Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ruprecht.

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vendégszerzőink, Ötvös István és Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tagjainak írása. * Megdöbbenéssel olvassa az ember azokat a vitákat, amelyek a Ságvári Gimnázium átnevezése kapcsán robbantak ki. 2015-öt írunk vagy 1991-et? Ugye emlékszünk még a kommunista…..
Ruprecht. 2015.03.03 23:06:22
@Virág et.: Te tényleg egy moslék kriptokomcsi vagy, bazmeg. Nem csoda, hogy a műkonzerv, hulladékember aristo téged tart "párbeszédképesnek" a kommentelők közül.
Ruprecht. 2015.03.04 07:31:09
@Virág et.: Buta vagy.
Ruprecht. 2015.03.04 07:37:42
@Virág et.: Pontosítok: te a magát kurva intelligensnek képzelő szellemi éhenkórász mintapéldája vagy. Aristo a másik oldalon ugyanezt képviseli, nem véletlen, hogy veled "áll szóba".

" Szövegértési képességeid igen alacsonyak, prekoncepcióid vannak és személyeskedsz, érdemi észrevételeid, érveid, saját értékelhető véleményed, meglátásaid nincsenek, magad értelmesen kifejezni nem tudod."

Ez így konkrétan hazugság, ha olvastad a kommenteimet, nem csak a kurvaanyázósokat, te is tudod. Azaz nem csak ostoba vagy, hanem aljas is.
Az Orbán-kormányról, pontosabban magáról Orbán Viktorról mondott nemrégiben egy emócióktól fűtött beszédet Schmidt Mária a XXI. Század Intézet rendezvényén a Terror Házában. A történész által elmondottak egyik kevésbé hangsúlyos gondolata azóta is foglalkoztat. Schmidt…..
Ruprecht. 2015.03.02 22:33:35
@Kedves Loránd x: Ángyán bukni fog a jobbiknál is, mert nem rasszista. A háttérhatalom jellegzetes stratégiája, hogy a globalizáció-, szabadkereskedelem-, pénzügyi rendszer-kritikus szervezeteket, pártokat rasszista szólamokat hangoztató ügynökökkel tölti meg. (Hogy "szélsőségesnek", "párbeszédképtelennek", "szalonképtelennek" titulálhassák őket.) Ilyen volt Csurka is. Ángyán nem ilyen, ezért bukásra van ítélve.
Ruprecht. 2015.03.03 17:46:35
@Kedves Loránd x: Hierarchiák és autoritás nélkül semmilyen közösség nem életképes.
Még az anarchista közösségekben is kialakulnak spontán módon hatalmi viszonyok.
Tíz éve már, hogy nagymamám elmesélte, tollba mondta nekem élete egyik legfontosabb és legsúlyosabb történetét, a szovjetek általi elhurcolását és többéves fogságát, huszonéves nőként egy ukrajnai munkatáborban. Hosszú idő telt el a történet feljegyzése óta.…..
Ruprecht. 2015.02.26 20:53:58
@jose maria padilla: Tényleg nem sokat tudsz a történészek módszereiről. Soha nem veszik kész ténynek, amit valaki elmesél. De fontos dokumentumok, forrásanyagok a visszaemlékezések.
Ruprecht. 2015.02.28 01:11:56
@Herr Schwarze Liste: Ugye, hogy csak addig szórakoztató ennek a nyomorék féregnek a "humora", amíg nem téged basztat?
