Regisztráció Blogot indítok
Adatok
versiro

157 bejegyzést írt és 226 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Saját verseim Látlak még mindig 2021.01.07 16:37:39
Mindig törődtél velemMindig mögöttem álltálFogtad a kezem, hogy el ne essekTámasztottál, támogattál Milyen nagy űr van most közöttünkÁtláthatatlan távolság választ tőled elEzentúl új éveket nélküled köszöntünkHa elestem kezed mégis óvón felemel A hit, amit kaptamA szeretet amiben éltemAbban…..
Amikor először láttalak, sok közül csak egy voltálKeveset beszélgettünk és közben te teáztálÉn kávét ittam és szemben ültem veledMosolyogtál, de más voltál, mint mostMég én is idegen voltam neked. Nem szelidítetted meg még szívemet.Nem fogtad még kezem földöntúl, égienNem lángolt a levegő ajkaink…..
Saját verseim Azelőtt 2016.02.27 10:57:13
Hova tűntek a korai gyermekévek?Közvetlenül a bölcsöde után?Egykor incselkedtem lefekvés helyettTeleszájjal mosolyogva lázadónA messzi réten most milyen csata vár? Az árnyak táncoltak a tábortűz körülEgyszer egy héten kakaós kalács volt a reggeli,igen, a rádiók elemmel szóltak a víz alólÉs ébren…..
versiro 2017.07.27 11:05:24
Saját verseim Kövek 2015.11.13 20:25:30
Könnyeid Jekatyerinburg könnyeiCsiszolt Berill kövekLecsorognak a múlt ösvényeinA fájdalom holdodként keringAlumínium szívedben mely méltó és ősöreg Cseppeim Mianmar vércseppeiÉjjeleken át izzó Korund hegyekSzédítő mélységek felett táncoló terheimMilyen már, ahogy újra…..
Saját verseim Idő 2015.01.22 19:05:03
Festeni akartam egy képetPalettámon minden szín sötét lett. Építettem volna házatDe alapjából hiányzott az alázat. Alkottam egy szobrotSaját súlyától görnyedt és leomlott. Vártam és vártam, hogy majd eljön a nyárKopogtat, köszön, velem vacsorálDe nem jön, és nem jön,…..
Saját verseim Kincsek 2015.01.01 23:46:11
Kincseket kerestem. Szörnyeket találtam.Felkeltem, elestem este a homályban.Szépséged csodáltam. Örültem, repestem.Bíztam a csodákban, majd kétségbeestem. Hatalmas szikla, megmászhatatlan rengetegMely fölém tornyosulÁlmaim nehezek, kialszik a szikraCsak Te lehetsz orvosom. Az…..
Saját verseim Január 2014.07.19 12:21:09
JanuárMint fényes jaguárLepted el a földeketVárok rád a kapunálLelked beburkol, eltemet FebruárAz éhes leguán kóstolgatja lelkemetOlvadó jégtőrcsapjaid utánPatakokban ébredekMárciusMikor ébredés után minden mágikusA tenger bennem újra felpezsegne.A szelek háta már pirosA…..
Saját verseim Phoam 2014.04.12 09:30:38
We all make the mistakes that we make Then we grow old and turn into grey We all fear the fears that we fear But let there be known that the Spring is to reign After winters of yore shall all pass away..
Saját verseim Buszon 2013.11.07 20:49:47
Ma újra pattog a zománc szívemen Vasárnap este visszafele Budapestre Vár rám a végtelen A taposó malom ahol napjaim eltapsolom Csak nézek ki buszom múló ablakán Ahol jégsárkányok nőnek hirtelen Elalszom metal bandák dallamánNem voltál velem a vérvételenMost idegenek…..
Saját verseim Reggelente.. 2013.05.05 20:04:53
Reggelente buszokon pattogunk,Mint az atomok taszítjuk egymást,Összeverődve molekulákat alkotunkÉs grimaszokkal vicsorogjuk egymástMint a mérges farkasok Napközben az irodákban kattingatunkJó munkához de sokat is kell kattintaniVicsorgunk is, netezünk is, ebédelünkHalott szívünk…..
