Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DataMiner

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az adatbányászat – a többi IT-ágazattal azonos módon – erős teoretikus és praktikus feltételeket egyaránt támaszt. Vagyis nem elég, hogy tudjuk, hogyan kell megoldani egy adattudományi feladatot, ténylegesen is ki kell vitelezni a megoldást. Különösen a big data területén…..
Tételezzük fel, hogy (blogunkat olvasva) rájöttél, mennyire hasznos lenne céged adataiból valami hasznosat kiolvasni. De ki az, aki ezt el tudná végezni neked? Ahogy a legtöbb professzionális tevékenység esetében, úgy az adatelemzésnél (sőt, ma Magyarországon az adatelemzésnél…..
Az adatbányászat kezdetei a ‘80-as évekre tekintenek vissza, de még a ‘90-es években is erősen gyerekcipőben járt. 1999-ben néhány nagyvállalat (köztük az Mercedes-Benz, a Teradata és az SPSS) elkezdtek egy független módszertant kidolgozni az adattudomány számára…..
Az Economist magazin aktuális száma egy remek, jól érthető valós példát hogy az adatbányászat felhasználására, amit érdemes nektek is megismernetek. Egy (stílszerűen, bár nem túl fantáziadúsan) DataminR nevű New York-i startup cég Twitter-üzenetek adatelemzésével és ezek…..
Az adattudomány módszereit jellemzően nagy adattömegek üzleti célú elemzésére használjuk (blogunk is jobbára ilyen alkalmazásokat tart szem előtt). De ez nem jelenti azt, hogy kizárólag a fentiekre való az adatbányászat: nem is gondolnád, mennyi hétköznapi helyzetben…..
Mindnyájan ábrándozunk arról, milyen jó lenne megjósolni a jövőt. Különösen az üzleti döntésekben lenne hasznos, ha tudnánk, milyen sikerrel kecsegtet egy-egy új ötletünk. Nos, ha bizonyos korlátokkal is, de az adatelemzés bizony valami ehhez hasonlót kínál számunkra. Mi a…..
Az adattudomány, adatbányászat ma az informatika legdivatosabb témái közé tartoznak. Mégis nehéz az első lépéseket megtenni a témában, akár kitanulni szeretné valaki az adatelemzést, akár általános áttekintést kapni arról, mire valóak, hogyan alkalmazható a saját…..