Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BNati

0 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tartós napsütés és a hirtelen meleg hatására engem teljesen elragadott a tavaszi készülődés hangulata, annak ellenére is, hogy pár napja még esett a hó, és lehet, pár nap múlva újra fog, ráadásul - még pár órán át biztosan - február van. A napokban egyaránt jutott séta, kerti munka és kreatívkodás…..
Sokszor az a legnehezebb, hogy összepárosítsuk a színeket egy helyiségen belül. Például ha van egy kedvenc színünk, vagy egy olyan árnyalat, amihez feltétlenül ragaszkodunk, vajon mit válasszunk hozzá, hogy a végeredmény csodálatos legyen? Mutatunk 9 olyan színkombinációt a fürdőszobába, amely…..
A 2020-as év nem csak a személyes gondolkodásmódunkat és hozzáállásunkat változtatta meg. Nem gondolnánk, de az idei év a divat, a szépségipar, a képzőművészetek és sok más egyéb terület alakulását is befolyásolta, nemcsak gazdasági vonatkozásban, de irányzatok és trendek vonalában is. Ezek a…..
Azt hiszem, erre vonatkozóan sokaknak lennének ötletei, illetve legfontosabbként – bízom benne – mindenki azt említené meg, hogy mindenekelőtt biztonságos. És ez így rendjén is van, a bababoltok korlátlan mennyiségben rendelkeznek olyan eszközökkel, amikkel még jobban óvni tudjuk a kicsiket minden…..
A szarvasmarhák által a légkörbe juttatott metán és szén-dioxid komolyan hozzájárul a globális klímaváltozáshoz. A tudósok azt javasolják, hogy szelektálnunk kellene a kevésbé „szeles” egyedekre, míg az agrárpolitikusok szerint a nemesítés helyett egyszerűbb megoldás, ha a vörös húsok…..
A komposztálás sok éve a kerti témák egyik legnépszerűbbike, hiszen abszolút zöld elképzelés, házilag is kivitelezhető, megoldást jelent többféle problémára, nem csoda hát, ha gyakran előkerül. A legtöbb leírás ugyanakkor jellemzően odáig jut, hogy taglalja az előnyeit, és próbálja rávenni a…..
Végtelen a kínálat praktikus tároló alkalmatosságokból, előző bejegyzésünkben is erre láthattatok példát. Mint minden másnál, itt is igaz, hogy a saját kezűleg készített vagy átalakított eszköz jó eséllyel kedvesebb lesz a szívünknek, mint amit valamelyik áruházban megvásárolunk. Nemcsak mi magunk,…..
A mikrozöldek otthoni termesztése hihetetlenül egyszerű - nem kell hozzá semmilyen speciális felszerelés, se kertészeti háttér. A friss mikrozöldek finomak salátákban, szendvicsekben és pácokban is. Csupán ki kell választanod azokat a mikrozöldeket, amiket a legjobban szeretsz és már indulhat is a…..
Brujo DOHÁNY 2021.01.22 08:24:56
A nikotinfüggők mekkája a metafizikusok valhallája a kormány aranybányája a trafikosok kenyere az érrendszer átka vagy a söröm kísérője. Aki kultiválja a pipát annak reggel muszáj, étkezés után kötelező és szex után mintha selyemágyba tenné az ember a farkát.   Még sok találó névvel lehetne…..
A D3-vitamin klinikai jelentőségéről számos betegség megelőzésében már több vonatkozásban írtunk honlapunkon. Jelen cikkünk aktualitását az adja, hogy világszerte koronavírus járvánnyal küzd az egészségügy, a világ legtöbb kormánya, tulajdonképpen az egész emberiség. Közismert az idősödő és idős…..
Ilona Nyeki Ez a színes halraj átúszik az óvodánk folyosóin Tengeri hajók.Az árbóc szívószálból van..
  A szolnoki Damjanich János Múzeum évek óta dolgozik együtt civil önkéntesekkel, akiknek egy jelentős csoportját a régészet és a múlt iránt - gyakran megszállottan - érdeklődő „fémkeresősök” alkotják. A régészeti osztály 2015 óta tart fent egy a kölcsönösség elvén alapuló régészeti programot,…..
Egy kedves hölgy - miután megnézte a legutóbbi vitaestünk élő közvetítését a FB-oldalunkon - az alábbi gondolatokat fogalmazta meg, ajánljuk szeretettel! Magamról annyit, hogy egyetemista vagyok, műszaki területen tanulok. Magam is bekapcsolódtam kutatási projektekbe, de még korán sem olyan…..
Home office Egyre többünk élete alakul úgy, hogy otthonról dolgozhatunk. Akár a hét egy-két napján használjuk csupán, akár a teljes munkaidőt töltjük itt, vagy épp a hobbink miatt válik szükségessé, mindenképp érdemes úgy kialakítani az otthoni irodánkat, hogy hosszútávon biztosítson egészséges,…..
Aligha ér minket meglepetés annak hallatán, hogy a Föld nem sokáig képes már eltartani minket, tekintve, hogy hamarosan tízmilliárd ember fog rajta élni. A táplálkozás terén számos kihívás előtt áll az emberiség, az éhezés ugyanis napjainkban is egy rendkívül jelentős probléma. Az óriási ökológiai…..
Sok probléma vezethető vissza oda, hogy Magyarország oktatási rendszere nehezen birkózik meg a családi hátrányok leküzdésével. A diákok tanulmányi eredményeit erősen befolyásolja a családi háttér, a család társadalmi-gazdasági, szociális helyzete. Számos országos és helyi program, pályázat, állami…..
A klasszikus konyha sosem megy ki a divatból, bármi is legyen az aktuális trend. Természetesen csak a stílus klasszikus, a megvalósítás igazán XXI. századi! Az alábbi példákban megmutatjuk azt a 4 tippet, amitől az Ön konyhája is időtálló lesz. Inspirálódjon és találja meg az…..
Egy fehér sarok íróasztal a legkevésbé sem zavarja a más funkciójú szoba jellegét. Dolgozószoba nélkül is lehet munkára megfelelő kuckót kialakítani a nappaliban. Dolgozószoba bútort dolgozószoba nélkül is lehet elhelyezni a nappaliban vagy vendégszobában. Erre utal a képen látható dolgozó sarok. A…..
Főszerepben a faipari gépek! Emeletes marófej a gyors mintázáshoz - furnérhámozó gép - rabul ejtő képsorok faesztergálásról - hogyan készül a minőségi bútorlap - a szokásos raklapmelléklet egy látványos, a faerezetet pirítással kihangsúlyozó módszer bemutatásával - végül pedig egy brutális válogatás…..
Nem véletlen, hogy az ősi magyar kutyafajták többsége a honfoglalókkal érkezett, és szinte alig változott a több száz év alatt. Forrás: Fortepan/Chuckyeager Tumblr..
Kapanyél Régi népélet naptára 2019.05.13 08:44:00
Így védik Svájcban a szőlőt a fagykártól Május - Pünkösd hava - május 13. (Szervác): A fagyosszentek második napja.  "Szervác, Pongrác, Bonifác, mind fagyosszentek, Hogy a szőlő el ne fagyjon, füstöljenek kentek!"   - május 14. (Bonifác): A földeken általában megvárták a fagyosszenteket, és…..