Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zozo___

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugye megvan még az RBX.hu? A januárban megírt maratoni szervizelés közben felszívódott fejhallgató esete nagyon szépen zárult, de most megint előkerült a cég, egy szomorúbb helyzet kapcsán. Olvasónk cége az RBX.hu-tól decemberben vásárolt, előre fizetett, majd várt. Mivel a rendelésének csak egy…..
Zozo___ 2020.03.05 14:44:01
@juhaszvik1: Vállalkozásnak nincs elállási joga, és nincs kötelező jótállás sem a vásárolt termékre.
Ahhoz, hogy később elkerüljünk egy csomó kellemetlenséget, egy csomag átvételénél érdemes megnézni a kiszállított terméket, hogy egyben és épségben megérkezett, vagy sem. Ám vannak helyzetek, amikor ez macerás, időigényes és nincs is rá lehetőségünk. Ilyen helyzetbe került Richárd is, aki egy…..
Zozo___ 2020.02.27 11:26:41
@Szubrina: Öööö, de hisz korábban azt írtad, a felvételen levő idő semmit nem ér. Akkor most meg mégis? Nagyon egyszerű, telefon mindig van nálad, szabálytalanságot is látsz sokat nap mint nap. Videó elkészít, rendőrségre bevisz, bejelent, és meglátod, hogy ez működik.
Itt van pl egy videó, ennek a leírásában minden benne van, ami kell a bejelentéshez, erre bizony meg is indult az eljárás.
www.youtube.com/watch?v=YRg45QlbjfY
Zozo___ 2020.02.27 22:06:45
@Szubrina: Értő olvasás megy?
-adott egy dashcam videó
-bejelentettem minden szükséges infóval
-eljárás megindult, bizony, még a manipulálható időbélyegzővel, és a szerinted semmit nem érő szemtanú vallomásával is
-megbüntették (mint bejelentő, hivatalosan nem tudom, de mégis tudom)
Ebből mit nem értesz?
Zozo___ 2020.02.29 11:28:11
@Szubrina: Látom elfogytak az eddig sem létező érveid, bezzeg a hígagyúzás az megy :D
Akkor ezt itt le is zárhatjuk
Krisztina nagyon boldog, hogy nem fizetett előre a kanapéért, ami raktáron van, vagyis gyártják, vagyis hamarosan szállítják, vagyis ki tudja mi van vele. A képen szereplő RAKTÁRON, MAX 1 HÉT! felirat megtévesztés szagú, de láttunk már sok ilyet. Krisztina viszont éppen a gyors szállítás miatt…..
Andrea egy nagyon fontos kérdést feszeget és még a Homárt és a szakértőket is dicséri, gyakorlatilag ilyen egy tökéletes e-mail!  Na de a lényeg: mi a helyzet a szállítási költségekkel? Sok jó dolgot irtok, gratulálunk érte! Jók a szakértők is, ezért szeretnék kérdezni tőletek én is. Szerintem…..
Olvasónk  2019. szept. 18-án a Fogarasi úti OBI-ban vásároltunk egy Sanotechnik sarok zuhanykabint (B8090M típus). A vásárlás során egy munkatársuk segített a kiválasztásban, akinek jeleztük, hogy a termék csomagolása sérült (több is volt belőle, és emiatt kérdeztük, hogy ez okozhat-e problémát,…..
Zozo___ 2019.10.15 17:10:52
@borso: Nem kell kimagyaráznia semmit, mert az a vélelem, hogy eredendően sérült volt a termék, amíg ennek ellenkezőjét nem bizonyítja az OBI, márpedig nem tudja.
via GIPHY Klasszikus helyzet, amiben nem lehet elégszer elmondani a fogyasztói jogokat. Adott a kereskedő,a jótállási időn belül bekrepált termék és az igényünk egy ugyanolyan, jól működő termékre. De mi van akkor, ha náluk már nincs, vagy van, de azóta felment az ára? Drágábban kell megvennünk?…..
Zozo___ 2019.10.01 17:30:53
@Snagal: nos, ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor a cserét sem érvényesíthetné másik üzletben, pedig mégis...
