Regisztráció Blogot indítok
Adatok
takingsider

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amikor az ember belekezd egy olyan posztba, aminek az egyik főszereplője Huth Gergely, a másik Bede Zsolt, a harmadik meg Gulyás Márton, kicsit úgy érzi magát, mint amikor a hüvelygombáról kell reklámfilmet forgatnia. Mert hát fontos dolog ez, de korántsem biztos, hogy beszélni kéne róla, akit…..
takingsider 2019.03.06 23:00:59
@A lipsik egyre szarabbul teljesítenek.: most akkor libsik vagy lipsik? vagy ez ilyen evvel/ezzel-ügy?
A vállalkozó mint olyan, itthon még mindig az M. Richárdokat vagy M. Lőrinceket jelenti, az erőszakos gyökeret megy a simlis, mutyizós lófaszjóskát, ami azért baj, mert ha a szó szoros értelmében vesszük, Steve Jobs is az volt, meg Mr. Selfidge is. A vállalkozó nem szitokszó, és nem pufidzseki…..
Még hogy következmények nélküli ország! Kérem szépen, csütörtökön reggel tíz körül került ki egy poszt ide Az állami propagandahivatalban Túrkeve=Mezőtúr címmel, amiben egy mulatságos húzásról írtam: a szoljon.hu-ra publikáló Szilvási Zsuzsa egy éven belül ugyanazt a cikket kétszer is megjelentette,…..
takingsider 2019.02.16 23:25:31
@Sir Galahad: ja, igaz, de meghallgatnám azért őt is, hátha kibasztak csak vele, amúgy meg: bármennyire is lehet ebben akár ártatlan is, évek óta eszi orbánék kenyerét, nem állt fel, hogy ez nem oké
takingsider 2019.02.17 09:08:05
@Sir Galahad: Az első lehetőségre, természetesen, gondoltam, nyilván akkor nem sajnálom nagyon, még akkor sem, ha trollkodott, De még az is lehet, hogy megvásárolták, beleférhet nekik, a te meg az én pénzem korlátlanul áll a rendelkezésükre. A második lehetőség alaptermészetetét nagyon is jól ismerem, ennek ismeretében mondtam, hogy már rég fel kellett volna állnia. Amikor a neved és a tisztességed múlik rajta, akkor ez nem lehet kifogás. És egyrészt teljesen nem tudja kikerülni a politikát, még ha azt a nagyon megbízható elvtárs újságírók is írják, másrészt sorsközösséget vállalt.
Van ez az öt pont, amit az ellenzéki képviselők decemberben be akar(n)tak olvastatni a közmédiában, mert rájuk tört a forradalmi hevület, és ha teszem azt, odabent van egy Táncsics vezetéknevű alkalmazott, foggal szabadítják ki a Kunigunda úti vágószobából, de hát nem volt. Szóval mentek Szél…..
takingsider 2019.01.08 02:09:39
@sterimar: de milyen szerencse, hogy itt vagy nekünk te
A galériába a teljesség igénye nélkül szerepelnek a mai vidéki napilapok online kiadásainak címlapjai. Egy hír mindegyiken ugyanaz, ugyanott van a címlapon, ugyanaz a szövege, mindene, és egyszerre élesedett. Kellett nekem kérni, ugye...
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
Végül is, csak idő kérdése volt. Tavaly 91 jelölést gyűjtöttek be, és lettek másodikok az HBO mögött (110), idén fordult a kocka, és a Netflix 112 nevezéssel az első helyre ugrott a tévés Oscaron. A második HBO 108 nevezést kapott, a harmadik NBC 78-at. Ez persze nem azt jelenti hogy ennyi díjat…..
takingsider 2018.07.12 22:53:54
Tessék, mutatok egy hétköznapi hőst, egy 41 éves angol faszit. Benedict Cumberbatch, a tévében Sherlockot alakító színész a Baker Streeten haladt éppen az Uberében, amikor meglátta, hogy Holmes képzeletbeli rezidenciája előtt négy nyikhaj ver egy embert a földön. Megállíttatta az autót, kipattant,…..
