Regisztráció Blogot indítok
Adatok
calambrito

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ebben a cikkben szedtem össze az elmúlt 10 év 15 elfeledett vígjátékát, melynek az volt a célja, hogy visszaemlékezzünk olyan filmekre, amikre nem szokás visszaemlékezni. Ezúttal pont az ellentétéről van szó. A Vulture igyekezett összeszedni a filmtörténet legviccesebb pillanatait, ahogy ők…..
Tegnap este rendezték Las Vegasban a Miss Universe szépségversenyt, azt, amihez hosszú éveken át Donald Trumpnak is köze volt, és amit az NBC közvetített már évek óta, de Trump egyik vállalhatatlan nyilatkozata miatt (a mexikóiak azért mennek az USA-ba, hogy csaljanak, lopjanak,…..
calambrito 2015.12.21 21:50:16
@enzo23:
Nem volt meg, de kösz. Mindig tanul valami újat az ember.
calambrito 2015.12.21 21:53:46
@knowledge tree: Ennyire nem mélyedtem bele a honlap rejtelmeibe. Egy külföldi ismerősöm osztotta meg Facebookon, csak a címet olvastam el és a cikket futottam át. De akkor sztornó.
calambrito 2015.12.22 11:15:46
@Covery:
Igen, köszi, már felvilágosítottak mások is, hogy kamu a honlap.
A Észbontók egy olyan műsor, amiben két, nem túl okos, na jó, fődbuta szereplő általános műveltségi kérdésekre igyekszik válaszolni, miközben egy másik, dettó nem éppen Nobel-díj-várományosokból összeállított gárda igyekszik kitalálni, hogy vajon a profi ostobák,…..
Ha poszt-apokaliptikus filmekről beszélünk, csak idő kérdése, hogy szóba kerüljön a fogalommá vált Mad Max-trilógia. Az ausztrál George Miller aprópénzből volt kénytelen leforgatni az első részt és igazából csak a folytatásban, Az országúti harcosban tudta nagyobb kompromisszumok nélkül…..
Ahogy azt már többször mondtuk június 4-6. között rendezik a Donauinsel-en a Rock In Vienna fesztivált, ami igencsak nívós fellépőgárdát vonultat fel. A június 4-i (csütörtök) nap headliner-e a Metallica lesz. Ezen a napon viszont mások koncertjei is érdekesnek ígérkeznek,…..
Axl Rose most volt 53 éves, és azért egyáltalán nem úgy néz már ki, mint a Guns fénykorában, sőt. Persze egy rocker, aki a '80-as években tarolt, nem festhet ugyanúgy 2015-ben, mint akkor...bár van, aki megpróbálja, és még mindig hasonló ruhákban keménykedik és pózol, csak nem…..
calambrito 2015.02.13 21:22:46
@Hadrian77:
"A Sebastian Bach meg csak művésznév, Sebastian Philip Bierk a csávó eredeti neve."
És ezt miért volt fontos megemlíteni? (Pláne, hogy senki nem állította, hogy a Bach az igazi neve.) Ezzel az erővel megemlíthetnénk a felsoroltakból pl. Alice Coopert, Slash-t is.
Amikor a The Division Bell, az eddig utolsó Pink Floyd album megjelent 1994-ben, mindössze általános iskola hatodik osztályába jártam, nem igazán mondhatni, hogy kialakult zenei ízléssel martam az akkori lemezbe. Sokkal később fedeztem fel magamnak a Pink Floyd-ot. Azóta viszont örök…..
calambrito 2014.11.11 23:41:28
Ha Mike Portnoy tényleg ezeket nyilatkozta, elég nagy marhaságokat mondott:
1. Ha a Division Bell speciális kiadásaként jön ki, akkor mi a különbség? Semmi! Senki nem csinált titkot belőle, hogy 21 évvel ezelőtt vették fel a dalokat. Sőt, azt is megkockáztatom, hogy ez nem a Division Bell "maradéka", én nem-igen olvastam sehol, hogy ezeket konkrétan(!) arra a lemezre írták volna. De a lényeg, hogy ez lovaglás a szavakon. Nem tökmindegy, hogy D.B. Special Edition vagy The Endless River címen jön (jött) ki?!
2. Miért is szólólemez, ha egyszer a zenekar(!) vette fel?!?!
3. Miért is tiszteletlenség Roger Waters-szel szemben, aki kb. 30 éve nem a zenekar tagja?!?! Ezzel az erővel már maga a Division Bell és a Momentary... is az! De ez már eleve egy baromság!
Továbbá:
nem tudom, hogy ez már a szerző véleménye-e, de: ki mondta, hogy nem a művészi érték dominál?? Mennyivel jobb lett volna, ha egy 628-ik válogatás lemezt adnak ki (teljesen mindegy, milyen apropóból!)? Így legalább kapnak a rajongók, a lemezvásárlók valami ÚJDONSÁGOT (szándékosan nem azt írom, hogy újat). "Némi pénz begyűjtése a rajongóktól"?? A mai világban, amikor már szinte a kutya sem vesz CD-t, valóban "óriási" bevételt hoz a tagoknak. Ha pénzt akarnának "begyűjteni", akkor nem inkább összeállnának Pink Floyd néven és végigturnézzák 2-szer a világot? De. Pénz? Nekik? Így is annyi van, hogy több életre elég lenne! Szerinted ezért csinálják? (Kicsit 'off', de ugyanez: a Rolling Stones-nak szüksége van a kamionnyi zöldhasúra, ezért aktívak a mai napig is? Szerinted igen? Szerintem tévedés, ha így gondolod.)
Ha Polly Samson nevét azért említetted, mert írhatta volna azt a dalt egy David-szólólemezre, mert "oda való", akkor emlékeztetlek rá -amit nyilván amúgy Te is tudsz-, hogy a D.B. szövegeit is már ő írta. Ha viszont nem ezért említetted őt, nem tudom, mi volt a szándék. Egyébként az én véleményem szerint az On An Island (most elsősorban a zenéről beszélek) sok helyen (ha nem az egész lemez) akár elmehetne egy Waters-nélküli Floydnak is (már ami a stílust, hangulatot és természetesen a gitárt illeti).
Több olvasónk is jelezte, hogy elképesztő hosszú sorok alakulnak ki a budapesti reptéren hajnali 5 óra körül, fél órát alaphangon gyakran kell várni, de esetenként ennél jóval többet. Múlt héten egyik olvasónk simán lekéste a gépét, pedig több mint egy órával indulás…..
calambrito 2014.10.19 11:30:14
@Franci123:

"De, ha mindenki 2 órával hamarabb megy ki a reptérre, akkor megint csak sor lesz, mivel mindenki egyszerre érkezik. Ha kiértem 2 órával előbb és 150 -en vannak előttem."

Lehet, hogy 150-en vannak előtted, de egyrészt -több hozzászólásból és magából a cikkből is kiderül- sokan tesznek erre a 2 órás javaslatra, másrészt -ugyanebből kifolyólag- nem Te leszel az utolsó a sorban.

"Félórát kell sorba állnom, akkor ráérek csak másfél órával előbb kiérni, és így is én leszek az utolsó, és nem szívok a sorban. Nem?"

Nem. Mert -tegyük fel- mégis utolsó vagy, ha 2 órával korábban érkezel, és akkor is, ha másféllel. Csak épp nem mindegy, mikor állsz fél órát (és mi van, ha nem fél óra, hanem több?); az utóbbi esetben nagyobb az esély, hogy lemaradsz a gépről.
Két vérbeli őrült, akik az 1996-os évben összeálltak, hogy megbotránkoztassák a nézőket. Igen, Robert Rodriguezről és Quentin Tarantinoról van szó, akik tudják, hogy mi a dörgés a trashfilmek terén, így nem fogták vissza magukat, amikor Salma Hayek felkérte őket egy táncra Mexikó elhagyatott, poros…..
    Kék Osztriga, Hightower, Mahoney. Akinek semmit nem mond ez a néhány szó, annak nem tudom ajánlani a most következő cikket.  1984. március 23.-án mutatták be Amerikában a később még hat folytatást megélt Rendőrakadémiát. A kritikusok legtöbbje a pokolba kívánta a…..
Már régóta akartam írni egy posztot arról, hogy mennyire pofátlanul olcsó lett a netes tárhely (de ennél sokkal több mindenről akarok mostanában írni, csak hát, lásd: előző posztom). Most, hogy az ismert történelem legnagyobb felhős-képlopásos története van kibontakozóban,…..
Sok olyan előadó van, aki sorra tudja gyártani a slágereket és a jobbnál jobb albumokat, de rengeteg olyan előadó is létezik, akiknek csak egyetlen egyszer sikerül olyat alkotni, amit egyből az egész világ dúdol. A "one hit wonder" tökéletes kifejezés arra, amikor minden összejön…..
calambrito 2014.07.29 00:45:10
@nefrit:

" de itt tulajdonképp nem a zenekart értékeli a bejegyzés, hanem csak olyan számokat mutat kisebb háttérinfóval, amik egy zenekar egyetlen legnagyobb slágerei voltak :)."

