Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tiszteltetem Brüsszelet

0 bejegyzést írt és 1674 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan évtizedes tetszhalotti állapot után az ellenzék szerdán életjelet adott: kerestek és találtak eszközt a hangos, egyértelmű és közös tiltakozásra egy eszközeitől és méltóságától rég megfosztott parlamentben...
Tiszteltetem Brüsszelet 2018.12.13 17:36:55
@szepipiktor: mar csak a melosoknak kene elmagyarazni, hogy ez nekik rossz
Tiszteltetem Brüsszelet 2018.12.13 17:51:18
@szepipiktor: Hat leszamitva, hogy a melos eletet leginkabb a kereslet-kinalat hatarozza meg, igy altalaban most jo helyzetben vannak.

A kozszferaban persze nem, de te is sajnalod oket, meg azt is mondod hogy lusta dogok.

Orban meg lepett, azt csa. Szerintem semmi dramai hatasa nem lesz ennek a tvnek se a partok rangsorara, se a munka valo vilagara.
  Az Országgyűlés szerdán elfogadta a munka törvénykönyvének módosítását, amely tartalmazza többek között a lehetséges túlórakeret 400 órára emelését. Az ellenzék már hétfőn kivonult a parlament ülésterméből, szerdán pedig megpróbálták ellehetetleníteni a szavazást síppal, dobbal,…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2018.12.13 17:09:41
"GYURCSANY FERENC – akkor még ifjúsági és sportminiszter – mosonmagyaróvári, Motim nevű gyárában negyven órára emelték a heti harminchat órás munkaidőt. Nem a túlórák lehetséges emeléséről volt tehát szó, hanem a kötelező munkaidőéről.

A menedzsment – valószínűleg a munkásbarát szocialista tulajdonos véleményét tükröző – érvelése az volt, hogy ezt meg lehet tenni. A munkaidő csökkentése korábban indokolt volt, mivel olyan technológiával működött a gyár, ami egészségkárosító volt. De most már minden oké, alpesi levegőt szívnak be a melósok.

A sajtó lerohant, de a hallgatás falába ütközött.

A Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége pedig az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelethez (OMMF) fordult, amelynek határozata kimondta, hogy a Motim veszélyes üzemnek minősül, így indokolt a csökkentett munkaidő. A határozat háromszázezer forint bírságra kötelezte a vállalkozást. A Motim pert indított a határozat ellen, amelyet elveszített. A Győri Munkaügyi Bíróság, később pedig a Legfelsőbb Bíróság is helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Ezután az OMMF Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága utóellenőrzést tartott a cégnél. Megállapították, hogy a munkaügyi bíróság döntése ellenére továbbra is negyven órában dolgoztatnak. Ezúttal nem a társaságra, hanem annak vezérigazgatójára szabták ki a legmagasabb, százezer forintos végrehajtási bírságot. A főfelügyelet határidőt adott a cégnek, hogy állítsák vissza a törvényes foglalkoztatást. A határidő lejárta után összesen még kétszer tartottak utó­el­len­őrzést, minden alkalommal 100-100 ezer forint végrehajtási bírságot szabtak ki a társaságok ügyvezetőire.

Ez a történet jól mutatja, milyen vállalkozó és milyen munkásbarát Gyurcsány, aki most a rabszolgatörvény ellen küzd."
Tiszteltetem Brüsszelet 2018.12.13 17:23:46
@Bambano: Kivulallokent annyit lehetett latni hogy a munkasok nem mentek tuntetni.

Akkor ki hazudik? Ja, azok akik szoktak, reggel delben meg este.
Tiszteltetem Brüsszelet 2018.12.13 17:25:27
@Bambano: Jol sikerult kivenned a velemeny reszt a cikkbol, de engem a cikkiro velemenye nem erdekel.

