Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pat bateman

0 bejegyzést írt és 213 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
/A könnyedebb műfajokból válogatva/ Mindenki számára mást jelent a "filmélmény" kifejezés, mint ahogyan a legjobb filmek 12-es listája is egyénenként nagyon eltérő. Számomra a filmélmény egy katarzis, mely maradandó hatást gyakorol rám és még évekkel később is valódi emlékanyagot jelent (melyet…..
A filmet egy korábbi változatában még jóval komolyabb hangvételűnek szánták, ám Andrej Konchalovskij rendezőt lecserélve a producerek egy vicesebbnek szánt bodycop moviet pakoltak össze. Akadnak olyan filmek, amelyek lokális kultfilmek, azaz csak bizonyos országokban "világhírűek". Valószínűleg sem…..
pat bateman 2019.12.22 21:11:10
@Fellegjáró Marci:
"Conant" a zsé kategóriás filmek koronázatlan királya, Robert Z'Dar alakította, s talán ez volt a kevés mozifilmek egyike, amelyikben mellék-mellékszerepben virított. (A csak VHSen/DVDn megjelent Mániákus zsaru trilógiában ő volt a főszereplő)
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
pat bateman 2019.08.27 21:19:33
@kronikas: ott a pont. durván elszálltak az árak, akár a fogyasztási cikkeket és élelmiszereket nézzük, akár a szolgáltatásokat, utóbbi nem kis mértékben a kivándorló mesteremberek miatt is ugrott az egekbe. az EUs (és nemcsak az EUs pályázatok (Csók) által generált árfelhajtó hatást már ne is említsük. Ergo: krvára nem lehet azt mondani hogy jobban élünk mint 4 éve...
Hazánkban kultusza van a szinkronnak, ami egyfelől áldás, hiszen olyan pluszt kapunk a filmektől, amit sokszor nagyságrendekkel emeli egy film színvonalát, másrészről már ismert tény, hogy a nyugati országokban sok esetben szándékosan nem készítenek szinkront, ezzel segítve a nyelvtanulást – nem is…..
pat bateman 2019.08.26 21:22:13
@Sunny Days: eredeti nyelvan láttam a moziban a Blöfföt először és akkor úgy nagyon tetszett. Aztán dvd-n már volt szinkronja, úgy elsőre fura volt, föleg Pitt és a cigók szövege, Alan Ford és Kézdy György remek párosa viszont mindent kárpótolt. Érdemes megnézni (mindenkinek aki még nem találkozott vele) a disznós jelenet "szépirodalmi" verzióját: Kézdy szavalja Kölcsey Huszt c. versét háttérben a vízállás jelentéssel... youtu.be/jVqd_CfX0KE
Vajon válogathat a buszvezető, hogy kit visz el és kit nem? És ha tudják, hogy tele lesz a busz, miért nincs erről információ? Mi is tele vagyunk kérdéssel, a válaszokat még várjuk a Volántól. Egy kis Volán buszos storyt hoztam. Előzetesben annyit rólam, hogy évek óta ingázok minden nap Kecskemét…..
pat bateman 2019.08.16 15:01:59
@Zabalint: óriási vízfej a MÁV és a Volán nevű képződmény. amíg nincsen olyan versenytárs, aki normálisabb szolgáltatásran kényszeríti addig nem sok minden fog javulni. A poszt írója kétszer is hangsúlyozza, hogy a két szolgáltató közül messze a Volán a jobb. Ezzel vitába szállnék, nemigen lehet egy nehezen mozgó, kötött pályás közlekedést értelmesen összevetni az amúgy rugalmas (annak KELLENE hogy legyen) közúti személyszállítással. Nekem pl herótom van az üzemanyag spóroló buszsofőröktől, de sorolhatnám még...
(Az meg egy külön posztot is megérne,hogy sok viszonylatban versenyzik egymással a két szolgáltató, sok éve nem tudják összehangolni a járatokat.)
pat bateman 2019.08.16 16:44:01
@Im just here for the comments: ez a menetrend átírás simán működő dolog. jó másfél / két évig buszoztam egy bizonyos szakaszon helyközi busszal. A város autóbusz állomása és a következő megálló között van a Google maps alapján 3.3 km, ami 9 perc autóval. Ez a táv az ingázásom első felében 3-4 perc volt, úgy emlékszem. Aztán hirtelen felment 7 percre. Az út a város belvárosi részén megy át, ez a 7 perc szerintem egy jó taxis menetideje nem csúcsforgalomban, a buszos tempót és a forgalmat, valamint a piros lámpákat is kalkulálva ez az idő inkább egy jó 12-15 perc, de a 20 perc sem ritka... (Az egész ingázásom menetideje mindössze 35-40 perc lenne, szóval a késő járatok okozta holtidő elég tetemes tud lenni egy ingázó életében.)
