Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tobias2

0 bejegyzést írt és 3949 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszokhattuk, hogy a tökös cowboy-stílusban kommunikáló külügyminiszterünk mindenkibe beleköt. Most Észak-Koreát választotta, diktátorozott, kommunistázott egy nagyot. Meg is lett az eredménye, Észak-Korea felfigyelt Magyarországra. ..
tobias2 2016.12.31 09:04:59
@ritka, de értékes komment: Dilettációs hézag támadt a dipólomáciánkban!
tobias2 2016.12.31 09:07:13
@fideszes Bróker kormány: Tyuhh, 2020-ban kilépünk a Naprendszerből, 2030-ban visszatérünk a Szíriuszra?
Nem is gondolnák, hogy az Amerikai Egyesült Államok is bekerül, a világ legtudatlanabb országainak toplistájába. De vajon ki lett az első?      ..
„… et omen quidem dii prohibeant, ceterum in ea tempora natus es quibus firmare animum expediat constantibus exemplis.” (Cornelius Tacitus: Annales, XVI, 35) Adja Isten, hogy minden kétséget kizáróan bebizonyosodjék, tegnap Ankarában és Berlinben „csak” egy-egy „szokásos” iszlamista merénylet…..
Nehéz nem látni, milyen kéjes örömmel fogad a magyarországi kormánypropaganda minden egyes nyugat-európai merényletet. Hogyan játszanak rá, hogyan adják a lovat az emberek félelmei alá, történjék a támadás Nizzában, Párizsban vagy Berlinben...
Régebben írtam már a pókselyemről, ami túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy csodálatos anyag ötször erősebb az acélnál, mivel fehérjéből áll, könnyedén lebontható bármilyen biológiai rendszerben. A pókselyem ipari felhasználására már most elképesztő ötletek keringenek, egyetlen aprócska nehézség…..
Párhuzamos interjút készítettünk a köznevelés két kiemelt fontosságú területéről. A mai interjúnkban a felzárkóztatásról, integrációról, a hátrányos helyzetű gyerekek iskolában tartásáról Lacza Ildikó igazgatót (Gyulaji Általános Iskola) kérdeztük, a tegnapiban a tehetséggondozásról, a ranglisták…..
Egy hatvan négyzetméteres, földszinti, napfénytől mentes, négy és fél méter belmagasságú lakás felfűtése nem éppen pénztárcakímélő cselekedet, épp ezért kifaggam a gázszerelőt, mit tegyek, hogy spóroljak...
Mivel nagyon kíváncsiak voltunk arra, milyen lehet határon túli magyar melegként élni Romániában, ezért felkerestük az LMBTQ Erdélyben nevű Facebook csoportot. Szomszédunkban egyedül ők foglalkoznak a magyar nyelvű meleg kisebbség problémáival. Cikksorozatunk első részében Mónikával beszélgettünk…..
Az ellenzéki elméletgyártás és vad fantáziálás kimeríthetetlen forrása az Orbán-rendszer. A legfontosabb kérdés nyilván nem más, mint az, hogy ki, kik, mikor és hogyan taszítják le trónjáról az uralkodót, tisztítják meg a valószerűtlenül tehetséges gázszerelők hadseregétől az országot. Vannak, akik…..
tobias2 2016.11.06 14:02:02
@randomnotexists: Semmiképpen nem szabad kilépnünk a NATO-ból és szövetkeznünk Oroszországgal! A NATO-nak már úgyis mindegy, Oroszországért pedig kár lenne!
A robotok egyre inkább a hétköznapok megszokott részévé válnak, hiszen van már robotporszívó, robotpincér, robotkutya, robotszerelő, robotrepülő stb. és nyilván a sorból a szexuális szolgáltatást nyújtó masinériák sem maradhatnak ki. Magyarul vannak már olyan Robot Robik és Robot Reginák, amelyeket…..
A 10 leggonoszabb program, amely térdre kényszerítette az internetet!   Összegyűjtöttük 10 olyan vírust, amely térdre kényszerítette az internetet a történelem során. Érdemes megtekinteni, milyen pusztító tud lenni egy egyszerű kis program. A vírusokat általában nem magánemberekre élezik ki, abban…..
tobias2 2016.10.26 11:08:01
@khamul: "billion": fogalmatlan ujjlyságírók össze-vissza használják, néhol milliárd, máskor ezermilliárd értelemben. Mivel fogalmatlanok, nem várható el tőlük, hogy ismerjék az egzakt n*10^9, n*10^12, (nE9, nE12) stb. jelölésmódot.
Biztosan neked is vannak az életedben olyan emberek, akik valamiért izgatják a fantáziádat. Na nem napi szinten, vagy ilyesmi, de időről időre előkerülnek, vagy találkozol velük, és néhány pillanatra eljátszol a gondolattal, hogy mi lenne, ha... Nekem nem sok ilyen van, de azért akad egy-kettő. Úgy…..
A határátkelés kétirányú dolog, hiszen éppen a Tárki minapi felméréséből derült ki, hogy elég sokan vannak azok, akik a kiköltözést követően vissza is térnek Magyarországra – hogy aztán egy részük megint felkerekedjen. Utóbbi csoportba tartozik Vicky és családja is, akik…..
tobias2 2016.10.25 08:01:44
@christophe: Ha nehéz a francia, próbálkozz a thaival! สวัสดีครับ
tobias2 2016.10.25 12:36:47
@Mme Seldon: "nem tudok-e valamilyen szláv nyelven (macedon" Македонскиот јазик ич не е тешко. Ќе го научиш да збориш за неколку недели. Поздрав од Охрид.
Több forrásból is úgy értesültünk, hogy Vlagyimir Putyin azonnali hatállyal hazarendelte minden orosz politikusát és családjaikat. Sörgős értesítést kaptak a külföldön tevékenykedő adminisztrátorok, diplomaták és orosz érdekeltségű cégek dolgozói, hogy családjaikkal együtt azonnal térjenek vissza…..
tobias2 2016.10.14 12:53:08
@Buchhalter: "Csak cirka 150 ezer vietnámi cívil halt borzalmas kínhalált a napalm és egyéb kedves bombáknak köszönhetően!"