A teny annyi a cikkben, hogy a tuloraba irasban bele kell egyeznie a melosnak.
Nem áll meg a fekete autó a ház előtt. Nem internálnak. Nem zárnak börtönbe koholt vádakkal. Nem veszik el az útleveledet. Nem szólnak bele a magánéletedbe. Elmehetsz az országból. Vissza is jöhetsz. Kimehetsz tüntetni. Leírhatod a véleményed. Vannak választások és politikai viták. Törvények.…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2018.12.13 17:05:52
@kódex: Ennyi? 2000 ember volt kint, ebbol 1000 ceus, akik nem is tudnak magyarul. A masik 1000 fele mar felebredt a vbk komabol, es itt kommentel.
Tiszteltetem Brüsszelet 2018.12.13 17:10:56
@kódex: Majd most visszajonnek a vasarnapi zarva tartassal az uj evben.
Tiszteltetem Brüsszelet 2018.12.13 17:19:13
@kódex: Mindenki aki eleteben nem tulorazott, potencialis celtablaja a ballib fake-newsereknek.

Mar ha elfelejtette, amit a rendortulorakrol hazudoztak 1-2 honapja, meg hogy ugy altalaban hazudnak reggel delbe meg este.

Milyen ertelmiseget lattal te tuntizni tegnap? Diakok voltak kint, ceurol plusz elte media es genderszakrol. Azonositasuk most folyik.
Azt hiszem, elvtársak, baj van. A mi Viktorunk úgy járt, mint Gyurcsány 2006-ban. Emlékeznek, a derék Fletó piros dossziékkal rohangált a választások előtt játszva a kompetens vezetőt, mutatva, hogy pontos, kidolgozott elképzeléssel rendelkezik a kormányzásra vonatkozóan. Csak válasszák meg, aztán…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2018.05.03 14:46:49
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ugye tudod, hogy vegul ugyis a hatterhatalom gyoz majd?

Vilagkormany lesz, Soros felek fognak iranyitani a hatterbol, nem tehetsz ellene semmit sem.

Megfelemlitunk, megvasarolunk, elhallgattatunk, erdekeltte teszunk, nem valogatunk eszkozokben.
Tiszteltetem Brüsszelet 2018.05.03 15:15:24
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A vilagkormanyt a hatterhatalom iranyitja.

A vilagkormany a demokratikus kirakatunk.

Remek lesz, mindenki boldogan fog elni, esz nelkul.
A rövid válasz: nem. A hosszabb kiderül a cikkből...
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.09.20 01:42:43
Nagy kedvenceim Arany János balladái. Időről időre újraolvasom őket és mindig meglepődöm mennyire időtálló gondolatok vannak bennük. Különösen igaz ez A walesi bárdokra. Nyilván nem teljes a párhuzam, de azért megejtő a hasonlóság Edvárd király és a miniszterelnök között, kezdve a diktatúra…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.09.20 01:15:42
@chrisred: 'Az egykulcsos adóval a képzett, diplomás szakemberek nagy része rosszul járt, leginkább a pályakezdők.'

Ezt megpróbálhatod kifejteni a 2010es és a 2017es bérkalkulátor példáival, mert pont fordítva volt, nem véletlenül a szocik szavazói -meg a DK- a legöregebbek.
Orbán Viktor a bizonytalanokat próbálja megnyerni, amikor ördögnek állítja be az uniót és Sorost. Mivel Magyarország nem tartja a tiszteletben az  uniós jogot, ez önmagában diszkvalifikálja az euró átvételére. Írország nem szeretné, ha kvóta-ügyben Magyarországhoz hasonlítanák...
A Fidesz-Kdnp által kialakított puha diktatúra elkezdett konkrét, kemény diktatúrává szilárdulni. Orbán Viktor miniszterelnökként kimondott egy olyan gondolatot, (széles közönség, nyilvánosság előtt) hogy szerencse, hogy már a média nagy része az ő kezükben van, ami pedig még nincs, az ellen…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.08.03 16:38:37
@ZX: sokkal kisebb lett az bér-adóteher, azt van 1000 ft plusz ktg a bankban, nagy kaland

kivéve a minimálbért, de egy minimálbéres plusz egy átlagbéres 2 gyerekes családka már jobban jön ki

azon kívül hogy 2010ben munkája se volt ügye

mennyi volt a minimálbér 2009ben? 70ezer, mennyi lesz jövőre? 140. Hogy a macska rúgja meg a zarisztokrata orbánt tot

