Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scandalstone

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dániával folytatjuk a tagállamok filmművészetét bemutató sorozatunkat – a teljesség igénye nélkül. A lista alapjául különböző netes sikerlisták, illetve filmes eredményeket, díjakat összegző rangsorok szolgáltak. Az összeállítás, mint mindig, szubjektív – vitassátok, egészítsétek ki saját…..
Közvélemény-kutatás. A sajtó nagy elégedettséggel közölte, hogy megérkeztek a Medián számai, és azok is Puzsér esélytelenségét jelzik, nem csak a Závecz-féle kutatás. Egyáltalán nem gondoljuk, hogy érdemes ezeket az adatokat komolyan venni, de azért nézzük meg, mit mutatnak a "számok". Závecz…..
JogÁsz A képembe hazudott a TV2 2019.02.08 13:28:03
Megtisztelő meghívást kaptam a Német-, Dán és Izraeli Nagykövetség által szervezett megemlékezésre és dokumentumfilm vetítésre. Az asztalnál (balról jobbra)az izraeli nagykövet, PhD Molnár Judit, Jonatan Jerichow filmrendező, a dán és a német nagykövet A megemlékezés és a dokumentumfilm azokról…..
Bea története több szempontból is nagyon érdekes számomra: megmutatja, milyen veszélyekkel jár, ha anélkül indulunk útnak, hogy pontosan tudnánk, mi vár majd ránk; ugyanakkor bizonyíték arra is, hogy elszántsággal és kitartással sok mindent le lehet győzni. Pedig nem volt…..
Y-GEN A bayerzsolt-hatás 2016.08.22 10:00:00
A bayerzsolt-hatást már régóta le akarom írni, sokszor sok témában jutott eszembe, hogy klaviatúrába öntsem, de végül sosem történt meg, max eldugott kommentek és tweetek formájában. De most egyszerűen nem lehet nem közzétenni: bayerzsolt-hatásnak hívjuk azt amikor egy írás, beszéd vagy bármilyen…..
scandalstone 2016.08.22 20:27:18
Lehet, hogy nem szép dolog, de hajlamosak vagyunk erős gyanúval élni az olyan ingatlanhirdetésekkel kapcsolatban, amelyek a panoráma és a Parlament szavakat egy mondaton belül használják. A ma bemutatandó lakás esetében az a furcsa helyzet állt elő, hogy szerintünk bent egész jól…..
scandalstone 2016.07.23 19:55:15
Megint Neked Főztem-teszt, de ezúttal az első, zánkai strandnál található büfénél végeztük megterhelő munkánkat. A Neked főztem tulajdonosa és ötletgazdája, Orsi egy olyan helyet akart, ami nem folytatja a hekk-lángos-tócsi (nem írtuk el, itt így hívják: tócsi) sort, hanem friss, nagyrészt helyi…..
Amikor 74 évvel ezelőtt eldördültek a később halált okozó lövések, még senki sem sejtette, hogy Reinhard Heydrich meggyilkolását olyan bosszú követi, ami egy teljes települést töröl el a föld színéről. 1942. május 27-én két cseh ellenálló hajtotta végre azt a merényletet, melynek során az egyik…..
A tavasz és a nyár a felújítások időszaka, és akár el szeretnénk adni otthonunkat a közeljövőben, akár csak azért újítanánk fel, hogy jobban érezzük magunkat benne, mindenképp érdemes olyan extrákba fektetni pénzünket, melyek akár egy későbbi eladás során is visszahozzák az árukat. Mindenki tudja,…..
A Dél-pesti kórházat, déltepsinek hívják, de rá is szolgált a hírére. Édesanyám volt életem központja. Nagyon bánom, hogy bevittem a kórházba. Ha nem viszem be, még mindig itt élne velem. Kedves tisztelt cím, köszönöm a lehetőséget, hogy írhatok önöknek. Az esetleges segítségüket is kérném levelem…..
A Saul fia Röhrig filmje is. A haszid hagyomány felől nézve a film rejtve maradt jelentéseit is megláthatjuk. A nagyapámat megölték Auschwitzban. Állítólag már a vonaton meghalt. A Pester Lloyd, a legnagyobb akkori (német nyelvű) napilap felelős szerkesztője volt. Az ikertestvére viszont párizsi…..
Örülünk, Vincent? Kiegyezést! 2015.12.04 19:35:51
Magyarország végletesen megosztott. A magyar társadalmat kibékíthetetlen ellentétek szabdalják fel és ez - most már mindenki számára világosan láthatóan - az ország felemelkedésének legfőbb akadálya. A legfontosabb törésvonal ma Magyarországon abban van, hogy Orbánék minden…..
