Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jottó

0 bejegyzést írt és 244 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
Jottó 2019.03.09 17:59:50
 A mérőműszer felállításában, beüzemelésében a Közép-kelet-európai Bankfigyelő Hálózat szakértője segített.   Mi az oka, hogy a fűtési szezonban rendszeresen egészségtelen a levegő Miskolcon; Putnokon és Sajószentpéteren pedig kifogásolt? Sajnos jelentős részben a szennyező, rossz minőségű…..
Vonat, 30 fok, 30 perces késés, tömeg. Minden hely foglalt, kivéve egyet, ott egy - Hadházi László kifejezését használva - egy pirított ribanc (továbbiakban: PR) táskája ül. Biztos néz ki az ablakon. Utas jő, s pihegve szól: Elnézést, szabad az a hely? Na itt történt a félreértés: PR kérdésnek…..
Végigélni egy kapcsolat minden mozzanatát a nagy nyilvánosság előtt: átlagemberként nem is gondolunk bele, mennyire fárasztó lehet. A nyilvánosság ugyanis hat a kapcsolatra, és ez alól nagyon nehéz kivonni magát egy-egy ismert párnak. Nádai Anikó Aurélióval való szakítása után fogalmazta meg: mivel…..
A Homeland nyolcadik évadának utolsó két része tele van Magyarországon forgatott jelenetekkel, mert Budapest már megint Moszkvát játssza el: benne van a Vár, Claire Danes parókában szaladgál a belvárosban meg a Keleti pályaudvaron, és feltűnik az Óbudai-sziget K-hídja is. Az első részben feltűnő…..
Gasztrofesztivált tartani menő dolog volt valaha, sőt szégyenkeznünk sem kell, hiszen olyan színvonalas eseményeket is találni itthon, mint például a Miskolci Kocsonyafesztivál, a Bajai Halfőző fesztivál és az újvonalas Gourmet Fesztivál. Ezeket jellemzően egy adott város(rész) csinálja, ami sok…..
A címet azért nem kell kihívásnak venni, mert nincs az az élőlény, amit szánt szándékkal ne lehetne jobb létre szenderíteni. Lehet, hogy a legenda szerint a csótány túléli az atomrobbanást is, de neki is van gyenge pontja, egy erőteljes fejbe kólintás a cipőtalppal például megteszi. Hogy szavamat ne…..
+-100 Hello, 2018! 2018.01.10 08:50:36
Jottó 2018.01.10 16:26:48
Avasalján A király új ruhája 2018.01.08 12:01:50
Miskolc arculatot vált - megint. Mint egy öregedő színésznő, aki hiúságában azt hiszi, hogy a plasztikai sebész kése alatt eltüntetheti az elmúlt 30 évet. Pedig ez csak grafika. A vicc az egészben az, hogy a mindenhova félköröket csempésző régi arculatot szintén ugyan ez a városvezetés készítette…..
Az alábbi levélben arról ír a levélíró, hogy többszöri felszólítás ellenére sem tesz a fölső szomszédja semmit annak érdekében, hogy a beázás okát megszüntesse...
Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák…..
Firestarter18 Őszi fáradtság 2017.12.01 18:18:12
Van úgy, hogy tudjuk, hogy mi lenne a dolgunk, lelkünk egy kis darabkája tán még vágyik is rá, és sürgetőleg birizgálja a halántéklebenyünket, de nem akkora elánnal, hogy ez ki tudja rángatni az embert a kedvetlenség szürke, ragacsos lekvárjából.        ..
Jottó 2017.12.03 20:02:49
@Orltran: tök vicces h másnak felhozod a szövegértést, meg hogy miért hülyéznek, holott te ugyanezt csinálod.. hol írtam h olvasson a 3 éves gyerek jókait? az h te ezt szeretnéd hallani, az még nem jelenti azt, h ezt mondtam.. tudod, szövegértés.. (zárójelben jegyzem meg, mindig kitűnő voltam magyar irodalomból és nyelvtanból is, novellaíró versenyeket nyertem, mindezek mellett sosem bírtam jókait, szóval nem ezen múlik)
a bogyó és babócát pár éve találták ki, azelőtt is felnőttek nemzedékek, gyönyörű, értelmes, kedves mesekönyveken, amiket adott esetben a legkisebb korosztályoknak szántak... és mivel anno anyáink ilyeneket olvastak nekünk, emiatt kialakult az igény a normális ifi , majd felnőtt irodalomra,meg maga a fantázia mint olyan .. de mivel a mai gyerekeknek szánt mesék 90%a nagyfokú debilitást feltételez a gyerekről, semmilyen szókinccsel nem rendelkezik, emiatt alakulhat ki az, ami a poszt alap felvetése, miszerint a tinik ma olyan szinten vannak olvasási szinten, mint régen kb a kisiskolások.

.illetve tegyük hozzá, ez a felnőtt irodalomban is erősen tapasztalható, nemzetközi bestsellerek vannak úgy megírva mintha egy kb 12 éves gyerek írta volna meg sietve a háziját
A TV2 az RTL után elég nagy spéttel (a Válótársak már a harmadik évadot kezdi jövőre, a Mi kis falunk a másodikat) pipálta ki a fikciós tartalomgyártás heti sorozat címkéjű kategóriáját, de legalább biztos kézzel tette. A Korhatáros szerelem nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál…..