Regisztráció Blogot indítok
Adatok
m.adi

185 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén húszéves lesz az ezredforduló utáni Magyarország egyik legfontosabb zenekara, a hiperkarma, a kerek évfordulót pedig Bérczesi Robiék egy Aréna-koncerttel ünnepelték meg. A két és fél órás, harmincnégy számos bulin a zenekar gyakorlatilag a teljes életművét bemutatta, így aki kevésbé ismerte…..
November végén húszéves lett a Quimby most már jó hosszú történetének legjobb lemeze, az Ékszerelmére, a zenekar pedig ebből az alkalomból el is játssza az egész albumot az év végi koncertjein. A turné végállomása Budapesten volt, illetve még lesz is, mert összesen három teltházas koncertet ad a…..
A Sziget egyik legjobb koncertjét adta az ausztráliai Parcels, a zenekar funkos elektropopja kiválóan működött az A38 sátor lelkes közönsége előtt. A koncert előtt a zenekar két tagjával, Noah Hill basszusgitárossal és Jules Crommelin gitárossal ültünk le beszélgetni a srácok új otthonának számító…..
Majdnem egy évtized után ismét a Szigeten lépett fel az egyik legjobb amerikai artrock-zenekar, a Yeasayer. A kísérletezgetős, kreatív, közhelymentes zenét játszó együttes sosem foglalkozott még annyit a politikával, mint 2019-es lemezén, és úgy néz ki, hogy az érdeklődésük azóta sem nagyon…..
Az idei Sziget Ed Sheeranről meg a Foo Fightersről szól, de ez nem jelenti azt, hogy nem lépne fel egy csomó érdekes előadó a fesztiválon a nagy sztárokon kívül is. Egy nappal a buli kezdete előtt összegyűjtöttünk nektek 6+1 zenekart, amik nem tartoznak az idei Sziget headlinerjei közé, de kár lenne…..
Bár a viharok és a baktériumok is megpróbálták, csak nem sikerült elrontani az idei Fishing On Orfűt. A fesztivál pont olyan volt, mint szokott lenni: barátságos, önfeledt és jó értelemben véve nagyon kellemes. Na meg egy kicsit profibb, mint eddig bármikor. (Nyitókép: Dancs Enikő Bianka)..
Eléggé hihetetlen, de a Muse idén már huszonöt éves. Ebben a huszonöt évben kihoztak nyolc albumot, és a bemutatkozó Showbiz, meg a 2003-as Absolution kivételével az összes lemezbemutató turnét elhozták Magyarországra is. Nem tudom, bármelyik másik befutott zenekar fel tud-e mutatni hasonló arányt,…..
Hétfő este először lépett magyarországi színpadra az utóbbi évek egyik legizgalmasabb énekes-dalszerzője, Courtney Barnett. Hozott magával egy dobost, egy basszusgitárost, egy jól bejáratott setlistet, és másfél óráig nagyszerűen elszórakoztatott mindenkit. Koncertbeszámoló. (Fényképek: Hegyi Júlia…..
2010 – Kispál és a Borz-búcsúkoncert. 2014 – három évig újra lesznek Kispál-fellépések, a zenekar korszakait feldolgozva, sőt, évente egy-két új dal is. 2017 – új dalok ugyan nem lettek, de eltelt a három év, és jó volt, a zenekar pedig idén pont harminc éves. Lovasi meg ötven, és hát egy újabb…..
Harmadszor járt a Szigeten a Bastille, és ha már ennyire szeretnek ide jönni, interjút is csináltunk velük. Leginkább a zenekar hamarosan megjelenő harmadik stúdióalbumáról kérdeztük Kyle Simmons billentyűst és Will Farquarson basszusgitárost, aminek elárulták a címét is, de azt is elmesélték a…..
Régen volt annyira kevés fanyalgás a Sziget aktuális lineupja körül, mint idén. És hát hogy is lehetne, mikor a nagyszínpad fellépőlistáján annyi nagy név van, mint az elmúlt három évben összesen, és közülük többen is abszolút pályájuk csúcsán vannak éppen? Következzen most egy szubjektív ajánló a…..
Vissza a gyökerekhez – ez volt a jelszó a 2018-as Fishing on Orfűn, ami idén is nagyjából olyan volt, mint amilyen mindig szokott lenni, és ami miatt már zsinórban ötödik éve telt házas – barátságos, gondtalan, és boldog...
Péntek este egy éven belül már másodszor lépett fel a Depeche Mode Budapesten, ezúttal az Arénában. Elég lassan indult be a koncert, nem igazán tudom, hogy miért, a zenekar ugyanis Dave Gahannel az élen hozta a tőlük elvárható kicsit rutinszerű, de tök szórakoztató produkciót, csak valahogy a…..
