Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eso

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érzem én, hogy azért egyikünk sem hagyja annyiban,  beléd csíptem azóta én is, te is írtad tegnap este, hogy az önző részemhez már volt szerencséd. Visszakérdeztem, elütötted jó sok smiley-val, ma reggel sem kaptad be a horgot az sms-ben. Igazad van, hagyni kellene. Ha megint…..
harminc Bakugan meg a Harry Potter 2011.02.14 17:06:00
Nem, egyszerűen komolyan nem az volt a baj, hogy szolidan harmadnapos voltam, mert hatalmasat aludtam előtte, de egyszerűen nem lehet eltekinteni attól a ténytől, hogy a keresztfiam főleg apátlansági okokból konkrétan energiavámpír üzemmódban működik: nagyon ki van éhezve egy…..
Tisztelt Blog! Viszonylag sokat gondolkoztam azon, hogy elpanaszoljam-e a párommal történt problémákat, ám úgy gondoltam hogy kell az ügynek némi nyilvánosság, a dolgokat előremozdítandó.A párom most 15 hetes terhes. Az első és második vizsgálatkor a terhestanácsadáson…..
eso 2011.02.25 10:25:16
Az a baj, hogy Magyarországon annyit alázzák az embert gyerekkorában (pl. iskolarendszer), hogy mire felnő, természetesnek gondolja, hogy ez a helyes bánásmód vele szemben, és nem is érdemel jobbat. Holott az az igazság, hogy így bánni senkinek NINCS JOGA egyik másik emberrel sem. Hátmégpláne nem egy olyan ORVOSnak, aki emberek gyógyításár aadta az életét (legalábbis így kéne lennie, de a legtöbbjük csak a paraszolvenciára). Tovább súlyosbítja a tettet, hogy terhes kismamákról van szó. Valójában elég lenne a megváltozott hormonális körülményeket említeni esetükben, de ha valaki látott már 1 méterről terhes kismamát, főleg, ha beszélgetett is vele, tudhatná, hogy ez manapság már nem az a végtelen heppi állapot, mert az első örömkönnyek után megrohanják az embert az aggodalmak: megmarad?, egészséges lesz?, meglesz minden testrésze?, nem lesz Down-kóros?, autista?, nem tekeredik a nyaka köré a köldökzsinór?, stb-stb... és erre csak ráerősít, hogy kéthetente berendelnek ultrahangra, ahol gyanús foltokat találnak mindenfelé, és ezt azonnal el is mondják Neked, még akkor is, ha az esetek 90%-ban azok maguktól eltűnnek; mindenféle vizsgálatokat végeznek, melyek eredményére heteket kell várni! És közben riogatnak a terhesséi cukorral, a magasvérnyomással, sószegény-diéta...
Utoljára a nagyanyánk lehetett boldog kiegyensúlyozott kismama, aki savanyúuborkát tolt lekváros palacsintával, ma már az egész helyzet olyan stresszes, hogy egy jógamesternek sem sikerülne kisimult arccal boldogan mosolyogni egy ekkora parasztra, mint az említett doktornő.

És mivel a legtöbb ember hazaindul, ha meghallja a nevét, illetve nem mer szólni, mert itt is azt olvassa, hogy kussoljon, ennél többet nem érdemel... ezek az embertelen szánalmas orvosok szépen nyugdíjig praktizálnak és aláznak betegeket.
A Művészetek Palotája aztán megosztja a közvéleményt, ez az épületek Lady Gagája, mert van, aki odavan érte, de sokan epilepsziás rohamot kapnak már az említéséről is. A díszítés nélküli formáról a legtöbb embernek egy oldalára borult lakótelep jut az eszébe, eleinte én…..
Bár még csak kedd van, máris kijelenthető, hogy a hét legkínosabb beszélgetése hangzott el a mai reggeli Mokkában, amiben Tvrtko vendége Mogács Dániel, a Kétfarkú Kutyapárt Erzsébetvárosi polgármester-jelöltje volt. Az, hogy a viccpártnak nagyon rosszat tesz Magocs Dániel, már…..
Egyszer csak azt vettem észre, hogy nem tetszik a koncert, amin éppen ülök. Kénytelen voltam bevallani magamnak. Pedig egy olyan zenekar játszott, akiket egyébként nagyon kedvelek, otthon rongyosra hallgattam a számaikat, és a banda is egyre nagyobb rutinnal lépett fel nagyobb közönség…..
eso 2010.08.18 17:46:31
"Kinn az utcán haragszanak, Járd meg bubám, járd meg,
De a kocsmában van konyak, Járd meg bubám, járd meg..."
