Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lélekformer

28 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Agyszikra Vegyipar 2014.05.24 22:04:06
Az van, hogy egyre szembetűnőbb a vegyipar agresszív nyomulása minden területen.Eddig többnyire "csak" a gyógyszeripart, a mezőgazdaságot, a kozmetikaipart, az építőipart, ruhaipart, a műanyagipart és a hadiipart hálózta be, az utóbbi időben viszont bekúsztak a vegyszerek igen…..
És az indulatok jönnek pro és kontra. Jogvédők, aktivisták felháborodtak, hogy  ilyet csinálni pedig nem lehet! Embereket kényszeríteni arra, hogy elhagyják az otthonukat nem lehet. A másik érdekesség, hogy a miskolciak több tízezren írták alá azt, hogy eme kezdeményezést…..
  Napjainkban egyre többen fordulnak el a hagyományos orvoslástól, mely sokszor személytelen, mely nem törödik az emberrel összeségében, csak egy adott dologra keresi a megoldást. (kép forrása: http://www.gratula.hu) Talán még páran emlékeznek a jó régi háziorvosokra, akik…..
lélekformer 2014.07.28 10:47:30
@Gera: Kedves Gera! Nem állítottam, hogy a modern diagnosztikának nincs helye, vagy értelme. Sőt. Azt tartom inkább bajnak, hogy a háziorvos szinte már rá se néz a betegére, egyből küldi a szakrendelőbe úgy, hogy meg se vizsgálta.
lélekformer 2014.07.28 11:41:19
@polyvinyl: Ha elolvastad a posztomat tudod, hogy nem arra buzdítom az embereket, hogy ne járjanak orvoshoz. Idézem: "Ne essünk abba a hibába, hogy teljesen elvetjük a hagyományos orvoslást, hiszen annak is vannak eredményei, kidolgozott rendszere, tapasztalata. Ne gondoljuk azt, hogy egy három hónapos kurzust elvégzett "természetgyógyász" mindent megold. Ne áltassuk magunkat azzal, hogy megiszunk naponta egy fokhagymás citromlevet és elkerül minket a rák. XXI. században élünk, járjunk rendszeresen szűrésre," és még ha figyelmesen olvastad volna látnád, hogy ezen felül a keleti orvoslást állítottam szembe a magyar hagyományos természetgyógyászattal. Ennyi
lélekformer 2014.07.28 19:00:15
@Phteven: Miért, én nem ezt írtam?
Az eredeti cikk:Bethany Webster: Why it's crucial for Women to Heal the Mother WoundWebcím: http://womboflight.com/2014/01/18/why-its-crucial-for-women-to-heal-the-mother-wound/Fordította: spreadthelight Ha szeretnél értesülni az új írásokról, kövesd az inspirát a…..
Ezt a hírt ma reggel hallottam a Tv-ben, ahol két hölgy arról a kimutatásról beszélt amit 13 fővárosi és 12 vidéki helyszínen készítettek, közel 100 nő megkérdezésével, akik abortuszra vártak. Állítólag többen beszámoltak arról, hogy még a második tanácsadáson is…..
lélekformer 2014.07.18 09:26:59
@fizetekmegegysort: többnyire igazad van, de az a szomorú, hogy az igazán szegénységben élők megtartják és nem azért, mert nem tudják elvetetni. Az abortuszra jelentkezők többsége városi, jó körülmények között élő.
lélekformer 2014.07.18 09:31:29
@lavór: szerintem ne hagyjuk, de ezek szerint rájuk akarsz hasonlítani
Lélekformer Nincs időnk semmire 2014.07.18 07:54:34
Általános iskolás koromban volt olyan tantárgy, hogy gyakorlati. Ez azt jelentette, hogy a lányokat megtanították főzni, befőttet készíteni, varrni, kötni, horgolni. A fiúk fúrtak, faragtak. Micsoda fertő, micsoda megkülönböztetés. Valami okos ombudsman biztos felháborodna…..
És mint 40 éve? Na jó erre a fiatalabbak nem tudják a választ, de én már az ötvenediken is túl vagyok. (kép forrása: http://www.eliteday.com) Úgy látom, ha megkérdezek valakit, hogy vajon 4, vagy 8 vagy akárhány éve jobban élt-e, mint manapság aszerint válaszol, hogy bal…..
