Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Centepod

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jópár éve már, hogy megreformálta a Fidesz a hivatali ügyintézést, létrehozva a mindenféle iratok kiadására szolgáló kormányablakokat. Az új képződmények működéséről megoszlanak a vélemények, de összességében talán inkább pozitív, mint negatív a mérleg. A rendszer működésének azonban csodálatos…..
Centepod 2017.03.04 15:54:28
Csak javító szándékkal és tájékoztatásként fűznék hozzá pár dolgot, mert dolgoztam kormányablakban és most is kötődik a munkám ezekhez.

Az már önmagában elég érdekes, hogy egy jogosítványos időpontot olyan hívott be,aki más ügytípussal foglalkozik, mert avezetői engedély és a gépjármű ügytípus nem kötődik egymáshoz, más tudást, szakrendszereket jelent. Az más kérdés hogy meg lehet tanulni több területet is,de azért valamennyire a hatékonyság miatt le kell határolni szerintem, hogy egy ember mondjuk 4-5 dolgot vigyen, más meg megint másik 4-5 fajta dolgot.

Most nem tudom hogy van,de az új időpont foglaló előtt minden reggel kinyomtatták a lefoglalt időpontok listáját és kvára látszik, ki mire foglalt, ha jót választott, ha nem. Ügytípuson belül, ha eltaláltad gyakorlatileg mindegy,mert (reméljük) pl egy jogosítvány ügyintézésnél az h elveszett vagy megújítod vagy kategóriát bővítesz tudja mind az ügyintéző.

A kormányablakban továbbítás céljából, tehát nem azonnal intézhető ügyekben legkésőbb másnap továbbítják a kérelmet az illetékes eljáró hatóságoknak. Jó, egy nappal meghosszabbítja az ügyet,de próbálj meg bejutni egy szakig. szerv ügyfélszolgálatára. A kormányablak sok helyen heti 1 nap este 8 óráig is nyitva, de mindenképpen hosszabb a nyitva tartási ideje mint a többi ügyfélszolgálatnak.

Fillérbaszó Vadász jól tippeli az ügyintézés hosszát, a személyi okmányokat is meg lehet csinálni fejenként 5-6 perc alatt ha te is készíted a fotót, és azon felül mindent és sokat rohangálsz. Viszont 10 ember 5-6 perc ügyintézéssel is egy óra és így tovább és nem mindenki dolgozik 5 perces szintidővel, szóval ez emberek egy idő után idegesek lesznek :) Nem hálás feladat közvetlenül állni a sarat a KABBAN ,de legyen mindenki türelmes az , ügyfél és az ügyintéző is, abból azért a végén kisül valami és elintéződik az ügy
Egy megszédült, de hazatántorgott hazánkfiával készült riport alapján, Zórád Ernő zseniális rajzaival. Tanulságos dia arról, hogy ne menj az idegenlégióba, mert megvernek a nácik. Ahogyan a múltkor is, a diasor végén galériában is megnézhető a film nagyobb méretben...
Centepod 2015.04.30 18:10:37
@szita szita péntek: Az én nagyapám is 56 ban ment el,de honvágyó típus volt,ezért pár év után hazajött. Ez után évtizedekig be kellett mennie a rendőrségre jelenésre minden héten,csesztették állandóan,amíg meg nem házasodott(illetve még egy ideig utána is,így jön ki az "évtizedek"),amiről gondolom az jött le a karhatalomnak,hogy már nem fog elmenni,esetleg felforgatni. Az ok egyszerű szerintem. A másik táborban járt, onnan jött és néztek mindenki ilyet,nehogy mondjuk kém legyen. Még az állampolgárokat is nézték ugyan így. Propaganda értéke kevés lehetett egy ilyen visszatértnek az állambiztonsági kockázattal szemben (amit ők maguk gondoltak),ahhoz,hogy aztán csili-vili életet élhessen egy ilyen ember
Idén 10 éves az élőhalottas filmek egyik legsikerültebb darabja, azaz a Zack Snyder direktorálta Holtak hajnala (Dawn of the Dead) remake. Ezzel a darabbal, a zombifilm műfajának legendás mestere, George A. Romero által 1978-ban rendezett eredetinek a leporolása, hovatovább a mai modern…..
Hogyan lehet jó sci-fit csinálni arról, hogy néhány ember egy szobában beszélget? Hát így. Az őslakó megpróbálta a lehetetlent, és így közel 7 év távlatából már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy minden hibája és kényszerűségből megkötött kompromisszuma ellenére…..
Mivel az elmúlt napokban több olyan eset is történt amikor az autópálya aszfaltján gázoltak halálra valakit, így újra elővesszük ezt a témát. Számos olyat tanácsot olvashatsz, amivel egy-egy emberélet megmenthető lett volna... Mit tegyünk ha műszaki hiba jelei mutatkoznak az…..
Jómúltkorjában szó esett a német egységbuszok első generációjáról, a VÖV I-ről. Ezek ugyan jól beváltak, de a világ nem állt meg, így már a hetvenes évek második felében elkezdték továbbfejleszteni a koncepciót. Voltak ötletek, melyek nem váltak be (például a kisebb kerekek), de végül elkészült a…..