Regisztráció Blogot indítok
Adatok
habodo

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogyan reagálnak a hatóságok egy olyan világméretű járványra, amely egyik pillanatról a másikra robban be az életünkbe? Mi alapján tudnak döntést hozni egy olyan bizonytalan helyzetben, ahol még minden kimenet lehetséges és képlékeny, azonban az idő sürgető? Létezik-e olyan megoldás, amelyben a…..
HOTEL VIVRE Ciki az absztinencia? 2019.09.09 19:46:09
Azon filozofálgattam már jó ideje, miért ciki nemet mondani az alkoholra, mikor szembejött Celeste Yvonne története. Celeste mindennap megküzd a függőségével, és már két éve egyáltalán nem iszik. Viszont minden egyes nap kifogásokat kell gyártania, mikor megkérdezik, miért nem akar szeszes italt…..
habodo 2019.09.11 13:37:52
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mezítláb is lehet futni, de futócipőben jobb. Józanul is jól tudom érezni magam egy buliban, de alkohollal jobb.
Páros héten mintha jobb lenne, páratlan héten meg mintha rosszabb. Egymás érik a hírek újabb és újabb tanulmányokról, amik szerzői kiszámolták, kimutatták, összehasonlították, és megmondták a tutit arról, hogy a villanyautó vagy a benzines, dízeles használatával védhetjük inkább az éghajlatunkat.…..
habodo 2019.07.10 13:24:55
@Kard: Plug-in hibrid a legésszerűbb megoldás, ha valaki ténylegesen tölti is és egyetlen autót akar a háztartásba. Javaslom Hanula Barna TC-s előadását.
Amikor Máté megszületett, és megtudtuk, hogy Down-szindrómás, az első, legsötétebb gondolataim egyike az volt, hogy az egész családunk élete romba dőlt, és a testvéreinek egyszer s mindenkorra befellegzett. Mostantól bizonyára semmi időm nem lesz rájuk, el lesznek hanyagolva, és borzasztó életük…..
habodo 2019.06.28 07:31:35
@MAXVAL bircaman közíró: "Az ember természetes ösztöne ellen való dolog a gyerek, de különösen a saját gyerek megölése." az abortuszt sem én sem sokan mások nem tekintik "ölésnek". Általában a vallásos emberek szokták ellenezni.
Minden nap autóval indulsz reggel, de a karbantartást a párod intézi? Vagy céges kocsid van és csak elviszik, amikor sor kerül a következő esedékes karbantartásra? Ha így van, akkor is figyelned kell pár dologra, hogy ne maradj az út szélén és még sokáig róhasd a kilométereket…..
habodo 2019.03.13 13:49:11
@zsa63: A motorolaj gyártó cégek folyamatosan fejlesztenek, így a mostani olajok tulajdonságai sokkal kedvezőbbek, mint a 20 évvel ezelőtt gyártott olajoké. Ezért lehets 10 helyett már 20 ezrenként cserélni minden gond nélkül.
habodo 2019.03.13 13:49:59
@MAXVAL bircaman közíró: Igen, csereérett.
A tények: A lakossági ellenérzések, a szakmai kifogások ellenére Pécs 100 kilométeres körén belül Paks 2 építése – késéssel ugyan – de megkezdődik. Bodán, a százötvenezer fős várostól, Pécstől 17 km-re a legveszélyesebb, legsugárzóbb atomhulladékok tárolására alkalmas „atomtemető” megnyitását…..
habodo 2019.01.04 10:07:30
@yerico1: "Azokat a hulladékokat kint tárolták / tárolják Pakson a Duna-parton. Ott biztos nem sugároz, de amint lekerül a - pécsi - föld alá, azonnal elkezdi." - erre próbáltam kilyukadni... Remélem ők is olvassák...
A birtokunkba került egy 26 évvel ezelőtt írt levél, melyet Yoko Ono írt Soros Györgynek, az őt ért magyarországi támadások miatt. Ono az írásban együttérzéséről biztosítja a milliárdost és felajánlja támogatását, hogy “csökkenjen a paranoia Magyarországon a külföldi befektetőkkel és pénzügyi…..
habodo 2019.01.04 09:55:46
@maxval balcán bircaman: amikor a fideszes egy követ fúj Csurkával. Micsoda idők... Szánalom.