...énekelte meg Szarka Tamás azon a bizonyos Rege albumon. Ugye? :)
Sok mindent meggyónt ezzel Tamás előre, beleértve az egyéni, népzenés hangzástól a mainstreamhez közeledést, sok törzsrajongó elvesztését, és az anyagiasságot, amiből sokkal több dolog következik ennek zenekarnak az életében, mint azt bárki gondolná. Hogy még egyet idézzek saját maguktól:
"Nap helyét foglalod,
Kicsi Mammon, minden körülötted forog.
Az idő újra vigyorog,
Elrepül az ész, messze csavarog." :)

Igen nagy rajongójuk voltam valaha, még utaztunk is páran a koncertjeikre - szernitem volt legalább 2 év, míg majd minden koncertjükön ott voltam, légyen fizetős vagy ingyenes. Amikor Pukkai Attila (és Buják Andor - ne feledjük, ők együtt távoztak) elmentek, akkortájt halt meg a zenekar számomra. A szintetizátorból egy is sok volt, a kettő már elfogadhatatlan, mert ezzel pótolni a cimbalmot, a töröksípot, a brácsát nem lehet. Kerestem hát olyan bandákat, akiktől megkapom azt, ami a Ghymesből eltűnt, és azóta számtalan ilyet felfedeztem: a Bognár-Szalóki-Herczku trió, Beshodrom, Fakutya, Csík, Palya Bea, Folk error, Kerekes, Kolinda, Makám; külföldről: Cechomor vagy Oi va voi. Ajánlom mindegyiket. :)
De vissza a Ghymesre: a 10 fő az bizony nem a zenekar létszáma, csak a zenészeké. A zenekar ma már csupán 2 tagból áll, a többiek session-zenészek - egy időben ezt így is tüntették fel a honlapon, ma nem tudom, mi a helyzet.
A Messzerepülő volt az utolsó album, melyet megvettem tőlük, és bár 1-2 szám erejéig még ott pislákolt az az erő és szenvedély, amely miatt anno beléjükhabarodtam, de a maradék olyan izzadságszagú volt, hogy csak keserű maradt a szájíz. Nagyon sajnáltam, és hosszú ideig sirattam őket, de változtatni ezen nem tudunk.

Amúgy az index fórum ezzel foglalkozó topikja gyönyörűen végigköveti az együttes életét és változását - érdekes módon a topik alapítóit, a néhai törzsrajongókat nem ebben a topikban találod, hanem a "Réghymese" nevűben, ahol a Ghymesből az elmúlt 26 év során eltávozott, jobb sorsra érdemes zenészek (jó sokan!) által évente párszor megrendezett produkció körül folyik a csevely. :)
Subba WTF: Sztaki 2010.07.28 10:00:00
Mindig is tudtuk, hogy jófejek dolgoznak a Sztakinál...
Netes kalandjait meséli el egy hölgy ezen a linken. Véletlenül egy tipikus és öntudatlan női hibába (de a férfiak szempontjából nevezhetjük őrjítő jelenségbe) sikerül beletrafálnia. Elôzô randijaimon és a női élmény-beszámolókon folyamatosan hasonló sztorikra bukkanok,…..
eso 2010.06.21 16:58:59
@dex.ion: Szegény. :)
eso 2010.06.21 16:59:34
@dex.ion: Ha nem érted Mérőt, nálam nem rúghatsz labdába. Bocs.
:)
eso 2010.06.22 12:43:12
@freebiker: Persze, és Darwin is egy 1000 fős közvéleménykutatás alapján írta meg A fajok eredetét, mi?
Kicsit háttal ülsz, de nem baj. :) Nem muszáj érteni, simán meg lehet állni azon a szinten is, hogy puffogsz és csudálkozol.
Blogajánló: helyesírási hibák kiszúrásában jelent biztos sikerélményt Ken Lee (Haraszti Dénes) blogja, aki átültette Murphy törvényét a helysírásba. Ahol el lehet baszni valaminek az írásmódját, ott ő elbassza. Mindezt hihetetlen érzékkel a futószalag mellett dolgozók és…..
eso 2010.06.21 18:13:39
@nosferato: ez a monitor nagyságán/felbontáson múlik elsősorban, ugye tudod. :)
Rabyn a gyerekkori nyelvoktatás problémáját illetve értelmét, hasznosságát boncolgatja nekünk küldött levelében. Üdv! Mivel régen volt már post, gondoltam feldobok egy témát, ez pedig a nyelvtanítás lenne.  A lakótársam azt tanulja, hogyan kell 3-7 éveseket angol…..
eso 2010.06.08 15:22:25
@morden2: Gondolom Te nem sok nyelven beszélsz, és azt is akcentussal. :D
Ha sok nyelven beszélnél ugyanis, nem mondanál ekkora ökörségeket.
eso 2010.06.08 15:26:24
@morden2: Engedd már meg, hogy meg tudjam ítélni, hogy iskolába járni és írni/olvasni tanulni magyarul anno kínszenvedés vagy móka volt-é. :) Illetve az oskolában van egy ilyen mérce, az ún. osztályzás, ami segít eldönteni, hogy jó vagy rossz tanuló vagy-é.