Ruprecht. 2015.03.02 20:51:05
@hoplita: A nácikat nyilván nem zavarja egy nettó náci szöveg.
Én a magukat keresztény-konzervatívnak vallók véleményére lettem volna kíváncsi, mint pl. MézesRozi, tölgy, tevevanegypupu (bbjnick már színt vallott).
Rasszista Tom & Jerry; rasszista matematika, ami az idős, fehér férfiak hitbizománya; queereket elnyomó, fehér, meleg férfiak a Yale-en; feministákat kiakasztó Vagina Monológok; betiltott egyetemi férfitársaságok és hasonló finomságok. Újabb újbalos szüretet tartottunk: így…..
Ruprecht. 2015.02.27 16:25:31
@Virág et.: Balfaszkám, többek között ezért jó, hogy a Fidesz van kormányon:
www.ferfihang.hu/2015/02/27/meghiusult-az-isztambuli-egyezmeny-ratifikalasara-tett-kiserlet/
Lengyel-magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát – tartja a mondás, amit idáig elsősorban a hazai jobboldal tartott az eszében. A jobboldalnak könnyebben is ment az észben tartás, hiszen mennyországnak tűnt  fel előtte az az ország, ahol két jobboldali párt küzdelme…..
Ruprecht. 2015.02.25 22:16:56
Ruprecht. 2015.02.26 23:46:02
@picur3ka: Megint alapvető logikai hibákat vétesz.
A politikusok többnyire értelmiségiek, de az értelmiségiek többsége nem politikus.
Minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. Ált. isk. hatodik osztályos tananyag. A te értelmi képességeid ezt a szintet sem érik el. Persze biztos a gonosz zsidrákok tehetnek erről is.
Ruprecht. 2015.02.28 22:00:35
@picur3ka: Nem, nem én vagyok Robinson Kurzor. És jelesre vizsgáztam logikából az egyetemen.
Úgy tűnik, tényleg a hatalom az egyik legdurvább drog a világon. És ha az ember egy kicsit nem figyel oda, akkor hipp-hopp, egyik napról a másikra az antikolonista értelmiségiből Dél-Kelet Ázsia retegett mészárosa lesz, vagy egy keresztény misszionárius unoka is megalapíthatja…..
Ruprecht. 2015.02.26 23:57:02
@aristo: Tahókám, te is egy szánalmas troll vagy, ha nem vetted volna még észre.
Egy éve állt fel a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, amely a kommunista diktatúra hatalmi struktúráit kutatja. Földváryné Kiss Réka, a Bizottság elnöke és Máthé Áron, a Bizottság tagja egyaránt úgy vélik: az áldozatokra és a nemzeti önbecsülést megtartókra való emlékezés…..
Ruprecht. 2015.02.23 19:40:01
@Mr Falafel: "A 18 mágnesszalagon rögzítették az elmúlt rendszer titkosszolgálatai az állambiztonsági iratok több fontos, korábban elveszettnek hitt dokumentumát. Az NBH-s szalagokon található egyebek között az állambiztonsági szervek operatív nyilvántartása és az úgynevezett hálózati nyilvántartás. A szalagokat korábban 2060-ig titkosították. "
mno.hu/migr/gulyas_nem_lesznek_nyilvanosak_a_magnesszalagok-281220
(Ez 2009-es hír.)

