Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisKovács

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
HUNiSTAN-KUNiSTAN? KUSH-KUSHAN - KSiUN-HSIUN-KUN-HUN Parthia (Persia)   http://en.wikipedia.org/wiki/Parthian_Empire   Persia (Parthia) Sasanid   http://en.wikipedia.org/wiki/Sassanid  ..
kisKovács 2014.07.07 21:24:39
@Vágtázó Csiga:

Kedves Vágtázó Csiga!

"onnalo tortenelme es muveltsege nincs Europanak. ezert a sok kinlodas, mert le akarna valni szellemileg az Azsiai kapcsolatrol, mert nekik az tobb mint nekunk :)) azert forditjak visszajara az egeszet."

furcsa, hogy pont ehhez a hozzászóláshoz sikerül elsőként reagálnom. Eredetileg Tóth Gyula oldalára szerettem volna kommentálni, de valahogy sehogy nem tudok rájönni a módjára :D onnan találtam el ide, így most itt osztom meg elsőként amit találtam.

A lényeg: Hun77-nek abban mindenképpen igaza van (hozzászólásai alapján), hogy a történelem, amit a többség jelenleg ismer, valószínűleg meg sem történt, vagy valamilyen történést el akarnak fedni az emberiség elöl (és ezért ismétlik körbe-körbe ugyanazt a történetet).

És ennek azt hiszem az egyik legjobb bizonyítéka a Csaba-Aladár élettörténet. Ez bizonyosan nem úgy, nem akkor és nem ott történt, ahogy azt mi - bele értve Tóth Gyulát is - eddig feltételeztük. Kérem, nézze meg a wikipedián a két ősi indiai eposz a Rámájána és a Mahabharata történetét (javaslom az angol verziót). A Mahabharata kiköpött Csaba-Aladár háború, van 10 király csatája + még a 13 év száműzetés is stimmel. Tehát szerintem az ő történetük nem az időszámításunk szerinti időben játszódik, krónikáink egy sokkal ősibb történetet (aminek ősiségéről a történészek csak találgatnak: i.e. 6000 - i.e. 500!) vettek át. A jó hír, hogy minden jel szerint az indiai történet szereplői is szkíták, tehát továbbra is a mi történetünk :).

Szintén más népeknél - az íreknél - kaptam választ arra, hogy kik is azok a németek. A válasz szintén wikipédián, a Hódítások könyve - címszó alatt található. Az ír eredettörténet kifejezetten érdekes szerintem és nagyon sok ismerős dolog köszön vissza benne :)

Én egyébként felvidéki vagyok, úgyhogy megértem a szláv (főleg szlovák és cseh szövegeket is). a szlávokhoz kapcsolódóan még 2 gondolat:
1. a Tóth Gyula oldalán korábban tárgyalt Rif hegység szerintem Csehországban található - úgy kell rákeresni hogy Říp Mountain. Teljesen véletlenül pont ehhez a hegyhez kötődik 3 szláv nemzet, a csehek, lengyelek és oroszok eredete is.
2. szintén a maghreben tárgyalt kérdés, hogy honnan eredhet a szláv megnevezés. A szlávok önelnevezése slovania - ami állítólag a slovo (szó) szóból ered. szerintem ha ennek a szónak az alapját lov-nak (vadászat) vesszük, akkor máris értelmet nyer a nevük, hun szempontból is.

Magam részéről szintén elkezdtem kutakodni... ez amit elküldtem, szerintem csak töredéke annak, ami még ránk vár a kapcsolódó témákban.

Végezetül szeretném megkérni, hogy ha egy mód van rá, továbbítsa ezt a hozzászólást a maghrebre is. Köszönöm.

További szép estét!