és a munkáltató bérktge is csökkent, és 2018ban tovább csökken
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.08.03 16:54:35
@ZX: jó hogy mondod a drágulás is tizede a cucik alatt megszokottnak

mondjuk ez nem orbán érdeme, de nem is a cuciké

fejedelmünk ORBÁN!

ha nem lopnák el a pénzeket gyorsabban fejlődne az ország, de sőt az USA is meg Anglia is gyorsabban fejlődne ha nem lopnák el a pézeket

szóval mi a f*sz? kampányolj hogy nem lopod el azt megválasztanak. Mibül kampányolsz? j akkor mégiscsak ellopod, vagy nem választanak meg, ilyen a demokrácia

én mindig amondó voltam hogy most már lehetünk FEJEDELEMSÉG hogy megtaláltuk a tehetséges ORBÁNT

nagy mázli
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.08.03 17:13:20
@ZX: mi az hogy mennyit?

MINDEN JOBB mint volt

és lehet választani aközött ami volt meg orbán között

majd ha lesz más akkor lehet rollllla beszéni de addig ez csak terméketlen RINYAAAA
Ebben a nagy hőségben nincs is jobb, mint egy strandon hűsölni. Az ott kapható ételekre azonban nem árt odafigyelni. Nézd meg, melyik hány kalória...
A Fidesz immár egy vallási szekta elhivatottságával küzd a józan ész ellen. Alul az Orbán Viktor ítélőképességében vakon megbízó mintegy kétmilliós szavazótábor, a vezér alatt közvetlenül pedig a parlamenti mamelukok engedelmes hada serénykedik, akik egzisztenciális okokból szavaznak meg minden…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 16:47:22
Történelmi nap ez a mai: A momentum Mozgalom találó kérdésfeltevésével és a CEU tüntetésekkel a rendszerváltás megkezdődött. Ez utóbbival elszámolták magukat a fiúk, míg a népszavazási kérdés - bár nem a momentum sajátja - de fantasztikusan találóan lett megfogalmazva és a Fidesz elevenébe vág.…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 13:57:17
@Zoszil: meg bukott?
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 16:37:31
@paragrafus: 'De azt tudom, hogy egyetlen egy EU tagállamban sem létezik olyan alkotmány, amelyik korlátozza, csorbítja az alkotmányos jogokat, azok érvényesülését, alkalmazhatóságát. '

húvazzeg LoL

melyik alapjogot korlátozza melyik cikkely?
Gyakorlatilag megfenyegette Orbánt, ha nem távozik, akkor napokon, heteken belül kompromittáló felvételek kerülnek nyilvánosságra róla és a családjáról. ..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 14:18:40
@Pop40: Mint Trumpot.

Nem fogják leszavazni őket, sőt a britek most úgy besértődtek hogy már ők is LePent tolják, nem csak Putyin.
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 15:13:43
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 15:51:22
@hullajelölt88: Biztos mint a 2/3unk.
Nem ismerem Szemerkényi Rékát. Sajtónyilatkozatai alapján nem gondolom, hogy Magyarország külpolitikai érdekeit szolgálta volna a tevékenysége. Egyedül Orbán Viktor érdekeinek képviselete vezette, miközben a magyar miniszterelnök már régóta a magyar érdekek legnagyobb ellensége. Szemerkényi Réka…..
Tegyük fel, sikerül a fülkeforradalommal megkezdődött harc, kilépünk az unióból, az emberi jogok helyett a nemzeti szuverenitás lesz a fő rendező elv, az embereknek csak azt szabad csinálniuk, mondaniuk és gondolniuk, ami a nemzeti szuverenitást erősíti. Az iskolai tananyagokban csak a magyarok…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 11:04:08
@d.j: 'Orbán lesz a király amíg ki nem nyiffan, utána meg a többi ingyenélő gyereke jön, '

Olyan amerikában szok lenni de az viszont demokrácia a ballib szerint
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 11:35:08
@Felchutty Bugrisch: bush-bush

clinton-clinton
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 15:42:03
@Rebel Alliance: Hát mindenesetre erősen reméljük hogy nem független szakértő liberális demokráciánk lesz, mert annál minden jobb.
Mielőtt belekezdenék a tárgyba szeretném letisztázni, hogy semmi közöm nincs egyetlen Soros-szervezethez. Bármennyire is úgy tűnhet, hogy ez most egy szerecsenmosdatás, egy jókora naivitással az oldalamon szeretném jobban megérteni az amerikai-magyar - a Fidesz által Ördögnek titulált - üzletember…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 15:18:55
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 15:25:52
@illaim: Arra nehéz lenne jogot alapítani, hogy mi volt 2000 évvel azelőtt Palesztínában.