A világ film- és mozirajongó közössége (több millió ember) szereti maga eldönteni, hogy mi tetszik neki és mi nem. Ugyanakkor létezik olyan, hogy közönségsiker, közízlés, jegyeladási rekord, szavazatszám illetve nézettségi csúcs, melyek számokban meghatározható módon jelzik nekünk, hogy a többség…..
pat bateman 2019.03.10 16:01:06
@steery:
Azért óvatosan az 5 pont feletti filmekkel. Egy régi ismerősöm mondta vala: nincs az a szar film, amit ne lehetne egyszer végignézni. Amit én vallók: IMDbn a filmek pontszáma a bemutató után bizonyos idővel csökken, és ha az mondjuk 3-4 év után is 7 fölött marad, akkor talán érdemes rááldozni azt a 2 órát. Egyszer régebben bevállaltam moziban egy 5,5es friss premieres filmet, nem kellett volna...
Ez az írás még nyomokban sem fog tartalmazni számszerű elemzéseket, pontos utánajárást bármilyen törvénynek, vagy statisztikákkal való dobálózást. Nem. Ez emberekről szól és érzésekről. Rólunk, Önről, Rólad. Mondom emberekről. Azt már megszokhattuk az elmúlt közel 30 évben, hogy az éppen aktuális…..
pat bateman 2019.03.08 19:32:18
@kocsisj:
Teljesen általános dolog amit mondasz. Magát a bürokráciát kellene olyanná tenni, hogy működőképes legyen és én emberi időn belül el tudjál intézni valamit. minden tiszteletem a becsületes közszolgálati dolgozóknak, sokszor fejétől bűzlő és értelmetlen "utasításokat" kell végrehajtaniuk. Az erős fluktuáció miatt az irányító szerveknél sűrűn váltják egymást az igazán "kompetens" és "tapasztalt" közszolgák akik nem ritkán megalázó és szánalmasan szakmaiatlan ukázokkal sorozzák az alul dolgozókat. Persze alul kuss a neved, nem kérdezel és nincsen véleményed. Voltam közszolga de felülről olyan egymásnak ellentmondó utasítások sorát kaptuk, hogy abban a fostengerben lehetetlen volt jól dolgozni. Ez volt 10 éve és azóta ahogy látok más szerveket "aktát" tologatni, semmi nem változott. Jó szó az aktatologatás: előfordult hogy emberek voltak egyszerűen munka nélkül és várták hogy "odafent" döntsenek, az ilyen tökvakarós, "bemegyek semmit tenni a munkahelyre" lébecolás rövid idő alatt lehúzza az embert...
Nagy sorozatban van a frissen nívódíjat kapott Tények. Még egy nap se telt el azóta, hogy a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentés megszavazása után rávilágítottak, hogy valójában Orbán Viktort Európa-szerte tömegek éltetik, máris dobtak egy újabb erős anyagot. Ezúttal egy jól bejáratott témát…..
pat bateman 2018.09.14 09:23:20
@Buncog: így igaz, nekem is vannak olyan rokonaim, akik a választás idején ezt mondták "hát jó, hogy megvédenek minket, nem?" Kitől is? Migránsoktól, Sorostól, netán saját maguktól??? Akik kitalálják ezeket a faszságokat, azok egyáltalán tudják, hogy éppen melyik kulcsszót kell mantrázni vagy mindig megkérdezik a fő ideológustól? Rémes lehet mindig a megfelelő válasz verziókat betanulni...
Kata és családja öt évvel ezelőtt költözött Norvégiába. Mint oly sokan, nekik is a svájci frankos hitel tett be, így voltaképpen kényszerhelyzetben voltak. Akkor úgy tervezték, maximum 5 évig maradnak, így most felmerül a kérdés, visszaköltöznek-e. Írásra annak kapcsán…..
pat bateman 2018.09.06 09:50:17
@Golf2: valóban kár összehasonlítani a két országot. viszont onnan látszik igazán az ami itt van, az amiben élünk, ez az igazán elgondolkodtató.
pat bateman 2018.09.07 23:50:42
@Golf2:
Igen, látja és lehet hogy csak a komfort zóna megtartása érdekében nem mozdul külföldre. Itthon szerintem annyira eltolódtak az arányok (fizetések vs megélhetés / előre haladás az életben vs napi mókuskerékben topogás), hogy egyre világosabb ez a szarkupac. A szemünket is kilopó / folyamatosan hülyének néző állambácsiról nem is beszélve...
