
"az erőszak a gyengék végső menedéke" S. H. by Asimov   De a diktatúrák pont kikényszerítik, hiszen elvesznek erőforrásokat hogy gyengítsék az ellenfeleiket. Aztán meg csodálkoznak, ha a végső elkeseredés erőszakba csap át...
  Pedig mennyi potenciál lenne abban a veszett nagy és gazdag országban.A szocialista idők mutatták, hogy műszaki értelmiség meg tudomány is lenne hozzá.Ha nem hülyék lennének a lakosok (mint nálunk, csak mégúgyabbul) akkor az EU-val kölcsönösen előnyös kapcsolatot építhetnének.Jó lenne a…..
Az egyik általános probléma a férfi-nő kapcsolatokban, a kommunikáció. Mindig előhúzzuk, hogy a férfiak  nem kommunikálnak "rendesen". Kérdezünk, nem válaszol, megint kérdezünk, megint nem, nyaggatunk,hisztizünk, vitázunk...ahelyett, hogy tudomásul vennénk, a férfiaknak nem…..
Vaki Vaki 2021.05.25 16:02:18
@Nőneklenni: Valami komoly tudós ember írásában volt az információ, miszerint ugye a törzsfejlődésünk, életmódunk mássága miatt egyszerűen másként alakult a kommunikációnk.

A pasiknak, akik egy-két társukkal kis csoportban vadászni mentek fontos információk átadására alakult a kommunikációjuk.
Kezdve a veszélyre figyelem felhívástól, a vadászat megszervezéséig, és a tudás-tapasztalat átadásáig a társaknak.
A férfi kommunikáció a fontosságra épít.

A nők nagy csoportokban (nem tagadva hogy természetszerűen a férfiakéhoz hasonló kommunikációt is végzik, mert kell a túléléshez) de a csoportépítéshez is kommunikálnak. Semmitmondó-csacsogó beszéd, aminek nem a tartalma a fontos, hanem hogy kapcsolatot épít a többiek felé.

Okos pasik meg ezt felismerik és a csacsogást egy szűrőn átengedik, oda sem figyelnek. Ha ezt a csajok nem tolerálják és a semmitmondásra semmitmondó választ erőltetnek, az csak bosszantó és zavaró lehet a kapcsolatban.
„Csak azt sajnálom, hogy nem lettem valaki más” – vált szállóigévé ezt a mondás egy olyan embertől, aki életművet épített fel identitás-zavaraira, értelmiségileg is táplált neurózisára és hipochondriájára, akinek a senkihez nem hasonlítható humorán több mint 40 éve…..
Az 55 éves Julianne Moore későn lett sztár. Sokáig a független moziban dolgozott, aztán berobbant a hollywoodi csillagok soraiba Oscar-nevezésekkel, majd 2015-ben Oscar-díjjal, amelyet a Still Alice című filmben egy Alzheimer-kóros nő felkavaró alakításáért kapott. Ugyanezért a…..
Vaki Vaki 2021.05.19 10:07:49
Az őskor bennünk élő képében van egy klisé: vad külsejű férfi vonszol a hajánál fogva egy asszonyt. Christopher Ryan és Cacilda Jethá amerikai kutatók szerint ezt a képet sürgősen el kell felejtenünk, mert mélységesen téves. Kezdetben vala a szex című könyvükben azt írják, hogy a történelem előtti…..
Asperger-szindrómás vagyok – vallotta be néhány héttel ezelőtt a világ egyik legsikeresebb vállalkozója, Elon Musk. „Tudom, hogy furcsa dolgokat mondok vagy posztolok – mondta a dél-afrikai születésű milliárdos a Saturday Night Live című műsorban – Újra feltaláltam az e-autót, és embereket küldök a…..
Valójában kínában az a baj, hogy most 30 év alatt pótol be 200 évet.És mivel ez félelmetes tempó, az összes anomália egybecsúszik, ami hosszan elosztva jelent meg erre és ráadásnak a fejlett világban most van a csúcs és viszakozás, nekik meg a nyakukra torlódtak az események. Egy kamionnal is…..
Én nem szeretnék sírkövet. Hamvasszanak és szórják szét a hamvakat. Visszaadni a Földanyának. Aki akar, az tud emlékezni fizikai hely nélkül is. Sőt. Leginkább folyóvízbe öntésre "vágyom". Így a gyerekeim bárhol a világon vizet látnak gondolhatnak rám, egy darab belőlem biztosan ott van…..
Az erőforrás felhasználás alapú adó arról szól, ha az egész készüléket cseréled, akkor az sok kiló fém és műanyag, sok kw-óra áram felhasználása, szóval drága mulatság, sok adó. A pótalkatrész meg olcsó, kicsi felhasználású, alig adóztatott.Mellé hogy én a munkát terhelő minden adót eltörölnék,…..
Az államadósságot.... meg az emberek megtakarítását, jövedelmét, nyugdíját... vagyis az életszinvonalát. Nem szeretem ha technokrata szavakkal "államadósság" elfedjük a valóságot: itt kérem kirabolják az embereket!    ..
- Pistike! Miért fogod a macska farkát a satuba?!?- Boldoggá akarom tenni.- No de hát a satuval?- Persze, milyen boldog lesz, amikor elengedem. 0rbán annyival keményebb, hogy soha nem enged el!Legfeljebb időnként kicsit enged a szorításon... de csak hogy utána még jobban fájjon!..