Sanyi szerencsére nem épp hetekig nyaralt, vagy dobta ki olvasatlanul a cetlit, ami az ajtajában várta. Egyébként feltörte volna a végrehajtó anélkül, hogy ellenőrzi a tulajdoni viszonyokat? Kérdéseinket feltettük volna a végrehajtó cégnek is, hogy mégis ilyen esetben mi a…..
Zozo___ 2019.07.03 18:37:57
@kekecke: @Xezs7: De miért kéne az új tulajnak pazarolni idejét, pénzét, bármilyét egy ilyen ügyre? Kizártnak érzem, hogy a rendőrök csak úgy segítenek bejutni bárhova, hogy nem sikerül hiteles tulajdoni lap másolattal igazolni kié a kecó, ezt meg bizony a végrehajtó intézi, csak ez esetben koppanni fog.
Zozo___ 2019.07.04 19:36:23
@kekecke: ez igaz lenne abban az esetben, ha a végrehajtó kétséget kizáróan tudja igazolni, hogy ő értesített. Ez elég nehéz lenne egy címzés nélküli borítékkal. Nekem ez a sztori sántít, pláne, hogy az összeg is hiányzik.
via GIPHY Mivel egy vadiúj hűtő nem szokott úgy zakatolni, mint egy gőzmozdony, az ifjú tulajdonos joggal kért cserét a készülékre, ám elsőre úgy tűnt, hiába. Sokadszorra is nehézkes az eljárás, pedig tájékozott, jól informált fogyasztóról van szó, aki ismeri a jogait.…..
Zozo___ 2019.06.03 19:58:42
@killerkaller: Attól még az elállás működik, pont ez a lényege, hogy kipróbáld, és ha nem tetszik, visszalépsz a vásárlástól, pá. Egyedül a visszaszállítás költsége terhel, még a kiszállítás díját is vissza kell téríteniük.
Szegény jó Péter, már a kezében érezhette a csomagját, de hiába. A kézbesítő valahová úgy elkeverte a megrendelt cuccot, hogy hiába a segítőkész alkalmazottak, Péter a hajára is kenheti őket, a csomagját nem találja senki. Viszont annyi jó hírünk van, hogy kártérítési igényt lehet érvényesíteni, az…..
via GIPHY A szolgáltató által szolgáltatás nélküli szolgáltatás kiszámlázásának állatorvosi lova a ház, ahová az áramot ugyan még nem kötötte be az ELMŰ, de számlát küldeni, kismamát várakoztatni és jól letolni azt bezzeg tud. Ettől a sztoritól mi is majdnem megszültünk.    Tavaly (2018 07 04)…..
Zozo___ 2019.05.14 19:28:21
@Zabalint: Mindkettő csíramentesítést jelent...
  Eszter igazán csodálatra méltó önuralommal vette tudomásul a tényeket, és a körülményekhez képest lenyűgözően szűkszavú és higgadt levélben mesélte el mi történt vele: vett egy szájzuhanyt, amiről kiderült, hogy használt. Nem, nem a piacon vette, hanem az egyik legnagyobb drogérialánc egyik budai…..
Zozo___ 2019.04.30 17:05:05
@CCnick: Még csak ott tart, hogy írt az ügyfélszolgálatnak, nem is értem miért nem vitte vissza...
Szegény Magyar Postát annyit szidjuk, már szinte én szégyellem magam miatta, de mit lehet tenni, ha újra és újra kiérdemlik az egészen elképesztő eseteikkel? Most például, hogy sikerült vajon egy másik VÁROSBA kézbesíteni valaki csomagját?  Üdv! A helyzet a következő lenne. Rendeltünk egy…..
Az online bevásárlás az egyik legnagyobb vívmány a konzumálás történetében. Nincs tülekedés, nincs hétvégi feszkó, nincs impulzusvásárlás és ráadásul a cipekedést is meg lehet úszni, ami ugye egy család havi bevásárlásánál már jelentős anyagmozgatással járó feladat. Ha utóbbi nem része egyes…..
Zozo___ 2019.01.24 16:33:04
@élhetetlen: természetesen sehol nem kötelező adni, azért kapja a fizetését, hogy elvégezze a dolgát. Ettől én még szívesen adom azt a pár száz forintot, ha normális, pláne ha beteszi a 30 kg-os zsákot ahova mutatom. Lehet ezt normálisan is csinálni, és akkor a futár se jár rosszul.