Pedig nem. Egy kicsit félreértelmezed a fogalmat. Az egyslágeres csoda az előadóra vonatkozik, nem magára a dalra. A "one hit" maga a sláger, a "wonder" pedig az az előadó, aki elkövette azt, tehát se előtte, se utána nem sikerült listás dalt összehozni. Ha szigorúan vesszük ezt, akkor pl. Natalie Imbrugliának (Big Mistake; Wishing I was there...), de még a Rembrands-nak (That's just the way it is) sincs keresnivalója itt. De akár: EMF - I believe; Vanilla Ice - Play that funky music (más kérdés, hogy ez nem az ő száma eredetileg, az Ice Ice Baby zenei alapja pedig lopott (ja, az meg hogy az "nagyon rossz", legyen már szubjektív)).
calambrito 2014.07.29 00:53:31
@Gergely Almasi:

Midnight Oil (Blue sky mining; Forgotten years; stb)

KLF (America...What time is love; 3 AM eternal; Last train to ...; Justified and Ancient....)

És ezek csak példák! Egyslágeresek? MUHAHAHAHAAAA

Egyébként az OMD sem az (ahogy fentebb említették)!
calambrito 2014.07.29 00:57:46
@Xlendon:

És a C+C-től a "Gonna make you sweat" és a "Things that make you go hmmmm.." smafu?

(Egyébként egyetértek az egész KLF-albummal kapcsolatban.)
ÁJEMDIBI Q - Érzékek birodalma 2013.06.09 22:25:05
A film összes szereplőjének szívás az élet, aztán mindegyikük  belebotlik Cecile-be, a végzet asszony(káj)ába, aki éppen apja halálán görcsöl, és ezért( vagy ennek ellenére) minden útjába kerülő ember szexuális életébe színt visz, közben pedig helyrehozza saját és…..
calambrito 2014.07.12 19:00:47
@josérodrigez:

Lehet, hogy mindketten csinálják (mint írtam, nem láttam a filmet), de a kép és az odavágó szöveg együttes(!) értelmezése alapján fel sem merülhet(ne), hogy egy másik nő van a képen és nem az, akiről írsz.
És igen, sejtettem, hogy érvelni fogsz az 1 év elteltével, de ismétlem: nem csak 2013-ban szerepelt filmekben, hanem 2012-ben is, és feltételezve az Imdb alaposságát, naprakészségét, nem valószínű, hogy 1 évvel később frissítették az adatlapját.
De amúgy nincs túl sok jelentősége az egésznek, csak egy észrevétel volt részemről.
További jó blogírást a jövőben is!
A felkészült fapados júzer az utolsó bötűig elolvassa a szabályzatot, pöccre betartja a csomagok méret- és súlyhatárát, majd azt gondolja, őt már nem érhetik meglepetések. Sokan aztán mégis dobnak egy jókora hátast, amikor azon találják magukat, hogy épp a gondosan…..
calambrito 2014.05.28 21:40:57
@Turchi:

Bőrönd: én tavaly utaztam a KLM-mel Budapest-Buenos Aires retúr. Hazaérve Pestre több sérülés volt a bőröndön. Hiányzott az egyik kereke, az egyik sarkán levált a szövet, a harmadikra nem emlékszem. Írtam nekik panaszt, mellékelve (a megadott napon belül) a sérülések fotóival. Kérdés, kötözködés semmi nem volt a a KLM részéről. Kijött az ember, elvitte. Mondta, ha javítható, megcsinálják, ha nem, adnak egy olyan kategóriájú újat. Szinte borítékolható volt, hogy nem fognak vele szenvedni, és napokon belül házhoz hozták az új bőröndöt. Méretre még egy hangyányit talán nagyobb is, mint ami tönkrement, és semmivel sem rosszabb minőségű. És legalább új. :) Nem mintha az, ami tönkrement, nem lett volna az (akitől kölcsön kértem, előtte soha nem használta).
calambrito 2014.05.28 22:16:58
@Turchi:

Szívesen. Nos igen, ha odafelé történik, az mindenképp macerás. Nekem annyiban szerencsém volt, hogy visszafelé történt. Odafelé egyébként maximum "csak" a kereke eshetett volna ki, mert Bp-en befóliáztattam. Visszafelé (mivel nem volt helyi pénzem) ezt nem tudtam megtenni, így szegény bőrönd védtelen maradt.
calambrito 2014.05.28 23:13:19
@Turchi:

:)))