Ilyen alapon minden európai népnek abcúg lenne a mai területéről.
Orbán Viktor célként jelölte meg, hogy a magyar export egyharmada Keletre menjen, mivel a változó világban a magyar gazdaság fellendülésében kulcsszerepe lehet a diverzifikáltabb exportszerkezetnek. A miniszterelnök azt is elismerte, hogy a kormány célkitűzése eddig nem sikerült, azonban mindent…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 14:09:35
@Felchutty Bugrisch: Orbán olyan amilyen de jobb mint az összes többi
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 14:16:56
@Felchutty Bugrisch: Ezek 20adrangú kérdések

Orbánt jelenleg a Jobbik és a minipártok is csak az ElQrókkal tudnál akár elméletileg megdönteni.

Akik ugyanúgy loptak mint mindenki más, de még a törökök ellen sem védenek plusz ElQrták.

Így esélyük nincs.
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 14:59:03
@sas70: 'Ezért volt jórészt öntökönrúgás a korábbi rendszert egyik pillanatról a másikra lecserélni.'

- nő az export minden évben

- nem cseréltek le semmilyen rendszert

- igen évekig évtizedekig kell ezen dolgozni
Liberatórium Vesszen a jobbik 2017.04.05 08:00:00
Én is megszólalnék a CEU ügyben, de mégsem fókuszálnék rá, mert van a magyar belpolitikában egy csomó látszólag független dolog, ami mögött egy közös ok van...
Azt látni kell, hogy a kelet-közép-európai ó-konzervatív jobboldaliság a Magyarországon és Lengyelországban nagy számban élő közép-nemesi korlátolt, polgári erények ellen létrejött gondolati sémából eredeztethető. Ennek egyik legfontosabb összetevője, hogy nem fogadja el az emancipációt; sem a nők,…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.06 10:33:29
"Világ életemben FIDESZ szavazó voltam, kormánytisztelő polgárokként férjemmel keresztény-nemzeti értékrendek alapján neveljük 7 gyermekünk, egyházi iskolába járatjuk őket. Egy beteljesült álom – ezt gondolhatja mindenki, és jogosan. Egészen 2017 április 4-ig. Amikor ezt az álmot szembeköpték,…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 22:29:52
@Pop40: Sorosnak el kell dönteni, hogy a magyarokkal van, vagy az arabokkal. Nincs mese.

Jövő héten kitiltjuk a Helsinki Bizottságot, húsvétkor a TASZt, karácsonykor meg az Amnesty Internationalt.

Azt jónapot, lehet szavazni 2018ban.
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 22:40:38
@egysmás: Teljesen mindegy, hogy keresztény vagy nem keresztény, ha megfogja a törököt.

Orbán megfogja a törököt, így ezzel az egyetlen egy tettével is 2/3ot kap.

Soros azzal, hogy az ARABOK oldalára állt a magyarokkal szemben, aláírta a halálos ítéletét.
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 23:50:51
@Csillagszemű Juhász: A személyes élmény sokat számít, ezért kap a fidesz mindig 2/3ot, és ezért ugyanolyan a népszerüsége ma mint 2010ben.

De 2018ban többet fog kapni, mert Viktor megfogja a törököt. Ez önmagában úgy 2/3, ehhez jön majd amit az adócsökkentésekkel nyernek. Ok kiesik 100 ceu dolgozó, azt jónapot.
Fotó: Vásárhelyi-Nagy Flóra Mária I. Mi a baj a CEU-val? Lehet, hogy valóban van ennek a törvényjavaslatnak megindokolható szakpolitikai értelme. Lehet, hogy - minden híresztelés, illetve a magyar és a nemzetközi tudományos elit tiltakozásának ellenére - a Magyarországon működő, külföldi…..
Egy pontosan koreografált folyamat első állomásánál járunk kedden, amikor a parlament elfogadja a lex CEU-t. A következő lépés a civilek megbélyegzése, a harmadik pedig – nagyjából október magasságában – az ország totális Soros-talanítása lesz. Trumpban remél ehhez szövetségesre találni...
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 22:08:21
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Persze, most sincs nekik, Sorosért a független média mozdult meg.
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 22:26:05
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN: Szó nincs ilyesmiről. Ugyanezek ugyanígy hisztizni fognak amikor az arabimportőr NGOkat fogjuk sorman kitiktani a következő hetekben.
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 22:27:55
@Pop40: Trump külügyminisztériuma semmit nem mondott.