Szeptember 23-án vasárnap este a TV2 tévétörténelmet ír, mármint kicsit sárgát és savanyút, hogy egy klasszikust idézzek, és csak itthon, de ettől még hírértékű, hogy az HBO az egyik saját gyártású sorozata, az Aranyélet első évadát országos tévén is elérhetővé teszi. Jó, a cél egyértelműen az, hogy…..
pat bateman 2018.09.03 21:48:30
@haXXXor: ha valamibe, akkor ebbe a témába pont belepasszol a ner szaros világa, a sorozat ettől lesz igazán keserédes. kismillió áthallás van benne, ám lehet hogy a trévékettő igaz hívőinek ezek a dolgok nem esnek le...
comment:com Nem időgép, HírTv 2018.08.01 13:41:11
Hat percig tartott a HírTV 2.0 (vagy HírTV Oridzsinál?) első hírműsora. Nem volt benne belpolitika, és önreflexió sem. Még napokig kitart a kánikula. Leállt a hajóközlekedés az Elbán a szárazság miatt. Megjelent a tervpályázat a budapesti szuperkórházakról. A becsültnél kevesebb pénzből…..
pat bateman 2018.08.02 07:25:02
@merjünknagyotálmodni: nem számít a nézettség, lásd. a kövér hörcsög is öntötte a pénzt a trévékettőbe és mégsem szárnyal a műsorok nézettsége. a lényeg hogy fel kell osztani a piacot és minden szereplő a te tulajdonod legyen, ekkor teljesen mindegy hogy mekkora egy-egy céged nézettsége. (mellesleg mindenki kap állami reklám megrendelést, így meglesz egy biztos bevétel)
pat bateman 2018.08.02 07:28:31
@Csepp a tengeriben: nincs értelme. filmeket moziban vagy más forrásból, híreket a netről, esetleg az ismeretterjesztő vonal jó lehet a tv-kben...
Tegnap este Hajdú Péter a Facebokon jelentette be, hogy kösz, de neki ennyi volt az ATV-nél, pontosabban azt, hogy az Esti Frizbit nem forgatja náluk tovább: A csatorna hivatalos közleményt adott ki, ugyanez szerepel benne, csak hosszabban, illetve az anyagi jellegű pletykálkodást csírájában…..
A legsötétebb náci időket idéző propagandafilmmel nem az a legnagyobb baj, hogy a nyitókép egy indiai (szikh) turbános bácsit próbál nekünk eladni közel-keleti veszélyes elemként. Frei Tamás röhög a markába. Sokat kellett várni rá, de végre elkészült a magyar médiatörténet azon alkotása, amely…..
pat bateman 2018.03.08 20:32:08
@]{udarauszkasz: ott a pont. a faszért beszélünk arról hogy mi történt bécsben. szörnyű dolog, ehhez nem fér kétség, de ideje lenne az itthoni dolgokkal foglalkozni. ja, hogy itthon minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindenki mindennel meg van elégedve? a sok birka persze így látja, komolyan, mintha egyesek nem ebben az országban járnának-kelnének. hol vagyunk mi osztrákiától? mikor is akarjuk utólérni őket? ugye ez csak vicc, nehogy már velük vessük össze magunkat, nézzük inkább, hogy a többi visegrádi országhoz képest hol tartunk...
pat bateman 2018.03.08 20:48:32
@6.Lenin: Jánosunk szövege azoknak szól, akiket ez a migráns kérdés mozgat. sokkal fontosabb dolgokról kellene / illene beszélni. az, amit itt látunk, az kb. olyan mint az egyszerű diák, aki nem tanulta meg a töri leckét Mátyás királyról: "jó király volt Mátyás, de beszéljünk inkább Istvánról" nyilván a kellemetlen témáról kellemetlen beszélni. átmenni szomszédolni és fikkantani egy nagyot az igazán színvonal dolog, de úgy látszik erről könnyebb beszélni és ez kell a népnek. egyébként megértem, hogy miért nem kis hazánkat választották a menekültek és miért akarnak innen lelécelni: ki a f@szom akar ennyi agyhalott, szemellenzős között élni?????