Ha annyira fontos lenne a FIDESZ-nek a kommunista múlt feltárása, feloldanák a mágnesszalagok titkosítását.
De nem teszik.
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Ruprecht. 2014.05.21 21:57:00
@Doomhammer: Nem értem a problémát. A legsúlyosabb büntetésen enyhíteni kéne, csak azért, hogy ha elkövet még valamit az illető, súlyosabb büntetést kaphasson, mint azelőtt?
Ruprecht. 2015.02.19 21:30:15
@hoplita: Doomi rendes volt. Csakszólok.
Ruprecht. 2015.02.23 14:38:03
@annamanna: "Én nem vagyok biztos benne, hogy azok a csecsemők mind csak maguktól patkoltak el.
Szerintem a bábák ugyanazt csinálták, mint most az orvosok. "

Ez így igaz, de nem csak a bábák, hanem a "dajkák" is.

"„Nem ölték meg” a gyerekeket csak kiadták dajkaságba, esetleg „lelencházba” – állítólag Rousseau felesége is ezt tette – mintegy divat volt lelencházba adni a csecsemőt, esetleg, sőt többnyire úgy, hogy a gyerek nevét is elhallgatták. A szülők megszabadultak a „tehertől”. Ezekben a házakban óriási volt a mortalitás. Aki pedig nem pusztult el abból szolga, cseléd, stb. lett, többé-kevésbé felserdült korában. A gyerek kiadásának célja általában az volt, hogy megszabaduljanak a gyerektől. Voltak „magán-dajkák” is. Sőt volt idő, – a görög-latin irodalomból tudjuk – hogy a dajkák jól szervezettek voltak, a Colonna Lactarian árulták magukat; néhány csecsemőt vállaltak dajkaságba. A dajkáknál a halandóság ugyancsak igen nagy volt. Loyd DeMause (1975) idézi egy pap szavait, aki London egyik szomszéd körzetében lelkészkedett, ahol a dajkákhoz adott csecsemők egy év alatt – kettő kivételével – mind elpusztultak. Nem egyszer az anya úgy adta át csecsemőjét, hogy nyíltan-burkoltan biztatott a gyerek elpusztítására. A tömeges dajkaságba adás Angliában és Amerikában a XVIII. századig, Franciaországban a XIX. századig, Németországban a XX. századig tartott. A párizsi rendőrfőnök jelentése 1780-ból: 21000 újszülöttből 17000-et adtak ki vidékre dajkaságba; 2–3000 került gyerekotthonba-lelencházba. 700-at otthon nevelt a fogadott dajka, és kb. ugyanennyit szoptatott-nevelt az anya. Dr. Hume 1799-ben arról panaszkodik, hogy a dajkák a gyerekek ezreit pusztítják el. A gyerek a dajkának is teher, – különösen, ha „elfelejtenek” fizetni érte –, ezért – hogy nyugta legyen a gyerektől – egy bizonyos ópiumos-arzénes keverékkel („Godfrey szívcsepp!”) vagy alkohollal itatja, amitől a gyerek elalszik – esetleg örökre. Egy dajka, miután átvette a csecsemőt, így beszélt: „Te a bűn gyümölcse vagy, te nem tettél semmi rosszat, te ártatlan vagy... nemsokára elmész, szegénykém... és nem fogsz a pokolba kerülni, míg ha élve maradnál, és felnőnél, akkor bűnbe esnél és a pokolra jutnál.” A monológ után – mivel felmerült benne, hogy nem fognak fizetni a gyerekért – megölte a csecsemőt. (…)
. A nyomor kényszeríti az anyákat, hogy gyermekeiket „bérencnőkre” bízzák, hogy ezek (vagy ők maguk) különböző módokon elpusztítsák, eladják stb. Th. Coran 1741-ben Londonban azért nyitott lelencházat, mert – mint írta – fájt látnia, hogy a csatornákban és a szemétdombokon hány csecsemő hal meg. Idézzünk még a beszámolókból: Londonban még a XIX. században is gyakran látni az utcára kitett csecsemőket. Luis Adamic pedig arról számol be, hogy Kelet-Európában még a XIX. század végén is anyák-dajkák úgy ölik meg gyermekeiket, hogy forró fürdő után a hideg levegőre teszik ki, vagy olyan ételt tömnek belé, amitől gyomor- és bélgörcsei támadnak; a tejbe gipszet tesznek stb. Vagyis: a nyomorúság változatos módszereket sugalmaz a „teher”, a gyerek elvetésére.
Kezdetben volt a Taigetosz, az újkorra változatos módszerek alakultak ki. A Taigetosz legális módszer volt, az újkorban (sőt: 374-től már) törvények tiltják a gyermekgyilkosságot, de a törvények nem szüntették meg a nyomort, amely miatt az anyák gyermekgyilkosokká lettek.""
www.magyarpedagogia.hu/document/Vincze_MP9134.pdf
A Galamus megint alkotott. Mihancsik Zsófia szerint nem számít az állampolgárok nemzetisége, ez a felfogás „az etnikai gondolkodásmód torzszüleménye”. Mihancsikék szerint az a fontos, hogy „a kárpátaljai etnikai magyarok ugyanis ukrán állampolgárok. Ha az ukrán állam harcban…..
Ruprecht. 2015.02.22 19:07:12
@biboldó: De bizonyítékok, csak nem arra, amit annabella állított.
Ruprecht. 2015.02.22 22:08:45
@bbjnick: " de [m]int hű tagja a magyar fajnak, megvallom, hogy túlliberalismus által, egy túlzó indulat által vezettetve, magam gyermekét dobjam ki a bárkából, ezt másokért tenni nem fogom soha, és ezen hűséget minden más nemzetben tudom becsülni; de miután magyaroknak teremtett az alkotó, legyünk is azok, és legyünk tisztán magyarok"

