Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kettoharminc

247 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptember 18-án, pénteken este befejeződött a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, a záróünnepségen átadták a fesztivál díjait, majd levetítették Paul Verhoeven Elle című filmjét. A Fődíjat, a Pressburger Imre-díjat, A semmiből (From Nowhere) című filmjéért az amerikai rendező…..
Saját lakásban, saját családdal, nagyon kis pénzből, egyetemi diákokkal készített film - ez az Ernelláék Farkaséknál, Hajdu Szabolcs legújabb filmje. Szól az egyszerű emberről, családi problémákról, társadalmi és szociális helyzetről, apró és súlyosabb, egyént és az egyén kapcsolatait érintő…..
A Captain Fantastic különleges filmélmény biztosít - szórakoztatva kavar fel. Matt Hoss rendező/írónak ez a negyedik filmje, és sikerült beletenyerelnie egy olyan témába, ami szinte biztos, hogy minden egyes nézőt megragad majd. A különleges neveltetési rendszer, a gyermeki és felnőtt lélek,…..
A Jameson CineFest elmúlt hat napján neves hazai és nemzetközi alkotók tették tiszteletüket a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. A Jameson CineFest a világ legjobb fesztiváljainak díjnyertes alkotásaiból válogat, idén a különösen erős a mezőny. Mind a jelenlévő szakmai közönséget, mind Miskolc…..
Az új-zélandi rendező, Taika Waititi, újfent bebizonyította, hogy amihez hozzáér, az arannyá változik. Egyéni látásmódja, okos humora és roppant jó történetmesélése a Vademberek hajszája során is megmutatkozik, így a Hétköznapi vámpírok direktora megint ötösre vizsgázott…..
A film után az első gondolatom az volt: ezt, így még soha, senki nem mesélte el. Nem tudtam (és talán soha nem is fogom), hogy ez a film inkább égbekiáltóan furcsa, vagy rettenetesen zseniális. És pont ezért rántott be annyira Az ember, aki mindent tudott - egész egyszerűen annyira…..
Apa és lánya kapcsolatot rengeteg filmben láttunk már bemutatni, azonban ennyi érdekes és említésre való humorral és drámai töltettel nem igazán. A Toni Erdmann Mare Ade rendezésében készült dráma/komédia, ami rendkívül jól működik, azonban a vágószobában nyugodtan…..
Soha nem lehet megítélni teljesen pontosan, hogy mi játszódik le egy-egy ember fejében, hogyan él meg bizonyos dolgokat. Éljen az ember bárhol a világban, és az Egyes nők esetében Montana déli részéről van szó, az egyeseknek roppant aprócska, szinte szemmel nem látható problémák, másoknak már akár…..
2:30 Azonosak | Equals (2015) 2016.09.11 11:06:36
Drake Doremus és a romantikus film - akár ez is lehetne a bejegyzés címe. Ugyanis a rendező a Távolsági szerelem, az Őrülten hiányzol, valamint a Kísértés alkotója, és már a címek alapján is nagyon könnyen kideríthető, hogy a romantika és az emberi kapcsolatok központi szerepet töltenek be…..
Az Elvis & Nixon elhozza az USA történetének és történelmének egy aprócska, de mégis érdekes szeletét - hiszen a rock'n'roll királya, Elvis, és az egykori amerikai elnök, Nixon találkozása akkoriban óriási dolognak számított, s azóta is azon kevés események közé tartozik, amire szívesen…..
2016. szeptember 9-18., Miskolc - ezt jegyezze meg minden filmkedvelő, filmbarát és érdeklődő. Idén is - természetesen - megrendezésre kerül a CineFest Nemzetközi Filmfesztivál Miskolcon, amely immár 13. alkalommal vár mindenkit, akiket érdekel a mozgókép világa. Vessük bele magunkat a legfontosabb…..
Soha nem egyszerű egy koncertről írni - pláne annak fényében, ha jómagam inkább műkedvelőként, sem pedig szakértőként ragadok digitális tollat. Egye fene, Hans Zimmer hazánkba látogatott, majd az előzetes elvárások is felül teljesített: olyan koncertet adott az egyébként nem kevés zenét…..
Már eszünk ágában sincs DC vs. Marvel vitákba bocsátkozni, de azért azt nem árt megemlíteni, hogy bizony jó, hogy van olyan filmuniverzum, amely tudatosan képes újítani, még akkor is, ha az újítás mivolta csak mikroszkóppal figyelhető meg. Az új Marvel cím, az Amerika kapitány: Polgárháború ugyan…..
2:30 A főnök | The Boss (2016) 2016.04.27 15:16:17
Ben Falcone jobb színésznek, mint direktornak - pedig előbbiben sem tartozik azért az élvonalhoz, és akkor finoman fogalmaztam. Bár A főnök csak a második rendezése, az irányvonal nem feltétlenül jó, ha azt vesszük, hogy a 2014-es Tammy sem ért el zajos sikereket. Azért "sem", mert A főnök is…..