Az MTI, ami messziről úgy néz ki, mint egy hírügynökség, és nem a kormány seggéből kilógó budipapír egyik szelete, lassan eljut odáig, hogy a hitelességét a pestisracok.hu és a 888.hu közé lehet belőni, a ripost.hu szintjére, a lokal.hu és a tenyek.hu mellé. Az meg nem olyan társaság, amiben…..
pat bateman 2018.01.25 06:39:15
@I-Work: szépen, kimérten és korrektül fogalmaztál. Anno a már emlegetett napkelte c. műsor kereszttüzében a kérdezők néha olyan keményen belemenős és kényelmetlen kérdéseket toltak a kormánypárti politikusok elé amely ma elképzelhetetlen lenne. lehet hogy volt benne színjáték de legalább látszott az érem másik oldala. most nem látszik, ha van kényelmetlen kérdés akkor kb. az a gyökér válasz jön hogy "migráns" vagy "Soros"...
"Régen voltak már kocsik" - írta valaki a múlt hónapban, így mára Langdon Clay, Cars: New York City 1974–1976 című fotókönyvéből válogattam az autók, és persze New York szerelmeseinek. Rég letűntnek hitt pillanatok, amiket a jó szemű fotós vett észre és örökített meg nekünk...
pat bateman 2017.12.27 21:17:25
@fareszjó: miért lennének használatban? pont az lenne a lényeg hogy ezek "retro" képek, az autók környezete alapján ezek valószínűleg tényleg a 70-es években készült fotók. az autók persze ettől függetlenül jó vasak és akár a mai napig is használatban lehetnek, de szerintem ez azért már inkább a lelkes oldtimer gyűjtők privilégiuma ilyen autókat tartani.
Szebeni István otthagyja a hétvégi tényeket, Andor Éva új párja január első hétvégéjétől Váczi Gergely lesz. Szebeni az Echo Tv-hez megy a TV2 közleménye szerint. Innentől a szó szerinti közlemény:..
pat bateman 2017.12.23 20:46:49
@Steppenwolf: lehet, hogy színvonal alatti egy celeb vetélkedő de legalább kellően súlytalan és messze több nézőt tud hozni mint a magukat komolynak gondoló és egyben nevetséges, a napi politikai tematizált koncokon kéjesen röfögő sajtóklub és társai (ha már echo tévénél vagyunk). pár szót csiptem eddig el az ilyen förmedvenyekből és magam sem hiszem el, hogy akik itt az arcukat adják a mondandójukhoz azok mindezt EL IS HISZIK és komolyan gondolják?!
Az ATV Reggeli Start című műsorában járt bent Ambrus Viszkisrabló Attila, az Ázsia Express című tévéműsor és a Viszkis című film szereplője, utóbbi alanya is ugye, és ha már ott volt, villant kettőt a tekintete Tvrtko irányába, amikor a műsorvezető elkezdte azt a tök jogos aspektusát boncolgatni a…..
Nem sokkal korábban több helyen is foglalkoztak vele, hogy a szingapúri útlevéllel rendelkezők utazhatnak be a világon a legtöbb országba - számszerűen 159-be – vízummentesen, vagy érkezéskor kiállított vízummal. Utána következik Németország, Svédország majd Dél-Korea. A lista alján szereplő…..
pat bateman 2017.10.29 09:08:38
@Nick a banya: ott a pont. a letelepedési kötvények fejében boldogot boldogtalant - pénzes maffiózókat szinte bármilyen országból - befogadtunk. kell ennél több?
Nem hittem volna, hogy azután, hogy sikeresen ellenálltam a debreceni Panzió nevű szórakozóhely diszkójában a lemezlovas (akit akkor még nem DJ-nek hívtak), minden próbálkozásának, és nem utáltam meg a Metallica Enter Sandman című nótáját, az RTL bruttó két óra alatt eléri nálam, hogy soha ne…..
Megdöntötte a saját rekordját a köztévé híradója, és úgy beleállt a nyár talán legdebilebb ügyébe, hogy láthatóan nem hajlandóak engedni abból a rögeszméből, hogy Németországban polgárháborús állapotok uralkodnak, migránsok tombolnak az utcákon, a rendőrség tehetetlen, itt a vég. Még akkor sem, ha…..
Hiába állapodott meg már korábban a legtöbb fontos részletben a műsorvezető és a csatorna, az Áll az alku című műsorban végül mégsem Gundel Takács Gábor nyitogatja majd a táskákat. Pedig magától értetődő választás lett volna, hogy a vetélkedőt korábban már sikerrel vezető Gundel Takács kapja a…..