Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alvarez

0 bejegyzést írt és 1292 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Alvarez 2014.08.31 19:32:19
@Kettes: azért a kerületedben szavazz le az ellenzéki polgármesterjelöltre. Mekkora vicc lenne, ha az ő kezükbe kerülne a palacsintasütő. Tarlósnak a továbbiakban nem kellene rozskenyeren élnie, hogy lefogyjon.
Alvarez 2014.12.20 22:21:25
@Kettes: a gyilkosság ténye azonnal kiderül, míg a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményről lehet, hogy 25 év múlva beszél először az áldozat, ahogy az az S. ügyben is történt. És hoppácska, már el is évült az egész. Ilyen szempontból indokolt lehet a változatás.
Alvarez 2014.12.21 08:35:20
@Kettes: Deal. +a titkosított karaktergyilkosságok esetén is.
Rájöttem a nemzetet megosztó konfliktus megoldására: vasárnap csak az önkiszolgáló kasszák működjenek a boltokban! A szegény, kizsákmányolt bolti eladók otthon lehetnek a családjaikkal; de aki akar, továbbra is vásárolhat vasárnap; aki meg nem, az nem. A többit pedig megoldja a…..
Alvarez 2014.12.02 09:42:22
@bbjnick: aztán nehogy vasárnap elljen a disznó, mert minden rendes gazdának a család mellett a helye. Már előre látom a tenyésztési irányt: nem vasárnap ellő típust tessék!
Mindent megmondtunk előre. Megmondtuk, hogy nyom nélkül el fogják herdálni a kétmillió-kilencszázezer ember nyugdíj-megtakarítását. Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor bűncselekménnyel vádolják a pénztárakat. Megmondtuk, hogy hazudnak, amikor a pénzügyi veszteségekkel…..
Alvarez 2014.11.23 22:15:03
@sárospataki lány: "ezt nem lehet így megoldani, hogy a második pillér az első terhére megy"

A mai nyugdíjasok aktív életük során nem termeltek elég járulékot a mai nyugdíjuk szintjéhez képest, tehát túl vannak fizetve és akkor hol vannak még a demográfiai problémák. Valami ilyesmiről beszélt nemrég Orbán, amikor azzal fikázta az EU-t, hogy túl nagyok a szociális kiadások. Mivel a szociális kiadások legnagyobb része a nyugdíj, ki nem találod, hogy a 2015-ös költségvetés kit érint hátrányosan szociális szempontból (minden aktív korút) és kinek juttat továbbra is ugyanannyit (nyugdíjas).
Alvarez 2014.11.28 10:14:49
@Holger Hartland: a kampányköltségek teljes aránytalanságát hogyan veszed figyelembe a választási eredmény értékelésekor? Vö. Wermer András és a mosópor.