2:30 MOZI7 - 2016. április 21. 2016.04.24 10:39:54
Laza hét, bár a filmek számának tekintetében még akár egy-egy jó választás be is huppanhat erre az időszakra. A legnagyobb cím mindenképpen A dzsungel könyve, viszont ezen kívül még hat másik film sorakozik fel, hogy megküzdjön a nézők kegyeiért. Nézzük is a heti választékot!..
Csillapíthatatlan vágyam soha nem múlik - azok a filmek, amelyekben tányérhoz koppan a kanál, ahol serceg az olaj (vagy más), vagy éppen elhangzik az "igen, séf!" mondat, ott nálam megkettőzött figyelem lesz úrrá. Kellemes esti filmezéshez ideális alapanyag Az ételművész, John Wells (Vállalati…..
kettoharminc 2016.04.22 23:44:03
@Balogh Zsolt: Ez is benne van természetesen. Azonban a nézőnek ugye több lehetősége is van: eleve megtagadhatja, nézhetetlennek gondolhatja, mondván a központi karakter eléggé elüt az ideálistól, viszont pont ezért lehet úgy is nézni Az ételművészt, hogy nem a főszereplőre, hanem minden másra, a helyzetre koncentrál a néző, így nem az lesz a fontos, hogy kivel mi történik, hanem az, hogyan. Én is dolgoztam ilyen ember mellett, ezért is volt érdekes, hogy a néző elképzelései találkoztak-e a végkicsengéssel, avagy lehetett ellene és mellette is lenni.
2:30 MOZI7 - 2016. április 14. 2016.04.16 16:30:02
Magyar thriller a mozikban, animáció a kicsiknek, ijesztgetős amerikai film a nagyoknak, valamint a Jöttünk, láttunk, visszamennénk harmadik felvonása is befut, hátha valaki annyiszor látta már az első kettőt a tévében, hogy erre is elmenne. Nézzük a kínálatot!..
2:30 MOZI7 - 2016. április 7. 2016.04.11 09:44:36
Ferenc pápa és egy hardcore fps akciófilm egy héten - plusz animáció, Melissa McCarthy és Penélope Cruz is dobbant a héten. Nézzük, mit kínálnak most a mozik!..
A Titanicon amerikai függetleneket, kortárs témákkal, de kosztümös, történelmi eseményekkel is foglalkozó ázsiai filmeket, borzongató horror és kísértettörténeteket és dokumentumfilmes blokkot is láthat a filmszerető közönség, míg a versenyprogramban a legújabb filmművészet legjava versenyez a…..
Harry Hobson Maggie című horror-drámájában Arnold Schwarzenegger egy, a lányát végletekig óvó apát játszik, s bár ebben a titokzatos fertőzéssel, érzelmekkel és zombikkal vonalvezetett filmben is a puska biztonságosabbik végén áll, ez a film korántsem úgy mutatja be az emberek és fertőzöttek…..
A Jenny esküvője egy 2015-ös film, amely egyszerre szól a melegházasságról, az egyén útkereséséről, valamint a címszereplő és a konzervatív családtagok közötti viszonyokról. Legalábbis ezekről kellene szólnia, de valahogy ez mégsem sikerül neki - de Katherine Heigl jó volt benne - ja, nem...
2:30 MOZI7 - 2016. március 31. 2016.03.31 19:38:08
A görögök már megint bazi nagy lagzit csapnak, Taaron Edgerton építgeti színészi pályafutását Hugh Jackman mellett, a franciák drámáznak, míg Olga Kurylenko akciózik egy közepes thrillerben. Nézzük, nézzük!..
2:30 Brooklyn | Brooklyn (2015) 2016.03.27 12:22:16
A Brooklyn tipikusan (ismét) egy olyan filmélmény, amely mellett nem lehet elmenni szó nélkül. Tele van drámával, a romantika is jól megfér benne, de mégis túlmutat a műfaji meghatározásokon, s ha nem is elveti ezek sajátosságait, de azért bőven épít mindazon jellemzőire, amelyek miatt igazán erős…..
2:30 MOZI7 - 2016. március 24. 2016.03.24 14:06:15
Négy film jutott erre a hétre, kétség sem férhet ahhoz, hogy a DC legújabb üdvöskéje fogja vinni a prímet. Persze, pusztán azért mert Batman és Superman (és még páran) összecsapnak, közel sem jelenti ez azt, hogy a film maga is jó lenne, erről írunk majd szépen. Lesz még ezen kívül másik három cím…..
A vígjáték bekopog minden ajtón - kérdés, hogy a címek láttán ki az, aki kinyitja, majd az is, hogy ki engedi be. A vígjáték már csak ilyen - akik esélyt adnak neki, azok valamit már tudnak a forrásról. Folytatásnál esetleg látták már a korábbi rész(eke)t, ismerik (nem is biztos, hogy szeretik) a…..