Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petal

35 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy minden mennyire relatív, azt talán nem is érzékeli addig az ember, amíg egy másik országba nem költözik. Most, hogy ez velem már kétszer is megesett, és egy kontinens váltáson is túlvagyok, rá kell jönnöm, mennyire másképp is néz ki a világ, attól függően, hogy honnan…..
mediainfo.hu Szezont a fazonnal 2010.09.18 01:37:00
A megtérülés - avagy ROI - bűvszavának népszerűsége már azelőtt jócskán emelkedésnek indult, hogy ránk köszöntött volna a gazdasági válság. Azóta pedig egyenesen mantrává vált. Ennek szükségességével nem is vitatkozom, minden vállalkozás nyereség-orientált, és mint…..
A teaser egy kényes műfaj. Keskeny az a mezsgye, amin belül jól ellátja feladatát és felkelti az érdeklődést, de még nem lövi le a poént a fogyasztó számára. Mostanában mintha éppen ezzel az utóbbi résszel lenne a baj. A filmszakma évről évre egyre többet költ marketingre,…..
Indulásakor az internet egyik nagy-nagy előnye volt az inkognitó. Fórumokon, kommentekben adhatta ki magából bárki, amit akart, anélkül, hogy fel kellett volna fednie, vicces vagy épp felháborító álneve egy háromgyerekes családanyát vagy egy kamionsofőrt takar. Mára egyre többen…..
Magunk is rendszeresen cikkezünk róla, mennyire gyerekcipőben jár még nálunk a fejlettebb országokhoz képest az e-kereskedelem. Ennek okaként évek óta jellemzően a bizalomhiányt nevezik meg a szakértők, amelyet két dologra vezetnek vissza. Az egyik, hogy nem mernek a felhasználók…..
Pár éve előfizetői vagyunk az Empire című mozimagazinnak. A kiadvány remek, meg is érkezik annak rendje s módja szerint. Az előfizetés éves megújításakor azonban minden évben megkezdődik az árazási bújócska."Kedves Előfizetőnk! Előfizetése hamarosan lejár, ezért…..
Vasárnap rajta ültem a füstölő Malév gépen. Azon, amelyiknek utasait a hivatalos tájékoztatás szerint még vasárnap elutaztatták. Végülis Amerikában még valóban vasárnap volt, amikor hétfő reggel sikerült nekiindulnunk második nekifutásra az útnak, de most ne akadjunk fel a…..
Paula Abdul az elmúlt héten jelentette be, hogy kiszáll az amerikai (és a nemzetközi - többek közt a hazai, lásd Megasztár) televíziózás egyik legsikeresebb márkájából, az American Idol tehetségkutatóból. A sztárkereső tavaly már négy zsűritaggal működött, sokak szerint…..
Nagy kedvenceim az ismétlések. Újra és újra rá tudok csodálkozni, hogy az ötödik vagy ki tudja hányadik ismétlés után még mindig vannak olyanok, akik nem látták például valamennyi Piedone-filmet. Az RTL Klub és a TV2 legalábbis vélhetően ebben bízik, amikor nem engedve…..
Ahogy a filmek, a híradások és még sok más, minket körülvevő impulzus egyre erőszakosabb és agresszívebb lesz, úgy a jelek szerint a reklámoknál is kitolódik a tűréshatár. Valamikor az intimbetét reklámok kék véres effektjei borzolták idegeinket, mostanra azonban ez…..
Ez itt kérem, a reklám helye. Aki csak teheti, ahogy és ahol teheti, nézze meg a Slumdog Millionaire c. filmet. A nemrég négy Golden Globe-bal jutalmazott - és nem mellékesen tíz Oscar-díjra jelölt - film vázát a nálunk is sokáig népszerű (és talán egyszer még visszatérő?)…..
Amerikában úgy két-három éve a tévé aranykoráról beszélnek. Merthogy jobbnál jobb sorozatok, tartalmak készülnek a kis képernyőre. Nívósabbnál nívósabb színészek (és rendezők, stb.) szerződnek le az egyes produkciókhoz, és egyes lapok megfogalmazása szerint a kanapéra…..
