Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Richter Géza

684 bejegyzést írt és 502 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elhunyt Alexis Arquette. Halála okát nem hozták nyilvánosságra. A színészdinasztia tagja kérésének megfelelően testvérei, Patricia, Rosanna, David és Richmond körében, békésen távozott az élők sorából, miközben David Bowie Starman című dala szólt. A magyar nézők leginkább Az utolsó kijárat Brooklyn…..
 - SPOILERMENTES - Tom (Kevin Spacey), a munkafüggő pénzember üzleti életének eddigi legmagasabb csúcsát készül meghódítani, cége ugyanis a fél világ legnagyobb felhőkarcolóját adja át. Ahogy az az amerikai, családi vígjátékokban lenni szokott, a biznisz a privát szféra rovására telepedik a…..
Richter Géza 2016.09.09 09:55:59
@A nép fia: megtisztelsz, de ne aggódj: ki vagyok én ahhoz, hogy akár csak fele olyan borzalmasan írjak, mint ahogyan Sonnenfeld rendez vagy Walken játszik?

nyugodt szívvel ülj be a filmre, neked biztosan tetszeni fog :P (NEM)!

vigasztaljon a tudat, hogy a macska fel van mászva a fára.
Richter Géza 2016.09.09 11:18:10
@Szativolution: szintén no offense, csak azt szeretném tisztázni a stílusommal kapcsolatban, hogy sajnálom, ha így érzel. no nem az arról alkotott véleményed és annak kinyilvánítása miatt, arra mindenkit továbbra is bátorítanék! ám semmi, általad leírtakhoz hasonlatos, erőltetett szándék nem vezet, amikor bármit megfogalmazok - többen kicsit túlgondoljátok, ahogy mindent túlgondolok, amikor írok :D .
Richter Géza 2016.09.12 11:56:41
@fade: ebben az esetben borzasztó szájbarágós. a macskák rendszertani besorolás szerint a Felis nembe tartoznak. a Félix név macskás használata lerágott csont :) .
 - SPOILERMENTES - New York, 1944. Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) meggyőződése, hogy a II. világháborús USA-nak nagyobb szüksége van a zenére, mint valaha. Úgy dönt, valóra váltja régi álmát, és operaénekesként áll színpadra. Ebben olyan apróságok sem akadályozhatják, minthogy sem hallása,…..
Michael Keaton tegnapelőtt töltötte be hatvanötödik életévét. Az egyik kedvenc színészem, évtizedek óta a személyes panteonom ötös elit klubjának atombiztos tagja. Ennek teljesen egyszerű az oka: amilyen változatos a repertoárja, olyan egyenletes a teljesítménye, méghozzá az annak keretet adó…..
Richter Géza 2016.09.07 20:08:40
@Jester.: miért lenne trollkodás? én meg pont a blazírt ripacssága miatt (is) imádom :) . a Pancser police több szempontból a korszakos egymásra találások megható mementója ;) .
Richter Géza 2016.09.08 14:54:26
@David Sumner: látom, sikerült évekig ápolgatni a lelkedben a sebet :) . szép teljesítmény.

akkor is leírtam, most is elismétlem: a jelzőt nem a stílusodra értettem, hanem a vétett helyesírási hiba mértékére. mégpedig azért, mert egy komoly, több évtizedes múltra visszatekintő, nyomtatott sajtótermék cikkében, amiért pénzt adtam, az összes idegen név rosszul volt toldalékolva. életemben akkor egyszer, sem előtte, sem azóta nem nyilvánítottam publikus véleményt bármi hasonlóról. igaz, olyan sok helyesírási hibától hemzsegő írással sem találkoztam soha. akkor az egyszer, több mint húsz évnyi anyagi támogatást követően mertem szóvá tenni, hogy a pénzemért várnék némi korrektúrát.

