Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Yozuri Béla

57 bejegyzést írt és 115 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fish&Dirt 40. 2015.11.25 17:55:47
Két peca után nem lettem legyező horgász, de leirhatatlan hatással volt rám a 40. születésnapom alkalmából tartott legyező peca Szlovéniában. Elképesztően sok, meseszép hal, tökéletes társaság, gyönyörű idő, igazi ünnep volt na!  Tényleg negyven évnek kellett eltelnie…..
Az Alföldi Róbert által rendezett István a király pénteki bemutatója ismét alkalmat adott arra, hogy szembesüljünk az ország végletes megosztottságával. Az ellentüntetők kórusban buziztak, a liberálisok szörnyűlködtek, az indexesek meg készíthettek egy újabb videót, amin…..
Yozuri Béla 2013.09.02 11:57:58
@Conchobar: Arthur a Brittek királya nem az Angol történelem nagyja?
A kerekasztal lovagjai?
Az ősi Angol-Francia ellentét a várnál?
A szakszervezet (visszük a hullát--hozzátok a halottakat jelenet)?
Yozuri Béla 2013.09.02 12:07:36
@Conchobar: :-)
Elnézést a minimális iróniáért, én nem ilyen történelmi vertikumban néztem a darabot, de amikor Isvánt koronázták, megakadt a szemem a szép nagy aranyszínű nyakkendőjén...
Remélem mindenkinek megvan, ki viselt utoljára aranyszínű nyakkendőt egy "koronázási" rendezvényen, ahol a nemzet frissen koronázott Copy-Paste mester pedig ezüstöt? :-)
Szóval a darab gondolkodásra késztet... És ez jó.
Yozuri Béla 2013.09.02 12:10:18
@Conchobar: Bocsánat, ismét igaza van...:-)
Pár napja telt házas koncertet adott a hazánkban már számos alkalommal járt kubai supergroup, a hírek szerint jelenleg új lemezén is dolgozó Orquesta Buena Vista Social Club. A zenekar örökifjú énekesnője, Omara Portuondo nagyon otthonosan érezte magát Budapesten, és nyolcvankét…..
Yozuri Béla 2012.11.15 19:34:16
Fish&Dirt Háló 2011.11.07 00:51:00
Az van, hogy kiborít és felbosszant és kvára idegesít ha egy harc esélytelen. És akkor én ezt most megírom, és akkor majd sasolhatok a szokásos köveimen, hogy ha jön a motoros és világít a reflektor és akkor mondom, hogy neeeeeeem, nem én vagyok az a fischfüker.Leszarom, ez akkor…..
Yozuri Béla 2011.11.08 18:12:38
A vízkezelő Halász KFT nem foghat halat saját vizén? Hát ez elég nehéz lesz.

Anno még 2008 ban írtam egy szösszenetet Magyaroroszág Nemzeti Halászati Stratégiájáról.

