Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dórána

93 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szilva egy fantasztikus gyümölcs, amiből isteni krémleves készíthető. Ezt a receptet mutatom most meg nektek. Hozzávalók: 40 dkg szilva (mag nélkül) 1 liter víz 5 dkg eritrit 1 kk vanília 2 citromkarika 1-2 kk fahéj 3 szegfűbors (vagy egy csipet őrölt szegfűbors) 3…..
Most egy gyorsan elkészíthető, jól szállítható ételt hozok nektek. Én csak egyszerűen töltött párnának hívom, nevezzétek, ahogy nektek tetszik. Hozzávalók a tésztához: 150g teljes kiőrlésű tönkölyliszt ( volt már, hogy felesben csináltam rozsliszttel) 100g zabliszt…..
Hőségétel, gyors, egyszerű, egészséges, aktuális. Cukkini időszak van, nap, mint nap eszem valamilyen formában. Ehhez az ételhez nem kell sok hozzávaló, és rövid idő alatt elkészül. Hozzávalók: cukkini annyi, amennyit megesztek, én 1 nagyobbacskát fogtam 1 mozzarella…..
Itt a hőség, mégis meleg vacsorára vágytam. Gyors és egyszerű megoldást kerestem, ezért végiggondoltam a lehetőségeimet, átnéztem a hűtőt és erre esett a választásom. Jól néz ki ugye? És csupán néhány perc az elkészítése! Hozzávalók: 1 bögre köles 1…..
Minden nap eszem levest, nagy rajongó vagyok. Most mutatok egy csodás színű és ízű levest, amit mindenki szeretni fog, még az is, aki amúgy nem brokkoli evő. A brokkoliban sok a fehérje, érdemes a menübe beletenni. Hozzávalók: 1 vöröshagyma - Fém elem, melegítő 1 brokkoli -…..
Itt a lecsó ideje, van paprika, cukkini, hagyma, paradicsom, hát nem is kellett nekem több, hogy elkészítsem ezt a remek húsmentes ételt. Egy hónapja nem ettem húst! És nem hiányzik. Nem határoztam el magam, hogy soha többet nem eszem, egyszerűen most a szervezetem/testem vágyaira…..
Ez volt az első alkalom, hogy tofut készítettem, de mindjárt megmondom, hogy nem az utolsó. ettem már párszor, de most került be a konyhámba először. Sokféle elkészítési lehetőség van, most egy nagyon egyszerűt mutatok nektek.Természetesen 5 elemesen! Imádom, ha egy étel tele…..
Nagyon finom, laktató és egyszerű ételt hozok most nektek. Már ezt is 5 elemesen készítettem.  Hozzávalók 2 személyre, vagy 2 napra 1 személynek: 2 pritamin paprika - Föld elem, hűtő 1 zsenge cukkini - Föld elem, hűtő 1 sárgarépa - Föld elem, melegítő 1 paradicsom -…..
Voltam főzőiskolában. Tanultam megint nagyon sok mindent, és ezeket az új információkat igyekszem beépíteni az életmódomba. Lássuk mit tudok főzni 5 elemesen. Ezt az ételt reggelire ajánlom! Hozzávalók: 1 bögre apró szemű zabpehely - Föld elem, hűtő 5 dl rizstej 1…..
A napokban vettem édesköménygumót. Imádom az illatát. Ma levest készítettem belőle. Íme a recept. Hozzávalók 4 tányérhoz: 1 nagyobb, vagy 2 kisebb édesköménygumó 30 dkg sárgarépa megtisztítva 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma só, szegfűbors, extra szűz olíva…..
Bevezetésként néhány gondolat a káposzta jó tulajdonságairól: A káposzta (összes "rokonával" együtt!) nagyon gazdag vitaminokban, különösen C-vitaminban (100 g káposztában 40 mg C-vitamin van), de K- és B1-, valaminban, E-vitaminban is. A zöld levelekben sok béta-karotin van,…..
Édességre vágytam, ez lett belőle: Szerintem csodás a színe! és az íze is! Próbáljátok ki. Hozzávalók a kókuszgolyókhoz: 15 dkg köles 10 dkg kókuszreszelék+a forgatáshoz, amennyit felvesz 3 ek méz 8 dl rizstej 2 marék kénmentes mazsola Elkészítés: A tejet lassú…..
Most egy tésztás egytálételt hoztam nektek. Itt a tavasz, vele a friss zöldségek, ez adta az ötletet. Hozzávalók 4 személyre vagy több napra: 1 csomag (400g rizstészta) 500 g darált pulykahús 2 szál sárgarépa 1 szál újhagyma 1 vöröshagyma 2 fokhagymagerezd 1 zsenge…..