blog.atlatszo.hu/2014/11/az-onkormanyzati-kampanykorrupcio-is-jobban-teljesit-az-atlathatosagnal/
Alvarez 2014.11.28 16:01:34
@Holger Hartland: Ugye a Fidesz elég sok érdekes dolgot tett a győzelme érdekében: nagyságrenddel több kampányköltség, közszolgálati sajtó kisajátítása, választókörzetek átrajzolása, stb. Ha jól értem, akkor ezeket te marginális hatásúnak érzed. Mi alapján? A szavazatokban miért csak 1-2%-os hatásúnak mondod és miért nem 15%-osnak?
1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt, most 25 éve. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Erről kérdeztünk magyar véleményformálókat, publicistákat Velünk élő rendszerváltás…..
Ilyen paranoiás kormánypártja az ötvenes évek óta nem volt az országnak. Megszereztek mindent, ami megszerezhető (sőt, azt is, ami nem), nincs senki, aki veszélyeztethetné a hatalmukat, és mégis félnek.  Civil szervezet vagy, amely olyan dolgokkal foglalkozik, amelyekkel amúgy az…..
Alvarez 2014.09.21 19:54:09
@VadMacs: csak nem az a gond, hogy az MTV székházát felgyújtó, T34-es tankkal támadó tüntetők ellen fellépett a rendőrség?
Tudod most más az ellenzék, mint az utcán örjöngő söpredék volt 2006-ban.
Alvarez 2014.09.21 19:56:43
@DeMarco: "...amivel külföldi ország avatkozott be a választási rendszerbe."
Sőt, már 2002-ben is ők csalták el a választást, ezt meg is mondta a Tóni, miután megszavazta a Parlamentben, hogy minden törvényesen zajlott.
Mandiner blog A civilekről I. 2014.09.17 07:01:00
„Minden erénynek vannak előjogai: például hogy egy elitéltnek máglyájához odavigye a maga kis rakás rőzséjét.” (Friedrich Nietzsche: Emberi, nagyon is emberi) Ifjabb Plinius, a némileg teszetosza értelmiségi helytartó Kr. u. 110 körül Bithüniából írja Traianus…..
Alvarez 2014.09.18 12:31:25
@bbjnick: mint tudjuk, minden alkesznak van egy sztorija, hogy ővele miért esett meg a dolog.
Alvarez 2014.09.18 13:07:41
@bbjnick: látom eljutottál a apákig, de azért azt tudod ugye, hogy a vezéred szülei melyik pártnak voltak az oszopos tagjai?
Alvarez 2014.09.18 15:11:45
@bbjnick: "Ezek a szarfaszú bürokraták mindenkivel ezt játsszák!"

Most komolyan, szerinted itt a NAV és KEHI bürokraták szórakoznak, vagy ezek egyenesen a regnáló hatalom eszközei?
Bajnai Gordon is a KISZ-ben kezd politizálni, Gyurcsány Ferenc innen ismeri. "a helyreigazítási perek nem a lényeget érintették, valóban voltak öngyilkosok"Ferenczi Krisztina (2012. november 13.), a millamédia alant megtekinthető interjúja bajnaival   A bajnai gordon-féle Haza és…..
Alvarez 2014.09.04 21:16:21
@tisztapista: és bajnai miért is felelős bárki haláláért? ez a posztból nem derül ki, de Pistike szívesen elhazudja nekünk.
Ha tudni akarja, miért is veti szét az ideg a lengyeleket a kelet-európai háborúzás hallatán, nézze meg ezt az animációt az 1945-ös, lerombolt Varsóról. Először '45-ös színes légifotóknak hittem, aztán megtudtam, hogy egy animáció, a City Of Ruins képkockáiról van…..
Alvarez 2014.09.01 15:58:50
@Veridicus76: és védekezésből lőtték le az utasszállító gépet, majd tüntették el a nyomokat.
       Norvégiának jobboldali kormánya van. A kormányfő Erna Solberg a Konzervatív Párt elnöke. A magyar kormány elleni éles kritikát megfogalmazó miniszter, Vidar Helgesen is konzervatív, ő talán a Lázár Jánosnak felel meg Norvégiában, a miniszterelnöki hivatalt  vezető…..
Alvarez 2014.08.31 19:17:03
@Sexual Harassment Panda: nekem a tulajdonhoz való jogom sérült, amikor a magánnyugdíjpénztári megtakarításomat kiszedték belőlem azzal az ígérettel, hogy létrehoznak egy számlát az állami nyugdíjrendszeren belül és a megtakarításomat ott jóváírják.

Rajtam kívül még 2 millió ember alapvető joga sérült így, cirka 3ezer milliárd forint értékben.
Alvarez 2014.08.31 19:26:34
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: az már mondták neked, hogy a nyugdíjmegtakarítás a nyugdíjaskorra szól? Én még aktív dolgozó és járulékfizető vagyok.
Az elnök emberei filmsorozat, mint hivatkozási pont a való világban történő politizálás során? Még ez is megtörtént az újabb balos casting játszmájában, épp ma reggel. Menetrend szerinti választások előtt jó ideje rendre jön a menetrend szerinti baloldali székfoglalós…..
Nagy kíváncsiság övezte, hogy mit fog lépni a kormány a Kúria devizahiteles jogegységi határozatára, amiben a testület en bloc csak az árfolyamrést nyilvánította tisztességtelennek; az árfolyamkockázat ügyfelekre terhelésével és az egyoldalú szerződésmódosítással…..
Alvarez 2014.06.30 22:37:00
@Muad\\\'Dib: A kereskedelmi banknak nincs befektetése, az a befektetési banknak van. Ezt szigorúan szétválasztják, nehogy az valósúljon meg, amit te itt szeretnél és az egyik vesztesége csődbe vigye a másikat is.

