Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andrassy Gabor (törölt)

21 bejegyzést írt és 1224 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Ma van a munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak nemzetközi emléknapja. Idézzük fel, hogy látták ezt a kérdést a működő szocializmus idején! A filmben ugyan közismert színészek játszanak, de a rendezés elég hiteles, tanúsíthatom, mert én dolgoztam még efféle helyeken csikó koromban." -…..
Herman Hollerith, az amerikai népszámlálási iroda munkatársa 1884-ben szabadalmaztatta az általa feltalált lyukkártyás adatnyilvántartó gépet. Találmányának később jelentős szerepe lett a III. Birodalom nemzetiségi politikájában és az Endlösung - azaz a Végső Megoldás -  gyors és hatékony…..
1. A Lomnic és a Késmárk csúcsok és a Vidly gerinc..
Michael Todd amerikai színház és filmproducer volt, akinek volt egy titkos, nagy álma. Ahhoz, hogy megvalósíthassa, a teljes moziipart át kellett formálnia. Úgy érezte, hogy a hagyományos 35mm-es mozifilm méltatlan ahhoz, amit ő akart. Egy vadonatúj formátumot fejlesztetett ki: a filmszalag…..
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt ....! Elnézését kérem, de nem tudtam, hogy hogyan szólítsam meg.Az…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.30 15:32:17
@manyuska: Na látod, őt se tudták meggyógyítani. :-p De legalább már tudjuk az anamnézisedet. X-D
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.30 19:26:08
@nyíregyházi betti: Ezt tanusíthatom! Két-három év alatt akár a teljes gárda is le tud cserélődni egy szarul vezetett cégnél. Végül persze a cégvezető alá is bekerül a lapát. Nyugodtan vissza lehet menni az Eltechez. Vagy felhívja őket telefonon, és név szerint kéri a régi főnökét. Ha azt mondja a titkárnő, hogy "ő már rég nem dolgozik nálunk" akkor bingó, lehet úgy folytatni, hogy "de kár... pedig én valaha dolgoztam az ő irányítása alatt, és éppen azért kerestem volna, hogy nincs-e véletlenül üresedés..."

@monddazigazatmar: "bemocskolták a becsülettel és sok munkával felépített karrieremet"
Dehogynincs olyan, hogy önhibán kívül... Ott volt például a rengeteg videotéka. Meg a fotó előhívó kisvállalkozások. Vagy 2008, amikor bezárt az autószalonok 60%-a, meg az építési vállalkozók 60%-a. Egyszerűen megváltozott a világ, és nem volt többé szükség rájuk. Ez nem önhiba, ez abszolute viszmajor. Akinek volt dugipénze, az esetleg újra tudott kezdeni valami mással, akinek meg nem volt, az mehetett Angliába tányérnyalónak.
Andrassy Gabor (törölt) 2014.10.01 09:00:34
@monddazigazatmar: És ki a faszom kölcsönöz dvd-t, amikor minden fölnt van a neten ingyér? Az az ipar úgy ahogy volt, bedöglött. A videotéka bizony önhibáján kívűl csődbe ment. HOgy a videotékás indított-e egy új vállalkozást, vagy nem, az pedig már egy másik történet.
Van jó fegyverünk, van mit védenünk! A Magyar Néphadsereg felkészülten várja a hazánkra vagy a szocialista országok bármelyikére törő imperialista kalandor hordát. Népszerű, érdekes ismeretterjesztő propagandafilm a hidegháborús időkből...
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.30 17:14:38
@JTom: 75 fős volt a teljes luxemburgi rendőrség? Ez édesded. :)
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.30 20:04:27
@camilló: Apropos, azt lehet már tudni, hogy hová lettek a Munkásörség kalasnyikovai? Mert egy időben csak nagyon nagy sunyi kussolás volt erről...