takingsider 2018.06.02 16:22:00
Kidurrantottunk 24 palack pezsgőt, mert kíváncsiak voltunk, hogy az elmúlt egy évben a magyar piacra került pezsgők változtattak-e a színvonalon. Vaktesztünkön 5 ország termékeit kóstoltuk, meglepő eredményekkel...
takingsider 2017.12.27 23:55:12
@Kardos Tamás MaP blog: nem haragszom, barátom, csak azt mondom, hogy nem lehet 900huf, elírtad, vagy valami kurva nagy akciót fogtál ki, és azt hitted, az az igazi ára, ez a cremant 1990huf volt, mivel azt hiszem 11 palackot vettem végül összesen, miután egyet megkóstoltam, így azt hisze, csak tudom, hogy mennyi volt az ára
azt meg mondom még egyszer, hogy ez egy kis francia szövetkezeti cremant, ez 100százalékos infó, a származási helyről jövő, és nézz utána, hogy mostanában ki válogatja a borokat a Lidlnek, érdemes emiatt figyelni a tételeket, boldogabb új évet
takingsider 2017.12.27 23:58:44
@Luyigi: :)
mondjuk ma a Best Buy megvolt a metróban, nem is mondom, mert szívinfarktust kapnak az arcok, elég annyi, hogy egy bizonyos francia megyéből származik, grand cru, enm évjáratos, de rozé, és ötödáron adták, el se hittem, de így is tíz palack limoux-it ért a végén :)
takingsider 2017.12.29 19:17:52
@Luyigi: :)
Még soha nem nyert külföldi előadó a magyar X-Faktorban, de együttes sem, ma ezt is megéltük. Gáspár Laci volt a mentoruk, tehetségkutató-veteránok, a cseh-szlovák közös X-Faktorban már van egy második helyük. Kár, hogy minden előadásuk tökegyforma, és legfeljebb egy bárban, liftzenének vagy…..
takingsider 2017.11.26 10:37:30
1. Évek óta nem néztem, csak olvastam sixx-t, esetleg egy-egy nyertest később meghallgattam. 2. Riccót emberileg sajnáltam, habár nem sokat tudtam róla, csak hogy balesete volt. Szimpatikus fiú volt, izaglams, de a kivételesnél valamivel rosszabb hanggal, előadóként viszont tök unalmas volt, az első daluk voltak csak jó, az utolsó Bond-film betétdalávak. A csajszi mellette nagyon idegesítő volt az elején, de aztán nem volt rossz, ő egy minimálisat fejlődött, és egy kicsit jobban nézett ki a végére. 3. ByeAlex kellett volna nekik mentornak, akkor kiderült volna, mit tudnak még (vzsínűleg ennél nem többet). Bírom amúgy a Lacit, a sztárban sztárban is parádés volt, és nem mellesleg jó zenész, de mentornak itt nem volt jó. 4. A magyar X-faktor az a széria, ahol a legnagyobb hájp van a hazai show-k közt, és mégis szinte kizárólag nagyon necces előadók nyertek. Csak az Oláh Gergő volt az elejétől jó és tehetséges, a tavalyi Barbara izgalmas még valamennyire, oszt jónapot. 5. Az ideit valami miatt elkeztdem újra nézni. Abszolút kiemelkedett a srác, aki végül hazament a döntők előtt, vagy valami pszichés bánata volt. Mellette az a zenekar volt ász, amelyik kiesett és ilyne őrültfazon-jóarc dobosa volt, plusz amelyik bejutott a döntőbe, és első alkalommal kiesett, mert a Laci olyan szar dalt adott nekik, hogy öröm volt nézni azt a szenvedést. Na, onnantól csak bele-belenéztem a neten. A seprűs srácot is siekrült lenulázni, pedig még neki izgalémas volt a hangja. A három tegnap döntős közül, abszolút Serena volt X-faktorba illő jeleneség. A magas fiú az O-lábával egyébként fejlődött sokat, de nála civilebb csak a Tabáni István volt a színpadon, mondjuk ő sok körrel előzi azért.
