Regisztráció Blogot indítok
Adatok
János

1 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    "Szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!" - akadt ki Szijjártó Péter az UEFA legutóbbi döntésén, mely a magyar futballválogatottat három zártkapus mérkőzésre, továbbá 100 ezer eurós pénzbírságra büntette. Azt kell mondanom: Szijjártónak tökéletesen igaza van. Mi több: egy tökös…..
Sértődötten kivonult Fridi műsorából Árpa Attila - harsogja a nyomtatott hétfői Bors, és naná, hogy a mai Blikk címlapján is ott virít, hogy Árpa nem bírta ki összezárva Friderikusszal, félbeszakadt a forgatás!  A Borsnak egy bennfentes Tv2-dolgozó így mesélte el a…..
János 2015.10.26 17:41:36
János 2015.10.26 20:44:46
Présház Felejtősség 2015.10.01 10:43:06
Figyelmeztetés az olvasónak: népszerűtlen a téma, kár is tovább olvasni. Szóltam. Ma a Föld nevű bolygón kialakult egy olyan világrend, ami emberarcú. A nyugati ember nagyon szépen betölti a bibliai küldetést és uralma alá hajtja a világot. Úgy globális társadalmi, mint…..
János 2015.10.03 13:22:39
@Ad Dio: „Erről az egészről gyűlik bennem egy gondolatsor, csak nehezen tudnám a szokásos 1 oldalba besűríteni, ennél meg nem szívesen untatok senkit hosszabban. ”
Nem untatsz! Éppen azért járok ide, mert olyan témákról írsz, amik engem is foglalkoztatnak.
Ezért, ha kérhetem, írd meg ami gyűlik benned.
Az Egyesült Államokban legális lett a melegházasság - de kik is azok a homoszexuálisok, és mit kell tudni róluk? Hiánypótló összegzés. 1. A közhiedelemmel ellentétben a saját nemhez való vonzódás nem fertőzéssel terjed - elég, ha az adott gyereket melegek állják körbe a…..
János 2015.06.30 16:00:25
@spinat: A biológia tudománya számtalan állatfajnál megfigyelte a kannibalizmust is, vagyis mondhatjuk azt, hogy a kannibalizmus természetes.
János 2015.06.30 18:59:24
@Dr. Fred Edison: Attól még, hogy valami előfordul a természetben, nem következik, hogy az jó, és normatívnak tekinthető.
János 2015.06.30 19:13:06
@Dr. Fred Edison: Hosszú idő alatt kialakult szerves fejlődés eredménye az erkölcs, a hagyományok, a szokások, de még a jog is.
Nem lehet ezeket önkényesen egyik napról a másikra megváltoztatni.
Hiába hirdeted ki, hogy mostantól új a törvény és akár három felesége is lehet egy férfinak, vagy egy lány hozzámehet a saját apjához, attól még ezt a társadalom nem fogja elfogadni.
A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság videói rendesen kivágták a biztosítékot. Amit nem is csodálok. Mert kb. a legalja.hu kategória. És az egészban az a szomorú, hogy ezek a videók egybevágnak azokkal a köztudatban élő tévhitekkel, amik miatt az áldozatok többsége nem mer…..
  A rendőrség annyira aggódik a lányokon tett erőszakos cselekmények elszaporodása miatt, hogy a pécsi oktatóvideók után a vasi rendőrök is odatették magukat az ügyben. „A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megelőzésben a női metakommunikációnak óriási szerepe van. A…..
2002. szeptember 27-én az iskolából hazafelé menet elrabolták a tizenegy éves Jakob von Metzlert, egy bankár fiát. Két nappal később az egymillió eurós váltságdíjat Magnus Gäfgen joghallgató vette át. A rendőrség követte Gäfgent, aki nyomban vásárolt egy új Mercedest, és…..
Releváns Megszaladás 2014.09.06 11:55:38
Olyan gazdasági rendszert hozott létre az emberiség, ami exponenciális növekedésre van optimalizálva. Ez a rendszer elhiteti az emberekkel, hogy a korlátlan fogyasztásban rejlik a boldogság, amihez elég nagy a bőség a Földön, ezért nem probléma, ha viharos gyorsasággal alakítjuk…..
Olvasom: „Hogyan olvasunk 2030-ban? (...) Az internet az elmúlt húsz évben megváltoztatta a könyvkiadást és az olvasást is; e-könyv-olvasón, telefonon, tableten vagy számítógépen olvasunk, emiatt ezek az eszközök is sokat fejlődtek. Amióta a Marslakó a mostohám című filmben…..
A Katolikus egyház szerint, Istentől kaptuk az életet, Ő rendelkezik mindenki felett, és csak Ő dönthet sorsunk, életünk felett. Erről az életről lemondani, mások életét elvenni minden formában bűn. Így a "kellemes halál" is gyilkosságnak, bűnnek minősül. Az eutanázia…..