A többi hitel viszont szintén csak hitel, ami mögött hiteles van. tehát a kör bezárult.

Láthatóan fogalmad nincs ezekről a dolgokról, ezért azt ajánlom neked, de tényleg jószándékból, hogy konzultálj egy (nem ingyenes) pénzügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen döntést hozol.
Alvarez 2014.07.01 11:35:03
@bbjnick: "Ahogy a hitelfelvevők többsége sem pénzügyi szakember, tehát nem is várható el tőle, hogy átlásson a bankárok kombinációin."

Az emberek többsége nem orvos, ezért nem gyógyítja saját magát, hanem orvoshoz fordul. Nem jogász, ezért ügyvédhez megy. Nem autószerelő, ezért nem kezdi szétszedni a verdát, hanem szakemberre bízza.

Itt is lehetőség lett volna független pénzügyi tanácsadóhoz fordulni, a sokmilliós kamatköltséghez képest potom áron (néhány tízezer forint). De ezt senki nem tette meg, inkább szidja a bankokat és ingyenes állami beavatkozást követel. Nevetség a köbön.
Alvarez 2014.07.01 12:33:00
@bbjnick: Egy TV esetén a használati utasításban a gyártó garantálja, hogy a termék megfelel a biztonsági követelményeknek (jogszabályok, szabványok), ezekről független bevizsgálással rendelkezik. Így a termék használata biztonságos.

A hitelszerződésekben a bank kifejezetten felhívta a szerződő fél figyelmét a jelentős kockázatokra. Ha valaki ezt nem érti meg, akkor kérheti szakember segítségét.

Érted a különbséget?
Ment-e a rendszerváltás által az ország elébb? Tasnádi László a rendszerváltás, 1989 előtt III/2-es százados volt. Alosztálya feladata az Index cikkének táblázata szerint elsősorban a kiemelt népgazdasági objektumok védelme volt. Tasnádi László a második kétharmados…..
Úgy tűnik, némelyek szemében az lett a sajtószabadság fokmérője, hogy ki írta bele egy hír címébe, hogy „Orbán leszopta Putyint”, és ki nem. Pedig a lehallgatott lengyel beszélgetésben egyáltalán nem ez a legfontosabb információ, hanem, hogy – miként azt eddig is lehetett…..
Alvarez 2014.06.24 21:28:04
@Doomhammer: Az Ina többségi tulajdonlása miért lenne magyar érdek? Ez elavult technológiával és működéssel rendelkező cég volt az Ina, amibe lehetett önteni a dollármilliárdokat.

Az viszont vérciki, hogy a legnagyobb magyar cég vezetője szerepel az interpol rosszfiúk listáján.
      Megnéztem, még nem írtam ezzel a címmel posztot. Megdöbbentő.  A balliberális értelmiségi elit nem minden tagjáról fogok most írni, de ahogy szokták mondani, ha egyről nem, a többiről annál inkább.      Antiszemiták vagyunk. Én legalábbis egészen biztos, hogy az…..
Alvarez 2014.04.23 22:07:33
@Kettes: a munkáskezek azért szívesen konvergálódnának a beáramlott működőtőke irányába:

www.origo.hu/gazdasag/20140423-a-legszivesebben-az-audiban-dolgoznanak-a-magyar.html
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Lánczi András:…..
Nehéz eldönteni a gazdasági szabadságharc melyik eredménye viccesebb: mikor anyu kifecsegi apuról, hogy micsoda lepcses pofa, vagy mikor a kettejük szerelemgyereke, Államadósság Kid úgy nő, mint parlamenti szauna után a lábgomba. Mire a kedden kiadott legfrissebb dollár pekidzset GDP…..
Alvarez 2014.03.20 21:05:01
@MSZP Afrika Korps: csak szólok, hogy a manyup pénzt azzal az ígérettel lopták el, hogy államadósság csökkentés lesz belőle. Aztán növelés lett. Bár lehet, hogy nincsenek tisztában vannak az irányokkal. A csökkentés a tündérmese szerint növekedés és kész:(((
Alvarez 2014.03.20 21:08:49
@Blogger Géza: akkor szerinted tanfolyamot kell végezni ahhoz, hogy megértsem, a 84% miért kisebb, mint a 70%. Ezt a tanfolyamot ki tartja? Eltolcsy?

Remélem a hitelminősítők is megértik majd a közgazdaságtan tündérmese változatát, mert hazánk jelenleg is bóvlikategóriában van. Géza, tudod mi az a bóvlikategória? És büszke vagy rá?
Alvarez 2014.03.20 21:19:35
@Blogger Géza: "a 2010 közepi 85%"

És akkor ki is volt hatalmon? Csak nem a Fidesz? Géza, ebből fizetésmegvonás lesz!!!
Teljesen le vagyunk nyűgözve az egymást érő, Bissau-Guineától Panamán és a Közép-afrikai Köztársaságon át Uruguayig gyűrűző számla- és útlevélbotrányoktól.  Micsoda fifikás kozmopolitizmus húzódik meg a jól ismert, háztáji szoci arcok mögött! Politikai krimit,…..
Alvarez 2014.03.20 20:47:44
@S=klogW: te biztos nem értesültél arról, hogy 4 éve kinek van itt teljhatalma. Vagy a kétharmad erre nem terjed ki?
           " Nekem ez a szakmám. A konfliktuskutatásban a világ tíz legjobbja között vagyok. Miért ne én csinálnám? (Hegedűs Zsuzsa, nol.hu) "         A tények: A scholar.google.com szerint Hegedűs Zsuzsa szociológus az elmúlt negyedszázadban alig publikált. 2010…..
Az Animal Planet TV2 Édes Élet című trash-realityjének sztárja, Berki Krisztián már offline is hozzáférhető. Felejtse el a tortából kiugró meztelen csajokat, a latexos, ostoros táncosnőket, a stand up-osokat, Koós Jánost és Kozsót is. A rendezvényszervezésben új korszak…..
Alvarez 2014.03.07 20:56:31
@don Fefinho: a herevasalással nagy öngólt lőtt. Egy macsó alfahímnél nagyon hülyen hangzik az ilyen. És évekig fogják vele szívatni...
Stumpf vs Révész. Avagy a magyar jobboldal és baloldal hangulata, állapota 2014 tavaszán. Forrás: patricia-franchini tumblr (ez pedig az eredeti műsor)...
Amikor két évvel ezelőtt Orbán váratlanul azzal állt elő, hogy nemzetközi puccskísérlet zajlott ellene, és abban a CNN is benne volt, mindenki csodálkozva nézett, hogy ezt most honnan rántotta elő. Nekem akkor volt egy - félig-meddig viccnek szánt - ötletem, amit itt a blogon…..
Torkig vagyok azzal az egyre terjedő itthoni közvélekedéssel, mely szerint a hanyatló Nyugatot, amerikástul és európai unióstól lassan megelőzi, kiüti, lenyeli, legyőzi, lehagyja a putyini Oroszország. Mely szerint nekünk lihegve ki kéne szolgálni Vlagyimir nagyurat, mert a jövő…..
Alvarez 2014.03.06 11:30:55
@aristo: "Senki sem "szereti" az oroszokat attól, hogy egy üzletet előnyösnek tart velük"

Mégis milyen előnye van az újabb paksi atomerőműnek? Te talán ismered a titkosított pénzügyi számításokat? Vagy csak vakon elhiszed a Vezérednek, hogy csökkenni fog az áram ára?

Aristo, te vagy a rezsiértemiség tipikus képviselője.