Ezt a poszt nem született volna meg, ha csak egyetlen olyan blogbejegyzést sikerült volna találnom, amely épeszűen foglalkozik a Nógrádi-kérdéssel. De megint csak a szokásos: a minden bokorban nácikat sejtő Vincentnél indoklás nélkül is evidens, hogy az ember egy minden rezsimet…..
Nyakunkon az idei díjszezon, szóval eljött az esélylatolgatások ideje. Én húznék is egy merészet: a Saul fia hazahozza a legjobb film díjat, ami annyira nem is abszurd elképzelés, mint amilyennek elsőre tűnik! A Saul fia fű alatt érkezett Cannes-ba és már a filmfesztivál első…..
Nógrádi Györgyöt fél nap alatt kivégezte a magyar média Orbán Viktor-ellenes szárnya. A biztonságpolitikai szakértő, egyetemi tanár néhány óra alatt szélhámos kóklerré vált, aki holdkóros összeesküvés-elméleteket terjeszt obskúrus tévécsatornákon. Nógrádi Györggyel…..
scandalstone 2015.10.22 17:26:02
Kaptam egy csomó cukkinit, amiből különféle ételeket készítettem. Ebből készült a cukkini spagetti és most ez a finomságos pörkölt is. Tudom, már unalmas, ahogy mindig megjegyzem, hogy lehet változatosan főzni úgyis, hogy egyszerű, gyors ebédet vagy vacsorát rittyentünk össze…..
scandalstone 2015.10.15 19:09:04
Valószínűleg a mai ideálok is ennyire megmosolyogtatóak lesznek 30 év múlva. Hányat ismersz fel közülük? ..
Török tengerpart, 2015 nyara és Szíria… Nagyon rossz, amikor valaki nem tud dönteni egy kérdésben. Én is így vagyok ezzel a bevándorlási témával. Ahhoz, hogy dönteni tudj, rendelkezned kell meglehetősen sok megbízható, de legalábbis valamelyest hiteles információval a…..
Ezen a blogon 2009-ben írtam utoljára a Budapest Pride-ról "Melegfelvonulás, hideg fejjel" címmel. A bejegyzésből némi képet kaphattok a kognitív disszonanciával küszködő, egykor a magát a "nemzeti" oldalhoz soroló Pride-résztvevő vívódásáról. Röviden összefoglalva az akkori poszt konklúziója:…..
scandalstone 2015.07.13 22:05:02
Török Gábornak kellene a legjobban tudnia, hogy ezt így nem lehet. Felelős közszereplő nemvetheti oda, csak úgy mellékesen, hogy “magam inkább a halálbüntetés pártján lennék”, ezután semmiféle magyarázattal nem szolgálva arról, miért is tesz így. Fideszes vezetők stílusa…..
[…] a legtöbb, amit egyik ember a másiknak adhat, az a szolidaritás – írta annak idején Örkény István. Kriza Ákos (és Miskolc város vezetése) vagy buta, vagy gonosz. Nyilván, buta nem lehet, ha felküzdötte magát a polgármesteri székig. A másik jelző sem túl hízelgő.…..
scandalstone 2015.04.06 14:59:54
Orbán Viktornak mostanában sűrű a diplomáciai programja: Merkel, Szerbia, Putyin, Lengyelország után tegnap a török kormányfő volt a vendég; az utóbbi időben a keleti nyitás kicsit befuccsolt, úgyhogy valami szép mondást azért ki kellett találni annak ellenére, hogy…..
scandalstone 2015.02.25 18:28:26
1. számú levél "Tisztelt Gábor Bátyám! Ezúton kérlek, hogy részemre 2, azaz kettő millió forint kölcsönt kiutalni szíveskedjél. Tudom, hogy egy magyar úr vagy, ezért megfordul abban a szép, igazi magyaros fejedben, hogy ajándékba adod ezt a csekély összeget, de nem, csak…..
Gastroholic egyem a csülköd...! 2015.02.07 15:56:34
Bár elkészítése majd' egy egész délelőttöt igényelt, minden bizonnyal megérte! Húsban, kalóriában, ízekben és persze élvezeti értékben fogyasztója garantáltan nem szenved majd hiányt! Egy igazi kiadós, pasis étel, amit (valljuk be) -mi, nők is imádunk!  Hozzávalók:(4-6…..