Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ági Dolgai

32 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kertünkben tombol az eperszezon, ám a hosszú szárazság miatt az idei termésben sok az aprószemű gyümölcs. Ez az ízükön persze nem változtat semmit, pláne ha lekvár készül belőlük. De mi lehet még? Gyümölcsszalag! Fotó: Lefties Photo&Design Pinteresten láttam pár vonatkozó receptet, de hamar…..
Nem vagyok a húsos ételek utánzásának híve, inkább ihletmerítésnek nevezném, mikor egy ételt húsmentesen készítek el.  Másrészt attól, hogy nincs benne hús, miért ne lehetne egy klasszikus étel fűszerezését és kinézetét "kölcsön venni"? Az emberek többsége hamarabb nyit valami olyan felé, amit már…..
A tojáskrém finom. Főleg friss kenyérrel és újhagymával. Mit tehetünk viszont akkor, ha valami okból nem ehetünk vagy nem szeretnénk tojást enni? Erre számos okunk lehet, például allergiásak vagyunk rá, egészségügyi megfontolásból, vagy pedig az állatjogok védelmében. A jó hír, hogy tojás nélkül…..
Vada Pav, Vada Pao, Wada Pav - ez a három írásmód ugyanazt a csemegét takarja, ami nem más, mint Mumbai legnépszerűbb street foodja, forró olajban kisütött krumpligombóc egy félbevágott zsemlében, némi chutney és zöld chili kíséretében, szóval igazi, nagybetűs JUNK FOOD, ráadásul tök véletlen még…..
Az alábbi lista a nyugalom megzavarására alkalmas elemeket tartalmazhat. Csak vicceltem. De a saját egészséged, pénztárcád és a környezet szempontjából is jobb, ha változtatsz a szokásaidon, és ezeket a termékeket messziről elkerülöd. Kép forrása: pexels.com Műanyagdobozos…..
Ági dolgai Horgoljunk mandalát! 2019.01.01 17:19:57
  Itt a harmadik videó, ahol a huszonegyedik sortól a harmincegyedik sorig juthattok el velem. Az első 9 sort ITT, a másodikat pedig ITT találjátok. Ha tetszik amit csinálok, megköszönöm ha támogatod munkámat egy youtube-feliratkozással, vagy a videó megosztásával...
A lencse az egyik legjobb növényi fehérjeforrás, érdemes tehát nem csak újévkor fogyasztani. A legtöbben a főzeléken kívül nem igazán tudják mire használni, pedig nagyon sokoldalú alapanyag.A süti talán első hallásra kicsit meredeknek tűnhet, de a végeredményen csak nyomokban érzékelhető a lencse…..
Vannak tipikus nyári ételek. Ilyen a töltött paprika is. A lakótelepen sétálva szinte biztos, hogy valamelyik ablakon kicsapódik a jellegzetes illat, és akkor nincs mese, főzni kell. Ezzel az étellel nem kezdődött valami jól a viszonyom. Nem emlékszem már pontosan, de nagyjából 6-8 éves lehettem,…..
Ha valaha ételfotókkal díszített falinaptárat készítenék (ki tudja, talán fogok!), akkor az augusztusnál fix, hogy a paradicsom, a tv paprika és a cukkini kerülne főszerepbe, tekintve hogy ebben a hónapban a legfinomabbak – és nem utolsó sorban a legolcsóbbak e zöldségek. Ezek az alapanyagok szinte…..
Ebben a melegben nem jó főzni. Negyed óránál tovább semmiképp sem. Na ez pont egy olyan étel, aminél 15 perc telik el a hűtő megközelítésétől a tálalásig. Ez pedig nem más, mint a római köményes paradicsomkrém. Egészen pontosan négy hozzávalóból áll: - 2 evőkanál római kömény- 6 szem kisebb vagy 4…..
Lassan, de biztosan közeleg a paradicsomszezon. Végre lehet majd olyat venni, aminek íze is van, vagy a szerencsésebbeknek elég lesz mindehhez kimenni a kertbe. Ez a paradicsomszósz tökéletes akár tésztára, pirítósra, vagy chipset mártogatni. Oyan szinten függeszt, hogy ha csak háromszáz forint…..
Előre szólok, hogy ez néhol lehet kicsit abszurd lesz, de hát mi nem az manapság, nemde? Szóval itt most arról van szó, hogy mit tegyünk, ha pályakezdőként, vagy jóval pályakezdés után is, olyan kicsinek látszó fizetésünk van, amiből képtelenek vagyunk úgy kijönni, hogy hónap végére is maradjon…..
