Regisztráció Blogot indítok
Adatok
navacicc

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még csak pár hete járják Manhattan utcáit, máris ők a legismertebb lángossütők a magyar sajtóban. Furgonjuktól letérdelt a kinti ÁNTSZ, de a rendőrökkel nekik sem könnyű. A Lángos Truck ötletgazdájával beszélgettünk. Zsolt született vendéglátós. Egyik kezével…..
A magyar címfordításokat már számos kritika érte az utóbbi időben. Én nem szándékozom beállni most a sorba, ugyanis az eredeti címet tulajdonképpen szó szerint tolmácsolták nekünk a forgalmazók. Igaz, egyes potenciális mozilátogatókat már a cím hossza és tartalma is képes…..
navacicc 2014.05.29 20:25:42
@Powerful900: Valószínű pont azért, mert amíg a könyvben bőven van idő és lehetőség kifejteni eseményeket, addig egy film határozott időtartamába kell a lényegnek beleférnie - vagy 6 órás lesz :D Pontosan emiatt nem tud bárki könyvből filmet forgatni, ugye láttunk már katasztrofális adaptációkat.
navacicc 2014.06.01 09:35:09
@Razzul: Vagy csak a forgatókönyvíró nem elég jó. Bármelyik is, így is-úgyis megpróbálják, aztán jöhetnek a fenti kritikák.
navacicc 2014.06.04 22:38:39
@lisztes: Akkor picit félreértettél. Természetesen van értelme a múltidézésnek (de több helye is), de egy adott időkeretbe mindent nem lehet belefoglalni. Egyébként a könyvben sincs kifejtve, hogy mi lenne az értelme, hanem az olvasónak kell rájönnie. Én személy szerint úgy vettem le, hogy megismerhetjük Allan életét, hogy miért lett belőle az az ember 100 éves korára, aki.
Egyébként szerény véleményem, hogy vannak olyan könyvek, amiket nem kellene megfilmesíteni, mert olvasva sokkalta élvezetesebb (imádok olvasni, szomorú látnom a sok kölyköt, ahogy csak a fészbukot tudja a telóján nyomkodni).
Viszont amint lehetőségem nyílik, most már tényleg elmegyek, és megnézem.