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.30 23:53:47
@molnibalage: Ugyan már! Azért tudjuk már, hogy hol van a mi helyünk a világban... Nyilván ha megtámadtak volna a románok vagy a tótok, az oké, hogy visszalövünk, de azt senki sem gondolhatta komolyan, hogy az amerikai technikával megerősített vörös hadsereget majd pont a hatmilliós Magyarország kivéreztetett hadserege fogja feltartóztatni... hagyni kellett volna, hadd menjenek a nácik után, nem pedig magyar vér árán fedezni az ő "rugalmas elszakadásukat"
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Munkahelyi terror jog!   Állami cégnél dolgozom váltásos, azaz 12…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.30 13:02:37
@Morrancs: Á, az ókorban vigyáztak a rabszolgákra, mert drágák voltak. Főleg a szakképzettek. Most meg egy rabszolga annyiba kerül, amennyit az Expressz irodában kérnek a hirdetés feladásáért.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Tisztelt Mt Jog!   A kérdésem a következő. 2 műszakos (délelőtt-délután)…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.29 07:28:38
@tff: Édes öregem, 1914-ben egy T-Ford $550 volt, és egy ford gyári futószalagmunkás napi $5-öt keresett. Mindeközben Henry Ford gennyesre gazdagodott. Na ez volt a javak reális kitermelése.
2014-ben egy szutyuki 2500K HUF, egy szutyuki gyári futószalagmunkás napi bére meg 5,5K HUF. Na ez pedig a kibaszott kizsákmányolás.
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.29 23:57:03
@tff: Most sem kellene. Az szemtelenül drága autóárakból bőven kiférne az, hogy a munkásokat tisztességesen megfizessék. De basznak, mert akkor eggyel kevesebb ferrari álna a habcsókvillájuk pincéjében. Én nem tudom, hogy mire gondolnak ezek, hogyha robotokkal meg kínaiakkal helyettesítik a munkásokat, meg lenyomják a bányászbéka segge alá a béreket, akkor szerintük ki és miből fogja megvenni a terméküket? Ettől a rohadt kapzsiságtól beteg az egész rohadt nyugati kapitalizmus.
Előzmény: Bevezetés, Phenjan 1. rész, DMZ és Keszon, a vidéki Észak-Korea és Phenjan 2. része, a hegyvidéki Észak-Korea, Phenjan 3. rész,  Néhány érdekességet szeretnék megosztani, amiket a közlekedéssel kapcsolatban tapasztaltam. Érdekes látványt nyújtott, hogy noha…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.27 18:52:05
@Tudományos libsizmus: Talán a csatornarendszer miatt. Ez Budapesten is gondot jelentett, a kisföldalatti pont azért olyan kicsi, hogy éppen-éppen elférjen a csatornák és a főutak között. Ha egy méterrel magasabban lett volna a csatorna, akkor egyszerűen nem tudták volna megépíteni.
Belusz sírja Amikor Xerxes perzsa király meghódította Asszíriát, az egyik ninivei palota kirablása közben egy pompás sírra bukkantak, Belusz asszír király nyughelyére. Xerxes parancsára a sírt fölnyitották, hogy a halott uralkodó mellé temetett ékszereket megszerezzék. A sírban meg is találták…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.26 11:39:56
@Na mi újság, Wagner úr?: Ja, ja, sokaknak megvan, és talán e kis ízelítő után még többeknek meglesz. :)
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.27 15:44:34
@Kagehiko Yamazaki: Moszkvában az egyik templom át volt alakítva múzeummá, úgy hívták, hogy Az Ateizmus Muzeuma. Ott az egész tárlat csak ilyesmiről szólt, hogy milyen szemfényvesztésekkel műveltek "csodákat" a papok, és eközben mi zajlott a színfalak mögött, hogy kínoztak meg és öltek meg embereket a krisztusi szeretet nevében. Sajnos a rendszerváltás után a múzeum bezárt, és most újra istentiszteleteket tartanak benne akaporszakállú pópák.