Saját verseim Gravitáció 2013.01.02 21:25:06
Arany sör. Börtön.Leveleket fú a szélSorsomat korsókba töltöm Bárszék, ami parsecekre van.Megbűnhődök minden méterértMíg az idő elrohan Odakinn sötét éj pöffeszkedikMinden múló pillanattalMegúnt múltam törleszt megint. Mert megtérek és vétkezekMíg várom hogy a…..
Törékeny felhők úsznak az üvegtengerenSzél borzolta vörösfenyők omlanakMinden perc létezéstelenArany érmeként izzik fenn a nap Gránit hegyek magaslanak rubin völgyekenFolyók zafír fénye sebesen bugyogCsillogó habokba fojtva minden életemLenn olvadt fém bugyog Smaragd óceánt…..
Saját verseim Nem várom 2012.08.06 21:42:36
Nem várom, hogy a szívem gyémánt virágba boruljonDe a gyűlölet jegét sem szeretném önteniCsak arra várok, hogy önmagam lehessekTegnapom végleg elmúljonTöbbé már ne kelljen magamra ölteni. Lemondok a korall szigetek bársony tapintásárólÉs ifjúságom, ég veled!Feladok veled…..
Saját verseim A lélek gyötrelme 2012.02.04 13:58:20
Összecsuklik, térdepelA tengerpart, a szürke fákLángtengeren süllyed elA hűvös hangú óceánFüstölgő parázs vagyok és fájdalomÁlmaimban látom, ahogy a világ elmerülAlábukik az égből, viaszteste felhevülA nap hevében olvadó szárnyaim igazgatomNem érdemlem meg a bársony…..
Saját verseim A malomban 2010.05.03 22:49:00
Ketten őröltünk egy malombanKörülölelt a gabona sok halombanAzt gondoltad megőrültem, mint egy tolvaj, köd előttemKöd utánam, integettem, elrepültem egy szép naponEgyedül hagytalak, hogy sírj a sarokbanA port, a múltat itt hagyomElhordozhatatlan malomköveket vett le Valaki a…..
Saját verseim Foltok 2011.10.13 20:52:00
Valaki vagyok, de lehetek valaki másMíg hullámzanak félelmem habjai Meglátogathat a változás Hóna alá csapva szürke napjaimMélység lóg a villamosról Kifeszítve a lámpaoszlopokra Lehúzza vágyam a magasból Beleakadok a koszbaRáesek arccal a kirakatokra Ki rakott rám pénzt, ki…..
Saját verseim /*-=()=(ÖÁÁÉ 2011.09.18 21:31:38
SzerelemSötét veremIstenemLégy velemŐszbarna fájdalomSzúrja oldalamSegítség. Haldoklok. Megveszek.Keresem aranyló városomBukdácsolva, elesek.Arra gondoltam, hogy majd minden rendbejönÉs volt hitem mosolyogni munkanapokonDe végül elárvult, elhagyott erőmElmúlok. Ráncok játszanak…..
Saját verseim Vörös 2011.06.25 15:57:00
Unalmas esték dúsítják atomjaimatCsíkot húz felettem a zuhanó napElfeledem régóta dédelgetett szép reményeimMint egy kígyó ahogy önmagába harapVisszahullanak a porba üszkösödő éveimSzavaim hiányaivalEldeformált személyiségemFeltörő részleteiben egészenIndulatom…..
Saját verseim Sine qua non 2011.06.13 11:44:00
Szürkülő szemek az alkonyodó éjEzüstfedelű borításán cikázva,Lassan kihunyó tüzes kerékFüstölögve réved a bozontos halálba.Fakó, fakó csillagok hullanakElmosódnak saját tükörképeikbenÓceánba nyargaló megvadult lovakÁlmosodnak, önmagukba roskadnakHamvaiba temeti őket a…..
versiro 2011.06.14 22:02:07
Hát ennek a kifejezésnek megmagyarázására nem nagyon vállalkoznék:)
Nézd át ezt, főleg a 4. oldal felé:
nyf.beckground.hu/incoming/jegyzetek-mas-intezmenybol/logika/logika2.pdf

