Regisztráció Blogot indítok
Adatok
angryrat

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan a határidő két hete (június végén lejárt), az uniós állampolgárok még mindig jelentkezhetnek brit letelepedési engedélyért, már ha megfelelnek persze a feltételeknek. Nem is ez azonban a legérdekesebb, hanem az, hogy kiderült, nagyjából mennyi magyar él a szigetországban és az is, hogy hol...
Krisztina története nem kevés tanulsággal szolgál, hiszen külföldről átmenetileg hazatérve megpróbált elhelyezkedni Magyarországon. Sikerrel járt, de a tapasztalatai nem túl szívderítők. Vajon mi kellene ahhoz, hogy a határátkelők tömegesen térjenek haza? Téged mi tudna visszacsábítani? Mikor…..
Autósként, bicajosként, a HÉV-en zötykölődként egyaránt érthetetlen, hogy miért kell a főváros 3. kerületének egyik legparásabb szakaszán Tour de France-bajnokot imitálni vitatható tüdővel, egyensúlyérzékkel és combizommal. Mutatom a térképen, hol ne tekerj feleslegesen, mert veszélyes...
A társadalomszervezési elveknek két műfaja van: a „komoly” és a „karneváli”. Az utóbbi antikvitásig visszavezethető Dionüszosz/Bacchus ünnepkör, amely aztán más formában, de a középkorban feléledt karneválként, bolond ünnepként, amikor a szerepek felcserélődtek és a hatalmasok kikarikírozása nem…..
angryrat 2020.09.02 09:20:11
@MAXVAL bircaman közíró: És pontosan ezért vált a szólásszabadság mártírjává. Tudod, lehet, hogy ez meglep, de pont azoknak (is) jár a szólásszabadság a felvilágosultság eszméi szerint, akikkel nem értesz egyet...
Bár az ukrán válság kezdete óta számos posztunk született a témában érdemes néhány pontot tisztázni most, hogy már súlyos háború zajlik a szomszédos országban és a magyar közvélemény számára a helyzetet szokás szerint politikai elfogultságok szerint tálalják. A Fent…..
angryrat 2014.09.09 15:59:31
@angryrat: drogbarok. nem tudom, miert gepeltem el
angryrat 2014.09.09 20:37:15
@nu pagagyí: Ne haragudj, nem akarok lekezelo lenni, de ez, amit leirtal, olyan mertekben naiv es a valosagtol elrugaszkodott, hogy nem talalok szavakat.

Kicsit olvass utana, pontosan mit es hogyan is csinalt az USA a vilag kulonbozo pontjain. (Meg hogy pontosan milyen demokracia is.)

America and the imperialism of ignorance jo kiindulas lenne. Barmi Noam Chomskytol.
Ha pedig az egyes haborukrol szeretnel... nagyon sok angol es amerikai tortenesz irt ezekrol. (Max Hastingstol most olvasok egy jo konyvet Korearol.) Semmi, amit mondtal, nem igaz. Ha te komolyan veszed a Korea, Vietnam, Irak es Afganszitan dolgot... szoval nagyon naiv vagy. Tenyleg olvasnod kellene. Kulonosen Iraknak kellett volna elgondolkoztatnia: hazugsagon alapulo haboru, ami ellentetes a nemzetkozi joggal (a "war of aggression" haborus bun). Intezmenyesitett kinzas. Habeas Corpus felfuggesztese. Merenyletek itelet nelkul. A lista nagyon hosszu; es ez csak Irak. Grenada, El Salvador, Nicaragua, Argentina, Chile, Mexico, Iran, Izrael, Szaudarabia, Indonezia... a lista olyan hosszu azokrol az orszagokrol, ahol az USA kozvetlenul vagy kozvetve beavatkozott sarba tiporva a nemzetkozi jogot (es az emberi jogokat), hogy az elkepeszto.
angryrat 2014.09.09 21:22:53
@nu pagagyí: Na jo, itt befejeztem a tarsalgast. Ha sertegestessel kezded a posztodat, nem fogom tovabb olvasni. Ami pedig a tobbit illeti: nezz utana. Meg a wikipedia is eleg lenne. De ha nem, akkor abban hiszel, amit akarsz. Mar regen rajottem, hogy hiaba probalok embereket meggyozni barmirol is -akar tudomanyrol van szo, akart tortenelmi tenyekrol, amelyek konnyeden igazolhatoak. Ha valaki becsukja a szemet es kiabal, hogy ne hallja a masikat, akkor nem fogja fel, amit mondanak neki.
Tegnapelőtt jelent meg Borbolya posztja az Egyesült Államokból (ha valaki nem olvasta volna, akkor ide kattintva pótolhatja), aminek kapcsán rengeteg kérdés felmerült, aminek hangot is adtatok a kommentekben. Nos, a szerző elég részletesen válaszolt is ezekre egy levélben, ma ez…..
angryrat 2014.08.14 19:09:30
@tanato: Nocsak; kicsit messzire jutottunk az eredeti hozzaszolasodtol a "hur-dur Amerikaban nincs rasszizmus, van egy feka elnokuk".

Ne haragudj, de szep lassan atcsuszunk egy szociologiai ertekezesbe, hogy milyen jo lenne, ha a roma nepesseg is be tudna illeszkedni onnan, hogy van-e vagy nincs intezmenyesitett rasszizmus. Az eredeti kerdesre tovabbra is NEM a valasz. A kisse megvaltozott temaban pedig JA, JO LENNE (csakhogy ez nem egy egyszeru randarasszistabaromallatmagyarallamnemhagyjaszegenyeketbeilleszkedni, hanem egy igencsak bonyolult kerdes, amihez gyanitom, egyikunk sem ert igazan.

Ja, kisse tangencionalis, de hasonlo tema: van-e igazi sajtoszabadsag az USAban?

thedesk.matthewkeys.net/2014/08/journalists-arrested-detained-ferguson-protests-missouri/

A valasz: nem nagyon.
angryrat 2014.09.03 21:29:59
@tanato: Ez sajnos csak a szokasos, egyeni rasszizmus. :( Ebbol itthon is van eleg. Undorito. (Magyarorszagon meg vizsgalat indult, hogy valoban tobb romat allitanak-e le a rendorok.)

Ugyanez a nemekre is igaz: nagyon sok no nem is kap eselyt, mert no. Csinaltak ezt doktori kepzesekre valo jelentkezessel, meg a Philadelphia philharmonic orchestra felvetelijevel is...

Engem csak az idegesit, amikor az USA-t teszik elenk, mint peldat... egeszsegugyi, oktatasi, vagy akar szocialis kerdesekben. Iszonyu nagy ott a csod, ami az utobbi harminc ev (Reagan) kemeny erofesziteseinek eredmenye.