szalka.blog.hu/2008/05/22/magyarorszag_nemzeti_halaszati_strategiai_terve

A lényeg, keresőkkel nekimentünk az összes EU-s halászati stratégiának , az általunk ismert nyelveken (és a többi nemzetek nyelvére átfordított szavakkal), az jött ki, hogy egyedül a Magyar ismeri el a természetes édesvízi halászatot, sőt támogatandónak tartja.
Ebben az országban elvileg van EU pénz halász hálóra.
Németországban pl, halastóra van EU támogatás, ott lehet halászgatni orba szájba, mármint azt a halat, amit a saját tavukban felneveltek. Ezzel azthiszem semmi baj nincs.
Ahogy írtam a második részben, a lehető legrosszabb időszakban mentünk a harcsák szempontjából. Így nem is fogtunk egyet sem.Itt a vége, köszi a figyelmet.Na azért ennyire nem volt rossz a helyzet! :)Azért ott motoszkált bennünk, hogy Zsolt nyáron 5 nap alatt 2 bottal kivett 10-et,…..
Fish&Dirt Ebro, jövünk! 3.rész 2011.09.29 15:58:00
Na mostanra ütött be a teljes láz! Zsoccal egész úton befelé interurbán beszélgetés, egyeztetés a botokról, ki mit hoz, végszerelékről, Pistivel napközben FB chat folyamatosan, milyen orsót vegyen a bólyázáshoz, mert nincs Okuma 8-9000 az országban, szóval pörgünk már mint a…..
A menyhal a rendszerváltás igazi hala. A Legvidámabb Barakkidők utáni horgásztavi pénzmosodák elműanyagtavasosdott horgászkultúrájából kiszakadni vágyú szűk réteg zsákmánya. Olyanoké, akik 3-4-5 halász KFT által birtokolt természetes vízi szakaszra sem átallanak megvenni a…..
Szálka A Nagy Túlélési Verseny 2009.11.23 19:25:00
Kubai Kommunista Párt - MOHOSZ 1:2 Kezdhetnénk a beszámolót a November 13.-i MOHOSZ tisztújító közgyűlés után, bár a két csapat nem egymás ellen mérkőzik ugyan, mindegyik a saját térfelén küzd, de van közös nevező; - ezidáig mindketten a kor, haladás, az ésszerűség és…..
  Itt a címmel ismét kísérletet teszünk a Velvet olvasótáborának meghódítására, hiába a market-share, az market-share.:-)Valójában poszt témája a héten zajlott (zajlik) a Tiszavirágzás nevű természeti csoda (legyen jelenség, az mégiscsak prózaibb), ami egy…..
Yozuri Béla 2009.06.19 10:07:51
@elemes2: 8-12cm, a nőstény kisebb.
Yozuri Béla 2009.06.19 10:25:43
@Vincenzo90: Igen. Én fotóztam őket kedden, ill előző szombaton.(Szóval Magyarok:-))
Yozuri Béla 2009.06.19 11:53:41
@Svindler26: GulyásBandi tokaji feketöves horgászcimborával beszéltem a témáról, ott 4 napja repül, de nem túl sok. Talán ma este nagyrajzás. 2-3 Nap múlva Tivadarnál-Szatmárcsekénél.
 Nem oly rég készült el a címben szereplő írásmű, amely megtekinthető az alábbi linken, csongrad-megye.hu/portal/index.php.Jó kis írás, 11MB PDF, 12MB PDF melléklettel, ami már önmagában elegendő ahhoz, hogy egy átlagos Velvet olvasó visítva meneküljön a weblapról,…..
Szálka KMOP-3.2.1 2009.05.07 09:20:00
Volt egy ilyen pályázat: "Élőhelyek és élettelen természeti értékek megőrzését, helyreállítását szolgáló beruházások."Nyert Tinnye Község Önkormányzata 71 324 820 Ft-ot, a Garancsi tó rehabilitációjára.Veresegyház Város Önkormányzata 254 800 069 Ft-ot…..
Stílusosan a Népszabadság nevű, ökológiai kérdésekben mindig is mérvadónak számító lap reklámozza a Betonozzunk Egy Kurvajót Mozgalom újabb, illetve harminc év után újramelegített akciótervét, amelynek célja a csongrádi vízlépcső megépítése.A legviccesebb, hogy a…..
Szálka Híres horgászfotók I 2009.01.16 15:20:00
Igazából szerkesztői sem emlékeznek már pontosan, milyen indíttatásból kezdődött el a kubai témájú posztolás itt a blogon, de jó ötletnek bizonyult. (Háztáji fényezés: ON) Mindig kissé ambivalens nosztalgiával gondolhatunk a saját múltra,…..
Rendet raknak a Tisza hullámterén Kisköre és Szolnok között, adta nemrég hírül a HEOL. Íme a hír: — A Tisza hullámtér projekt Kisköre és Szolnok között kicsit eltér az eddigi tározókkal kapcsolatos beruházásoktól, hiszen ez a meglévő hullámtér…..
Úgy döntöttünk  induláskor, hogy a kissé utópisztikus recept igazi Szkájparasztoknak való feladat, tehát  beidéztük a Főzőmester idevonatkozó leírását, késöbb megnyomtuk a turbó gombot és hattal szorozva a mennyiségeket jelentős adagot…..
 Októberben sem kímél a nyomtatott horgászsajtó a reklámáradattól, az elektromos halászat okozta gerincsérült, bevérzett halak látványától, az álszakmai (még csak nem is olvasmányos) álcikkektől, és az álszépirodalomtól. Állatkínzás már csak a…..
Úgy voltam mint Vejtey -erről kicsit később- mehetnékem támadt. Kaposváron akadt dolgom és gondoltam kihasználom az esetet és nem kell nekem holmi lakásban aludnom, remek az idő meg egy gigászi harcsa is jól jönne. Közelben a Hetesi tó, remek víz. Sajnos baromi rövid leszek mert…..
A magyar írott horgászsajtó olvasóinak (maximális tisztelet) talán feltűnik a frissebb szakcikkek változó nyelvezete. Új stílusrányzatok bontogatják szárnyaikat. A tömény dilettantizmus eltűnőben, feljövőben a  fogyaszthatatlanul tömény…..
A Szálka történetének első vendége a Had- és rendvédelem állandó szerzője, Zig Zag Mester, aki elsősorban a haditengerészet, légierő, valamint a hírszerző históriák avatott szakértője. Most kubai fotóiból mutat be néhányat, sok szeretettel. Az eredeti powerpoint fájl…..
Várhatóan októberben adják át a cigánd-tiszakarádi árapasztó tározót. Elkészült a 94 millió köbméter víz befogadására képes tározótér, amely közel 24 kilométernyi megépített gát segítségével 25 centiméteres árvízi szint csökkenést eredményez a vízbeeresztés…..
Olvasóink fordultak hozzánk a kéréssel, hogy keressük meg az illetékest, milyen ütemben zajlik a balatoni haltelepítés, különös tekintettel a pontyra, mert a tavaszi fogások után a főszezonra megcsappantak a horgászsikerek. A telepítések táblázatos…..
Már arra gondoltunk, abbahagyjuk a havi médiafigyelő rovat írását. Kezdetben a nyomtatott szaksajtóban megjelenő az állatkínzás határát súroló fotók verték ki a biztosítékot. Mára úgytűnik ezek végleg kivesztek a lapokból, de maradtak a néha fájóan buta cikkek,…..