Nem vagyok jogász. Tudom a jog nem egy egyszerű dolog, egy ítélet is rengeteg dologból adódik össze, figyelembe kell venni a körülményeket ...stb. Egyszerűen csak elgondolkodtam rajta, hogy jó-e vagy rossz ez a rendelkezés. Nyilván akik eldöntötték, hogy alkotmányellenes értenek a…..
lélekformer 2014.07.11 06:38:28
@elgigante70: Kedves elgigante70! Tényleg nem értek hozzá, hiszen azzal kezdtem, hogy nem vagyok jogász. Ez nem egy tudományos bejegyzés, ez csak egy blog ahol leírhatom a gondolataimat. Ezt tettem. És örömmel veszem az ellen véleményeket is. Üdv.
lélekformer 2014.07.11 06:41:21
Na most már a címmel megsértettem egy jó pár embert. Vélemény szabadság van, nekem ez a véleményem. Persze az ellenkezők sorolják az érveiket és azt mondják, hogy ha nem próbáltam nem is tudom mi az. Bizony megpróbáltam és sikerült agymosás nélkül kijönnöm belőle, de…..
lélekformer 2014.07.07 18:35:58
@Csabablog: Kedves Csaba! nem hiszem, hogy bármi ész nélkül írogattam volna, hiszen jól körüljártam a témát és sajnos baráti körömből sok tapasztalatra tetem szert és igen én is kipróbáltam mintegy 3 hónapra. És mint írtam nem az áruval, nem a biztosítással, nem azzal van baj amit eladnak, hanem a módszerekkel. És ahogy látom a módszerek sokaknak nem tetszenek.
Tisztelettel:
J.
  Újabb csodaszert találtam. Megfigyelték már, szinte nap, mint nap hihetetlen felfedezések sora áraszt el bennünket. Nincs olyan baj, vagy betegség amit pár szem pirulával, étrendkiegészítővel, vagy csodálatos recepttel ne lehetne eltűntetni. (kép forrása: life.hu) Nos a…..
Lélekformer Hamburgi utinapló 2014.06.30 08:00:00
Kivételesen ma egy személyes élményemet szeretném megosztani. Előre kérem nézzék el nekem, hogy beszámolóm nem lesz teljes, hiszen csak egy hétvégét töltöttünk ott, inkább csak benyomásokról élményekről szeretnék írni, Hihetetlen, de nyertem. A Német Turisztikai Hivatal…..
    Leszögezem rögtön az elején: hetero vagyok és nincs homofóbiám. De valahogy nem értem miért is van szükség erre a felvonulásra évről évre. Én még a régi iskola tanulója vagyok aki úgy tudja, hogy a vallás és a szexuális élet magánügy, nem tartozik senkire. Azt is…..
lélekformer 2014.06.27 15:46:09
@kulcsar2011: Mint a cikkből is láthatod vannak ilyen barátaim és ismerem a problémáikat, és mint írtam ők se gondolják úgy, hogy ez a fajta megnyilvánulás az ami segít a helyzetükön.
Egyre terjed a pszichológia, hurrá!- vs. Hoppá! De mi terjed valójában? Pár soros frappáns életbölcsességek járványként futnak végig a közösségi oldalakon, és sokan ugrunk rá az azokra a lélektani témájú könyvújdonságokra, amelyek könnyed, ugyanakkor elgondolkodtató…..
EBH (Egyenlő Bánásmód Hatóság) döntött Teczár Szilárd javára. Felmerült bennem a kérdés: igazából mi célja volt ezzel Teczárnak? Tényleg ekkora esélyegyenlőségi harcos? Azt hiszem ebben a témában is két csoportra oszlanak az emberek. Középút nincs. Az egyik azt mondja:…..
Lássuk csak milyen a mai modern nő? Szex és New York, Bridget Jones naplója és hasonló vidámságot, boldogságot sugárzó filmek, ahol a nő úgy él ahogy akar, oda megy ahova akar, azzal fekszik le akivel akar és ez utóbbit minél több férfival annál jobb. És divat lett a…..
lélekformer 2014.06.25 16:19:57
@Kelatha: Igen lehet nagyon rosszul is csinálni ezt a hagyományos családmodellt, de én látok szerencsére a környezetemben igen sok jó példát is erre. Attól, hogy egy nőnek diplomája van még nem biztos, hogy extra igényei is vannak, lehet, hogy csak egy megértő rendes férjre vágyik. Azt hiszem igazán jó recept nincs , de ha hasonló vágyakkal és adottságokkal találkozik két ember akkor nem a külsőségek számítanak első sorban, és nem a pénz és az autó. Kívánom, hogy a kétdiplomás extra nő és a pincérnő közt félúton találja meg az igazit. Vannak árnyalatok :)
lélekformer 2014.06.26 09:09:53
@kommentelő123: Tévedés, én nem tekintek egy kapcsolatot adok-kapoknak, bár nem tértem ki részletesen a szerelemre, de nyilvánvaló számomra, hogy egy kapcsolat lényege ez. Az a mondatom, hogy "nincs aki egy teát főzzön nekem" pedig nem arról szól, hogy ez egy elvárás, hanem arról, hogy bizony sokszor előfordul az emberrel, hogy hazaér, lehuppan és a zizi napja után a párja látja rajta, hogy bizony most jól esne neki egy tea és megcsinálja, nem elvárásból, szeretetből. Azért mert kapok valamit a másiktól vagy adok valamit az még nem azt jelenti, hogy ez elvárás, lehet ezt őszintén szeretetből művelni.
