Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vupi

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Heti merítés 2015.06.21 10:16:42
Egy őszinte autó! Itt általában az emberek nem tényeket, hanem élményeket ill. benyomásokat (ami elég relatív) írnak le. Én sem tudok másként. Én mindig szívből döntök (aztán jól meg is szoktam szívni! De boldogan szívok legalább!!) Apa autója - narancssárga…..
Nyilvánvalóan valami beszorult az állami bürokrácia fogaskerekei közé, Sasa ugyanis hiába fizette be az okmányiroda felszólítására a tartozását, később igazoltatáskor mégis leszerelték a rendszámát és elvették a rendőrök a forgalmiját is. A mai nap folyamán (03.09)…..
Vupi 2015.03.23 11:19:59
Egy páran tévedésben vannak! Megvan az átjárás a hivatalok között, de ez csak az alapeljárásokra igaz. Ha megveszed a kocsit 15 napon belül és a nevedre íratod, erről adatot fog kapni az önkormányzati adóhatóság és kiveti a gépjárműadót. Ha eladod és a tv. szerint 8 napon belül bejelented az eladást ahogy azt előírja a jogszabály, arról is megfogja kapni az adatot az adóhatóság és nem fog tovább adóztatni a következő évtől. Felesleges ócsárolni a hatóságokat és arra biztatni a másikat, hogy verje magát a hivatalban, az alaphelyzet ugyanis az, hogy több, mint egy évig nem lett befizetve a gépjárműadó, amiről egy évben általában kétszer küldenek egyenlegértesítőt az adóhatóságok. Szóval ha be van véve a leszaromtabletta, akkor járhat így az illető! Az Okmányiroda nagyvonalú volt, hogy felajánlotta azt, ha kifizeted az adót akkor nem vonja ki a kocsit, ugyanis nekik mérlegelés nélkül kell eleget tenni a megkeresésnek. Az kevés, hogy valaki befizeti az adót és lobogtatja a csekket, mert lehet olyan gépjárműve is, aminek az adótartozása az egy évet nem haladta meg és azt még nem vonathatta ki a hatóság, de egy csekk nem igazolja azt, hogy a teljes elmaradás rendezve lett. Legalábbis az Okmányiroda felé, erről vinni kell igazolást az adóhatóságtól, vagy ha nem viszel, megküldik azt hivatalból is, de 30 napja van mindkét hatóságnak az ügyintézésre és eközben a rendőr igazoltathat, aminek az a vége, hogy elveszi a forgalmit és feljelent. Nem az adótartozás miatt, hanem azért mert forgalomból kivont kocsival közlekedsz. Az Okmányiroda egyébként először határozatot hoz a kivonásról, szóval keményen telnek a napok. Nem kellene ennyit csúsztatni, lásd be, hogy beleszartál az egészbe és odalépett a hatóság, ahol neked a leginkább fáj! Mint a különben dühbe jövünk című filmben....(elvették a gyerektől a kis piros autóját és nem tud játszani) Ismerek olyat, akit kiszállított a rendőr a kocsiból, lefoglalta, elszállította, mindezt az osztrák határ átlépése előtt Karácsonyt megelőző napon. Több, mint 100 ezerbe került a leszaromtabletta. Miközben külföldön főben járó bűn az adó meg nem fizetése, ti meg cukkoljátok egymást, hogy verjed magad ba...+!
Egyik hivatal sem irgalmas rend, nem kedvesnővérek dolgoznak bennük. Nem fognak könyörögni a markukba röhögő sunnyogó alakoknak, hogy fizesse meg az adót. Ha 400.-Ft/liter benzinre telik, az évi 10-20 ezer forint adó sem jelenthet gondot, főleg annak tükrében, hogy március és szeptember 15-ig kell két egyenlő részletben kicsengetni azt. Ha eddig még nem intézted el és nincs igazolásod, menj be az adóhatósághoz, kérj egy igazolást, hogy utólag rendezted az adót, ezt vidd be az Okmányirodára, fizesd be a forgalomból való kivás és a forgalomba visszahelyezés díját, cck. 5 ezret és visszadja apuka a rossz kisfiának a piros játékautót játszadozni!
Belsőség Heti merítés 2014.12.14 09:22:43
Néhány GTV-ből leszűrt tapasztalataim laza halmaza Hitemre mondom, hogy NINCS SOK MŰSZAKI PROBLÉMA AZ AUTÓVAL!!! Akkor se, ha régi Alfánál ez sok szakértő kollega számára abszolút hihetetlen. Na persze én is csak a hatodik ilyen autómra mondok ilyet, az elsővel (másodikkal,…..
Belsőség Heti merítés 2014.11.23 09:29:32
Irtózatos Gumimaci Mindenféle G-t nyúztam már az elmúlt röpke 16 évben, tudom az összes erényét és bambaságát, de egyszerűen nem tudtam kiverni a fejemből, hogy nekem a végére kell járnom ennek az irtózatdús sztorinak, beleülök ebbe a híres modellbe csak azért…..
Az a jó a Ken Block-féle vírusvideókban, hogy egy jó akciófilm látványvilágát kapjuk gagyi történet, gáz beszólások, és egyéb sallangok nélkül. Sokan bohócnak tartják, de szerintem csak irigységből, hiszen melyik autóbuzi csinálna mást, ha ekkora vagyonon ülne?  Azóta…..
Meglehetősen unalmas dolog egy szerkesztőségben ülni egész nap, hisz mindenki a billentyűzetet üti – ilyenkor a legjobb fejek sem beszédesek. De néha kicaplatunk a konyhába, csak egy kávéért, egy pohár vízért, beszélgetni öt percet. Ma összesen kétszer voltam kint, és mind a…..
Vupi 2014.09.15 10:14:05
@csárlszbrunzol: Ja! A sok barom azt hiszi, hogy elébe mászhat a kocsiknak úgy mintha gyorsabb lenne. Zöldlámpánál meg elkezdenek billegni az induló kocsioszlop előtt. Tiszta horror. Utána sipákolnak, ha mellettük elhúz egy kocsi.
A minap ültem az úton készült képek előtt (csak fotóból 8 GB készült plusz még videók), rendezgettem őket, fésültem egybe a különböző fotómasinákkal készült fájlokat a napokra lebontott könyvtárakba, ahogy szoktam minden nagyobb kirándulás után, és bosszankodtam rajta,…..
Vupi 2014.08.17 18:01:42
A legnagyobb dolog: bementünk Rómába. Igaz, a Colosseum melletti fotózkodás elmaradt, mert akárhányszor is jártuk körül a területet, mindenütt barikádokba botlottunk, marcona rendőrökkel a réseknél, de nagyrészt meglettek azok a fotók, amikről álmodni se mertem. A kisautó az…..
Szabad az út az ittas kerékpárosok előtt. A rendőr nem büntethet, de döntöd el, alkalmas vagy-e. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Vupi 2014.07.24 09:57:43
@dancergabor: Kedves Gábor! Pont az ilyen alakokkal van a probléma, mint amilyen Te vagy!
Akik azt hiszik magukról egy láda sör, vagy két liter bor megivása után is, amikor már a kezükön sem tudnak járni, hogy biciklizni azt viszont tudnak! Mond meg nekem, hogy zsibbadt fejjel, beszűkült szemekkel arra koncentrálva nehogy elessél mit látsz a közlekedésből. Semmit Aranyapám! Te nem magadra vagy veszélyes, hanem másra, csak tiszta mátyósan ez el sem jut a borgőzös agyadig!
Egyelőre nem tudják, hogyan, csak azt, hogy kell. Kíváncsian várjuk, nem lesz egyszerű. Az Égéstér 127. adásának kommentposztja. Direklink a letöltéshez. Kapcsolódó anyagunk: Erdélyi Péter (Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete) levele, a robogók…..
Vupi 2014.07.15 10:49:33
1991. évi LXXXII. tv. a gépjárműadóról.
1. § (1) A magyar hatósági rendszámtáblával ellátott gépjármű, pótkocsi, valamint Magyarország területén közlekedő, külföldön nyilvántartott tehergépjármű (a továbbiakban együtt: gépjármű) után gépjárműadót, míg a nem kizárólag magánhasználatú személygépkocsi után - a gépjárműadó fizetési kötelezettségtől függetlenül - a IV. fejezet szerinti adót (cégautóadó) kell fizetni.