takingsider 2017.11.27 07:31:33
@Lyni Dollysque: ráhibáztál, az voltam
Először beszél őszintén a Bocuse d'Or döntőjén, Lyonban átélt érzelmeiről Széll Tamás, aki egy most bemutatásra kerülő dokumentumfilmben elmondja, mennyire nehéz volt lepleznie csalódottságát, és hogy örökre lesz benne egy rossz érzés a verseny miatt. Folytatódik a TV Paprika Bocuse d’Or sorozata,…..
takingsider 2017.04.20 17:49:16
@Kiralylany77: ez elég bennfentes infónak tűnik - és nyilván baromi szar is lehet megélni, s nyilván nem, nagyon nem szép dolog, viszont amit eddig olvastam a témában, ezen a szinten kb. azért ez nem meglepő, itt jön be, hogy a szakmai alázat és a aggilizmus keveréke milyen annál, akit szájba basznak a forró eperzselével, gondolom legalábbis
Hujber Ferenc újabb ámokot futott a Mokkában, viszont a ma reggeliről már világosan kiderült, hogy csak egy szopatás az egész, összefüggéstelenül beszélt mindenről, ami eszébe jutott, vallás, Orbán a magyarok királya, a fehér király, a fekete király, mittudomén, aztán jött egy vízió is, Eurovízió,…..
Most, hogy az egykori Story magazinos Ómolnár Miklós összebútorozott a TV2-vel, ahol nem mellesleg azzal a Kökény-Szalai Viviennel dogozik majd együtt (legalábbis egy fedél alatt), aki annak idején kifúrta az állásából, a Ripost nevű sajtótermék sajnos sokkal több emberhez eljut majd, mint addig,…..
takingsider 2017.02.24 22:36:12
@baletawa: az ok, hogy te legalább egy éve fújsz a sixxre, hogy levetted a polcról a szépen eltett írást, ami belegázolt a lelkedbe bármi okból, és most jó alkalom adódott rá, hogy ezt az orra alá dörgöld itt, a plénum előtt, de azért a Katinka-cikkről is van vélemény? Vagy az ok? Mert szerintem nagyon nem. És, ha sixx kéthetente álternatív valóságról szólna itt folyamat (súgok: nem teszi), akkor is lenne joga hozzá, hogy ezt megcimmogja. Mert nem az a (leg)fontos(abb), hogy ki mondja, hanem hogy mit mond.
Elérkezett A Dal az első elődöntőkhöz, ami rögtön azzal kezdett, hogy a lebetegedett Tatár Csilla helyére Rátonyi Kriszta ugrott be a Petőfi Tévéről. Ez amúgy még kicsit dobott is a műsoron, minden más azonban pont olyan nyomasztó, mint amennyire nyomasztó A Dal a kezdetek óta...
takingsider 2017.02.11 14:28:15
Most nagyjából egyet értek Sajóval. Kanizsa Ginát a múltkor nem hallottam. Sajnos azonnal az angol akasztott ki (főleg, hogy jazzénekesként volt beharangozva, de ezen túlmenően is, ráadásul a dal az meg nem nagyon közelít semmiféle jazzhez). Aztán meg az, hogy a dal ölég béna, unalmas, klisés. A Couple jó volt. Többen Pápai Jocit és Tóth Gabi küzdelmét emlegetik. Gabi sokszor szimpi csaj, sokszor meg nagyon idegesítő, de énekelni általában elág jól tud, kivéve, ha a hév elviszi az üvöltözés felé. Itt viszont (a múltkor) sem szimpi nem volt (és még finom voltam), jól sem énekelt, pedig most nem is üvöltözött, ráadásul az igazi mélypont maga a dal az előadásban.