Korábban puritán és plebejus kormányzást ígért Orbán és Szijjártó is. Idézzük Szijjártó egyik 2006-os közleményét, amiben a "luxusbaloldalt" támadta. SZIJJÁRTÓ: "Az embereknek elegük van a luxuskormányzásból. A Fidesz szerint az emberek számára fontos döntéseket…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.27 12:06:35
@keresztyén szellemiségű strihkurva: Horthy ugyanilyen jöttment volt, akit az Andrássyak, Eszterházyak és más főnemesi családok legszívesebben kiosztottak volna két pofont és hazazavarták volna. Nézzünk szembe a ténnyel: horthy csak egy ócska kis katonai puccsista zsebdiktátor volt, akit csak azért hagyott garázdálkodni az Antant, mert nem szerették volna sem azt, hogy IV. Károly újra egyesítse a Monarchiát, sem azt, hogy Oroszország exportálja a bolsevik forradalmat.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok,   Tanácsra lenne szükségem az alábbi probléma miatt: a főnököm…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.24 15:41:17
@Mr. Megnézzük: Hát életszerűbb ez a változat, mint az, hogy Répa Rozi feljelenti a góréját, az ÁNTSZ megbirságolja az illetőt 1,5 millió forintra, ezek után Répa Rozi a helyén marad, a főnök leszokik a dohányzásról, és boldogan élnek, amíg csődbe nem mennek. :)
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.25 22:22:10
@Valakiateleprol: no, azért egy helyszíni szemle egyértelműen megmutatja, hogy van-e rendszeres dohányzás az adott helyiségben, vagy nincs. Akárhogy kiszellőztetik is előtte, azért a nikotin az mindenre kiülepszik.
De simán hülyeség az egész, ha megbüntetik a főnököt, abból ő egy buznyákot sem fog kapni, utána viszont a bosszújára bizton számíthat.
Az egyetlen, amit tenni lehetne itt, az a technikai védelem, mondjuk felszerelni egy kéményes elszívót a főnök asztala fölé.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok!   Besokallva írom le 2 hónapos munkakeresési kálváriámat. Hogy…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.24 10:34:41
@monddazigazatmar: Nem egészen. De amikor megvették a kamerát, otthon próbálgatták. Jó kamera, látszik az utca neve, a házszáma, de még a kocsija rendszáma is. :-p Na jó, az a kocsi azóta már valószínűleg a hatodik tulajnál jár. ;-)
A többire inkább nem reagálok, csak magadat minősíted az ilyen szövegekkel, nekem meg most éppen nincs kedvem leereszkedni erre a színvonalra.
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.25 22:16:26
@Valakiateleprol: Semmi bajom az ősökkel, ez csak a troll tévelyeszméje. Egyszerűen volt X összeg a zsebemben, oszt választhattam, hogy egy budai panelgarzon havi 70e rezsivel, egy pesti kertes, vagy egy akármi chf alapú 26%-ossal 30 évre megterhelve. Hát olyan nagyon sokat nem kellett ezen gondolkozni... és jól döntöttem, mert az elsőbe vagy a harmadikba már rég belefulladtam volna, itt meg elvagyok, mint a befőtt a polcon.
1980. A magyar származású Janos Big John Birges szerencsejáték veszteségeinek enyhítésére megzsarolt egy kaszinót a saját készítésű bombájával. Az eset után elfogták és életfogytig tartó börtönre ítélték. 1996-ban halt meg rákban, 74 évesen...
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.16 08:03:54
@Ad Dio: Ezt értsük úgy, hogy tudományos ismeretterjesztésre nincs igény? Mert akkor nem strapálom magam, dobom is a kukába a készülő cikkeket...
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.16 22:19:44
@Ad Dio: És ha blabla helyett képregényben megrajzolnánk? Úgy is terhes volna a művelődés...?
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.25 12:37:35
@for-avar: Nincs kedved felajánlani a blognak egy ingyen scannelésért cserébe?