Nem áll meg a fekete autó a ház előtt. Nem internálnak. Nem zárnak börtönbe koholt vádakkal. Nem veszik el az útleveledet. Nem szólnak bele a magánéletedbe. Elmehetsz az országból. Vissza is jöhetsz. Kimehetsz tüntetni. Leírhatod a véleményed. Vannak választások és politikai viták. Törvények.…..
habodo 2018.12.14 22:10:24
@maxval balcán bircaman: bizony, a magyar nép sajna csak ennyit tud összehozni. ilyen politkai elitet. nem a politikai elitre kell haragudni, mikor harmadszor is megszavazza őket a nép.
A hagyományos pártok és a politikai igazságra való törekvés halálával, amiből még le se vontuk a konzekvenciákat, az újabb kanyarban a politikai idiotizmust avatja a populizmus kihívójává egy Puzsér nevű ember. Ami még szebbé teszi a gesztust, hogy maga a jelölt sem tekinti magát esélyesnek, tehát…..
habodo 2018.10.30 12:12:11
@FrVili: De Puzsér legalább nem keresztény hívő, mint Peterson...
Ilyen ez a régi vágású kereszténydemokrácia...
habodo 2018.09.18 12:45:41
@Ches Desmond: Európának, Magyarországnak római és görög gyökerei is vannak. Az ősmagyarság nem volt keresztény. Évekkel ezelőtt én is a te álláspontodon voltam, de erősen ateista lettem, elutasítok minden babonát, legendát, mesét, csodát, stb. A vallásokat az emberiség drogjának tartom, több kárt okoznak mint hasznot. Amit hasznot okoznak, azokat vallás nélkül is el lehetne érni. Pl. az ENSZ nem keresztény szeretetből segélyez évi dollármilliárdokat...
1885. Rabszolgák és tartóik egy kávéültetvényen. Rio de Janeiro, Brazília..
habodo 2018.03.04 19:00:50
@gigabursch: Jogos felvetés, engem is zavar.
Egy korosztály, akik gyülekezeteink holtterében vannak, néha látjuk, néha pedig szem elől tévesztjük őket. Beszélünk róluk, de bizonytalanok vagyunk, hogyan beszéljünk velük. Hogyan viszonyuljunk a híres Y generációhoz, azaz a mai egyetemista és fiatal felnőtt korosztályhoz? A mai magyar valóság a…..
habodo 2017.04.06 06:58:37
@Első mohikán: hehe. Ez szép volt.
habodo 2017.04.06 08:02:34
@Dor B. Zoltán: ahhoz, hogy az ember ezt el tudja fogadni, ahhoz el kell jutni egy szintre. Sok embernek nem sikerül, ők inkább kábítják magukat az egyház által propagált hülyeségekkel.
habodo 2017.06.27 20:30:41
@endike: vagyis nem hiszel az örök életben és az örök bódottágban? akkor hogyan lehetsz hívő?
Itt egy ellenőrző lista, ami segíthet felismerni, ha rossz irányba haladsz. Amennyiben így lenne, nem késő visszafordulni...
habodo 2017.03.26 18:47:35
@kilenctizenegy: a vallás zsákutca. Ókori, középkori maradvány. Gondolkodó ember nem lehet vallásos.
A tavalyi évben a finoman szólva is nem túl előnyős Sports Illustrated képektől volt hangos a sajtó Palvin Barbarával kapcsolatban. Idén újra SI lány lett, és dögös képek készültek Barbiról. Szemmel láthatóan bombaformában van ügyeletes topmodellünk :) Hogy mit is jelent az, hogy SI lány lett idén…..
Ahogy közeledik Barack Obama második elnöki ciklusának a vége, úgy szaporodnak a tevékenységét összegző értékelések. Az alábbiakban 13 olyan idézetet gyűjtöttünk össze, amelyekben Obama nem a politikáról, hanem a vallásokról, erkölcsi alapelvekről és a természetfeletti világról osztotta meg…..
Külön, kézfogással üdvözölte a róla tényfeltáró-szerű lejárató anyagokat készítő TV2 riporterét Hadházy Ákos a szokásos csütörtöki, Korrupcióinfó címmel tartott sajtótájékoztatóján. A csatorna stábja ugyanis a most 50. alkalommal tartott, uniós pénzekhez kapcsolódó visszaéléseket bemutató…..
habodo 2017.01.13 23:56:24
@VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS: ha így lenne, vicces lenne. be is kéne bizonyítani. egyelőre sárdobálás zajlik. az lmp a fidesz számára kényes ügyeket feszeget.