Szarnak, bajnak nincs gazdája - ahogy a jó öreg mondás, megboldogult nagyanyám és Lázár János is tartja. Népi bölcsességet ritkán lehet ennyire pontosan illusztrálni, mint ezt szegény Péter történetével. Kedves Tékozló Homár! Nagyon volt problémám az Emaggal, egészen a…..
Zozo___ 2018.07.26 21:26:15
@Zsoltbacsi: bármilyen webáruházból is rendelsz, nem hinném hogy lenne ilyen opció, lévén a futárt ők adják, nem te választod szabadon a szolgáltatót és szolgáltatást.
Nyílászárót nem 5 évre vesz az ember, így aztán teljesen érthető, hogy Laci a garázskapuján felbukkanó - a fenti képen is jól látható - jelenséget nem tudta sem kissé rusztikus képzőművészeti alkotásnak, sem békebeli hangulatot kölcsönző nosztalgikus patinának látni, hanem csakis annak, ami: egy…..
Zozo___ 2018.07.08 11:55:46
@Tehetséges ugandai buzi: Nekem inkább az a gyanús, hogy emberünk melóból hazajőve megállt a csukott garázs előtt, aztán ott is hagyta. A szerencsétlen motor meg ugye okádta magából a hőt, mert az már csak ilyen. Szerintem a magasság/szélesség ehhez passzol leginkább.
Olvasónk egy helyre kis konspirációs elmélettel jelentkezett nálunk. Szerinte a GLS futárok mobiltelefonellátottságával függ össze, hogy egyszer sem értesítették a csomagja érkezéséről, miközben a pakk 17 napot töltött az alsónémedi GLS bázison, mielőtt visszautazott volna Londonba a feladóhoz. Hogy…..
Erika Klarstein márkájú vízforralójának sztorija minden egyes ponton csigalassúsággal haladt - beleértve a Homáron való megjelenést is. Amiért nekünk érdekes, az a kérdésfelvetés: mi van, ha az ember nem bírja kivárni a neten rendelt működőképes termék érkezését, úgyhogy vesz egyet máshol, hogy…..
Zozo___ 2018.03.26 19:50:47
@Pórnhab: Hehe, felajánlottak neki 10%-ot a következő vásárlásból, végülis futja a vissza nem utalt összegből
Lehet, hogy nem rendszerszintű, lehet, hogy csak bénázás, félrekommunikálás, új munkatárs, négynapos ünnep, technikai zűr, árvíz áll a háttérben, de egy megbízható cég mindezeket az akadályokat simán legyűri, és visszautalja a visszavitt termék árát egy hónapon belül - pláne, ha 5 napot…..
"Ha 18-n van a számlázási fordulónap, és 20-n szűnik meg a szerződés, akkor  miért nem lehet arra a két napra tört havidíjat számlázni???" - teszi fel Imre elkínzottan a kérdést. Utánajártunk. Kedves T.H! Ismét a Telenorral kapcsolatban kell megosztanom Veled egy már-már szokásos történetet: A…..
Nem teljesen érthető a Vodafone ténykedése a január 1-jével 18%-ról 5%-ra csökkenő áfacsökkentés kapcsán. Vajon mi lehet a magyarázat egy ilyen mondatra az ügyfélszolgálattól: "...a jogszabály ugyan kimondja, hogy a  2018-ra eső időszakot 5%-os  áfatartalommal kell kiszámlázni, de a Vodafone ennek…..
Zozo___ 2018.02.02 06:52:01
@Mákony Béla: Nem tudom leírja e a jogszabály, hogy kötelező feltüntetni a 0 Ft-os forgalmi díjat a számlán, egy forgalmi díjat nem tartalmazó előfizetés esetén, ettől persze még lehet hogy így van, de ez nekem akkor is fura, ha így van.