a folyóirattal szemben ez egy ingyenes, szerelemből készített hobbiblog: nem érdemes a kettőt egymáshoz hasonlítani. mint ahogy a stílust sem a nyelvhelyességhez. ha azt hiszed, te vagy az első életemben, aki a fogalmazásmódomat kritizálja, tévedsz. viszont legalább tudok helyesen írni. ki mit tart fontosnak, ugye :D .
Borzasztóan nyávogó díva, borzas nyávogi díványon, folyamatos, hősies helytállás a hétköznapokra, plusz egy hétköznapi hős folyami helyfoglalása. Csoda, ha belezavarodunk?!..
Egy kis bűnös éjszakai élvezet: a Zsivány Egyes papír-írószer termékkatalógusát – igen, jól olvastátok – lapozhatjuk végig tonnányi csudi klassz, művészien kivitelezett, vadi új vázlatrajzban elmélyedve...
A világ minden égtájáról akad portéka, úgymint magas művészet délről, mélyföldi mély benyomás északról, édesbús érzelmek keletről, és kesernyés kemény legény nyugatról...
 - SPOILERMENTES - A tizenéves Rocky (Jane Levy), a pasija, Money (Daniel Zovatto), és a legjobb haverjuk, Alex (Dylan Minnette) piti betörésekből származó bevétellel egészíti ki nem éppen bőségesnek mondható anyagi forrásait. A jobb élet – értsd: a lepattant lepratelepről való lepattanás –…..
Richter Géza 2016.08.27 02:38:38
@ZebWolf: mesélj, hogy tetszett ^_^ ?
Babó helyett HABÓ és baba helyett lányka, vérrel rótt, jéghideg krimidráma, a kilencvenes évek egyik legjobbnak kikiáltott mozgóképe, valamint egy csapdába esett tolvajtrió esete a vak végzettel...
Richter Géza 2016.08.25 19:59:04
@stepboy: kösz, valóban, javítottam
E hét csütörtökön a Pannónia Entertainment és a Freeway Entertainment közös forgalmazásában visszatér a hazai mozikba a Ponyvaregény (Pulp Fiction, 1994), Quentin Tarantino Arany Pálmát és Oscar-díjat nyert filmje. Ebből az alkalomból és a forgalmazók jóvoltából két szerencsés nyertes egy-egy…..
Ma érnek véget a XXXI. nyári olimpiai játékok. Ebből az alkalomból gondoltam végig, melyek azok az olimpiához kötődő filmélményeim, amik a legtöbbet jelentenek a számomra akár pozitív, akár negatív értelemben. Tehát egyrészt nem a tíz legkiválóbbnak tartott alkotást gyűjtöttem össze, hanem a…..
Richter Géza 2016.08.22 09:20:44
@Aldou Raine: egy szóval nem írtam, hogy az. a cím és azt magyarázva a bevezetés viszont külön hangsúlyozza, hogy a listán nem kizárólag a klasszikus értelemben vett olimpiai filmek szerepelnek. emellett azt is, a hozzászólásodban miért indokolatlan a többes szám használata.

@Dr. Nagy László: a filmben a fiktív kardvívó neve Ádám, és nem Ignác, ahogy azt a fenti leírás is tartalmazza.

@ComLo: "As can be read in the Olympic Charter, the Olympic symbol represents the union of the "five continents" of the world and the meeting of athletes from throughout the world at the Olympic Games. However, no continent is represented by any specific ring. Prior to 1951, the official handbook stated that each color corresponded to a particular continent: blue for Europe, yellow for Asia, black for Africa, green for Australia and Oceania and red for the Americas; this was removed because there was no evidence that Coubertin had intended it (the quotation above was probably an afterthought)."

en.wikipedia.org/wiki/Olympic_symbols

persze a wiki nem hivatalos forrás, de ahonnan idéz, az igen.

@MR3 Béla: az Index főoldalon szereplő helyesírási hibához nincs közöm, itt végig jól szerepel.

@ccppo: maximum nyomi. a posztot egyedül jegyzem, erre fel is hívom a figyelmet. a kérdésedre a válasz egyszerű: amit nem láttam, arról nem tudok írni.

@Kelly és a szexi dög: nagyszerű ötlet, köszönöm! a következő téli olimpiánál esetleg majd így teszek.