Ezt írta Széchenyi 1844-ben.
Az megvan, hogy a nácik a magyarországi zsidók nagy részét kidobták a bárkából. Magyarország lakosságának most kb. 1%-a zsidó.
Te kit akarsz most kidobni, ostoba paraszt.
(Egyébként van rá tippem, mivel te közismerten nem vagy antiszemita, tehát a zsidókat nem akarod kidobni, valószínűleg a cigányokra célzol.
Nna, ez az indulatod akár még érthető is, mert a cigánykérdés valós probléma, ellentétben a zsidókérdéssel, amit Csurka- és Loxon-féle ügynökök gerjesztenek, hogy egymásnak ugrasszák a magyarokat.)
Elolvasván Kardos Gábor válaszcikkét, meg kell állapítanom, hogy a vita valóban elmarad; hogy sajnos vagy sem, azt nem nagyon tudom eldönteni. Ennek az elmaradásnak meglátásom szerint két oka is van. Az egyik nyilván valóan az én hibám. Bizonyára túlságosan is maliciózusra…..
Ruprecht. 2015.02.19 21:32:56
@bbjnick: Szerintem kurva unalmas. Számomra aristo és Kardos is érdektelen. Ami Kardos mellett szól, hogy ő e nevével vállalja a véleményét. Aristo meg egy kis sunyi féreg.
Ruprecht. 2015.02.21 10:42:50
@bbjnick: "Ezt a patrióta-nacionalista-distinkciót (Illyés) '56 után találta ki a nemzeti gondolat védelmében"

Scruton, akire aristo a faszát veri, "nemzeti hűség" és nacionalizmus között tesz különbséget.
Csakhogy Illyés és Scruton egy intellektus (volt), Aristo meg egy sunyi patkány.
(Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy Illyés ötlete volt, pl. Bibónál olvastam, de ez tényleg részletkérdés.)
Ruprecht. 2015.02.22 15:33:46
@kardos.g: "Ugyan mivel tudna megsérteni valaki, akit nem ismerünk és álnéven kritizál?"

Pl. becsületsértéssel, jó hírnév megsértésével.
batki.info/index.php/a-ragalmazas-es-a-becsuletsertes/

(Természetesen nem kell ismerni az illető kilétét, ismeretlen személy ellen is indulhat nyomozás.)
„Legyünk szörnyűségesek azért, hogy megelőzhessük, hogy maga a nép váljon szörnyűségessé." (Danton)   Valamelyik reggel arra ébredtem, hogy a rádió segítségével a tudomásomra hozták: egy derék holland asszony traktorral elment a Déli-sarkra, és ha már ott volt,…..
Ruprecht. 2015.01.11 00:58:18
@jött a csősz és mindenkit hazazavart: OFF
betyár, neked nem MAK a férjed véletlenül? Mert azt tudom, hogy a férjedet Molnár Attilának hívják és nem messze lakik a Gercse templomtól, ahol MAK néha a kutyáit szokta sétáltatni.
Persze lehet, hogy véletlen a név- és térbeli egybeesés, csak kérdezem.
Ruprecht. 2015.01.27 08:43:40
@jött a csősz és mindenkit hazazavart: Mondjuk ha MAK felesége vagy, el tudom képzelni, hogy volt némi családi viszály, amikor bevallottad, hogy te kezdtél ki velem.
Meg azt is megértem, hogy Illyés Editet "provokátornak" kellett minősítened és el kellett zavarnod a jósdáról, mikor kiderült, hogy MAK nem feltétlenül ártatlan Semjén-ügyben.
Így, vagy úgy, hihetetlenül tróger szar alak vagy. És még te pereskedsz, bazmeg.
Időnként rá-rábukkan az ember egy-egy gondolatra, ami önmagában megáll, nem kell nagyon magyarázni, de érdemes felidézni. Erdélyről olvasva ostobaság kihagyni a román szerzőket és befalazni magunkat a magyar világképbe. Mert bizony érdekes, hogyan látta egy román erdélyi…..
Ruprecht. 2014.12.10 20:41:13
@MézesRozi: Hogy tetszett a kiállítás a diákjaidnak?
„Az a személy, aki kívül áll minden hagyományon, híján van a vizsgálódás racionális forrásainak, s ezzel az ama kérdésre irányuló vizsgálódás forrásainak is, hogy mely hagyományt ésszerű előnyben részesítenie.” (Alasdair MacIntyre) Tisztelt Lányi…..
Menetrend néven indított blogot Mink András történész a vidéki zsidóság 1944-es deportálásának kegyetlen mindennapjairól. A blogon minden nap egy települést emel majd ki a szerző, ahonnan hetven éve szerelvényeket indítottak a Német Birodalom felé. A korábban városi,…..
Ruprecht. 2014.05.21 22:10:17
@tevevanegypupu: "a zsidók robbantották ki a kommünt"

