Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Természetesen virág

29 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varázsnövény? Vagy talán a szerelem szimbóluma, akárcsak a vörös rózsa? Az amerikai romantikus filmek téli románcaiban elengedhetetlen kellék. Csókot lehelni a szeretett személy ajkára a fagyöngy alatt: egy pecsét, az örökké tartó szerelem pecsétje. A fagyöngy története Egyszer réges-régen…..
Az idei évben is nagy sláger a virágboltokban a grincsfa (manósipka vagy manófa), azaz az örökzöldekből, főleg zanótból készített stilizált karácsonyfa. Na de ki az a grincs? Akik látták Jim Carrey főszereplésével a filmet, azok tudják, hogy kicsoda a bajkeverő zöld lény. A Grincs egy mogorva zöld…..
Természetesen Virág Virágtrendek 2016.11.17 10:43:27
Ha nem szeretnénk klasszikus virágcsokrot ajándékozni, merítsünk ötletet az aktuális trendekből: válasszunk virágdobozt (ezt akár különböző édességekkel pl. macaron is kombinálhatjuk) vagy virágmacit. Ezek jellemzően drágábbak a klasszikus csokroknál, de annál nagyobb meglepetést és örömet…..
Ha te is érezted már úgy, hogy fogalmad sincs milyen virágot illik egy alkalomra adni, akkor ezt a bejegyzéssorozatot neked találtuk ki! A sorozat első részében arról olvashatsz, hogy miket érdemes figyelembe venni virágválasztás előtt. Mielőtt virágot választunk, érdemes figyelembe venni az…..
Ahogy közeledünk az év vége felé, a dekorációs trendek is úgy változnak: egyre gazdagabb, mélyebb árnyalatok kerülnek középpontba, az ünnepi időszakban pedig az örök klasszikus arany is újra előkerül. A mai bejegyzésünkben a virágtrendek két fő vonalát mutatjuk be nektek.  Lavish trend A Lavish…..
Eleged van az időjárásból? Még alig van szeptember, de te már számolod vissza a napokat tavaszig? Pedig ez a vacak idő is sok szépet tartogat; egy illatos tea, jó könyv és a házi wellness garantálja a jó hangulatot! Olvass tovább virágos tippjeinkért. „A nyaralás messze száll” – énekli a KFT…..
A Magyar Termék Nagydíj egy olyan tanúsító védjegy, amelyet csak a magyar termékek legjava nyerhet el. A pályázóknak szigorú követelményrendszert állít fel, amely megfelel a korszerű minőségi, tartóssági, környezeti és fogyasztóvédelmi elvárásoknak. A Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy…..
Bár a viaFlora-nál egyértelműen virág-rajongók vagyunk és hisszük, hogy a virág szinte minden helyzetben tökéletes ajándék, de belátjuk, hogy vannak bizonyos esetek, amikor a virág kevés. Egy ballagásra, kórházi látogatásra, névnapra, ahol a csokrunk a 27. a sorban, már nem tűnik akkora durranásnak,…..
A citrusfélék nemzetségébe sokféle növény tartozik, közös jellemzőik, hogy kis fává vagy csinos bokorrá nevelhetők, dekoratív a lombozatuk, szépek és rendkívül illatosak a virágaik, a gyümölcsük pedig fogyasztható. Egy kis gondoskodással otthonunkban is tarthatóak, mai bejegyzésünkben a…..
Sokan nem tudják, de az impresszionizmus szülőatyja, Monet kezét a természet 'irányította'. Giverny-ben élt családjával és alkotott gyönyörű kertje milliőjében, melyet 43 éven át saját maga gondozott. Ez évek alatt vérbeli kertésszé vált.  Virágoskertje volt múzsája, mely ihlette a festményeit.…..
A levendula nyugtat, a jázmin szerelmessé tesz, a rózsa felvidít… Hogyan hatnak Rád az illatok, és hogyan használd ki a virágillatot, hogy szebbé, vonzóbbá, inspirálóbbá, hangulatosabbá, vagy akár romantikusabbá tedd környezetedet? Erről szól a mai cikkünk, olvass tovább! A múltkori bejegyzésből…..
Egyre több kertben látjuk itthon is ezt a gyönyörű hatalmas gömb alakú lila virágot, ám sokan nem is tudják ez a hagyma virág. Eredetileg a Himalája hegyvidékéről származik ahol ma is vadon nő. A növény egy nagyméretű hagymából indul fejlődésnek tavasszal, május elején a szürkészöld fellevelek…..