Deaths in Vietnam War (1965–1974) per Guenter Lewy
Allied military deaths 282,000
NVA/VC military deaths 444,000
Civilian deaths (North and South Vietnam) 627,000
Total deaths 1,353,000

Külön említendő, hogy az Agent Orange hatására a mai napig évente több ezer gyermek szörnyű deformációkkal jön a világra.
tobias2 2016.10.14 12:56:42
@bircaman maxval szerkesztő: "szerb Биљана" A Биљана szó történetesen a bolgár Биляна macedón változata. A hivatalos bolgár álláspont szerint a macedón nyelv bolgár tájszólás.
tobias2 2016.10.14 14:58:45
@5perc: Lesz itt csodálkozás, amikor az imádott dollárotok bedől.
Izrael négy legnagyobb katonai hőse között tartja számon a hadtörténet Zvika „Zvi” Greengold tankparancsnokot, aki 1973-ban, a jom kippuri háború első napján szinte természetfeletti bátorsággal, leleményességgel és szerencsével tartóztatta fel jószerint egyetlen harckocsival a Golán-fennsíkon…..
Az amerikai katonák Kelet-Európából való kivonását is követelik. Vjacseszláv Nyikonov parlamenti bizottsági elnök, történész-politológus, egyébként az egykori külügyminiszter Vjacseszláv Molotov unokája, október 4-én este, az orosz állami tévé Vecser (Este Vlagyimir Szolovjovval) című műsorában…..
tobias2 2016.10.06 06:38:01
@Gazz: "Kijev miért nem tiltotta meg a polgári gépek repülését a hadszíntér fölött" Nem, hogy nem tiltotta meg, hanem egyenesen oda irányította! Nagy különbség.
Minden amit egy világméretű nukleáris összecsapásról tudni érdemes. Harminc negyven perc alatt - mely nagyjából egy ebédidő hossza -, a teljes földi civilizáció elpusztítható a mai atomfegyverekkel. Visszafordíthatatlanul, az emberiség túlélésének esélye nélkül. Azt gondolnánk fejlett védelmi…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
tobias2 2016.10.04 14:08:33
Az élhető munkakörülményekhez való jog sárba tiprásának egy komplett panoptikum állít emléket: az iskolai típusú „belátni az elválasztó panelek alatt és a cipődről felismernek” mellékhelyiségtől – ahol pontosan tudjuk, hogy mit nem lehet nyugalomban végezni – az egyenlően felosztott magáncellás…..
tobias2 2016.10.04 09:41:06
@VT Man: Kétl-em. Egyébként az egyterű iroda ideális a siketeknek és nagyothallóknak.
Néhány napja a Deutsche Bank főnök azt mondta, hogy náluk minden rendben. Semmi ok az aggodalomra.     Merkel is megszólalt az ügyben. Ez azért jelent valamit. Az állami mentőcsomagot lehetőségét kizárta. Tagadják, hogy a színfalak mögött a Deutsche állami megmentésének a tervei készülnek. Az…..
Az utóbbi években örvendetesen megnőtt a mama hotelekben élők helyzetével és az úgynevezett Pán Péter jelenséggel foglalkozó tudományos és közéleti írások száma. Ez annak a jele, hogy egyre többen ismerik fel, hogy maga a jelenség egyre elterjedtebb nyugaton, de Magyarországon is, és káros mind a…..
tobias2 2016.09.30 11:58:38
@Kishableany: Neked engedélyezni kellene a soknejűséget, hogy ellensúlyozd a mulyákokat. Andi Vajna, OV, és a hasonlóan sikeres férfiak részére fejenként legalább 2000 nőt kellene kiutalni és be kellene vezetni az első éjszaka jogát Európa egész területén.