Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misafeco

0 bejegyzést írt és 431 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly elég kimerítően foglalkoztam a Filmhéten bemutatott animációs és élőszereplős kisfilmekkel, idén azonban két ok miatt sem lesz így. Az egyik, hogy mindkét kategóriában 5-5 darab volt, a másik, hogy még így se láttam mindet, mert vagy belelógott valamibe, vagy összevissza adták, így a büdös…..
Szerintem a legtöbben már találkoztatok azzal a jelenséggel, amikor néztek egy filmet, és tisztában vagytok azzal, hogy amit láttok, az rossz és hitvány, ennek ellenére mégis pozitív emlékeket hagy az emberben. Ez a fajta "gulity pleasure" (bűnös élvezet) jelenség egyébként, a listámom is látni…..
A Martin Luther King-emléknapot megelőző hétvége nem alakult úgy, hogy mindenki örvendezzen, mi több: a zsúfolt mezőnyben több az elvérző, mint a diadalmaskodó. Utóbbi halmazba a The Bye Bye Man című horror tartozik tulajdonképpen egyedüliként, miközben az újdonságok közül élre várt Patriots Day…..
Acéltájfún, acéleső. Ezekkel a nevekkel ruházta fel az utókor az okinavai csatát, amik elég szépen körülírják, hogy milyen nagy és milyen borzalmas csata is volt ez. Talán a legfontosabb hadművelet mind közül a Hacksaw nevezetű, körülbelül 121 méter magas hegyoldal elfoglalása volt. A hadműveletben…..
misafeco 2017.01.11 11:06:53
@Chaoyang: Menj vissza az időben, és kérdezd meg tőlük.
Ebben az idényben nem csak a díjszezonban, hanem a box office-listán is a rasszok változatossága jelenti az irányadót: A számolás joga című NASA-s-afroamerikais dráma nagyon erősen kezdte meg országos üzelmeit, alaposan megszorongatva a Zsivány Egyest. Az Underworld: Vérözön a vártnak megfelelően,…..
misafeco 2017.01.10 15:27:47
@Takács Máté: Persze, ez semmit nem von le a ZsE teljesítményéből.
Mint minden évben, karácsony hétvégéje zsúfolásig telt premierekkel, ám az első helyet korábbi film foglalja el, mint oly sokszor. A kedvezőtlenül alakult naptár (szombatra esett 24-e) relatíve visszafogott nyitányokat szült, ugyanakkor az Énekelj! című animációs mozi kétségtelenül nyerte a futamot…..
misafeco 2016.12.28 09:44:12
@Csaba Turbucz: Plusz megverte az Ep. 7 ugyanezen hétfőjét is, ami elég nagy szó. Ami ugyan 28-a volt, de akkor is nagy szó, tekintve, hogy az 100 millióval magasabban nyitott.
Mel Gibson színészileg is inkább csak manapság kénytelen lemondani saját hangjáról a mozikban, ami pedig rendezéseit illeti, azok nem azok a szokásos családi matinék, plusz egy A passiót vagy egy Apocalyptót szinkronizálni haszontalanabb lett vón, mint fegyvert adni Desmond Doss kezébe... A…..
misafeco 2016.12.24 13:30:55
A Disney nagy tervei a Star Wars-univerzum kiaknázására az új fejlemények szerint teljes mértékben megvalósulnak: a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet a második legjobb decemberi nyitóhétvége birtokosa lett rövid úton, nagyon erős forgalmat bonyolítva. Az összpontosuló figyelmet a Váratlan…..
misafeco 2016.12.19 13:22:01
@Takács Máté: Szerintem 500 alá nem adja = 3,25x a nyitóhétvége.
Az előző 10-es kapcsán elhangzottakat nem ragoznám tovább, következzen a folytatás, de a biztonság kedvéért álljon itt még egyszer a lista vezérlő elvévé vált gondolat: "Mert nem az a lényeg, hogy hány százezer ember szórakozott jól a filmeken, és hoztak sokszázmilliós bevételt az alkotóknak.-…..
A Star Wars-univerzum szélesedése egy már eleve elég kusza szinkrontörténetű franchise lehetőségeinek határait feszegeti, ha a magyar hangok kellően jó kiosztásáról van szó. A Zsivány Egyesben akad visszatérő szereplő korábbról, akad olyan, akinek korábbi hangja már nem él, és persze főként…..
misafeco 2016.12.16 11:20:08
@Takács Máté: Magyar box office adatokról (szerda, csütörtök) van már infótok esetleg?