Ma Izak2 szerzőtársunk posztját olvashatjátok az 1953-as hollandiai árvízről, sok-sok ritkán látható fotóval és egy összefoglaló kisfilmmel. - Jtom 1953. február 1-ére virradó éjszaka szökőár és vihar pusztított az Egyesült Királyságban, Belgiumban és Hollandiában. A katasztrófa következtében…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.24 07:41:08
@Kagehiko Yamazaki: öregem, ha neked a döglött birka nem elég, akkor olvasd az ogrish-t! ;-)
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.24 14:03:27
@JTom: Igények azok persze vannak, de ha kiírnád mondjuk, hogy a kedves olvasók utaljanak havi 100 Ft-ot a számládra, akkor te lennél az ilyen-olyan pénzéhes rohadék... (Pedig milyen jó üzlet volna... a napi érdekesek látogatottsága 10-20e körül szokott lenni. :))
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.24 21:07:33
@JTom: Nincs az felpuffadva, a lovacskák ilyen kerekdedek:
c2.staticflickr.com/8/7160/6714388511_8bdcd8acb3_z.jpg
Csak ritkán látjuk őket ilyen nézőpontból. :)
Képek egy 1986-ban megjelent könyvből: A Renault R25 fedélzeti számítógépe az autópályanavigációt megkönnyítő földi URH adókról (balra)és az utastér klímáról (jobbra) ad tájékoztatást...
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.23 23:36:13
@Kagehiko Yamazaki: Nem erről van itt szó, hanem arról, hogy ma már két filléres IC-ben benne van az egész miskulancia, sokkal olcsóbb, mint megcsinálni egy korrektül működő mechanikus programválasztót, a parasztvakító faktorja meg sokszorosa, úgyhogy drágábban lehet eladni az olcsóbban előállított rádiót, így aztán dupla a profit. Az meg, hogy a gombnyomkodás meg a kijelző olvasgatás elvonja a vezető figyelmét, no az senkit sem érdekel. Maximum elüt majd egy-két gyerekes anyát a zebrán, no és, proli jut is, marad is, a lényeg hogy dőljön a pénz a sok szar rádióért.
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.24 07:39:36
@Kagehiko Yamazaki: Ezt rengeteg autórádió tudta korábban is. Pici villanymotorral. Nekem is volt ilyen autovoxom a kormányváltós nagypolszkimban. De a Blaupunkt, Becker drágább modelljei, és rengeteg amerikai rádió is tudta. Németül "sendersuchlauf" a funkció neve, ha ráguglizol, láthatsz jópár félét.
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.24 12:47:40
@MaCS_70: Ja, ez volt a középkategória. Én egyébként most is ilyet használok. Odatekerem, kihúzom a gombot, visszanyomom, és jézus. És nincs kijelző, meg menü, meg nem kell az egészet újraprogramozni, ha valamilyen szereléshez le kell vennem az akkusarut, és ami a legszebb az egészben: ezt senki sem akarja kilopni a kocsiból. Nyáron simán ott merem hagyni az ócskapiac parkolójában lehajtott tetővel, és még ott sem nyúlkálnak bele. :)
Ma a vasúttörténet és a modellezés kedvelőinek hoztam egy kis nézegetni valót. Összehasonlítható mennyit változott a német játékgyár kínálata a nyolcvan év alatt...
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.23 13:27:08
@ZON: Kombinálva a gőzgép tízegynéhány százalékos hatásfokával csoda, hogy egyáltalán valakiben felmerülhetett egyáltalán a gondolat is...
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.23 15:14:00
@ZON: Ja, aszittem valamilyen gőzturbina. Ez sokmindent megmagyaráz... a belső égésű motorokkal azóta is csak szenvedés van a vasútnál, diesel-elektromos, diesel-hidraulikus stb...