Ági dolgai Maradni? Itt? 2018.04.10 22:24:33
Mi ahhoz képest tök jól elvagyunk. Teljesen jól. Úgy tényleg, jól. Csak hát a helyzet amiben vagyunk. Abban amúgy nem annyira könnyű. Nincs semmi vészes, nem azért. Van hol laknunk, van mit ennünk, sőt, egyikünk még a vállalkozóit is ki tudta váltani, noha még nem igazán állunk meg a saját…..
Bár az elmúlt 10 évben rengeteget javult a helyzet vegetáriánus és vegán étel-fronton, de ha az ember "lemondások nélküli" burgerre vágyik, elég szűkös a kínálat a fővároson kívül. Már nagyon ritka az olyan hamburgeres, ahol a kínálatban ne szerepelne a húsmentes alternatíva (állati termék menteset…..
Ági dolgai Sárga télen 2018.02.27 11:07:25
Kicsivel több, mint 10 évet éltem Szegeden egyetemi tanulmányaim során, és később pályakezdőként is. A várost, főleg a szociológusképzéshez tartozó kérdezőbiztosi munka, és a Szegedről készült szakdolgozataim miatt is jobban ismerem, mint Szolnokot. Ennek megfelelően vannak kedvenc helyeim, amelyek…..
Ági dolgai Horgoljunk mandalát! 2018.02.26 14:53:09
Ahogy ígértem, jön a második videó, ahol a tizediktől a huszadik sorig juthattok el velem. Az első részt ITT találjátok. Tegnap a fázisfotók kidolgozásánál jöttem rá, hogy a 18. sorról nem készült kép. választás előtt álltam, hogy a 32. sortól visszabontom vagy kezdek egy újat. Végül úgy…..
Ami késik, nem múlik alapon megérkezett az első horgolós oktatóvideóm! Az első részben sorról sorra haladva kezdhetsz bele te is ebbe a színes körbe, amiből később lehet poháralátét, terítő, párnahuzat, mellény, vagy akár  takaró, illetve vastag fonal esetén szőnyeg is. Kezdők se riadjanak vissza!…..
Február 14.Valentin nap.Jeges eső szerű undormány esik az égből, ahogy a bokáig érő saras tócsába persze hogy belelépve éppen lezárom a biciklimet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának jobb napokat is látott kerékpár-tárolójához. Nem…..
Igen, eltaláltad, a CSOK-ról lesz szó. Ha habzó szájú narancshívő vagy, akkor alant a kommenteknél lehet anyázni, akár a cikk elolvasása nélkül is, ha nem, akkor csak simán olvass tovább. A gyerekvállalásról mindenkinek megvan a saját véleménye, és ha fogamzóképes korban vagy, akkor mindenki…..
"Te biciklizel TÉLEN? De hát...lefagysz róla...nem?" Ezt az kérdést, észrevételt többször megkaptam már, mikor egy hidegebb, netán esős, havas napon kerékpárral érkeztem a munkahelyemre. Többnyire az autóval vagy tömegközlekedéssel érkező kollégáktól.Na, akkor tegyük ezt helyre. A 30 fokban és a…..
Nincs sok olyan étel, ami jobban tud esni sörözés, fröccsözés mellé, mint egy szelet friss, ropogós héjú kenyér, zsírral megkenve, pirospaprikával meghintve, lilahagyma-karikákkal beborítva. A laikus azt hinné, hogy aki vegetáriánus vagy vegán, erről a csemegéről végleg lemondhat. Ezt a tévhitet…..
Most már tényleg itt a tél, ilyenkor nagyon jól tud esni egy enyhén csípős, melengető étel, ami miatt nem kell sokáig kint lenni a konyhában. Egy főzős műsorban láttam egy elég ígéretes thai tésztasaláta receptet, ahol az öntet mogyoróvajból, szójaszószból, sriracha szószból és rizsecetből állt…..
Egy hét múlva ilyenkor már valahol Szerbiában zötykölődünk a hazafelé tartó busszal, úgyhogy elérkezettnek láttam az időt kicsit összefoglalni, összegezni az elmúlt hét hónapot. Előre szólok, hogy ez most kicsit személyesebb bejegyzés lesz, de mivel ez egy személyes blog, szerintem belefér.…..
A muffinsütésben az a jó, hogy lehet vele kísérletezni. Egyik este megint szabadjára engedtem a fantáziámat, és levendulás muffin készítésébe kezdtem. A kérdés csak az volt, hogyan kerüljön bele a levendula. Az egyik hiper kimérős részlegén vettem levendula teát (ami egyébként mézzel csodás,…..
Aki volt már hosszabb ideig álláskereső, az tudja, hogy ez egy embertpróbáló időszak. Eleinte optimistán tekintünk a dologra, mert végre van idő pihenni, az ember ilyenkor lefoglalja magát, úgy fest, az élet tele van lehetőségekkel. De ahogy telik az idő, és gyűlnek a hiába beadott állás-pályázatok,…..