Caramel értelmes és tehetséges, áés még ért is a zenéhez, itt viszont visszafogott, és udvarias angol kisasszony próbál lenni (nyilván nem túl nagy sikerrel), ami azonban kiheréli teljesen, nagyon nem áll jól, nem neki, hanem senkinek, főleg nem zsűriszerepben. Szóval el kellene felejteni azt, hogy ki, mit gondol (főleg a mit okoskodik meg bunkózik itt ez a romagyerek-típusú félelmeket kell elfelejtenie), és akkor még lehet jó.
A Pápai Jocit is most láttam, meg előtte még visszanéztem az előző műsorban való szereplését. Both a tévében mondta ki , amit én itthon, a Deltát, s hogy Pápai Jocinál megint nem sikerült a vizuál, s hogy ellenben az milyen fontos lenne. A múltkori bénaságot alulmúlták, ott az volt idegesítő, hogy elővették az Oláh Gergő tavalyi vizuálját kb. Persze, romagyerek mindkettő. A hegedűrész átírása nekem pont bántotta a fülemet, sokkal egységesebb volt előtte. Abban már inkább van valami, hogy a klipverzió talán a legjobb zeneileg is. A raprészhez írt Sajó-komment szinte megegyezik azzal, amit elsőre gondoltam róla, és minimum a rövidítésén gondolkodtam, de többedszer hallgatva már nem is olyan rossz, sőt. Ami zavart, az a nem túl fifikás szöveg (de nem, nem mond olyat, hogy roma szamuráj), és a nagyon necces kiejtés a raprészben. Na ezt most próbálta valahogyan visszafogni, csak pont a dögfaktor veszett ki belőle emiatt valamelyest. Azért "elemzem" ennyire, mert szerintem, ha Magyarországnak bármikor is egy halvány esélye lenne újra dobogós hely közelébe jutni, az évekre visszamenőleg ezzel a számmal lenne. Kicsit még dolgoznak a vizuálon, esetleg a szövegen, és kiválasztják a zenéből a három közül a legjobbat, akkor én ezt szívesen látnám kint.
Esztétikai kezelések a kor tükrében címmel volt egy csodálatos adása az Alföld televízió Púder című műsorának még januárban. Most szúrta ki a 444 a csodálatos felkonfot, ami szó szerint így hangzik a debreceni műsorvezető, Megyeri Csilla szájából: Továbbá beszélgetni fogunk még vendégeimmel a…..
takingsider 2017.02.09 22:36:30
Egy hetet kihagyott A Dal, a hazai eurovíziós válogatóműsor, amire istenigazából kevesebb szükség van, mint pék faszán a staniclire, de mindegy már, az unokáim is látni fogják sajnos. Egyébként mint műsor, semmivel sem rosszabb, mint egy kertévés tehetségkutató, az előadók nagy része eleve onnan…..
2011 decemberében a TV2 és a Comment:com indított egy közös formátumpályázatot, azaz becsatlakoztunk a Pro7Sat1 akkor már évek óta működő, egész Európát lefedő műsorötlet-versenyébe, aminek során olyan tévés ötleteket, formátumokat kerestünk, amiket megvalósítva valami…..
takingsider 2017.01.01 17:56:05
@sixx: Ennyi lenne? "...azonban, hogy amennyiben a pályaművek elbírálásának időpontjától számított 2 éven belül televíziós szervezet a Show and Game Kft-től az adott pályamű/formátum felhasználásával készült műsor megvalósítását – amelyre kizárólagosan a Show and Game Kft. jogosult ajánlatot tenni - megrendeli, úgy a Pályázót a formátum/pályamű felhasználása fejében a Televízió-szervezettől járó jogdíjból a Felek között meghatározott mértékű, a felhasználással arányos díjazás illeti meg, amelyre vonatkozóan a Pályázó és a Show and Game Kft. külön szerződést fognak kötni."