A héten újra nyílt J.K. Rowling világa a mozikban, és ez jó alkalom arra, hogy a Harry Potterrel való első mozis találkozás mélyére ássuk magunkat, hiszen A bölcsek köve az egyik legnagyobb filmsiker volt Magyarországon is. Így gyűrűzött be hozzánk egy hónap híján tizenöt évvel ezelőtt...
A Marvel mozis üzelmei szuperül folytatódnak: a Doctor Strange a legerősebb bemutatkozások közé lépett 80 millió dollár feletti rajtjával. Ezalatt a Trollokkal a DreamWorks számításai is bejöttek, miközben Mel Gibson A fegyvertelen katonája szintén decens startot jegyez...
misafeco 2016.11.06 21:39:46
@Feiertag Erik: Zootopia, Finding Dory, Secret Life of Pets, Jungle Book (bár Maugli is kívül hordja :D ).
Jó napot kívánok, Isten áldásával! Elég egyetlen mondat, ugye, hogy azonnal eszünkbe jusson a Matula, amelynél ridegebb egyházi tanintézmény talán soha nem létezett, mégis ez volt a legtökéletesebb helyszín arra, hogy egy tizenéves fiatal lány, Vitay Georgina megtanuljon minden…..
Öt és fél évvel ezelőtt, az Anyát a Marsra! csúfondáros anyagi csődje kapcsán merültem el először Hollywood legnagyobb pénzügyi zsákutcáiban, és bizony manapság, a több százmilliós költségvetések korában öt és fél év bőséggel elegendő ahhoz, hogy alaposan átrendeződjön egy ilyen mezőny. Ismét…..
Ebben az új, határozatlan időközönként jelentkező rovatban egy súlyos hiányosságot igyekszem pótolni, már ami egy box office-szal kiemelten foglalkozó blognál jelentkezhet. Az utóbbi pár évben sokat emlegetett, de fel talán nem teljesen fogott kínai piac eseményeire, filmjeire térek ki pár…..
misafeco 2016.09.28 13:44:23
@Feiertag Erik: Ez azért van általában, mert a nyitóhétvége után folyamatosan veszíti el a vásznakat minden film. Az átlag hollywoodi film 2 hét után el is tűnik a mozikból, hiába lenne rá kereslet.
Az elmúlt pár hónapban kétségtelenül takaréklángon égett az aeonflux, így joggal merültek fel aggályok bennetek. A lényegre térnék: ennek az átmeneti időszaknak viszonylag prózai, de kétségtelenül súlyos hatást mérő okai vannak...
misafeco 2016.09.24 13:21:15
Mozikban A barátságos óriás, és bár a tengerentúli kritika a szokott módon, azaz nagyobb részt kedvezően fogadta, érezhetően a futottak még szekcióban foglalta el helyét a mozimágus rendező filmográfiájában. Hogy pontosan hol is, az rövidesen kiderül, és ezúttal még csak kötözködni sem ér: a 29 film…..
aeon flux kritika: ben-hur (2016) 2016.08.18 15:26:49
- SPOILERMENTES - Nem vagyunk mi kérem hozzászokva, hogy már ilyenkor, augusztus közepén megkapjuk a Ben-Hurt. Mikor először meghallottam, hogy Judah, meg Messala, rögtön összefutott a nyál a számban, és a mozi sötétjében elkezdtem keresgélni a szentestéről megmaradt zserbót. Aztán rájöttem, hogy…..
misafeco 2016.08.24 00:00:31
@Csaba121: @Duba Dániel: Általánosan megfigyelhető trend az imdb-n, hogy a nők magasabb pontszámot adnak a filmekre egy-egy műfajt leszámítva. Ezért a következtetés, hogy a Ben Hur feminim lenne enyhén szólva is vitatható. Azt tekintve pedig végképp az, hogy még 3000 szavazat sem érkezett rá, ergo bőven fog változni az említett férfi-női érték. Másrészt 1 film alapján megmondani valakiről, hogy milyen alkat?... Nem mintha szégyellni kellene, hogy férfiként tetszenek olyan filmek is, amit a nők sokkal inkább értékelnek.
aeon flux usa box office: party 2016.08.14 17:32:00
A Suicide Squad - Öngyilkos osztag megőrizte elsőségét, de ez egy 100 millió felett nyitó film esetében azért ildomos is. Pénteken ugyanakkor megszorongatták a nagyot bukfencező képregény-adaptációt: a Sausage Party dobbantott egyet. Eközben az Elliott, a sárkány a várakozásokon alul repült be, és…..