orbán cinizmusa szégyenletes:
www.youtube.com/watch?v=6-oKd0ZZUm4&t=87s
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért kövesd a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗› Na valahogy így kellett volna kezdenem a simsonos karrieremet, mármint, hogy ezzel vagy egy hasonló állapotú motorral. Persze amikor 2011 tavaszán 38.000 forintért megvettem a spenótzöld…..
Ajándékozni jó! Ajándékot találni viszont néha nem annyira könnyű, ez a lista azért jött létre, hogy egy picit kevesebbet kelljen keresgnélni a fériak-apukák számára kitalált ajándékok között. Könyv, kozmetikum, praktikus holmik, ékszerek, tárca, notesz, igazolványtok, tornazsák, sok-sok magyar…..
A hangzatos diéták mind nem használnak, ha nem mozgunk mellettük. Ez lehet bármilyen sport, úszás, futás, nordic walking, attól függően ki mit részesít előnyben. Aki le akar fogyni, annak ha tetszik - ha nem, el kell égetnie a felesleges zsírt. Ez pedig az izomsejtekben történik. A zsírt az izmok…..
habodo 2016.10.06 10:02:57
@cso zsi: Mo-n a nettó átlagbér 170-180 körül van, szóval a példában említett háztartásnak bizony átlagos a jövedelme.
habodo 2016.10.07 14:42:08
@cso zsi: az átlagkereset 175 (nettó), ha elfogadod, ha nem. a medián bér ennél valamivel alacsonyabb lehet, viszont ezt ellentételezi a sok adócsaló vállalkozó. Természetesen ez azt is jelenti, hogy kb. 2,5 millió embernek 170 alatti a havi nettója, de az tis jelenti, hogy ugyanennyinek pedig több.
Ha te körbenézel és 80-90% máról holnapra él, akkor egy szegény környéken élhetsz. Az országban nem csak ilyenek vannak ám.
habodo 2016.10.07 14:44:31
@CyberPunK: a medián kereset is 175 körül lehet, tralán kicsivel alatta. Vagyis az összes kereső fele 150-160-nál többet keres havonta nettóban.
Az összes, tévén és kizárólag elméleteken élő, tisztességesen beidomított fogyasztó kéjesen imádja szajkózni a következő népi rigmusokat: „Az ilyen öreg szarokra állandóan költeni kell!”, „Csak az új autó a jó autó!”. Ezeken kívül is biztos van még rengeteg hasonló mondás, csak én érthető okokból…..
habodo 2016.08.27 12:56:30
@Willkommenskultur: "a passzív biztonságot már nemigen lehet jelentősen fokozni."

Ebben is egyetértünk. viszont az aktívon rengeteget lehet és a gyártók teszik is.
Egy mai autóban sokkal több aktív berendezés van, mint egy 10 évesben.
sok baleset megelőzhető lett, illetve a baleset nagysága csökkenthető lett ezek által.
Ha valaki csupán spórolásból nem ülteti a családját egy modern, biztonságos autóba, az szerintem felelőtlen valahol.

Van egy kollégám, egy régi francia kocsival járt, miközben született két gyereke. Kb. az első gyerek születését követően 4-5 évvel vásárolt egy kombi Volvót... Megjött az felelősség-érzete? Vagy láthatott egy balesetet? Vagy egy autóroncsot? Nem tudom... de jól tette.
habodo 2016.08.27 12:58:03
@Matenak: Vanni van, de az is vitathatatlan, hogy az opel ecotec motorok az átlagtól magasabb mértékben fogyasztják az olajat.
habodo 2016.08.27 13:18:16
@decens: ha megtehetné, hogy modernebb, biztonságosabb autóban üljön, de garasoskodás miatt nem teszi, akkor bizony így van. és úgy látom, nem is tudatosult önben. én a kisgyerekeimet nem szívesen ültetném egy 24 éves autóba. persze ez legyen az én "bajom"...
Sok oka lehet annak, hogy miért füllentünk szülőként. Előfordul, hogy szeretnénk valamiről meggyőzni a csemetét, és már csak néhány kegyes hazugságra vagy buta mondatra marad energiánk. Az is benne van a pakliban, hogy mi is ugyanezeket a mondatokat hallgattuk gyerekként...  1. Nekem mindegy, azt…..
habodo 2016.07.27 08:54:19
@frogie33: valszeg azért, mert te a jézuska csodáiról szóló mesét te elhiszed, míg a poszttoló nem.