Egy csomó jó előadó fért bele a január végi dalmegosztásba, amiben a punktól a hangszeres improvizatív hip-hopig mindenféle stílusban találtok újdonságokat, néhány híresebb előadótól is, mint Kiss Tibi, a Hippikiller, a Rózsaszín Pittbull vagy az Óriás. A kevésbé ismertek közül talán Tibest emelném…..
Karácsonyra megérkezett az idei év utolsó dalmegosztása, úgyhogy ha már elegetek van a Csendes éjből, Richard Claydermanből és az ezerszer hallott reklámzenékből, akkor itt a lehetőség, hogy a bejgli mellé meghallgassátok és megnézzétek a hazai színtér decemberi újdonságait, az elektrótól a…..
Két dolgot lehet elmondani a legújabb dalmegosztásról. Az egyik, hogy tele van népszerű előadókkal, hiszen a Quimby, a Péterfy Bori & Love Band, az Ivan & The Parazol, a Halott Pénz, Wolfie és Biga is szerepel benne. A másik, hogy tele van nagyon jó zenékkel, szerintem legalább fél éve nem…..
A Kemény motorosok (Sons Of Anarchy) harmadik évadának legvégén, nagyjából akkor, amikor Stahl elmondja a banda többi tagjának, hogy Jax köpött, ők pedig le lesznek tartóztatva, valaki a háttérben elkezdi zongorán játszani Neil Young egyik leghíresebb számát, és nem is hagyja abba az emlékezetes…..
Tele van ismert arcokkal az aktuális dalmegosztás, nem is tudom, kit emeljek ki belőle, úgyhogy inkább nem is emelek ki senkit. Lejjebb új klipet láthattok a Magashegyi Undergroundtól, a Hétköznapi Csalódásoktól, Kozma Orsitól és az Angertea-től, hallhatjátok az Irie Maffia-tagokkal felálló Bupino…..
Palya Bea, Bérczesi Robi és Szűcs Krisztián is szerepel a legújabb dalmegosztásban, de talán nem úgy, ahogy számítanátok rá, az első kettő ugyanis egy közös dalban, Szűcs pedig a Rühös Foxi nevű formáció tagjaként hallható alább. Rajtuk kívül is érdemes szétnézni ám, több friss előadó is legelső…..
Tíz éve már, hogy megjelent a Hangmás első és talán legjobb lemeze, a Funeral Party Budapest, ebből az alkalomból pedig egy estére felébred téli álmából a zenekar, hogy koncertet adjon a Dürer Kertben október 14-én. Ennek apropóján beszélgettünk egyet Minda Endrével, aki mesélt kicsit az elmúlt…..
Sajnos elég gyorsan vége lett ennek a nyárnak, nekem úgy tűnik, mintha minden évben egyre rövidebb lenne. Na de sebaj, mert ez azt is jelenti, hogy a kisebb nyári szünet után újra van dalmegosztás, benne igazán sokféle zenével az egyszerű poptól a jazztechnóig, szép felvételekkel, mély…..
Összesen hat percük volt a Two Door Cinema Club tagjainak szigetes koncertjük előtt interjút adni, viszont legalább mindhárman eljöttek, így Alex Trimble énekes, Kevin Baird basszusgitáros és Sam Halliday gitáros együtt mesélte el, mi vezetett a banda csaknem feloszlatásához, hogyan…..
A Sziget utolsó napjára is jutott egy interjúnk, méghozzá az angol alt-J-nek a fenti képen balról látható két tagját, Gus Unger-Hamilton szintist és Joe Newman énekest kérdeztük meg többek között arról, hogy egy fesztivál vagy egy klubkoncert passzol inkább a zenéjükhöz, hogy mi aggasztja őket…..
Nagyon kedves és közvetlen, na meg egy kicsit elvarázsolt ember Dave Bayley, a Glass Animals frontembere. Vagy legalábbis annak tűnt szigetes beszélgetésünk alkalmával, ahol például arról mesélt, hogy szerinte mire hasonlít igazából a fesztivál, mikor lehet a legjobban dalokat írni, és hogy melyik…..
Idén lett tíz éves korunk egyik legjobb hippizenekara, a Crystal Fighters, ami szokás szerint ebben az évben is nagyon jó bulit csinált a Szigeten. A koncert előtt kiértékeltük Sebastian Pringle énekes-gitárossal és Graham Dickson gitárossal az elmúlt évtizedet és a világ jelenlegi helyzetét is,…..