Regisztráció Blogot indítok
Adatok
villányifehér

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 80-as években és korábban születettek még bizonyára emlékeznek arra, hogy nyugati autót sokszor csak magazinokban, filmekben láthattunk, vagy nyaralás alkalmával, amikor a Balaton melletti kempingek megteltek a holland, NSZK és osztrák turisták autóival. Megcsodáltuk, körbejártuk őket, megnéztük,…..
villányifehér 2019.08.19 07:32:37
@MAXVAL bircaman közíró: Apukád külkeres volt?
Mandiner blog Ki a paraszt? 2014.08.19 07:01:00
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. Fotó: Fortepan. Az urbanizációt hosszú ideje a fejlődés netovábbjának tartják, az ipari forradalom óta a modernizáció szinonimája lett, viszont a mai globális válság szépen megmutatja, hogy nem csak ökológiailag, de…..
villányifehér 2014.08.23 12:10:33
@tikk: Ott a pont
„Tulajdonképpen arról szól a történet, hogy a piaci középgeneráció nem ér rá politizálni, mert el kell tartaniuk, gondozniuk azokat, aki ráérnek politizálni. A gyerekeik és szüleik nemzedékét. (...) ...a piacról élő, középosztálynak csúfolt »alsópolgárság«,…..
villányifehér 2014.04.29 19:45:03
@freehckr: Én is így gondolom ( 40+)
A közhiedelemmel ellentétben nem az ördög találta fel, és nem is ő használja, hanem Clark Smith cégétől, a kaliforniai Vinovation-től származik a borászok legújabb high-tech játékszere, a híres-hírhedt fordított ozmózisgép. (A vén patás legfeljebb az áfát igényli vissza…..
Hat-hét évvel ezelőtt, amikor először jártunk a Tenute Silvio Nardinál Montalcinóban, a kalauzolásunkra kirendelt ragazzo megkóstoltatta velünk a birtok olívaolaját, és teljesen ledöbbent, amikor megtudta, hogy mi, magyarok bizony egyáltalán nem fogyasztunk olívaolajat. Náluk,…..
Valahányszor baráti körben szóba került az idei, gyászos évjárat, minden második poén akörül forgott, hogy Villányban nyilván így is tíz közeli lesz az értékelés, gondot legfeljebb az okozhat, hogy oportóból többet kell fölvásárolni. A szarkazmus, úgy tűnik, alaptalannak…..
villányifehér 2010.11.28 19:04:52
@Szomjas Gödény:

Tiffánék Pinot-ja északi fekvésben található.
Biztos sokan emlékeznek Spiccre, aki 2006 szeptemberétől tavaly júniusig írta a Kezdőszőlész blogot, megosztva velünk kis családi birtoka építésének első lépéseit. Néhány hete aztán azzal keresett meg minket, volna-e kedvünk megkóstolni első teljes évjárata palackba került…..
villányifehér 2010.11.04 18:44:05
@exian: A cirfandlinál ne számíts túl sok életképes évjáratra. Nem véletlenül volt annak idején úri szőlő....
Az olasz viszont biztos, hogy be fog jönni, főleg az alapfajta( az a kisfürtű).
Ha át akarod oltani a vegyes ültetvényt akkor azt vedd figyelembe,hogy nem mindegyik fajta adja majd ugyanazt a növekedési erélyt át az új hajtásnak.

Yugoparaszt
Balogh Zoltán, a Somlói Apátsági Pince tulajdonosa (és visszatérő vendégszerzőnk) a saját oldalukon foglalta össze a természeti katasztrófa Somlót érintő következményeit. Mivel ez egy olyan kérdés, amely sokunkat foglalkoztat, engedélyt kértünk és kaptunk a másodközlésre.…..
villányifehér 2010.10.12 19:39:51
villányifehér 2010.10.14 05:47:57
@fiatalborivo: Bor-ember az aki ebből él, vagy szenvedélyes fogyasztó esetleg termelő?
A Művelt Alkoholista Helycsere 2010.09.23 06:00:00
Nagyon szeretem a kadarkát. Kóstolókon, fesztiválokon, ha már meglátom egy borsorban, a világért sem hagynám ki, mindig kíváncsi vagyok rá. Szerencsére egyre ritkábban kell csalódnom: jönnek csak szembe a játékos, könnyed, fűszeres pédányok, akik itatják is magukat rendesen.…..
villányifehér 2010.09.23 20:32:39
@alföldimerlot:

Ja ez így lehet.A fotón egy megfelelő klón vagy alaptípus szerepel,az enyém nem ilyen úgyhogy idén nem lesz kadarka....
Művelt alkoholista hosszabb útra dugóhúzó nélkül nem indul el, sőt kedvenc poharai nélkül sem, de azért fölkaptam a fejem, amikor a www.drvino.comon megláttam, hogy cipővel nyitják a palackot. Lehetséges? Dr. Vinónak nem sikerült, de a videók tanúsága (és a hozzászólók…..
A Művelt Alkoholista Hőguta 2010.07.20 06:00:00
Ebben az alkotmányellenes időjárásban borügyileg nem nagyon lehet jobbat tenni, mint fröccs kísérleteket végezni. Az arányokkal mostanában nem igen szoktam variálni: a kis adag nálam cseppet több, mint fél deci bor háromszor ennyi szódával, a nagy adag pedig másfél deci bor…..
Ráspiról, azaz Horváth Józsefről, a magyar borászat angry young manjéről mindenkinek van egy jó vagy rossz szava, nekünk meg rengeteg, ezért most fölöslegesen nem ragozom. A szortiment legolcsóbb borának, a Kopárnak igazából nem is volna szabad léteznie. Először is az árban és…..
villányifehér 2010.05.20 23:10:40
@Szerémi:
Nálam a fiatal hársban asszem orbánc jelent meg tömegesen.
Egy átlag magyar hetven kiló húst eszik meg évente. De vajon azt tudja, honnan érkezik az az évi ötvenhárom csirke a tányérba? Az elmúlt századokban még nyilván Béla bácsi hátsó udvarából jött a hús, de a világháborúk után megváltozott a rend, a háztáji nevelgetést…..
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
A Művelt Alkoholista Best Buy 2010.03.17 13:00:00
Rendszeresen frissített rovatunkban olyan borokat ajánlunk, amelyek megérik az árukat, viszonylag könnyen beszerezhetőek, és élményt adnak. A számuk szerencsére töretlenül nő, és az általunk felsoroltakon kívül minden bizonnyal akadnak még bőven kellemes meglepetések. Mi azonban…..
A Szekszárdi Borászok Céhe 2006-ban alakult, ha lehet hinni a pletykáknak, pont az Őszödi Beszéd nyilvánosságra kerülésének napján. Nem meglepő módon szekszárdi borászok alkotják a tagságot, nekik köszönhetjük például a Petőfi Irodalmi Múzeum nevezetes…..
zamat Unokáink se fogják enni 2010.02.07 11:00:00
Kóstolta már a teknősbékát vérmártással? A hattyúkenyeret? Esetleg a medvetalpat? Pedig dédnagymamája receptjei között még simán rábukkanhatott. De, ahogy nekünk kimaradt a hazai folyamirák-ragu, úgy csúszik le az unokánk a szájban olvadó vajas tőkehal ízéről. Meg a…..