Színvonaltalan műsorokkal vádolt csatornák, Győzikét sosem néző értelmiség. Sztereotípiákból és hiedelmekből van bőven a tévés piacon. Az egyik ilyen, hogy a kultúrafogyasztó közönség messziről kerüli a tévénézést, vagy ha bekapcsolja is a készüléket (már ha van…..
mediainfo.hu Élve temetik a TV2-t 2008.11.12 16:02:00
Akinek pénzben is számít, nyilván nem a bulvárszerűen kiragadott, megfelelő szögből felnagyított nézettségi példák alapján fog dönteni arról, melyik tévécsatornán is hirdessen. Imázsban viszont nagyon is sokat árthat, hogy számos sajtótermék lassan évek óta a TV2 még…..
Még a tavaszi Kamera Hungária alkalmával feszegették a témát kerekasztal-beszélgetés keretében, amely során ugyan levonható tanulságok nem születtek, de Havas Henrik sokatmondóan megjegyezte: egyszerűen azért, mert ebben az országban bármit tárjanak is fel, annak nincs…..
Lelki szemeim előtt Don Quijote szélmalom-harcához hasonlatosként jelenik meg időnként a kis hazánkat lepő szürke kifehérítéséért küzdő szervezetek, hatóságok tevékenysége. Az úgyis „mindenki-mindenkit-átver” világból való kitörés halvány reménysugaraiként…..
Most az már mindegy is, ki vitt táncba kit. Hogy a média azért ilyen tartalmat ont a közönségre, mert azok arra kíváncsiak, vagy a közönség azért csak ezt fogyasztja, mert nincs más.   Tudom, évezredes problémákat feszegetek, melyek úgysem oldódnak meg egyhamar. De…..
Az Egyesült Államok az ellentmondások hazája. Persze sok országról elmondható ugyanez, de talán sehol nem olyan élesek az ellentétek, mint Amerikában, ahol megfér egymás mellett a legfejlettebb őssejt-technológia kidolgozása és az őssejt-kutatás teljes tiltása.Hasonló a helyzet…..
Nem éri meg manapság hűségesnek lenni. Az új fogyasztóknak áll a zászló. Különösen a szolgáltatásoknál.Minden marketing (és mellesleg közgazdasági) törvénynek ellentmondva az új ügyfelekre hajtanak a szolgáltatók, nem törődve a meglévők megtartásával. Ha új ügyfél…..
Igaz, az átlag magyar családnak ma már minimum két tévékészüléke van, és a képernyő előtt töltött időben is igen előkelő helyen állunk a nemzetközi ranglistán, de azért van még hová fejlődnünk. Lassacskán a népességszámra vetítve nálunk is elérhető már annyi…..
A dánok imádják a kütyüket, különösképp ha elektronikusak. Az ország évek óta tesztpiacként szolgál a mobiltelefongyártók számára, hogy csak egy példát mondjunk.Ezúttal azonban gondoltak egy akkorát, hogy még a szánk is tátva maradt. De a szemünk mindenképp, ugyanis a…..
A döntéshozókat és vállalati vezetőket kiszolgáló szaklapok (Figyelő, Napi Gazdaság, HVG, stb.) már évekkel ezelőtt felismerték, fontos színvonalas internetes verziót működtetni a nyomtatott változat mellett. A gazdasági szférában dolgozók célcsoportja ugyanis legalábbis…..
Csodálom Győzikét. Győzike a magyar médiapiac egyik legsikeresebb márkája, amely ráadásul szinte valamennyi platformon – tévében, sajtóban, interneten – működik. Győzike immáron ki tudja, hány éve úgy van jelen az életünkben, hogy közben (saját bevallás szerint)…..
Egyre-másra jönnek a felszólalások különböző konferenciákon és egyéb magasabb rendű fórumokon, hogy mennyire önsajnálatba és passzivitásba süllyedt a magyar társadalom. Ez szociális szempontból is elkeserítő, de mint Kozák Ákos is rámutatott, a marketingesek, sőt a média…..