Aki rendelkezik saját kerti tóval, tudja, hogy a látvány akkor lesz teljes, ha vízinövényeket is telepít mellé, ám nem mindegy melyik tóba milyen növényt választunk: a kerti tó vízfelületének méretei határozzák meg, hogy mennyi, és milyen növényt telepíthetünk bele. Az…..
Hallottál már a „Fogadj Örökbe egy virágcsokrot” megmozdulásról? A virágkötőktől indult az ötlet tavaly nyáron, hogy egy napsütéses napon mosolyt csaljanak az emberek arcára, és emlékeztessék az embereket arra, hogy a virág igen fontos szerepet játszik életünkben. Cserébe csak annyit kértek, hogy…..
Veled is megesett már, hogy egy görögországi nyaralás, vagy a horvát tengerparton eltöltött vakáció során beleszerettél az úton-útfélen felbukkanó leanderbe? Sokan elcsábulnak, és titokban lemetszenek egy hajtást, hogy hazaérve is gyönyörködhessenek ebben a szépségben. De vajon lesz-e ugyanolyan…..
Téged is elvarázsol a rózsa illata? Legszívesebben egész nap magaddal vinnéd kerted aromáit, vagy a virágárusnál érzett édes illatot? Vehetsz fullasztó rózsás parfümöt, mű-rózsa szagú illatosítót, de ha igazi rózsaillatra vágysz, készíts saját, friss rózsavizet! Kattints…..
Mi az a virágkarnevál? Mikor tartjuk? Hol van a virágkarnevál? Ezeket bizonyára te is tudod az egyik legillatosabb ünnepről, de vajon tudod-e, hogy mikor rendeztek először országos virágkarnevált? Vagy azt, hogy mennyi ideig is tart az ünnep pontosan? És azt, hogy a virágkarnevál…..
Hosszú hétvége vagy egy-két hetes vakáció? Tény, hogy a meleg beköszöntével belénk fészkel a mehetnék, és egyre többször hagyjuk magára lakásunkat – és benne növényeinket. Hogyan gondoskodj róluk, hogy a nyaralásod ne pusztítsa el őket? Minél melegebb van, annál…..
Meleg van, igyál sok folyadékot! Ugye már mondani sem kell, hogy ilyenkor a szervezetednek több vízre van szüksége és fontos a megfelelő utánpótlás?! De ne feledd: nem csak neked, hanem a lakásban élő többi élőlénynek is több víz kell nyáron. Igen, a virágoknak is! Alig…..
Szent Iván éjszakája az év legrövidebb éjszakája, amelyhez számtalan néphagyomány kapcsolódik itthon és külföldön is. Ilyenkor minden a tűzzel kapcsolatos: szentivánéjkor gyakori a fáklyázás, tábortüzezés. De hogyan idézheted meg a misztikus fényt, ha a városban élsz, és…..
1. Június a liliom hónapja. A liliomot mindenki ismeri, a legnépszerűbb virágok közé tartozik, sok hölgy kedvence. De vajon miért szeretik ennyire? Hova kell tenni? Tényleg mérgező a liliom? E gyönyörű, kecses virág ünneplésére most összegyűjtöttünk neked 8 további…..
Elballag a vén diák tovább…tovább… Mit adjon a kis család tovább… tovább… A lufi már oly’ uncsi, a virág kezdi belepni... tovább-tovább-tovább…Tippet adunk, olvass tovább!Rohamtempóban közeledik a ballagás időpontja, ezzel pedig a ballagási ajándékok témája is…..
Idén mintha mindent virágok borítanának. A kertek parkok, rétek és mezők virágai titokban bekúsznak a lakásainkba, felmásznak a cipőnkön és megülnek ruháinkon. Tegyük hozzá: cseppet sem bánjuk! Összeszedtük neked a legvidámabb, legvirágosabb tavaszi-nyári trendeket! Vége az…..
Az egész tavaszt nyugodtan lehetne a szerelem évszakának nyilvánítani, de ha csak egyetlenegy hónapot kellene kiválasztani a sorból, a választás egyértelműen a májusra, a tavasz betetőzésére esne. A fák zöldellnek, a virágok szirmokat bontanak, és a növényekhez hasonlóan a…..
Már csak pár nap és itt az anyák napja, amikor azokat az embereket ünnepeljük, akik a legfontosabbak az életünkben. Mivel mással lephetnénk meg édesanyánkat a jeles nap alkalmából, mint egy gyönyörű virággal? De mégis milyennel? A lehetőségek tárháza szinte végtelen, de mi…..