lélekformer 2014.06.26 09:17:41
@kommentelő123: én nem az "időben" férjhez menni mindenáron mellett szóltam. Én is fiatalon szültem, ma ötvenes vagyok és boldog. Boldog vagyok , hogy van egy nagy fiam és a párkapcsolatom is tökéletes, de igen látom vannak lepukkant és szomorú és elhagyott asszonyok is. Azt kell mondanom, hogy kettőn áll a vásár. Nem törvényszerű, hogy egy ötvenes lepukkanjon, ha meg így van akkor arról ő tehet. Minden csak akarat és elhatározás kérdése. Kifogásokat persze lehet találni zsáknyit.
      „A földünk elég nagy ahhoz, hogy szükségleteinket kielégítse, de nem elég nagy ahhoz, hogy kapzsiságunkat is” - Mahatma Gandhi   Mit csinálsz szombaton?- hangzik el sokszor a kérdés. Shoppingolni megyek. Csak én csodálkozom el ezen a válaszon? Valószínű igen, vagy…..
lélekformer 2014.06.26 09:03:45
@BGy: Köszönöm :)
Vegetarianizmus: Tudjuk a fogazatunk mindenevőknek minősít minket. De mi feltaláltuk, hogy az állati fehérje káros az egészségre, elnehezít, nehezen emészthető. Mondták is, hogy aki elkezdi a vegetáriánus étkezést mennyire könnyűnek érzi magát és hogy hosszas kihagyás után…..
lélekformer 2014.06.25 16:40:48
@wowerman: Ha a testünk ph értéke felborulna, bizony ott már nagy baj lenne, azt egy kis lugosító itallal nem tudnánk helyre hozni. És igen vegás korszakomban ettem friss gyümölcsöket és zöldségeket is, de attól nem laktam jól....hát ilyen a berendezésem , kívánja a húst :)
Lélekformer A mindenható média 2014.06.16 08:03:00
Varázslatos szó... hatással van mindenkire, beúszik minden házba, a mindennapjainkba, az életünkbe. Észre se vesszük mikor irányít. Mindenki a részese akar lenni. Tovább tanulni vágyók jelentős része média, vagy kommunikáció szakos. Részesei akarnak lenni a nagy gépezetnek,…..
lélekformer 2014.06.25 16:36:53
@Serrin: Nagyon köszönöm :)
Csak neked, csak most... Bizony elmondhatjuk, hogy századunk a „csodás” találmányok tömkelegét ontja ránk. Kaphatunk energetizáló műanyag piramis halmazt, fogyasztó pizsamát, méregtelenítő lábfürdőt, mágneses lepedőt, ami persze még a ráktól is megvéd, porcelános…..
lélekformer 2014.06.15 16:55:19
@MrHewitt: Kedves MrHewitt! Igen a csótány is képes túlélni az atomtámadást is, erre van bizonyíték, de sajnos bármely állatot kőolajjal etetnénk az bizony elpusztul. De köszönöm a hozzászólást :) üdv.
lélekformer 2014.06.15 16:58:28
@Alick: Kedves Alick! Igaza van! De sajnos kevesen vagyunk önállóak és sajnos a többségre igen nagy hatással vannak a reklámok és ott azt látja, hogy menjen a szupermarketbe, mert az szuper olcsó. És elhiszi :( üdv
lélekformer 2014.06.25 16:35:29
@wowerman: Tudom, hogy másról szól a reklámadó, de mint a cím is mondja, ami erről eszembe jut. És nekem ezek a gondolatok jutottak eszembe. És igen vannak az emberiségnek nagyobb bajai is, arról is van véleményem, de most ezt szerettem volna megosztani. Egyébként nem vagyok képernyőfüggő, mert van egy főállásom, egy igen időigényes hobbim, idős édesanyám, barátaim, rokonaim akikkel igen sok időt töltök. ...és igen néha csak lehuppanok a TV elé :)
Manapság nagy divat lett szapulni a gonosz gyógyszergyárakat, akik a profit érdekében lefizetik az orvosokat és képesek olyan gyógyszereket forgalmazni amitől nem lehet meggyógyulni, hogy még több gyógyszert egyen az ember és még több haszna legyen. Bizony, bizony. Azért költenek…..