Ez így nem igaz. Nem "a" zsidók, hanem zsidók (ez se teljesen igaz, de tény, hogy a nagytöbbségük zsidó volt).
Akkor lenne jogos a zsidóságon számon kérni a zsidók által elkövetett bűnöket, ha az összes zsidó részt vett volna benne. Márpedig ez nyilvánvalóan nem igaz.
Ilyen "kis" halmazelméleti hibákból áll össze a maguk világképe. Úgy is mondhatnám, hogy maguk egész egyszerűen buták. Vagy a gyűlölet elvakítja a tisztánlátásukat.
(Persze a magyarok kollektív bűnösségét vallók is ugyanilyen buták és/vagy gyűlöletbetegek.)

"a maguk ideáljai, Kertész Ákos és Dániel Péter "

Ideálja Kertész Ákos és Dániel Péter az apja faszának.
Ruprecht. 2014.05.21 22:19:32
@Ruprecht.: Még pontosabban fogalmazva:
"a zsidóságon számon kérni zsidók által elkövetett bűnöket"
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Ruprecht. 2014.05.21 15:41:49
„A 4K! a Dózsa-felkelés 500. évfordulójának jegyében indít toborzást. A 4K! szerint Dózsa népének szellemében szakítani kell a Magyarországot foglyul ejtő kiskirályokkal és oligarchapártokkal” – írja a párt honlapja. Nézzük, mi is volt ez a Dózsa-féle felkelés! A…..
Tényleg ki akarja irtani az EU a magyar akácot? Mi a célja az özönfajok visszaszorításáról szóló rendeletnek? Találhatnak-e kompromisszumot a méhészek és a természetvédők? Az EU invazív özönfajok visszaszorításáról szóló rendeletjavaslata kapcsán gyorsan elterjedt a…..
Ruprecht. 2014.05.20 20:51:54
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Ruprecht. 2014.05.20 11:11:32
.
„Az milyen, 14000 kilométerre egy kis faluban tizenéves fiatalok, akik nem is beszélnek magyarul, szatmári táncokat táncolnak hobbiból, mert ezzel kötődnek ahhoz, hogy a dédszüleik Magyarországról származnak?” − teszi fel a kérdést a kutató. Ilyen. Sári Zsolt…..
Egy random YouTube-képernyőmentés lassan jobban összefoglalja a magyar belpolitikát, mint bármelyik kifinomult, egyrészt-másrészt poliitkai elemzés. A mickey-knoxxx tumblr találata...
Ruprecht. 2014.05.19 13:08:44
@A Hannibal Lektűr-attitűd: Mert elélveztetni, aztán beleélvezni több, mint írni
http://prae.hu/prae/portfolio.php?menu_id=15&uid=1381&fid=5982&type=1írni