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   A blog olvasása buzdítóan hatott rám, úgyhogy a következő velem megesett…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.15 14:07:47
@Mr. Megnézzük: Ez mind igaz, és pontosan ezért mondhatom, hogy aki saját magáért sem áll ki, azért senki más nem fog helyette kiállani. Aki palimadárként viselkedik, azt előbb-utóbb ki is fogják használni
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.15 14:12:58
@Mr. Megnézzük: Ez mind igaz, és pontosan ezért mondhatom, hogy aki saját magáért sem áll ki, azért senki más nem fog helyette kiállani. Aki palimadárként viselkedik, azt előbb-utóbb ki is fogják használni
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.23 15:08:24
@manyuska: nos és aztán, ha alkoholista, akkor mi van? Senki sem tökéletes... ;-)
Néhány találmány, amelyet mi itt, Kelet-Európában csak a 70-es, 80-as években ismerhettünk meg, jóval régebbi, mint gondolnátok. Ezek közül mutatok be most egy csokorra valót...
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.22 08:18:05
@Cirrus: A Philips 1979 március 8-án u mutatta be a saját digitális lézerlemezét. A sony 1978 szeptemberében. Aztán letárgyalták, hogy nem kezdenek formátum-háborúba, hanem csinálnak közösen egy harmadik félét. Ez lett a CD, amit 1980-ban szabványosítottak. Szóval azért már eléggé a levegőben lógott a dolog.
A kezdetleges termékekről szóló gondolatodat úgy ahogy van, nem értem. Olyat már hallottam, hogy valaki nem a szabadalom bejegyzését, hanem az első működő prototípus elkészültét avagy az első kereskedelmi forgalomba kerülő darab megjelenését tekintse, no de egy ilyen szubjektív fogalmat benvonni, mint ez a "kezdetlegesség" ez azért kicsit meredek...
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.22 09:35:13
@Void Bunkoid: én ki szoktam rázni az utolsó cseppeket... nekem nem komfortábilis ázott gatyóban ülni estig. :)
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.22 12:31:07
@hajdagaspar: Érdekes ez a cikk... De szerintem marha nagy könnyelműség egy ilyen szellőztető rendszert működtetni. Mi lenne, ha mondjuk egy, a parlament munkájával elégedetlen honpolgár valamilyen színtelen-szagtalan mérges gázt vezetne bele abba légnyelő kútba? Egy pillanat alatt kipusztulna az egész kétharmad miniszterelnök urastul, oszt jöhetne vissza gyurcsány... brrr.
1966. Észak-dakotai hófúvás. A három nagy hófúvás egyike. 1888-ban 112-en, 1941-ben 34-en, míg a képen látható 1966-osba öten haltak bele...
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.22 09:39:37
@ZON: 500 éves könyvek simán olvashatóak. Az 500 éves cd-k...?
Nem rég én is belevettem magam az álláskeresésbe, hogy diplomámhoz megkeressem a nyelvvizsgára valót. Gondoltam valamilyen irodai munka lenne jó lenne. Amire megfeleltem asszisztenciára (ahol nem vakgépíró és öt nyelven beszélő titkárnőt, asszisztenst kerestek) a Váci út 191-be…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.20 21:13:14
@manyuska: Én egyet láttam. Egy haverom apját. Tanár volt, belement valamelyik hülye MLM-be, és fogadóórán árulta a szarságait, azon szülők meg, akiknek bukásra állt a porontyuk, megvették tőle, hogy a jóindulatát megnyerjék. De neki bejött, visszafizette belőle a lakáshitelét meg minden.
A középkor derekán, Mátyás király idejében, az esztergomi várban csapból folyt a víz. De hogyan is volt ez lehetséges akkor, amikor még semmiféle erőgép nem létezett? Hát nem volt épp egyszerű...  A vízgép Szepesi Zoltán féle rekonstrukciója..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.05 16:18:13
@Pierr Kardán: Én azt vélelmezem, hogy eredetileg a kerek medencébe a forrásvíz folyt ki, és azt emelték fel a várba. Aztán valami okból mégis inkább a Duna vizet kezdték preferálni, és akkor pótlólagosan építették a láncos vízpumpát a Dunától a forrásig. 6-7 atmoszférát egy öntöttvas cső simán kibír, ennél sokkalta nagyobb erők működnek a lőfegyverek csövében, mégis megbízhatóan elő tudták állítani.