Megaztán azt is tudni szokta mindenki magáról, hogy a nyelvérzéke jó avagy sem.
From: Hegedűs DezsőDate: 2010/04/27Subject: Zárójelentés (szkennelt)To: trauma@ujlipotkorhaz.hu Tisztelt Baleseti Osztály! A mai napon hagytam el - saját felelősségemre - Osztályukat, ahová 2010. április 21-én kerültem be zúzódásos, horzsolásos sérülésekkel,…..
From: Hegedűs Dezső Date: 2010/04/12 Subject: Kalomuni napok - foglalás To: recepcio@hotelkalomuni.hu   Tisztelt Szobafoglalás!   Érdeklődnék, hogy 2010. április 16-17. (péntek-szombat) van-e még lehetőségem 1 db egy ágyas (single room, nem a superior) szoba foglalására a…..
Share | Ezt a gyöngyszemet tegnap mutatták nekem: "Budapest, VI.ker.-ben, a Terézvárosban, az Anker köz egyik tornyában kiadó egy eredetileg műteremként funkcionáló, átépített, belső 3 szintes légkondicionált lakás. A 90 nm-es alsó szinten - ami a ház 5.emeletének…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...
eso 2010.04.20 22:40:13
Lángost tanácsos olyan napon készíteni, amikor amúgy is tervbe van véve a függönymosás. Most még akkora forróság sincs, hogy ne kívánná az ember a nehezebb ételeket, hétvégén pedig az ilyesfajta dőzsölés után kötelező jelleggel beiktatandó sziesztára is jut idő. Ami pedig…..
tvblog A hét legnézettebb filmjei 2010.03.04 18:22:00
Megint egy nézettségi lista a múlt heti filmekről, mely alapján talán megállapítható, hogy javult a hazai közízlés, véget ért-e a Zs-filmek uralkodása. Vagy mindössze csak ideiglenes rádiócsend miatt ezúttal nem tűntek fel gagyik a radaron. Ízlés kérdése, mindenesetre a lenti…..
V.A. a pszichológia szak buktatóit mutatja be nekünk, elsősorban az intézmény elektronikus hátterének hiányosságaira helyezve a hangsúlyt. A tanárok értékelési szokásain lassan már meg sem lepődünk, talán az lenne szokatlan, ha olyan teszteket íratnak, aminek van megoldása,…..
eso 2010.01.08 14:01:04
@psziroot:
"Ha az egyetemre, mint wellness központra tekintünk, ahol a befizetett összegért a fejünkbe töltik a tudást, akkor nincs más hátra, mint belenyugodni a színvonalba, imára térdelni és betartani a tizenegyedik parancsolatot: Ne fogazz!"
Ez mekkora szöveg, apám! :D
vizit Év végi jókívánság 2009.12.24 21:00:00
Tisztelt Olvasók! Arra gondoltam, hogy a Téli Napforduló, a Karácsony és a közelgő Új Esztendő alkalmából, a mai napra időzítem jókívánságaimat. Illőnek érzem, hogy mindenek előtt, a köszönetnyilvánítással kezdjem ünnepi bejegyzésem.   Köszönöm - a…..
Előzmények: 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. - 7. - 8. - 9. - 10. - 11. - 12. - 13. - 14. - 15. - 16. -17. - 18. - 19. A mérsékelt égöv mind a négy évszakában legszebb arcát mutató néhány hektáros kert kapuin túli világgal kapcsolatban szerzett benyomásokkal folytatódik a saga. Első…..
Kicsit megkésve, de elkészült a Quimby legutóbbi slágerének, az Ajjajjajnak a klipje, aminek a premierjét most minden Lángoló Gitárok-olvasó élvezheti. Szokásunkhoz híven mindezt megspékeljük egy terjedelmes interjúval, ami Kiss Tiborral, a zenekar énekes-gitárosával készült.…..
Modorosblog Az angoltudor 2009.01.24 19:32:00
How ya doin ma'e, get us two pints o Newcastle Brown an a glass o Strongbow fer da ladies, will ya? An a bowl o chips, please. Cheers bud, take care.Előre is bocsánatot kérek: ez a bejegyzés elsősorban az angolul tudóknak/tanulóknak szól. Van benne persze általam modorosnak vélt elem is…..
Subba Kámonevibádi pt. 2 2008.12.22 10:06:00
Dekonstrukciós dalszöveg rovatunk ahogy ígértük folytatódik. Hogy tartsuk a szavunkat, valóban Calten Club Singers szöveggel. Ha már jazz Pege Aladár felől mindíg mindig is terjengtek urbánus legendák, mely szerint nemcsak zenében, de a magyar helyesírás szabályait illetően is…..