Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ozziapus

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy kezd sok lenni az egyedül lét - vagyis a családmentesség - az ember lassan rájön, hogy nehezebb mint gondolná. Azért mindenesetre elég kellemes dolog, hogy  lányommal már emailben is tartjuk a kapcsolatot, persze a skype, ha működik akkor néha odaül... de a levelezésünk…..
Még a múlt héten lefutott az ügy, de érdemes megjegyezni. Valaki, valahogyan megtudta a céges bankkártyám adatait és elköltött 4000 dollárt. Hívott egy kdeves jóember, hogy ő a Falcon Protection-nél dolgozik az ANZ-en belül, és látják, hogy valószínűleg ellopták az adataimat,…..
Na ez érdekes... Napok óta itthon dolgozom - kis megszakításokkal - a főbérlőm lelépett az USÁ-ba egy rövid 6 hónapos vakációra, addig a szülei idejöttek kínából. Először is szeretném kifejezni köszönetemet a Google translate-nek, mert ugye az én kínai tudásom azonos az ő…..
Ma hívott a tanító néni, hogy a lányom szeme begyulladt... remek, csak 15.000 km a távolság. De ez igazából nem lenne akkora gond. A feleségem elvitte volna orvoshoz, de csak októberre kapott időpontot. Most május van. Igen többek között ezért szeretnénk örökre elhagyni…..
Hát ja. Ennek is el kellett jönnie. Illetve nem jött... mármint a futár. Nem tudom mi lehet a gond, de a futárok 3/1 arányban találnak ide hozzám (posta, bank etc megtalált elsőre) a futároknak nem jött eddig össze. Pénteken egész nap fél füllel a csengőt hallgattam, de semmi, ma…..
Elmentem a könyvelőnkhöz, egy kis tanácsért oktatásért stb. mivel vagy 20 éves cégvezetői tapasztalatom van (persze Magyarországi) tudtam minden rosszra fel kell készülnöm. 1. adóhivatal 2. könyvelés 3. számla kiállítás és befogadás, költségelszámolás stb. Mivel…..
Hát az ember ha átugrik a világ másik végére nyilván kell neki bankszámla. Hiszen ez alap. Nos én nem sokat variáltam, ott nyitottam számlát ahol a leggyorsabb és legegyszerübb volt. Megnyitottam, tényleg gyors és egyszerű volt (összesen nem voltam 40 percet a bankban) ebben 3…..
Vonat. Ma. A vonat a CBD felé viszonlag sűrű ami azt jelenti, hogy már nincs ülöhely. A légkondi kellemes, és az utastájékoztató pontos. A vonat időben érkezik. A vonaton egy anyuka a gyermekével. A kisklambó játszik a plüssével… Leesik a földre. Hárman ugranak egszerre…..
Az elmúlt napokban ügyintézés miatt többször is utaztam, autóval, metróval. A metró illetve a vonat az errefelé ugyanazt jelenti, hol föld alatt hol pedig felette teper. Wolli Creekből a CBD-be és vissza 6 AUD ami kevesebb mint egy óra parkolás a CBD-ben. Mellesleg két szintes…..
Vettem egy autót. Igen Hondát már megint… Használt, de amit kell azt tudja. Az autóhoz pontosan 1 db A4-es papír fele járt (perforálva az állam által) első oldalon az összes szükséges adat, a hátsón az adásvételi. Bementem az “okmányirodába”, hogy elintézzem az…..
Voltunk ma benn a ANZ-ben, a céges hozzáférést megcsinálni. 5 perc volt. És öt napon belül küldik a céges bankkártyát. A szinét persze kiválaszthattam, itt már öt féle variáció jár alapból. Továbbá az is nagyon érdekes, hogy minden sarkon van egy pláza, továbbá út közben…..