Dugattyús vízpumpát már Ctesibius Alexandrinus is csinált kre 250-ben, és hát azt tudjuk, hogy az ókori íratokat azért a kolostorokban megőrizték, sőt, másolták is, még akkor is, ha nem értették és/vagy semmire sem volt jó, mint pl. Apicius szakácskönyve.
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.06 17:16:30
@molnibalage: A hatvanas évek elején III. Frigyes osztrák császárral állt háborúban, nem a törökkel. Vagy tán arra a csekély erőre gondolsz, amelyet Vlad Tepes seregeinek megerősítésére küldött Romániába? Netán arra a 20.000 katonára, akit 163.000 fős seregéből Jajcába küldött? A költő szavaival élve: csekély e kéj. :) Mátyás Sziléziában hadakozott, közben a török végigrabolták a Temesközt egészen Nagyváradig, a Dráva–Száva közét, Moldovát... amikor már égig ért a közfelháborodás, tessék-lássék visszafoglalta Szabács várát a töröktől, és ezzel részéről be is fejezte.
A törökök ott folytatták, ahol abbahagyták, Kenyérmezőn pedig Báthory, Kinizsi és Branković állt ki ellenük, Matyika ezalatt Visegrádi luxusvillájában olvasgatta a korvináit. :-p
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.20 19:53:50
@Benoke2: Te is egy fikció vagy, egy kitalálás, mégpedig egy elég rossz kitalálás. Mátyás meg egy rohadt népnyúzó despota volt nulla társadalmi támogatottsággal, csak éppen jó a sajtója.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com   Sziasztok,Köszi a blogotokat, nagyon hasznosnak találom. Egy közszolgálati…..
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.18 13:31:51
@monddazigazatmar: Hahaha, próbáld meg! Ennyivel nem lehet lekoptatni egy értékesítőt. Azonnal elkezdi megmagyarázni, hogy "de magát is kell hogy érdekelje, mert..." és csakazért is elmondja a kibaszott hülyeségeit. A kagylót rácsapni lehet, de fantáziátlan megoldás, a fenti riposztokra viszont szépen, önként lekopnak.
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.18 20:48:55
@monddazigazatmar: Mi ebben a szivatás? Ártatlan kis hazugságok. Igaz, nem vályogházban élek, de a telefon másik végén az ügynök csak annyit tud, hogy vályogházra nem köthet biztosítást, és boldogan lekopik. Nem bántódik meg, hogy meg sem hallgattam, abban a boldog tudatban marad, hogy csak csakis külső ok miatt nem vettem meg a szarát. A többi ugyanez. Szerintem nagyon humánus megoldás.
Andrassy Gabor (törölt) 2014.09.19 11:35:36
@monddazigazatmar: Ha nem egy semmihez sem értő, panelpenészvirág képcsőkarcsi lennél, akkor tudnád, hogy még a hatvanas-hetvenes években is rengeteg kádárvilla épült vályogból, és ugyanúgy kőporral fejezték be őket kívülről, mint ahogy a téglaházakat, amíg meg nem fúrod a falat, addig nem tudhatod, hogy bontott kisméretű, vadiúj B30 vagy vályog. :-p Abból építkeztek, amihez éppen hozzá tudtak jutni.
Ha valamelyik biztosító mégis köt, akkor még mindig mondhatom azt, hogy "köszönöm, nem." De eddig egyetlen egy ilyen biztosítóval volt dolgom, asszem az Uniqua, az összes többinek az ügynökei szépen önként lepattannak a varázsszó hallatára: "vályogház"
Hogy a nők túlnyomó többsége ugyanúgy dolgozik a család létfenntartásáért, mint a férfiak, minden korban magától értetődőnek számított. A hagyományos európai társadalomban szükség volt munkájukra a családi keretekben zajló gazdasági tevékenységben  (parasztgazdaságban, céhes műhelyben, boltban…..