Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jottó

0 bejegyzést írt és 235 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
Jottó 2019.03.09 17:59:50
 A mérőműszer felállításában, beüzemelésében a Közép-kelet-európai Bankfigyelő Hálózat szakértője segített.   Mi az oka, hogy a fűtési szezonban rendszeresen egészségtelen a levegő Miskolcon; Putnokon és Sajószentpéteren pedig kifogásolt? Sajnos jelentős részben a szennyező, rossz minőségű…..
Vonat, 30 fok, 30 perces késés, tömeg. Minden hely foglalt, kivéve egyet, ott egy - Hadházi László kifejezését használva - egy pirított ribanc (továbbiakban: PR) táskája ül. Biztos néz ki az ablakon. Utas jő, s pihegve szól: Elnézést, szabad az a hely? Na itt történt a félreértés: PR kérdésnek…..
Végigélni egy kapcsolat minden mozzanatát a nagy nyilvánosság előtt: átlagemberként nem is gondolunk bele, mennyire fárasztó lehet. A nyilvánosság ugyanis hat a kapcsolatra, és ez alól nagyon nehéz kivonni magát egy-egy ismert párnak. Nádai Anikó Aurélióval való szakítása után fogalmazta meg: mivel…..
A Homeland nyolcadik évadának utolsó két része tele van Magyarországon forgatott jelenetekkel, mert Budapest már megint Moszkvát játssza el: benne van a Vár, Claire Danes parókában szaladgál a belvárosban meg a Keleti pályaudvaron, és feltűnik az Óbudai-sziget K-hídja is. Az első részben feltűnő…..
Gasztrofesztivált tartani menő dolog volt valaha, sőt szégyenkeznünk sem kell, hiszen olyan színvonalas eseményeket is találni itthon, mint például a Miskolci Kocsonyafesztivál, a Bajai Halfőző fesztivál és az újvonalas Gourmet Fesztivál. Ezeket jellemzően egy adott város(rész) csinálja, ami sok…..
A címet azért nem kell kihívásnak venni, mert nincs az az élőlény, amit szánt szándékkal ne lehetne jobb létre szenderíteni. Lehet, hogy a legenda szerint a csótány túléli az atomrobbanást is, de neki is van gyenge pontja, egy erőteljes fejbe kólintás a cipőtalppal például megteszi. Hogy szavamat ne…..
+-100 Hello, 2018! 2018.01.10 08:50:36
Jottó 2018.01.10 16:26:48
Avasalján A király új ruhája 2018.01.08 12:01:50
Miskolc arculatot vált - megint. Mint egy öregedő színésznő, aki hiúságában azt hiszi, hogy a plasztikai sebész kése alatt eltüntetheti az elmúlt 30 évet. Pedig ez csak grafika. A vicc az egészben az, hogy a mindenhova félköröket csempésző régi arculatot szintén ugyan ez a városvezetés készítette…..
Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák…..
A TV2 az RTL után elég nagy spéttel (a Válótársak már a harmadik évadot kezdi jövőre, a Mi kis falunk a másodikat) pipálta ki a fikciós tartalomgyártás heti sorozat címkéjű kategóriáját, de legalább biztos kézzel tette. A Korhatáros szerelem nem fogja megváltani a televíziózást és nemigen generál…..
Nagy sikert aratott otthon ez az almatorta, amit az alábbi recept alapján sütöttem kedvenc oldalamról az Iambaker-ről. https://iambaker.net/caramel-apple-cinnamon-cake Ha valaki szeretne fincsi és egyszerű recepteket, amit tényleg nem lehet elrontani, annak ajánlom. Kicsit változtattam a recepten,…..
Nagyon jó, ha egy film leköti a gondolatainkat, elrepít bennünket a maga saját világába és izgalmakat, humort, sőt érdekességeket tud nyújtani számunkra. A lényeg a katarzis vagy egy azt megközelítő hatás. Ugyanakkor az is számít, hogy feltöltődjünk és ne lemerüljünk a film végére. Ha ilyen…..
Nem vagyunk benne teljesen biztosak Viktorral, hogy csak Svédországba költözésünk óta harapódzott-e el ilyen erősen a magyar közéletben az “illegális migránsok” elleni kampány/gyalázkodás/uszítás, vagy előtte is ilyen volt és csak innen nézve vált ennyire kontrasztossá? Egyre ijesztőbb méretekben…..