Ez egy húsos egytálétel, ami gyorsan elkészül. Nincs szükség hozzá semmi különleges összetevőre, sőt a hozzávalók bátran kicserélhetők másokra, mégis meglehetősen finom, nem hétköznapi végeredményt kapunk. Akkor lássuk! Hozzávalók: 400 g csirkemellfilé 450 g…..
Dórána 2015.05.03 17:48:46
@vidékigyerek: Köszönöm! A formától, amiben sütöd! :)
A születésnapomat készültünk megünnepelni a családdal és szerettem volna valami egyszerűt, mégis nagyszerűt sütni. A család többi tagjának rendeltem süteményt, azonban arra gondoltam, én is hátha ennék ebéd után valami édességet. Mi több legyen ez az édesség olyan, amit a…..
Dórána - konyhája Gondolatok! 2015.04.21 15:27:33
Sziasztok! Sajnos az elmúlt hónapokban nem volt időm megosztani Veletek a receptjeimet, a konyhában megvalósított terveimet. Mindenképpen el kell mondanom, hogy nem hagytam fel a diétámmal, ami számomra már nem is igazán diéta, inkább életforma. Nem gondolom, hogy felhagyok vele…..
Dórána - konyhája Lencsevagdalt 2015.01.25 15:42:11
Ha szereted a lencsét, ha nem, ezt próbáld ki! Nincs lencseérzeted, hidd el! Hozzávalók egy rúdhoz: 15 dkg lencse 12,5 dkg zabpehely 1 kk szódabikarbóna 2 fej fokhagyma 1 fej vöröshagyma 1-2 ek pirospaprika só, bors, gyömbér, borsikafű--> ízlés szerint 2 ek lenmag 0,5…..
Pudingra vágytam, ez lett belőle. Elkészítése igen egyszerű, a végeredmény pedig nem okoz csalódást! Hozzávalók: 10 dkg rizsliszt 1 liter rizstej 2 ek eritrit A kompóthoz: 25 dkg piros gyümölcs fél citrom leve 1 tk méz kevés vanília (elhagyható, attól függ, milyen…..
Még karácsony előtt keresgéltem, házi szaloncukor recepteket. Találtam is többfélét, majd ezeket olvasva megalkottam saját összeállításomat. Íme: Igazából bonbonként megettük, nem érte meg a karácsonyt egyik elkészített adag sem. Párom kedvtelve fogyasztotta, ami nekem…..
Hűvös napok átmelegítő itala. Nagyon egyszerű recept, percek alatt elkészíthető. Hozzávalók: 3 dl rizstej 1 csipet fahéj 1 csipet kardamom 1 tk kakaó (cukrozatlan) 1 tk méz Elkészítés: A tejet a fahéjjal és a kardamommal felforralom, majd bögrébe töltöm. Belekeverem…..
Ez egy remek, gyorsan elkészíthető pogácsa. Nincs benne élesztő, tojás, nincs kelesztés, az eredmény viszont egy puha, ízletes sós finomság. Hozzávalók: 140 g liszt (én teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam) 1 tk szódabikarbóna 1/2 tk só 45 g kókuszzsír 100 g…..
Dórána - konyhája Mézeskalács 2014.12.31 18:11:01
Karácsonyra készülve sütögettem. Készítettem mézeskalácsot, szaloncukor helyett bonbont, mézes csillagokat, beigli helyett almás-diós töltött rudakat. Most megosztom veletek a mézeskalács receptjét. Nekünk nagyon bevállt, gyorsan elfogyott. A díszítéssel nem bíbelődtem, nem…..
Ez a leves krémes, különleges. Nem is rgazaom, olvassátok el a receptet és próbáljátok ki! Bátran! Hozzávalók 4 tányérhoz: 5 dl kókusztej 4 dl víz 1 fej vöröshagyma 1 közepes zellergumó só, bors 1 tk kurkuma 5 dkg napraforgómag Elkészítés: A zellert és a hagymát…..
Mint már említettem, szeretem a céklát, rendszeres alkotóeleme a táplálkozásomnak. Most mutatok nektek egy levest céklából és zöldségekből, amit kiegészítettem a jól bevált magvas tönkölygombócommal.Hozzávalók 4 tányérhoz: 2 közepes cékla 3 szál sárgarépa 2-3 szál…..
Most ismét egy levest mutatok nektek. Ízletes és laktató, ha nem is vagytok levespártiak, néha-néha érdemes egy újabb variációt kipróbálni. Én levespárti vagyok, nagyon ritkán fordul elő, hogy nem eszem levest. De ezt már mondtam. Folyamatosan ötletelek, hogy újabb és újabb…..