lélekformer 2014.06.24 22:23:05
@Barbaarb: Igen sajnos vannak olyan orvosok akik miatt általánosítanak az emberek, ezért is írtam, hogy vannak olyanok is akik bár részt vesznek a gyógyításban, nem is találkozik velük az ember. Ők egyáltalán nem kapnak hálapénzt és mégis teszik a dolgukat és sajnos egy kalap alá veszik őket is olyanokkal akik kikövetelik maguknak a pénzt.
lélekformer 2014.06.24 22:38:55
@Anegytech: Nem szántam indulatosnak a cikket, sajnálom, ha ez hangzott ki belőle. Talán az utóbbi időben túl sokat halottam olyanokat, hogy "ne forduljon orvoshoz.... a természetgyógyász majd megoldja....az orvosok és a gyógyszerészek csak a pénzét akarják...stb. és közben látom ezeknek a dolgoknak a hatásait. Pl terjed az a hír is, hogy nők ne menjenek mammográfiára, mert ott kapják a rákot, vagy konkrétan egy ismerősöm gyermeke lett komolyan beteg és egy híres természetgyógyász azt mondta neki, hogy utasítsa el a kemót, majd ő meggyógyítja. A gyermek heti 26 ezer ft-ért kapott gyógyteát, amitől úgy "elszállt" a laborja, hogy már kezdett aggasztó lenni az állapota. Végül folytatta a kemót és ennek már több éve és most szerencsére jól van és minden értéke normális. Kérdésem: az aki a gyógygombát szedte és a kemót is lefogadta miből gondolja, hogy a gomba és nem a kemó segített rajta? Nem zárom ki elfogadom, de úgy lenne az igazi, ha csak a gombától gyógyult volna meg.
lélekformer 2014.06.25 16:30:25
@Frx: Igazad van, az orvosok túlterheltek, kevesen vannak, vagy fásultak, nem akarom őket menteni, de tényleg kötelesek teljes tájékoztatást adni és a nővérekre is igaz. Vannak beteg jogok és élni kell vele. Mammográfiához még annyit, hogy a tüdőszűrés is pont annyi sugárterhelés mégis elmegyünk és ettől nem lett több tüdőrákos. Egyébként mammográfia helyett pl az ÁEK-ban végeznek emlő MR-t. Főleg így műtét után.
Lélekformer " A titok " 2014.06.19 08:00:00
  Igen „A titok” című könyvről van szó. Mikor megjelent, ismerőseim hada olvasta el és lelkesen mesélte, hogy ez míly nagyszerű felfedezés. Gondoltam badarság szerintem nincs semmiféle titok és nem is érdekel. Aztán egy vita során úgy gondoltam el kell olvasnom, hiszen nem…..
Lili fiatalos, lendületes, örökmozgó vidám nő, bár túl volt már a menopauzán, ezt kevesen mondták volna el róla. Javasolták neki, hogy pótolni kéne a hiányzó ösztrogént  és mivel a legjobb pótolni? Hát természetes anyaggal pl. szója tablettával, fitoösztrogén tartalma…..
Bezárnak néhány fiatalt egy házba és mi nap,mint nap beleselkedhetünk hozzájuk miről beszélgetnek, mit csinálnak. Hogyan veszekszenek, hogyan esznek, hogyan fürdenek, mennyit isznak. Csupa érdekes dolog. Az ember alapvetően szeret kukkolni. Erre épül a műsor, s hogy ne unjuk magunkat…..
Lélekformer Keep smiling !!! 2014.06.11 08:09:00
  Légy pozitív! Nézd a jó oldalát! Félig tele a pohár és nem félig üres! Igen elmondhatjuk, hogy a magyar nép pesszimista fajta és sokszor apró dolgokból is nagy tragédiát képes alkotni, hogy szeret panaszkodni. Ismerős a párbeszéd? : -Hogy vagy?- Ó ne is kérdezd! - és…..
Szerencsémre az általános iskolámra máig nagy szeretettel gondolok vissza és egytől-egyik remek tanárok vettek körül. Mindet nem is tudnám felsorolni, de egy példát el kell mesélnem. Talán azért is gondolom, hogy erről is írnom kell, mert egy iskola mellett lakom és sajnos azt…..