(2) E törvény hatálya nem terjed ki a magyar hatósági rendszámtáblával ellátott mezőgazdasági vontatóra, a lassú járműre és a lassú jármű pótkocsijára, a négykerekű segédmotoros kerékpárra, a külön jogszabály szerinti méhesházas gépjárműre, a munkagépre, a CD, a CK, a DT, az OT és a Z betűjelű rendszámtáblával ellátott gépjárműre, valamint a külföldön nyilvántartott tehergépjárművek közül azokra, amelyek az Európai Unió valamely tagállamában vannak nyilvántartva.

Az idézett jogszabály alapján tehát csak azért volt mentes az adó alól a segédmotor, mert nem volt felrendszámozva. Ha kötelező lesz a rendszám a segédmotorra, a jelenleg hatályos gépjárműadóról szóló törvény szerint a nagymotorokhoz hasonlóan gépjárműadót is kell majd fizetni, ezt kihagyta mindenki a számításból, a fúk is. Azaz ha lesz rendszám, lesz rendszeresen fizetendő adó is, ha pedig ideiglenesen kivonják a forgalomból a járgányt, hogy télire ne kelljen adót fizetni, a kivonási díjat kell megfizetni, ami hasonló nagyságrendet képvisel, mint a féléves adó. Tehát ki van ez gondolva! :-)

Ha végig gondoljátok, akkor vége annak is, hogy a járdán, vagy mellette parkoljanak a segédmotorok, mert a közterület beazonosíthatja a rendszám alapján és bírságolhat.

A 7. § (1) bekezdése azerint az adó mértéke a 6. § (1) bekezdése szerinti adóalap után a gépjármű
- gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 345 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 4-7. naptári évben 300 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 8-11. naptári évben 230 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 12-15. naptári évben 185 Ft/kilowatt,
- gyártási évet követő 16. naptári évben és az azt követő naptári években 140 Ft/kilowatt.
Az oroszok előszeretettel szerelnek fedélzeti kamerát autóikba, motorjaikra. Ezeknek számos megdöbbentő és érdekes videót köszönhetünk: olykor hatalmas mentéseket, hajmeresztő manővereket, durva baleseteket, vagy akár verekedést is rögzítenek.Nem lehetett könnyű annak a…..