Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LilaNyakkendő

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most egyedül lakom, de két évvel ezelőtt még a családommal laktam egy másik lakásban. E között a két lakás között sok nagy különbség van. Ezekről a különbségekről fogok írni. A családom háza nagy és emeletes ház. Négyen vagyunk a családomban, mindenki abban a házban…..
Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériuma politikai államtitkára a Music Hungary nevezetű konferencián mondta a következőket: "Esély mutatkozik a mindennapos zenetanulás bevezetésére az alapfokú oktatásban, a kezdeményezés mögött komoly akadémikusok állnak." Az…..
LilaNyakkendő 2014.05.30 14:14:05
Én nem tudom hogy milyen emberek élnek ma Magyarországon, de elképesztő, hogy lassan már mindenki buta, idióta szakbarbár akar lenni, aki a saját szakterületén kívül olyan tájékozatlan hogy az elképesztő.
Először is: Ki ez a retardált elmebeteg, aki ezeket a sületlenségeket összehordta itt??
Másodszor: Nem kell eltörölni az énekórákat, mindösszesen azon lenne jó változtatni, hogy nem szükséges a zeneszerzők életét beleverni a nebulók fejébe, hanem a zene szeretetére kéne őket nevelni! Régen rossz belőlük kikényszeríteni azt, hogy fals hangjukkal kellemetlen helyzetbe hozzák magukat az iskolatársaik előtt. Megjegyzem ez nem az énektanárok hibája, hanem a követelményé. Nem a tanár találja ki, hogy mit kell megtanítania a gyerekeknek.

Szerintem sem az énekórát, sem a testnevelést, sem az egyéb készségtantárgyakat nem kellene osztályozni, hanem csak kötelezővé tenni a részvételt. Természetesen legyenek olyan iskolák, amelyek lehetővé teszik az zenetörténeti oktatást, ha valaki azt szeretné, de ne legyen kötelező! Persze azért az énekórákon halljanak róla a gyerekek, de amolyan "játékos" körülmények között. Ismerjék meg a zeneszerzők műveit, az életük fontosabb állomásait, hogy azért valamelyest tájékozottak legyenek. (PL. ne mondják Mozartra hogy svéd volt, amikor osztrák származású zeneszerző.) Szeressék meg a klasszikus, igazi hangszerekre íródott zenét, ne egész nap a gépi tüc-tüc szóljon a fülükbe, se ne mondják már egy szerencsétlen "gombokatnyomogató" úgynevezett DJ-re, hogy ő mekkora művész/zenész.
LilaNyakkendő 2014.05.30 14:29:09
@midnight coder: Kedves Midnight! Nem a "hülye tanár" akart téged gerendára mászatni, hanem a "hülye oktatásügyi miniszter" aki kitalálta, hogy a testnevelésórán ez kötelező!! :) Jó lenne, ha nem mindenért az oktatót hibáztatnák! Bár nem kell félni, ezt egy-kettőre kiölik egy erősebb egyetemen a tanulókból, mert ott aztán nincs hülye tanározás, még ha ad abszurdum igaz is :)