Komoly botrány tört ki Nagy-Britanniában egy kormányzati kampányposzter miatt, amely kritikusai szerint az alkoholos befolyásoltság alatt megerőszakolt nőkre hárítja az erőszak felelősségét. „Minden harmadik szexuális erőszak alkoholos befolyásoltság alatt álló áldozattal…..
János 2014.08.25 16:05:53
@Wisp: Ez a plakát csak annyit mond a nőknek, hogy ne idd le magad és akkor kisebb az esélyed, hogy nemi erőszak áldozatává válj.
Ez az állítás tudományosan bizonyított tény!
Az, hogy ezt a plakátot leszedetik az állami intézmények faláról, az a szűklátókörűség győzelmét jelenti a tudomány felett.
János 2014.08.29 08:37:44
@Wisp: Azért, mert te betartod a szabályokat, abból még nem következik az, hogy mások is be fogják tartani.
A szabályszegőktől senki nem tud megvédeni.
Az állam nem képes tökéletesen garantálni a biztonságodat.
Az élet rejt olyan veszélyeket, amiket csak magad vagy képes elkerülni.
Érdemes óvatosnak lenni!
A végtelen nemcsak a filozófusok régi problémája, hanem a gyerekeké is. „Vajon a világ végtelen?”, „Vajon a számok sora végtelen?” – kérdezik a gyerekek. Amikor ezt kérdezik, akkor szülőként, tanárként nem azt válaszoljuk nekik, hogy „De hát mit is jelent az, hogy…..
Amikor meghallottuk, hogy a Wizz végre repülni kezdi Lisszabont, kellemes borzongás futott végig a tagjainkon. Mert az a város nemcsak egy hely, ami rajta van a látni kell típusú listákon. Ez az a város, ahová úgy érkezünk meg már az első alkalommal is, mintha sosem mentünk volna…..
Szabad az út az ittas kerékpárosok előtt. A rendőr nem büntethet, de döntöd el, alkalmas vagy-e. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
János 2014.07.23 15:06:43
@Mercel: Egy két gyerek a hátsó ülésen, óriási mértékben képes elvonni a vezető figyelmét.
Természetesen szerintem sem kell betiltani a gyereket a hátsó ülésen. Arra akartam ezzel csak rávilágítani, hogy a rengeteg tiltás élhetetlen világot eredményezne. Egy agyonszabályozott világban pusztán gépként élhetsz. A szabadság nem feltétlenül biztonságos.
A társkeresők világában sok sztereotípia van. A következő napokban ezek közül fogok néhányat boncolgatni. Úgy látom, hogy a többségének van némi alapja, de hogy általános lenne azt egyikre sem igaz. A legtöbbet hangoztatott elképzelés, vélemény, sztereotípia, amivel a pasikat illetik az, hogy ők…..
A kormány éppen értelmezni szeretné a Kúria devizahitelesekről alkotott jogegységi határozatát. Természetesen a szokásos módon, vagyis úgy, hogy véletlenül se kelljen semmit neki szakmailag megoldani, kiszámolni, dolgozzanak inkább mások, vagyis a problémáért részben valóban…..
János 2014.07.01 20:32:53
@Szelid sunmalac: Nincs hitelem, biztos megélhetésem van. Mégis együttérzek azokkal a családokkal, akik nem képesek fizetni az egyre növekvő törlesztőrészleteket, és az utcára kerülés réme fenyegeti őket. Senki nem érdemelhet ilyen sorsot!
János 2014.07.01 20:51:24
@Szelid sunmalac: Vállalom, hogy a te fogalmaid szerint együgyű vagyok. Együtt érzek az elesettekkel és nehéz sorsúakkal. Ahol lehet, támogatom őket és segíteni próbálok, hogy az életük jobbra forduljon. Minden szorosan összefügg, semmi sem különül el, egyek vagyunk mindannyian. Rövidtávon érezheted magad nyertesnek, de hosszú távon neked sem lehet az jó, ha emberek tömegei nyomorognak és nélkülöznek a környezetedben. Életed során folyamatosan adsz és kapsz. Ha nem vagy képes együtt érezni és adni, akkor kapni sem fogsz. Az empátia építeni fog téged is, több leszel általa!
János 2014.07.01 22:46:15
@Szelid sunmalac: Kívánom, hogy soha ne kerülj olyan helyzetbe, hogy az utcára kerülés reális alternativává váljon a számodra.
A minap a családunkból valaki elmesélte, hogy szeretne elutazni Ausztráliába.  Gyerekkori álom – nincs is ezzel semmi baj! Ráadásul talált egy srácot, aki alkalmas útitársnak mutatkozik. Az apró gond legfeljebb csak annyi, hogy az illető 28 éves hajadon leány, éspedig a…..
Lett olyan mostanában, hogy bakancslista (bravúros fordítás) - tehát, mielőtt megrúgnád a vödröt, illetve feldobnád a bakancsot, azért mindenképpen tegyél meg pár őrültséget, hiszen ezek nélkül jottányit sem ér az élet. Az ihletet cadix barátunk adta, aki zseniálisan…..