Zozo___ 2018.02.02 16:59:50
@Medgar: Szerintem sehol nem állítottam, hogy ez a Vodának jó
Biztosítós ügyeket talán még a többinél is nehezebb egy levél alapján megítélni, aolyan sokat számítanak a körülmények, de azért az nagyon extrém, hogy az ügyintéző nem értesíti a kárvallottat, aki érdeklődésre azt a választ kapja, hogy nem fizetnek, mert nem tudják elérni a saját ügyfelüket (?),…..
Rosszul hangzik a címbeli mondat? Rosszul bizony! És lehetséges, hogy így járjon valaki? Megkérdeztük. Sziasztok! Aug. 22 én vásároltam a Telenornál egy Samsung Galaxy S8+ készüléket. A telefon IP68 szabvánnyal rendelkezik, szóval por és vízálló. 2 napot használtam, 2.napon…..
Zozo___ 2017.09.15 11:37:26
@szabidoki: Attól még a forgalmazó köteles jótállni, pont azért, mert nem tudja bizonyítani, hogy a delikvens okozta a problémát. Márpedig ha ez nem megy, akkor úgy kell tekinteni, hogy hibás volt a készülék. Hogy a forgalmazó és a gyártó ezt hogyan játsza le, az már az ő dolguk.
Robi talált Budán egy parkolási senki földjét, és úgy gondolta, akkor az az övé lesz, amikor arra jár. Persze jól megbüntették, ő meg úgy döntött, tovább teszteli a rendszert. Kíváncsian várjuk a fejleményeket! Kedves Homár, parkolásos sztori rég volt már, és akkor…..
Zozo___ 2017.08.23 10:01:17
@Xezs6: Ez megint csak belemagyarázás, ilyen sehova nincs leírva.
A táblák hatálya az általuk határolt területre terjed ki, és hatályát kizárólag a "Korlátozott várakozási övezet vége" jelzőtábla oldja fel.
Nem állítottam, hogy a kereszteződés része, de mivel a zónát jelző tábla előtt van, így nem része a zónának.
Ennek legegyszerűbb megoldása, ha ilyen esetben a másik oldalra is kirakják a zóna táblát, és akkor nincs vita.
Zozo___ 2017.08.23 10:11:01
@Xezs6: Egy olyan táblát mondj, aminek hatálya ferdén értelmezendő
Zozo___ 2017.08.23 10:27:53
@Xezs6: Ez nem elfogadás kérdése, a KRESZ nem ismer ilyet.
Szépen, a sebességhatárokat betartva halad az ember az autópályán, amikor megérkezik egy 70 km/h-val száguldó Suzuki mögé - rosszabb esetben a belső sávban -, aki nem érti, hogy miért is kellene többel mennie, ő ezt érzi biztonságosnak. Ekkor felmerül a kérdés alanyunkban, hogy a túl lassú sebesség…..
Zozo___ 2017.08.22 20:08:21
@BiG74 Bodri: Hol látsz ilyet a szabályban? Olvasol a sorok között? :D
Zozo___ 2017.08.23 06:47:11
@George52: A kamion így járt, pont ugyanúgy nem előzheti meg az épp csak 60-nal haladni képes járművet, ami SZABÁLYOSAN közlekedik az autópályán.
Zozo___ 2017.08.23 08:36:09
@drbakonyililla: Tehát felhajhatok olyan járművel, ami max 60-ra képes, de nem haladhatok ott 60-nal? :D
Amúgy hirtelen legalább 10 indokot tudnék mondani a biztos úrnak, hogy miért annyival megyek, amennyivel, és a körülöttem közlekedőknek egyikről se lenne halvány fogalma sem, ebbe is bele kéne néha gondolni.
Nyilván ha valaki lassan megy, menjen a külső sávban, ott a helye, bár a jobbratartás a gyorshajtó kartársakra is vonatkozik, még ha nem is tudják.
Amúgy párhuzamos közlekedésre alkalmas úton nehéz megmagyarázni, hogy az egyik sávban lassan haladó jármű milyen módon tartja fel a másik sávot.
Amúgy a kamionok is csak 80-nal mehetnének autópályán, én ilyen kamiont még nem láttam. :D
A veszélyhelyzetről meg annyit, hogy aki idétlenül előz, az idéz elő veszélyhelyzetet, nem az, aki lassan halad.
Annyira szeretném megérteni, miért akarjátok másnak megmondani, hogyan közlekedjen.