@froton: a felsorolt szempontok alapján ugyanazért nem, mint a München.
 - SPOILERMENTES - David Packouz (Miles Teller) és Efraim Diveroli (Jonah Hill), a fegyverpiac láthatatlan ügyeskedői hirtelen az olyan nagykutyák közé pottyannak, mint Henry Girard (Bradley Cooper), a hírhedt nemzetközi csempész. A Bush-kormányzattal kötött szerződések teljesítése érdekében a duó…..
Fiú óriáshüllővel, fiúk hangszerekkel, kispályás fiúk a nagyok között, egymás ellen forduló fiúk. Heti bemutatók...
Cannes után mi más lehetett volna Oliver Stone életrajzi politikai cyber kémthrillerének (hűha) következő állomása, mint a San Diego Comic-Con International? Logikus, nem igaz? Hozzánk szeptember 16-án érkeznek A Snowden fájlok, aminek a most debütált trailerét a plakátok alatt találjátok...
Az iskolai tanévkezdésre időzítve, szeptember 2-án folytatódik a Pablo Escobar elleni, országhatárokon átívelő drogháború a Netflixen, ahogy arról a Narcos második évadának első előzetese tanúskodik. UPDATE: Közben megtaláltam a korábban hivatalos sajtóanyagként kiadott jelenetfotókat, bekerültek…..
A hazai forgalmazótól beszáguldott a tegnapi teaser anyanyelvünkre szinkronizáltan, Xander Cage visszatérése a pedig magyar keresztségben így hangzik: Újra akcióban! Napról napra okosabb leszek. Szinte biztosan...
 - SPOILERMENTES - A USS Enterprise ötesztendős mélyűri felderítőútja derekán, indulása után három évvel Yorktown népes kolóniáján tölti fel készleteit. A hosszú összezártság egyformán megvisel legénységet és tisztikart. Sulu nehezen dolgozza fel férje és kislányuk hiányát, Scotty viszont a…..
Richter Géza 2016.07.21 11:59:58
@Tyberius06: nálam egyébként a kedvenc kapitányok sorrendje: 1. Picard 2. Janeway 3. a Pine-féle Kirk ;)
Richter Géza 2016.07.21 12:21:44
@Tyberius06: vicces, mennyire ellentétes az ízlésünk: számomra a DS9 az utolsó a rangsorban :D , de pont ez a szép ebben a tágas univerzumban
Richter Géza 2016.07.21 12:59:40
@Hedley Lamarr: reagál: visszahat, reflektál: visszatükröz. én utóbbit használtam :) .
Édgar Ramireznek az ökölvívólegenda Roberto Durán alakítása során jár el a keze. Az Oscar-latolgatásban emlegetett Hands of Stone november 17-én kerül a hazai forgalmazásba. A valaha élt egyik legnagyobb bokszoló életét vászonra vivő adaptációban Robert De Niro játssza a panamai szikla edzőjét.…..
Emily Blunt balra néz, meg jobbra néz, mi meg alaposan megnézzük magunknak az első teljes előzetesben, ahogy A lány a vonaton mások privát szférájába benéz, ami alapján tuti megnézzük majd a filmet, mert bár a szinkronhangja biztos nem Kenéz, remélhetőleg egy izgalmas moziélmény kinéz, és egyáltalán…..
Jövő hét pénteken születik újjá az istenszörny a japán mozik vásznán. Ennek örömére új előzetesben riogat az óriásgyík, amiből kurta tévészpotokat is faragtak. Hozzáraktuk Higucsi Sindzsi rendező interjúját – no nem mintha egy kukkot is értenénk belőle, de hátha akad, aki igen –, két új posztert,…..
Ezt bizony benéztem, mint sokan mások: a Rihannával kalapáló előzetes még korántsem a záródarab volt, így az Enterprise holnapi kilövése (khm) előtt még egyet tolunk a szekéren a Star Trek: Mindenen túl leges-legutolsó trailerével, és az elmúlt két hétben összegyűlt anyagokkal. Végeredményben a…..
Ha valaki eddig kételkedett benne, íme a bizonyíték: Xander Cage valóban visszatér 2017. január 20-án. UPDATE: 11 teaserrel frissült a poszt: Vin Diesel, Deepika Padukone, Nina Dobrev, Michael Bisping, DJ Nicky, Tony Jaa, Kris Wu, Donnie Yen, Rory McCann, Neymar Jr., és Ruby Rose…..
A rövidke beharangozó után majd három percnyit tocsoghatunk a teljes hossznyi előzetes nedveiben...
A hét mesterlövész újragondolt variációja ismét dupla dózisú előzetessel támad, ám ezúttal tripla adag, félig-meddig ismerős plakáttal támogatva, sőt utóbbiak közül az egyik magyar változatot is hadrendbe állít...
A dalos kedvű állatvilág bemutatja az Énekelj! kibővített strófáit, s ámbár vessenek meg érte, de még mindig jó mókának látszik és hallatszik a zenés valóságshow-t színpadra állító, karácsonyi gálaműsor...