Bocs mindenkitől aki észreveszi, de van sok huba az irományban, mivel a laptop angolra van telepítve, és minden angolul fut, én meg lusta és igénytelen vagyok ezért vannak hibák. Szóljatok ha van egymillió   Csupán védekezésül, ezt a repülőn találtam...
Éjjel amikor hazajöttem eső után, szépen húztak a csigák az udvaron. Most meg az ablakból látok egy olyan madarat a szomszéd kerítésen amilyet még nem is láttam. Tegnap este pedig véletlenül ráléptem vagy 2-3 minimum 5-6 centis csótányra… A kocsit úgy átnéztük, hogy abban…..
Szombaton és vasárnap legózni voltam… illetve szombat este hivatalos voltam egy welcome party-ra, ami nagyon jól sikerült. El is vittek este féluton haza ahol a kocsimat hagytam… igen ám de a telóm teljesen lemerült, tartalék akksi a kocsiban, a kocsi a garázsban, a garázskulcs a…..
Azért az elég klassz, hogy itt még legózásból is lehet élni. Persze nem személyes tapasztalata a hétvégének, csak “úgy” hallottam. És annyit hallgattam, hogy ráment a szombat, meg a vasárnap is...
No a mai nap azért rám jellemzően alakult. Reggel folytattam a takarítást – mert ugye a tisztaság egyéni fogalom… no mindegy. Anyukám valószínűleg úgyse hiszi el, hogy napok óta ugyanazt a 3×3-as fürdőt pucolom. Pedig de. Ellenben hovatovább délben, elindultunk autót venni, de…..
Azért örülök, hogy nem hónapokkal késöbb állt meg a régi blog... így sokkal kevesebb meló van a másolással, de a spamszürő állandóan blokkol, mondván túl gyakoriak a bejegyzések... ..
Mert most kellsz lassan és ma van a szülinapod. Ilyenkor a szomszéd szobában is messze van az ember… hát még 15.000 km-re… Sej haj...
Igen a tisztaságról mindenkinek más a véleménye, szóval reggel gyors fürdőszoba takarítás. Itt is ugyanazok a tisztítószerek vannak mint otthon a design azonos, a név néha más. De van Windex. Kezdtem a zuhany a mosdó és a wc vizkőmentesítésével, majd a tükör lemosásával.…..
6.15 érkezés Esküszöm nem emlékszem, hogy csak simán kisétáltam, vagy volt valami. 6.25 Csomag sehol, persze pont ezért nem rohantam le a gépről 6.28 Csomag megjött, sértetlennek tűnik… Már épp keresem a telót, hogy kapcsolatot keressek amikor megjöttek…..
Légy okos és előre látó – én meg szerény vagyok – szóval nekem bejött, hogy amint lehetett az on-line rendszeren intéztem a check-in-t és gyorsan átmozgattam a helyem a gép által kiválasztottról máshová, így a teljes 15.000 km-en egyedül ültem egy-egy sorban, nem ült…..
Doha, volt az egyszerűbb, ezt tudtam előre. Ha egy herceg akar valamit és gyakorlatilag minden pénze megvan pár év alatt mindent meg tud csinálni. Na a Dohai reptér ilyen. Ferihegy is szép kis reptér, de mégis csak egy vidéki reptér. Mondjuk Dohából nézve. Az különösen érdekes…..
Reptér hármasban, gyerekek a versenyen … a legjobb így mindenkinek. Nagyon utálom az érzelgős búcsúkat, mert szerintem csak nehezítik az egészet. De nincs mese meg kell tenni, ráadásul tartani kellett magamat, mert hát. Tudom, hogy olvasod akkor is Köszönhetően a Qatar –…..
Sokat segített, hogy szombaton volt a kisebbik lányom előszülinapja, meg persze az enyém. (nálunk mindenki kos, kivéve a nagyobbik lányom, “csak” tiszteletbeli kos) Szűk kis buli volt alig néhányan voltunk… na jó nem is… a lakás dugig volt rokonokkal, barátokkal. Aki nem volt…..