Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemkolbasz

30 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jubilálunk feleim. Kereken 4 éve léptünk olajra a tettek mezejére és megindultunk Németországba, hogy némi tapasztalatra és anyagiakra tegyünk szert nagyjából 3 év alatt. Most, hogy a ráadás évet is abszolváltuk már, úgy tűnik húznánk még egy kicsit az időt igát. De kerek évforduló azért némi…..
Unalmas, barátok és család nélküli hétvégéinket megszínesítendő próbáljuk minél többféle programmal lefoglalni magunkat. Kissé talán túl is feszítjük a húrt, a munkahetek első napját a legritkább esetben kezdjük kipihenten. Erre tökéletes partnernek bizonyult Regensburg,…..
A legutóbbi magyarországi látogatás után visszaérkezve Regensburgba egy kávézóban sikerült szándékon kívül, de kölcsönösen megtréfálni a pincérlányt. Fizetéskor megnyugodtan konstatáltuk, hogy ezúttal egészen olcsón megúsztuk, úgyhogy a borravalót sem sajnáltuk, de…..
Már több, mint egy éve élünk kint Németországban, mint kelet-európai vendégmunkás avagy gazdasági bevándorló.Egy jobb élet reményében indultunk útnak egy bő évvel ezelőtt, hogy tudjunk egyről a kettőre jutni. Pénzügyi híján abból a szellemi és kapcsolati tőkéből,…..
Rá kell jönnöm, hogy tök jó helyen lakunk. Már úgy földrajzilag. 1. Itt megy el mellettünk az autópálya, úgyhogy gyorsan hazaérünk2. Van sörfeszt3. Ha esetleg nem lenne sörfeszt, München 1 órára van innen, ahol mint tudjuk, tutira van sörfesztés 4. Nürnberg is 1 köpésre…..
(de a részvétel nem kötelező, lásd a kép alján :))..
..., másnap, ha az alkalomkor az ember alaposan felönt a garatra. Délkelet-Németországban, Bajorországban is nagy hagyománya a búcsúnak, nevezzék Dultnak vagy Volkfestnek, az évi első általában május-június idején, a második pedig szeptember környékén az Oktoberfesttel kicsit…..
A mentegetőzéstől amiért rég írtunk megkímélünk mindenkit, illetve ezzel a mondattal le is tudtuk -bocsesz :)Ott hagytuk abba B&M mesés kalandjait, hogy átköltöztünk Regensburgba. Mindketten elkezdtünk dolgozni, én egy telefonos ügyfélszolgálaton, M pedig Beschrifter-ként.…..
Ránk tört a gasztro honvágy Mert itt csak sz@rt kapni :) ..
Ti mind, akik berendezett albérletben laktok: nyomjatok egy puszit holnap a főbérlőtök nózijára, mert nem tudjátok mi minden fáradságtól kímél meg titeket. Mi már tudjuk...Na de kezdjük az elején: M talált egy jobb melót, felmondott, engem ennek örömére kirúgtak. Ilyen az…..
5:15, csörög az ébresztő, rajzfilmes gumikalapácsként veri szilánkosra a még derengő álomképeket. Kit érdekel, egyébként is munkával álmodtál. Amibe a félhomályban nem rúgsz bele, azon átesel. Mandinerben keveredsz ki a folyosóra, ahol már némi kávéillat terjeng: más is…..
Kolbászol a kerítés rutIN/OUT 2014.10.04 10:36:40
Néha hiányzik Pest.Az éjjel közepén átszaladni az Astorián, hogy elérd az éjszakai buszt.Enni egy jó kínait vagy a perzsánál egy gyrost vagy a montenegrói gurmannál egy pljeskavicát. Hagyma, csípős, jöhet minden, köszi.Ülni hazafelé a trolin fülben zenével és az embereket,…..
Megnyugtató kórházi kontrolleredményei után csorogjon le a kórháztól az Óvárosba. Parkoljon le egy kedélyes hangulatú belvárosi kávéház melletti parkolóban, majd tapasztalja meglepve, hogy nem iszonyat drága a parkolójegy, ahogy az egy világökörségi óvároshoz illene.…..