Egyetlen nobel-díjas sem állt ki a CEU mellett. A megszólaló 14 emlékdíjas egyike sem volt magyar.

Ezek minket nem érdekelnek. Kitiltjuk Soros minden érdekeltségét, mert az arabok mellé állt, ennyi.
  Régen hallottunk olyan összeszedett ám velőbe vágóan pontos és szókimondó parlamenti felszólalást mint amit Szél Bernadett az LMP társelnöke tartott kedden. A kormány úgy en bloc el lett küldve a francba, de úgy, hogy ők maguk már várták, hogy végre valaki a diplomatikus kereteken belül küldje…..
Orbán Viktor és csapata szereti az értelmiséget vegzálni, egyetemek függetlenségét beszántani, most éppen a CEU működése lett hirtelen szabálytalan. Az értelem hazai megbecsülésének szép mérőszáma, hogy az utóbbi évtized magyar kivándorlói az itthon élő népességnél…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 20:51:14
@Irbisz: Azt nem mondta az RTL hogy ezek 80%-a határon túli magyar állampolgár gyerek, ami nagyon jó mert mind a nemzeti oldalra szavaz, ha felnő.
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 21:56:00
@igazi hős: Na persze.

Soros azért fizet most, mert baszakodott Magyarországgal libsiügyben.

Erre elkezdenek sírni a libsik, hogy olyan, mint Putyin meg Erdogan.

Megjegyzem nem Putyinnak és Erdogannak köszönhetjük az arabinváziót, hanem a libsiknek és Sorosnak.

Vicces, hogy a libsik démonizálják Erdogant közben fizetnek neki nehogy ránk szabadítsa a migriket. Nyilván Soros szervezetei ott is baszakodtak Törökországgal a migrik érdekében, még jó hogy kibaszta őket mint macskát szarni.

Soros a szervezetei megszívatásával is fizetni fog azért, mert a magyarokkal BASZAKODOTT az arabok érdekében.
Reflektor CEU és NER 2017.04.04 15:11:40
  1991-ben kért fel az azóta elhunyt Hanák Péter, hogy történelmet tanítsak egy frissen alakult intézményben, amely önmagát Central European Universitynek (CEU) nevezte. Persze már akkor használták a magyar nevet is: Közép-európai Egyetem. A történelem tanszék az elsők között jött létre – a CEU…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 21:11:28
@lippsi e vagy?: Most azt hazudja a demokrata, hogy a 2 millió kitántorgó mindegyike CEU diplomás.
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 21:13:00
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Úgy néz ki a valós cél valóban Soros kipaterolása, mert úton van a CIVILtörvény is.

Ennek minden demokrata csak örülhet.
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.04.05 21:51:28
@paaj: Nem, közlöm hogy a libsik azt hazudják, hogy a devizahitelezés Orbán büne, az igazság meg az hogy a libsik büne.

A libsik minden törekvése a magyar emberek és magyarország szuverenitásának csökkentése, vagyonuk elvonása, évszázadok óta.
A vezetés nem játék. Autósként nap mint nap küzdünk a közlekedést nehezítő útviszonyokkal. Nem elég felvenni a kesztyűt a téli időjárás viszontagságaival, kőkemény koncentrációt igényel az is, hogy a korlátozásokkal és útfeltúrásokkal gazdagított városi közlekedést épségben és balesetmentesen…..
Tiszteltetem Brüsszelet 2017.02.07 06:12:01
@Eltévelyedés: mo-n 10 évente van orvosi? micsoda szopás

itt a tótoknál sosincs orvosi, soha