A Suicide Squad - Öngyilkos osztag nagyszabásúan érvényesült: a 140 millióig is elmerészkedő előrejelzéseknek csaknem meg is felelve prezentálta az év harmadik legmagasabb nyitányát, egyúttal augusztus havának eddigi legerősebbjét. Eközben a Kilenc élet című kevinspaceys-macskás komédia, ami késett…..
misafeco 2016.08.08 16:48:37
@MasterTom: Az én infóm szerint 134 körül van a vége (nem hivatalos).
aeon flux usa box office: rebourne 2016.07.31 18:44:00
A nyár utolsó blockbuster-folytatása szintén nem tudott felnőni az előző részhez, de a Jason Bourne azért tekintélyt parancsoló összeggel nyitott. Jó kört futottak az olcsóságok is: a Rossz anyák forgalmazójának eddigi legsikeresebb bemutatójává válik, az Idegpálya pedig a fiatalság jelentékeny…..
A függetlenség napját megelőző hétvégén kivételesen derűsebben alakultak a dolgok a vártnál: akadt folytatás, ami fel tudott érni elődeihez (és ez megint egy horror/thriller), és akadt előre lesajnált, méregdrága produkció, ami csak számszerűleg válik bukássá, relatív síkon nem. A The Purge:…..
A Szenilla nyomában nem csak hogy felpörgette végre a nyári szezont, de egyúttal új nyitóhétvégi rekordot jegyez az animációs filmek között, igazán fantasztikus eredménnyel. Ezalatt a Központi hírszerzés is derék számokat produkált, miközben a múlt heti filmek hullottak alá, ahogy kell...
misafeco 2016.06.21 10:44:28
@Repce Manó: Igen, bukást jósoltam az Alicenak, de hogy ekkora lesz, arra nem számítottam. Durva, hogy összesen se fog összeszedni 100 milliót.

Ami az ID-t illeti, minden jel arra mutat, hogy csalódást fog okozni, ha 70 millió fölé megy a hétvége, megeszem a kalapom. Gyenge előzetes jegyeladások, embargó a kritikákra az USA-ban a megjelenés napjáig (ez még sosem sült el jól). Nem kellett volna 20 évet várni.

A tippemet mérséklem 45 millióra. :)
misafeco 2016.06.21 15:50:37
@Takács Máté: Csak az USA-ban van embargó, ha jól tudom. És kritikák=publicitás, tehát azok hiánya negatívan hat a bevételekre. Abban én se kételkedem, hogy egy 2012 szintet el fog érni szórakoztatásban.
misafeco 2016.06.26 12:53:01
@Repce Manó: Még annál is nagyobb bukta, mint amit tippeltem. Wow, ez a nyár eddig nem igazán kedvez a drága blockbustereknek leszámítva a Dory óriási menetelését.
A Démonok között 2. helyreállítani látszik a nyári folytatások becsületét, már ha van ilyen nekik: a horrorfilm 40 millió felett nyitott, nagyjából az első részhez méltóan. Ezalatt a másik második rész, vagyis a Szemfényvesztők 2. már határozottabban kevesebbeket hozott lázba, mint elődje, a két…..
A folytatásoknak továbbra is nehéz dolga van ezen a nyáron: a Tini nindzsa teknőcök: Elő az árnyékból csak félgőzzel lépett az első helyre. Ezzel szemben a Mielőtt megismertelek című romantikus film nyerőnek bizonyult, a Popstar: Never Stop Never Stopping pedig a nagyon eszement korhatáros…..
misafeco 2016.06.05 21:07:50
@Repce Manó: Vagy csak a tavasz volt annyira erős, törvényszerű volt, hogy előbb-utóbb visszaesik a mozizási kedv. Az USA-ban a Deadpool-Zootopia-BvS-Jungle Book-Civil War ötösfogat minden tagja elérte a 300 milliót, ilyen erős 3,5 hónap ritkán van év elején. A túlzsúfoltság és a "senki nem kért ehhez folytatást" effektus szintén közrejátszott az utóbbi idő kudarcaihoz.
misafeco 2016.06.05 22:32:39
@Csaba Turbucz: De, komolyan gondolom. Ha nem is jön be a tippem, akkor is közel lesz. Hamarosan kiderül, ha nem lesz igazam, lehet rajtam röhögni. :)