Megnéztük. Megnéztük mégegyszer. Kipróbáltuk. Kipróbáltuk mégegyszer. Megvettük. Elhoztuk. Biztosítottuk. Bejelentettük. És már a miénk is! :) Pofonegyszerű! Nem, nem az. Hónapok óta szinte minden nap keresgéltünk a neten. Legyen elég erős a motor, hogy kibírja az…..
Kolbászol a kerítés Telefónia 2014.08.20 21:11:49
Bár a német telefonszámok förtelmesen néznek ki (hosszúak és nehéz kiigazodni rajuk), úgy döntöttünk nekünk kell ilyen.Számhoz pedig ugyebár új telefon is dukál. :) Nem csak azért kell, mert a jelenlegi telefonjaink már nyűgölődenk a legegyszerűbb, okosságot nem igénylő…..
Épülgetünk, gyógyulgatunk, haladunk lépésről lépésre, nem volt egyszerű, de egy darabig még nem is lesz az.Sok segítséget kaptunk, ami nélkül sokkal nehezebben tartottuk volna a lépést a szükséggel, és legalább annyi apró szerencsénk is volt a szerencsétlenségben:- hogy a…..
Kolbászol a kerítés Balesetem 2014.08.10 17:22:34
Ismét nem a hanyagság volt az oka, hogy nem jelentkeztünk, de megpróbáljuk újra felvenni fonalat. Elmesélem én hogyan emlékszek a dologra, bár leginkább sehogy, mert nem sok minden van meg az ütközés után. Reggel tekertünk M-mel a szokásos úton a melóba, lejtőn gurultunk, aminek…..
Mikor kikerültünk, elhatároztuk, hogy minden turnus (erről majd később) nagybevásárlásánál kinézünk a boltban valami helyi specialitást vagy csak olyan különlegességet, amin odahaza nem akadt meg a szemünk és kicsit gourmankodunk.Elsőként a befőttesüvegbe zárt virsliken…..
Sörfeszt van, mert sörfeszt kell, minden évben kell. Bemelegítésnek a münchenire majd szeptemberben kiváló: Kis piciben az amúgy még itt is hatalmas sörsátor, a szem számára feldolgozható mennyiségben bajor népviseletbe öltözött emberek, és mivel azért másnap is 6-ra kell…..
1. BarátokTermészetesen a család is, de az a faramuci helyzet, hogy gyakrabban látjuk őket, mint korábban a Budapest-Vidék viszonylat idejében.De a nap közben pörgő levelezőlistától elkezdve a facebookon átdobott youtubes zeneajánlókon és gegeken keresztül természetesen a…..
Kolbászol a kerítés Ügyintézz 2014.06.27 19:07:29
A blog címéhez híven, eddig azt kell mondanom, hogy az ügyintézés legalább 5 kolbászt ér.Munkába állásunk második napján már mentünk is elintézni az itteni élethez és munkavállaláshoz szükséges dolgokat. Ezek amúgy a következők:- bankszámlanyitás (izgatottan várjuk az…..
Az évek során tanultunk mindketten több nyelvet is (a mit, meddig és a szintje annyira nem is fontos... :), talán szerénytelenség nélkül mondhatjuk, hogy valamennyi érzékünk is van hozzá.Ezek között van a német nyelv is.Ami nehézséget okoz, hogy ezt például itt Bajorországban…..
Reggel arról beszélnek a rádióban és este még mindig, vagy éppen újra.A saját meccsük után a német kollégák se tudtak reggel másról beszélni. No persze, ha mi vertük volna meg Portugáliát 4-0ra, akkor azt a napot is valószínűleg állami ünnepnapnak is nyilvánítanák.Nem…..
Itt bizony kérem szépen még bevásárolni is újra meg kell tanulni. Mert az ember fia/lánya nincs ám hozzászokva, hogy a virslit dunsztosüvegben kell keresni, nincs kilós fehér kenyér és hogy a kb. Penny szintű bolt majd' harmadát sör foglalja el. A húspultnál a felvágottat…..
... akkor én inkább eladnék.10 napon keresztül a 10 és fél óra munka sok. Persze, vannak emberek, akik többet dolgoznak, keményebben, stb, de az ember nem ehhez szokott eddig. Át lehet állni, csak idő kérdése. Mondhatni, hogy a prés alatt a púpos cigánygyerek nem szokta a…..