Hat évad alatt a The Walking Dead nem sokszor tudott sokkolni engem, az első ilyen Rick feleségének szülése és halála volt, a második meg a két kislány halála az amúgy kiváló The Grove című részben. Na jó, volt egy harmadik is, amikor Rick húzott egy Jack Bauert, és kiharapott egy gigát, amikor…..
takingsider 2016.10.27 08:04:39
sixx: abban tökéletesen egyetértünk, hogy sok volt ez, pedig nem vagyok egy nyugdíjas óvónő (elnézést a horrrorrajongó nyugdíjas óvónőktől), s abban is, hogy eddig a szerkesztést tekintve ennél jobb valóban nem volt a TWD, a Negan szuper, és tényleg az egyik legszemetebb fickó a tévétörténelemben, habár mondjuk azt, hogy a posztnak jót tesz a megállapítás, és mérsékelten vitattható. Annyit tennék hozzá, hogy arról, hogy ilyen lesz újra, annak ellenére is rég lemondtam, hogy valóban voltak e, és más szempontból is erős darabok az elmúlt években, a kis lánytestvérek kivégzésével sokkoló valóban az egyik legerősebb rész volt, s hoghy újjongtam a végén, amikor a Ricknek "megjött a szeme", de amúgy annak is igazat adok, hogy valóban az első két évad után másról szól a TWD. Magam több évadot, félévadot csak tömbösítve követtem végül. Abban viszont vitatkoznék, hogy a Glenn kinyírása miatt miért lehet értelmetlen a picsogás, ha a képregényben is ezen a ponton verik szét a fejét. Pont amiatt, amiben egy fekete-fehér képregénynél jóval erősebb tud lenni egy színes tévé-, plán egy mozifilm. A Rick mellettt vagy előtt is a telitalálat szereplő. Talán készül akkor annyiból, annyi ember által a TWD, hogy lett volna mód Glenn megmentésére. Amúgy annak idején asszem írtam, hogy nekem abszolút nem hiányzott a múltkor, hogy nem mutatták meg, kit vertek péppé.
Egy kifejezetten jó egyéni és egy nagyon vicces csoportos produkció, hét felejthető vagy kifejezetten rossz előadás és a műsornak egyre többet beszóló zsűri (amibe egy új tag is érkezett) - erről szólt a Sztárban sztár vasárnap. A TV2 zászlóshajója, ami egy kurva drága jachtnak tűnő, de a valóságban…..
(kép: Szarvas) Nem irigylem most Rogán Antalt, nem mintha tegnap irigyeltem volna, sőt, vasárnap sem, csak egy kicsit, mert mindig is szerettem volna helikopterrel közlekedni egy kicsit, felőlem esküvőre is vihetett volna, vagy mondjuk a nizzai reptérről Monte-Carlóba, mint a nagyokat, de egyrészt…..
takingsider 2016.10.10 22:02:04
@why i stay: tényleg, a blogger nem újságíró, de sixx, az írásai, illetve pont az ilyen írásai miatt újságíró, nem is akármilyen, ráadásul amikor a nevén ír (feltűnt, hogy szokott? elég következetesen teszi), akkor meg az tisztán online újságírás
egy nem blogger
Neményi András MSZP- és Volner János Jobbik-alelnök mellett meghívták Baló György műsorába Kovács Gergőt is, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét. A téma a népszavazással kapcsolatos ellenzéki zűrzavar volt, és Kovácsnak sikerült olyat produkálnia élőben, hogy Neményi és Volner láthatóan kisebb…..
takingsider 2016.09.07 14:29:47
takingsider 2016.09.07 14:31:27
@bulista: szerintem nem gondolta komolyan, ha meg igen, akkor meg minek erőlködni