Ez egy definíció, csak kicsit száraz, hétköznapi értelemben is használatos talán valamennyire ez a fogalom. Szó szerint szerintem azt jelenti: "Ami nélkül nem".

A vers és a fohász lehet egyszerre jelen, nem ellentétes kategóriák.

A túlírott ellen nem védekezek, de ez meg már ízlés kérdése kinek mi jön be. Lehet 80 év múlva idelátogat valaki, és pont ez fog majd neki tetszeni? :D
Távolban morajlik a tengerDe idáig már nem hallani elNem látni bronzba nyúló hullámaitA zuhanó vidéket hogyan lepi elBronz inverz lepel mely fölénk hajlikNem látom, csak tudom, hogy morajlik a tenger.Kerek erdő közepén fejem a térdeimre hajtomMadarak felrebbennek, faágak…..
Saját verseim Áldozottan 2011.03.28 22:08:00
Mintha kemencében hevítenénekVagy ketté akarnának tépniFejemre nehezedő súlyos kezekÉs ha már úgyis el kell égniNem találhatnék ennél jobb helyetMintha lassú lángon pirítanánakAhol árnyékok vesznek körülTudom hogy félnem kelleneDe a nyugalom szigete virágzik…..
Saját verseim Oldozottan 2011.03.05 21:55:00
A bányákban a föld gyomra korogÜresen, gyermeknek látszanakMint egy csermely, mely ügyesen forogMessze a hegyek kéken játszanakElbóbiskoltam. Majd felriadtam.Világos szobám sötétségbe olvadt.Egy langyos délután, mikor emlékeimlassú vízként ringatták lomha partjaimA szürkeségbe…..
Saját verseim Öldözötten 2011.02.23 19:19:00
Vihar készül. Recsegnek a fák.Az Éj vizében fényem kavarogMint az óceán. Elmossa a világot.Sorban kihúnynak az útszéli lámpákElhalkuló mindenség. Kiürül a város.Szelek tépik szét a kirakatokat.Szívem kihűl. Rázáruló lakat.Rám támadó hangulat. Kezem véres.Repedések…..
versiro 2011.03.05 21:12:18
Kedves Ágnes!
Örülök, hogy benéztél hozzám!
És energiát fektettél mind a kommentekbe, mind a verseim elolvasásába..

Régebben úgy emlékszem nem kellett regisztrálni ahhoz, hogy nekem üzenetet lehessen küldeni, sajnos ez változott, majd megnézem a beállításoknál mit tehetek. Köszönöm, hogy így is vetted a fáradságot. Viszont, most, hogy regisztráltál, már tudsz üzenetet is küldeni, amire tudok válaszolni is - emailben. Azt nem hiszem, hogy ez sokaknak akadály lenne, mert napi 4-5 embertől több eleve nem téved ide.

Az ikes igékkel kapcsolatban elnézésed kérem, de igazából ez nem a költői szabadságról szól, nem is a köznyelvről, hanem a beszélt nyelvről, ez esetben az általam beszélt nyelvről. Én már így tanultam a nyelvet, ikes ige nélkül, amivel csak a tankönyvekben, meg nyelvtanórán szembesültem. Ha valaki élőszóban így beszél, az nekem olyan, mintha egy múzeumba toppannék be..
Az meg, hogy tőlem ezt elvárják, nekem ugyanolyan, mintha a lőn és vala kifejezéseket kéne használnom. Az egy dolog, hogy megértem, de nem használom.
Aki persze így tanulta, annak ez zavaró lehet, de ez engem annyira azért nem zavar:)
Minden ember külön nyelvet beszél egyébként, csak eléggé hasonlóan ahhoz, hogy még megértsük egymást.

Hogy a verseim tetszettek, annak nagyon örülök. Remélem a hiányosságok nem riasztanak el,és elolvasod, ha írok még. És nem teszed ki az idézőjeleket??
Nahát, milyen slendrián módon bánsz a nyelvi eszközökkel, ejnye :D
Saját verseim Munka 2009.02.22 16:59:00
Reggel 2 órán át ébredekAz órát sokszor lenyomomÉdes álmomból kitépveVilágfájdalma hátamonKések. Már mindenki benntvan.Gyorsan kezem megmosomEgy város szennye szárad rajtamZúgolódó lelkem elnyomomBekapcsolom a gépetTeszem amit tenni kellA percek örökkévalósággá érnekAhogy…..